MotoGP

Marquez: Zdi se, da ducatija zelo zaostajata, toda v resnici sta povsem blizu

Doha, 28. 02. 2019 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Teden dni nas loči do začetka sezone 2019 v razredu motoGP. Dirkači so že preizkusili asfalt dirkališča, ki bo tradicionalno gostil prvo letošnjo dirko. VN Katarja bo na sporedu 10. marca, pred tem pa bodo pod žarometi na puščavski stezi dirkači opravili še treninge in kvalifikacije. Favoritov za naslov prvaka je letos več kot v preteklih letih.

Bodo tudi v sezoni 2019 tekmeci gledali v hrbet Marcu Marquezu?
Bodo tudi v sezoni 2019 tekmeci gledali v hrbet Marcu Marquezu? FOTO: motoGP
Marc Marquez bo sezono, ki se začne na dirkališču Losail, odprl kot aktualni svetovni prvak razreda motoGP. Špančeve priprave na njegovo sedmo sezono med elito niso bile takšne, kot bi si želel, saj je moral, zaradi okrevanja po operaciji rame, vložiti veliko več napora v pripravo.
Ni potrebe, da bi dirkali na vso moč in bili na testu prvi. Sezono namreč vsi začnemo z nič točkami. Marc Marquez
Toda njegov časi krogov na zadnjem testu v Katarju so razkrili, da je sedemkratni svetovni prvak dobro pripravljen in bo konkurenčen že na prvi dirki sezone.

Njegov zaostanek za najboljšim na testiranjih Maverickom Vinalesom je na zadnji dan znašal štiri desetinke sekunde: "To bo prva dirka in vsi bodo hitri, saj smo vsi tukaj testirali. Pravi odraz, kdo je hiter, se bo pokazal na dirkah v Argentini, Austinu in Jerezu, kjer nismo testirali."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dovi želi naposled zasesti motoGP prestol

V vlogi favorita je tudi Andrea Dovizioso, ki je zadnji dve sezoni končal na drugem mestu v skupnem seštevku. Italijan na testiranjih ni pretirano izstopal. V Sepangu je bil redno med najboljšo peterico, v Katarju, kjer je lani zmagal, pa je bila slika povsem drugačna.

Toda kot dodaja Marquez, je Ducati speči lev, ki se bo prebudil: "Deluje, da oba tovarniška ducatija zelo zaostajata, toda v resnici sta zelo blizu. Delajo zelo pametno, saj ni potrebe, da bi dirkali na vso moč in bili na testu prvi. Sezono namreč vsi začnemo z nič točkami."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vinales kralj zadnjega testiranja

Če sodimo po rezultatih testa v Katarju, je daleč v najboljši formi Maverick Vinales z Yamaho. Japonski motocikel deluje kot povsem drugačen motor v primerjavi z lanskim, toda ali so Japonci naredi dovolj velike in pravilne izboljšave, da bo Španec konkurenčen tudi na 19 letošnjih dirkah. "Dobro se počutim na motorju. Toda če se želimo boriti za zmage, potrebujemo več oprijema. Motor je odličen. Yamahin okvir je bil vedno dober, vendar zdaj je napočil čas, da se posvetimo še elektroniki in nastavitvam dodajanja moči. Škoda, ker nimam več na voljo dodatnega testa," je po dominantni predstavi v Katarju povedal Vinales.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vinales je brezkompromisno osvojil prvo mesto na prvem in tretjem testnem dnevu v Dohi, najhitrejši je bil tudi drugi dan testa v Sepangu.

Rins lansko formo še nadgradil

Pozitiven vtis je pustil tudi Alex Rins, ki je v Losailu potrdil dobro delo Suzukija med zimskim premorom. Španec je postavil najhitrejši čas drugega dne in če bo ostal zdrav, v sezoni 2017 je imel obilico težav s poškodbami, bo nevaren tradicionalno najhitrejšim: "Menim, da smo pripravljeni. Smo zelo pripravljeni, saj smo opravili dobro delo na testu. Preizkusili smo vse nove dele, ki jih je Suzuki pripravil. Imeli smo na voljo veliko novih delov in bilo je veliko kakovostnih stvari."

