MotoGP

Lorenzo 'razčistil' s Hondo, utišal govorice in že gleda proti San Marinu

Lugano, 05. 09. 2019 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub bolečinam, ki jih je čutil med zadnjim testiranjem v San Marinu, je španski dirkač Jorge Lorenzo očitno dovolj pripravljen, da bo konec naslednjega tedna nastopil na dirki v Misanu Adriaticu. Vsaj tako gre sklepati po njegovi zadnji objavi na družbenih omrežjih, navijačem se je javil iz domačega Lugana, kjer je opravil trening na kolesu.

Lorenzo (na fotografiji) med dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu.
Lorenzo (na fotografiji) med dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu. FOTO: motoGP
Prenose prostih treningov, kvalifikacij in dirk med dirkaškim koncem tedna v Misanu Adriaticu si bost lahko ogledali na Kanalu A in VOYO. Začnemo 13. septembra ob 9. uri s prvimi prostimi treningi.

Zadnji obisk dirkališča, ki bo med 13. in 15. septembrom gostilo dirko motoGP za VN San Marina, se ni razpletel najbolje za Jorgeja Lorenza. Prvo sezono nekdanjega svetovnega prvaka v vrstah ekipe Repsol Honda so skazile poškodbe, Lorenzo pa se je na dirki za VN Velike Britanije po daljšem premoru vrnil s 14. mestom. A poškodba z dirke v Assnu očitno še ni povsem zaceljena, vseeno pa se je Majorčan iz Silverstona podal v Misano Adriatico, kjer so bila pred prihajajočo dirko za VN San Marina na sporedu testiranja. Lorenzo je z dogajanjem zaključil hitreje od pričakovanj.

"Čutil sem veliko bolečin, bolj kot v Silverstonu. Tam smo odpeljali vso dirko, a to je pomenilo, da je bilo po tem več vnetja in bolečine," je dejal po obisku prizorišča septembrske dirke. Dodal je še, da bo "deset ali štirinajst dni" še počakal, da bodo bolečine minile, zato so se pojavljala tudi namigovanja, da bo Lorenzo izpustil sanmarinsko veliko nagrado in tudi domačo dirko v Aragoniji, ki sledi teden dni kasneje.

Razčistil s Hondo
A zdi se, da njegov nastop ni ogrožen, Lorenzo z navijači na družbenih omrežjih redno deli prizore s treningov, ki vključujejo obiske fitnesa, kolesarjenje in plavanje. Nazadnje se je iz domačega Lugana javil med kolesarjenjem po slikovitih vzponih v okolici velikega jezera.

"S pogledom uprtim proti San Marinu," je zapisal Lorenzo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španski športni dnevnik AS je na svoji spletni strani zapisal, da motociklistični as "ne želi dopustiti niti najmanjših možnosti za špekulacije" in kljub dolgemu čakanju na dobre rezultate naj bi bila zdaj njegova prioriteta "z majhnimi koraki spet priti na najvišja mesta". Pogodbo s Hondo je lani podpisal do leta 2020, najkasneje do takrat pa želi spet "doseči svojo najboljšo raven".

"Nekaj dvomov se je med premorom porajalo zaradi njegovih rezultatov, a zdaj je s Hondo vse razčiščeno. Lorenzo želi zmagovati in težave, kar je dokazal tudi pri Ducatiju, so tudi sestavni del uspeha," še poroča AS.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cogo
08. 09. 2019 09.15
+31
Lorenzo kasira denar na osnovi preteklih uspehov. On je “damaged goods”, samo še za penzion.
NDM
08. 09. 2019 20.46
-23
ce bi bil vas bog tolkrat poskodovan bi b ze v domu za ostarele.
Deejjaann
06. 09. 2019 19.32
-9
žal mi je za lorenza da ni konkurenčen kajti dirke bi bile še bolj zanimive če bi bilo večje število dirkačev na isti ravni-da bi bili konkurenčni,lep pozdrav vsem navijačem moto gp-ja
Roko66
06. 09. 2019 10.45
-22
Lor bo še zmagoval,nč bat..samo ne na tej kanti od motorja,drugo leto na Petronasu😉
AyrtonS
06. 09. 2019 10.02
-26
evo zdej bo pošolal Markeca, bodo zadnje friške napovedi sveznalca mešalca...hahaha
Božji hram
06. 09. 2019 08.07
-33
SlukiSuzuki
05. 09. 2019 21.54
-14
Jorge se zna s Hondo kam prilesti. Problem je le, da vodilni mozje poslusajo samo Marqueza. Seveda, ker je aktualni svetovni prvak. Ampak realno gledano sta MM in JL kar razlicna kar se tice slogov vozenj, tako da Lorenzo nikakor ne pase skupaj z Markovim motociklom kot je narejen le za njega. Jaz osebno mislim, da bi moral it nazaj k Yamahi ali Ducatiju. Bomo videli. Vsekakor bo do konca sezone zanimivo Jorgeja spremljat... vem, da mu ni lahko in ga podpiram, ceprav sem Suzukijev fant.
Marko13
07. 09. 2019 07.42
-30
JackSparrowwvv
05. 09. 2019 20.33
-33
Z Lorenzotom pa je tako: fant je parkratni svetovni prvak, zna voziti motor in je v svoji karieri že nekaj dal skoz. Svaka čast! Ampak Honda je daleč od tega, kar on potrebuje. Je divji bik, ki ga zna krotiti samo MM93, Lorenzo pa rabi miren, hiter motocikel, kot je bila Yamaha, da vozi svoje fenomenalne linije kot po tirnicah.
žutaresnica
05. 09. 2019 21.32
+56
Korl dej ti dalje pobiraj bio o motoGPju itak da nimaš pojma.
tistntadruj
06. 09. 2019 07.03
+23
huperz
06. 09. 2019 18.57
+38
A Ducati ni divji motor? Mislim da še bolj kot honda, pa poglej kaj je začel z njim delat proti koncu sezone. Problem je le da je Repsolka preveč Markezova, saj so jo razvijali za njegov stil vožnje. Lorenzo pa ima čist kontra stil, tak da bo težko prebil led pri hondi. Če mu rata kar mu iz srca privoščim, bo prvenstvo še bolj zanimivo.