Lorenzo zanikal pogovore z Ducatijem, a dodal: Še vedno lahko osvojim prvenstvo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Marko Gašparin /
KOMENTARJI
11
Nekateri tuji mediji poročajo, da se upokojeni španski dirkač Jorge Lorenzo pogovarja za sedež pri Ducatiju, a je Majorčan že zanikal te navedbe. Lorenzo je sicer za Ducati vozil v letih 2017 in 2018, nato pa se preselil k Hondi, kjer mu nič ni šlo od rok, zato se je predčasno upokojil. Zdaj trdi, da je sposoben osvojiti še kakšen naslov prvaka.

Jorge Lorenzo je zanikal pogovore z Ducatijem, a priznal, da bi prisluhnil ponudbi.
Jorge Lorenzo je zanikal pogovore z Ducatijem, a priznal, da bi prisluhnil ponudbi.FOTO: motoGP

"Ni res, da sem  v pogovorih z Ducatijem. Res pa je, da imam zelo dober odnos z Gigijem Dall'Igno, še iz časov, ko sem dirkal na 125 cc motorju. Zaupava si, kot dirkač in kot tehnik in imava človeški odnos," je za uradno spletno stran prvenstva motoGP vse skupaj hitro zanikal Lorenzo. "Tako da je res, da me je poklical za moj rojstni dan (4. maj, op. p.) in pogovarjala sva se o najinih življenjih, najinih družinah, toda nič poklicnega," je še pojasnil Lorenzo, ki bo v sezoni 2020 opravljal vlogo testnega dirkača Yamahe, a vprašanje je, koliko časa bo zaradi vseh omejitev, ki jih je prinesel novi koronavirus, sploh sedel na motorju. 

PREBERI ŠE
Quartararo: Ko govorim z Rossijem, sem še vedno živčen, saj pred menoj stoji kralj

"Trenutno sem zelo srečen, uživam v veliko stvareh, ki jih prej kot poklicni dirkač nisem mogel početi. Toda ne morem reči, da ne pogrešam občutka biti in proslavljati z ekipo,"je priznal Španec, nato pa medijem in uporabnikom spletnih forumov vrgel novo kost za glodanje. "Tudi zato, če se bosta priložnost ali klic za osvojitev prvenstva pojavila, sem ponudbi pripravljen prisluhniti in jo preučiti. Zame je namreč zmagovanje stvar, ki me prebudi in me motivira," ambicij ne skriva Lorenzo, ki tako na nek način daje vedeti, da se je pripravljen vrniti v motociklistično karavano. 

PREBERI ŠE
Oliveira v sezoni 2021 v KTM-u, Petrucci k Tech 3

"Če bo prišla priložnost, jo bom preučil. Namreč še vedno verjamem, da lahko pri 33 letih s pravim materialom osvojim prvenstvo. Za zdaj ta klic še ni prišel, tako da tega ne morem preučiti, to da če do tega pride, bom ponudbi prisluhnil,"je zaključil Jorge Lorenzo, zadnji prvak razreda motoGP, ki ne sliši na ime Marc Marquez