Leta niso ovira za zmage

Valentino Rossi kljub starosti 40 let ne popušča in se podaja v svojo 23. sezono svetovnega prvenstva. Njegov cilj ostaja enak kot v preteklih sezonah, priti do jubilejnega desetega naslova prvaka in predvsem osvajati zmage. Zaostanek štiri desetinke sekunde za moštvenim kolegom na zadnji dan katarskega testa je pozitiven signal, da še ni prestar za konkurenčno dirkanje: "Zelo močan sem bil, ko sem uporabljal gume za dirko. Moj ritem je bil dober, prav tako nisem bil tako slab, ko sem postavljal hitre čase kroga. Menim, da potrebujemo še nekaj več, če se želimo boriti za zmage, toda zaostanek smo občutno zmanjšali. Mislim, da smo pripravljeni, zdaj pa bomo videli na prvi dirki, če je to dovolj."

Valentino Rossi je v kraljevem razredu zabeležil 89 zmag
Valentino Rossi je v kraljevem razredu zabeležil 89 zmag FOTO: motoGP

Toda kot se je v minulih sezonah izkazalo, če želi konkurirati za zmage, kaj šele za naslov prvaka, ne sme narediti nobene napake.

Bo sanjski dvojec pri moštvu Honda res sanjski?

Jorge Lorenzo je v Losailu naposled le preizkusil letošnji Hondin motocikel, ki ga bo uporabljal do konca sezone. Pomanjkanje testnih dni, ki so posledica okrevanja po poškodbi roke, bo zagotovo igralo vlogo na uvodnih dirkah, saj se Španec ni uspel popolnoma navaditi na nov motocikel. Zanj bo to že tretji različni motor v štirih letih. "Zelo sem zadovoljen. Vidi se, da imamo velik potencial, če bomo še naprej tako garali. To je bil šele moj tretji dan kot uradni Hondin dirkač. V Valencii in Jerezu nisem bil telesno dovolj pripravljen, zato nam je zmanjkalo časa, da bi bili zelo pripravljeni na prvo dirko," je po testu povedal Lorenzo, ki ga je zadnji dan tudi on končal s štirimi desetinkami sekunde zaostanka za najboljšim.

Jorge Lorenzo še vedno ni povsem okreval po poškodbi zapestja
Jorge Lorenzo še vedno ni povsem okreval po poškodbi zapestja FOTO: motoGP

Francosko presenečenje med novinci

Od novincev v razredu motoGP je največji preskok naredil Fabio Quartararo, ki bo dirkal v novoustanovljenem moštvu Petronas Yamaha. Francoz je za Vinalesom zaostal le za dve desetinki in končal test na drugem mestu. Hiter čas pa ni bila muha enodnevnica, saj je bil hiter tudi prejšnji dan,

Menim, da potrebujemo še nekaj več, če se želimo boriti za zmage, toda zaostanek smo občutno zmanjšali. Valentino Rossi

zaradi česar bi lahko kot je v minulih sezonah to uspevalo Johannu Zarcoju na poltovarniški yamahi, ogrožal dosežke obeh yamahinih tovarniških dirkačev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pozitiven vtis od štirih novincev je pustil tudi aktualni svetovni prvak razreda moto2, Francesco Bagnaia, ki je bil hiter na testu v Sepangu, pod reflektorji v Dohi pa je kot zadnji od deseterice najhitrejših imel manj kot sekundo zaostanka za Vinalesom.

V boj za vrhunske uvrstitve še deset drugih dirkačev

V igri za uvrstitev na stopničke je na vsaki dirki tudi Cal Crutchlow, ki še vedno okreva po hudi poškodbi noge. Med najboljšo peterico se redno želijo uvrščati tudi pri KTM-u, čeprav trenutno deluje, da se Johann Zarco še ni povsem spoprijateljil z novim motociklom. Njegov moštveni kolega Pol Espargaro je zadnji test zaključil na sedmem mestu, s pol sekunde zaostanka. Odpisati ne smemo niti razpoloženega Danila Petruccija na tovarniškem ducatiju, ki je bil zelo hiter v Sepangu, in Jacka Millerja v poltovarniškem moštvu Pramac Ducati.

Proste treninge, kvalifikacije in dirke v vseh treh tekmovalnih razredih za VN Katarja si boste lahko od 8. marca v neposrednem prenosu ogledali na VOYO in Kanalu A.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (135)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nightifly
04. 03. 2019 16.08
+32
jezdimir 03.03.2019, 22:06:59 +50 Glej nightifly jaz jim slovnične napake niti ne zamerim itak so v glavnem od dol, večji problem je nevzgojenost in posledično nesramnost, da o zgrešenem nagonu ne izgubljam besed. Sam pomisli da ta čas ko mi po večini spimo Mutonja gara v Milanu in pol zjutraj išče tukaj krivce za spahnjene kolke, skratka na glavo svet...hehehe ////////////oni dan sem ti odgovoril ,da si me nasmejal s spahnjenimi kolki , pa mi je mocerator izbrisal te spahnjene kolke . Verjetno je prav -izpahnjene,kaj pa vem .V glavnem ,smeh je veliko vreden ,vec kot pol zdravja .
JackSparrovwvw
04. 03. 2019 16.13
-31
A se ti Muha lahko še bolj neumnega delaš kot že si?
.jezdimir
04. 03. 2019 16.23
+33
FjallRaven
04. 03. 2019 17.54
-33
Ker ti pa kj več zastopš ...siromak😂😂😂
.jezdimir
04. 03. 2019 18.08
+31
Milančan a ti črkujem, sicer pa nimaš časa , še preden boš dojel bo že noč in kolki bodo spet preobremenjeni...hehehe
FjallRaven
04. 03. 2019 18.41
-30
Si imel priliko črkovat......pred lesnino...pa veš kk je blo...siromaček......tebe se ne jemlje več resno....kot onega lažnivega provokatorja flajerja
.jezdimir
04. 03. 2019 20.56
+36
Tudi če bi ti upal pred lesnino verjamem da si v strahu zmožen pod Ferarrija spuzat, vsi pa vemo da si takrat za en teden poniknu...hehehe
.jezdimir
05. 03. 2019 07.03
+25
Ne laži in ne išči izgovorov, strahopetec si...hehehe
FjallRaven
05. 03. 2019 09.02
-11
Spet ti kolega iz domačega fotelja spodnaša rit.....in briše resnico o tebi......tvoje svinjarije pa pušča🔝
.jezdimir
05. 03. 2019 11.58
+8
Da bi se pa končno nad sabo in svojim vedenjem zamislil je pa pretežko zate...hehehe
JackSparrovwvw
05. 03. 2019 13.33
-4
Nad tvojim vedenjem se lahko zamislijo trije Albert Einsteini, pa je še premalo.
profesor m
04. 03. 2019 12.22
-53
marki je pri svojih letih postal ne le navihan ampak tudi moder
nightifly
04. 03. 2019 16.05
+30
Ce mislite Markota skace ,,, je res ,da je navihan , ce je moder ne vem , je pa sigurno nekaj . Moral bo postati moder v toliko ,ker so ga ,ali pa ga bodo poskodbe primorale v to . To je odgovor .
.jezdimir
04. 03. 2019 16.25
+27
Markec bo moder prvič ko se bo dotaknil Horheja, ziher ga bo zluftu v pričo mame Dorne...hehehe
profesor m
04. 03. 2019 17.02
-31
nic od teh napovedi se ne bo uresnicilo,....in bo vse po statem...kva pa pol
profesor m
04. 03. 2019 12.21
-49
Ni potrebe, da bi dirkali na vso moč in bili na testu prvi. Sezono namreč vsi začnemo z nič točkami. —Marc Marquez
FjallRaven
04. 03. 2019 09.23
-58
Gnil forum z gnilimi rumenimi provokatorskimi lažnivci
JackSparrovwvw
04. 03. 2019 09.44
-62
In ta zmazek ima zvezo z motoGP? Sam vprašam jezdić.
.jezdimir
04. 03. 2019 09.50
+62
Korl sam veš da rad pomagam, v temu primeru človeka samo usmerjam k izvoru njegove tegobe, tudi od tebe bi človek lahko pričakoval da kdaj pomagaš...hehehe
JackSparrovwvw
04. 03. 2019 09.56
-59
AyrtonS
04. 03. 2019 15.37
-34
apeliram na moderatorja, ker drugače ne gre in berem samo provociranje in zezanje v glavo. Kakšno vezo ima tale post od "jezdimir 04.03.2019, 9:50:30 Korl sam veš da rad pomagam, v temu primeru človeka samo usmerjam k izvoru njegove tegobe, tudi od tebe bi človek lahko pričakoval da kdaj pomagaš...hehehe "???????????????
AyrtonS
04. 03. 2019 15.37
-36
.jezdimir
04. 03. 2019 16.15
+30
Vsakemu posebej pa res ne bom risal, zastopite itak nič, komentar je bil namenjen Milančanu, on točno ve o čem je govora, bom pa apeliral da ti določijo skrbnika, sam nisi niti za na pločnik kaj šele za na cesto...hehehe
AyrtonS
04. 03. 2019 16.17
-36
še en post ki nima veze z motogp....moderator??
.jezdimir
04. 03. 2019 16.26
+32
jezdimir 04.03.2019, 16:20:17 +1 AyrtonS sigurno moderator opazuje, kaj ima tale post veze z MotoGP? Tole ne sodi tukaj gor, samo osebno obračunavanje in prepucavanje...hehehe
FjallRaven
04. 03. 2019 17.56
-29
Apeliraj ti sebe na ustrezno ustanovo....siromaček
.jezdimir
04. 03. 2019 18.09
+30
Ne išči krivca drugod za svoje težave...hehehe
FjallRaven
04. 03. 2019 18.44
-29
Od vsega tega sranjha k ga pišeš ne vidiš , da si sam seb težava....siromaček
.jezdimir
05. 03. 2019 11.59
+2
JackSparrovwvw
04. 03. 2019 09.22
-63
Jezdić, a narediš uslugo celi Sloveniji minus trije ljudje (Muha, KrnekiLojze in Chandra) ter nehaš s temi antiapetitnimi zmazki tule? HVALA!
.jezdimir
04. 03. 2019 09.38
+59
Korl spet si zgrešil stran, tvoji so čist drugje, me čudi da te rdeče številke ne prepričajo...hehehe
JackSparrovwvw
04. 03. 2019 09.45
-65
.jezdimir
04. 03. 2019 09.51
+58
JackSparrovwvw
04. 03. 2019 09.59
-54
Je mi. Vse skup je hec. Samo ti si obseden s tem, cel dan čepiš tu gor z večimi nicki in živiš v imaginarnem svetu. Mi pa oridemo sem, napišemo kako foro in gremo. Ti pa tuhtaš in tuhtaš, kaj bi zmazal skup in kot mali psiček čakaš Muho, da te pohvali, da potem migaš z repkom. Vse mi je jasno, veš. Bogi si.
.jezdimir
04. 03. 2019 10.04
+57
Korl mar se res ne zavedaš da ravno sebe opisuješ, po vseh možnih rubrikah puščaš zmazke, včeraj si celo nedeljo tukaj zabil med tem ko smo nekateri uživali na dveh kolesih v prelepem sončnem dnevu. Sicer te pa vsi poznajo, se vidi po rdečih številkah tvoja priljubljenost...hehehe
JackSparrovwvw
04. 03. 2019 10.33
-54
A res si ne daš dopovedati? Jaz napišem par hecov v 5 minutah in grem. Ti pa živiš tu.
.jezdimir
04. 03. 2019 10.39
+54
Korl ne zatiskaj si oči, odvisnost je kruta, upam da saj ne piješ več tolk...hehehe
FjallRaven
04. 03. 2019 11.19
-54
Še šest dni mirko..do odvisnosti od apaurinov. 😂😂😂😂😂
.jezdimir
04. 03. 2019 11.46
+53
Upam da ti v tem tednu prizanesejo na šihtu...hehehe
FjallRaven
04. 03. 2019 14.27
-44
Upanje ti rajš ohrani za sebe....siromak😂😂
.jezdimir
04. 03. 2019 14.32
+41
Zdej podnev si glasen, ponoč pa stokaš...hehehe
AyrtonS
04. 03. 2019 15.39
-35
moderator, kaj ima tale post veze z MotoGP?tole ne sodi tukaj gor, samo osebno obračunavanje in prepucavanje
.jezdimir
04. 03. 2019 16.20
+32
AyrtonS upam da moderator opazuje, kaj ima tale post veze z MotoGP? Tole ne sodi tukaj gor, samo osebno obračunavanje in prepucavanje...hehehe
JackSparrovwvw
04. 03. 2019 16.48
-32
.jezdimir
04. 03. 2019 18.02
+32
Korl a nižje ne gre, sam vprašam...hehehe
.jezdimir
03. 03. 2019 21.53
+67
Nekaterim modelom(ala mzvezda, strupenimirko-Ahil...) nebo nikoli jasno da se tukaj komentira motoGP in vse kar spada zraven, njih glava boli vsakič, ko se oglasi nekdo z več znanja, tako o dirkanju kot o motoroznanstvu, nikoli ne bodo dojeli da brez grma ni sence, tako kot brez vaje ni mojstra. Se pravi za tipkovnico se ne da obvladat motorja, treba se je vsest in vozit, vozit, vozit...hehehe
SamŠeSTRUP
04. 03. 2019 07.46
-60
no mirko, zdej pa povej kdaj si ti kle komentiru motogp? kdor ne navija za rossija takoj najdeš žaljivke, sam sebi pluse talaš ostalim minuse, pod petimi nicki se pogovarjaš sam s sabo in ti se imaš za mojstra 🤣 vredu je, si že vse povedal o sebi.
.jezdimir
04. 03. 2019 16.17
+29
Upam da moderator opazuje, kaj ima tale post veze z MotoGP? Tole ne sodi tukaj gor, samo osebno obračunavanje in prepucavanje...hehehe
SamŠeSTRUP
04. 03. 2019 20.18
-31
upam da res, ker tvoj post zgoraj nima nič z motogp. Tole ne sodi tukaj gor, samo osebno obračunavanje in prepucavanje
mzvezda
03. 03. 2019 21.33
-73
Aja...Nigty pa šampion se ne piše z veliko, sploh če uporabiš to besedo sredi povedi..še malo slovnice...zdej pa spat, pa poslušat učitelje jutri ok :))
nightifly
03. 03. 2019 21.57
+68
No , pa naj bo v originalu .....Campione . Hvala , ker ste me spomnil na mojo profesorico slovenskega jezika v Ljubljani . Huda je bila , stroga ko sam vrag , toda danes bi ji z velikim veseljem raztegnil rdeco preprogo . Zal mi boste moral oprostiti , ce vcaih moja gramatika izostane , redko uporabljam moj jezik v vsakdanjem zivljenju , ki sem ga dobil pri porodu . Zato pa uzivam ,ko ga z vami vsemi skupaj delim tu na portalu ..... no ja , z nekaterimi je malce tezko , ,,,, ker tudi njih slovenscina izda (oz. oni njo) , pa ne vem kaj so po naturi , sploh pa od kje , vsaj tako se obnasajo . Torej bo Campione prav ? Vseeno pa je tudi v Sloveniji Sampion ,po tolikih sezonah in uspehih ,kaj pravite ..............
.jezdimir
03. 03. 2019 22.06
+77
Glej nightifly jaz jim slovnične napake niti ne zamerim itak so v glavnem od dol, večji problem je nevzgojenost in posledično nesramnost, da o zgrešenem nagonu ne izgubljam besed. Sam pomisli da ta čas ko mi po večini spimo Mutonja gara v Milanu in pol zjutraj išče tukaj krivce za spahnjene kolke, skratka na glavo svet...hehehe
mzvezda
03. 03. 2019 21.28
-67
O Jezdiču pa ne bom izgubljal besed...on je propadel primer nevzgojenca s prioritetami na 24ur....
nightifly
03. 03. 2019 22.01
+71
mzvezda ,,, ne tako hitro ocenjevati nekoga . Prvo bi se moral tudi vi vrniti na zacetek in si pogledati nivo pisanja ,ter kdo je zacel s kulturnim vandalizmom in najnizjo kulturo pisanja .....
.jezdimir
03. 03. 2019 22.12
+70
Glej ga zlomka mzvezda tolk kraca da za seboj ne zmore prebrat...hehehe
JackSparrovwvw
04. 03. 2019 09.34
-55
Vidva z Muho sta rak rana tega portala, Jezdimir.
JackSparrovwvw
04. 03. 2019 09.36
-55
pa če si daš 500 plusov in meni 500 minusov. Saj to lahko farbaš malo deco, vsak, ki je trikrat kliknil tu gor, itak takoj vidi, da manipuliraš s tem.
.jezdimir
04. 03. 2019 09.39
+58
Korl a rdeče številke so pa nagrada za tvoje minulo delo, sam vprašam...hehehe
JackSparrovwvw
04. 03. 2019 09.50
-53
.jezdimir
04. 03. 2019 09.54
+53
Meni se zdi da se ti od tam dereš...hehehe
mzvezda
03. 03. 2019 21.27
-70
Nigty tolk o tem kolk komu ti kej priznaš....Jest z lahkoto napišem Rossi v svojih komentarjih. Kako že ti imenuješ MM93?? No to vse pove kako pristranski si in nedorasel navijač, kajti vsi ki dirkajo v motogp so mojstri le tega, drugače ne bi bili v motogp.... Žgance jest poba, pa še enkrat v OŠ, da se naučiš manir, če te že starši niso znali naučiti le teh...
mzvezda
03. 03. 2019 21.22
-73
to je namenjeno jezdiču in najtiču!!! Uboga sta oba...
.jezdimir
03. 03. 2019 21.57
+71
Ej jej jej, vzgoja pa taka, a sta slučajno s Korlom skup gor rasla, sam vprašam...hehehe
mzvezda
03. 03. 2019 21.21
-74
nightifly
03. 03. 2019 18.03
+59
Vidim , da Sampion Rossi kar naprej nekomu povzroca skripanje v kosteh in posledicno bolecine . In spet posledicno so temu primerni tudi odgovori .Ne samo,da je veckratni prvak z nestemimi pokali , stengami ,lovorovimi venci , castnimi nazivi ,priljubljen v svetu , tudi izven dirkaskih pist je venomer angaziran in to na dveh , stirih kolesih , da o dobrodelnih in drugih akcijah ne govorimo . Poleg tega ima uspesen marketing , ter uspesno Solo dirkanja -Accademia VR46 . Mogoce ,,,rekel bi kar ,najbrz je vse to vzrok ,da velja v svetu med fani in nasprotniki za velikega dirkaca in tudi cloveka , no se pa najdejo redki ljudje katerim je uspeh nekoga trn v peti ,mogoce celo v mozganski opni . Jasno ,da je v njihovi viziji marsikaj izven normalne encefalografske slike . Dirkanje je res boj za zmago , za sloves ,,,, ampak to ne pocenja samo Dohtar . To pocenja tudi Marko skace (toliko da spomnim nekatere na to ) ,ki je do sedaj kar uspesen (in ni res ,da mu tega ne priznam) , no vcasih gre cez meje dovoljenega ,pogosto pa tudi cez meje njegovih lastnih limitov (ampak to je pa cisto njegova pravica ,a ne ....posledice bo sam cutil ) . Torej gospoda * pirati , hard wh. , stromi in ostali , imate pravico do svojega mnenja , ki pa raste z ekvivalentom moje pravice do -le tega . Zato , tace proc . .
BenBostrom
03. 03. 2019 18.36
-65
...hik...ups...sem kupček podrl že na koncu prvega odstavka...sem vedel da ne smem brati
FIRBCA
03. 03. 2019 11.36
-71
Sami strokovnjaki. MM je ze kdaj napovedal, da ga bo eden od nasih kmal zamenjav. Sam se k Roski je treba mal v marketing solo.
profesor m
03. 03. 2019 13.10
-69
vprasi se al je dirkac al marketinski guru....in zakaj bi nekdo koga menjal....itak da vsi vemo da noben ne bo skoz zmagoval...tako da je to kot vremenska napoved,....kmal bo dezevalo pol pa bo spet sonce,...
Melaj
03. 03. 2019 11.31
-51
nightifly - ste mislili sebe, ko ste omenili kulturno komentiranje, z izbranimi besedami? Če ste, vam lahko zaupam, da to ne drži. Vsak vaš komentar vsebuje žaljivo opisovanje svetovnega prvaka zadnjih let. S tem sprožate spore, nesoglasja in žalite Marquezove navijače. To vam je tudi cilj. Ste, kot sem že omenil..Hujskač prve klase. Imate pa še svoje sledilce in podrepnike, s katerimi občasno zamenjate vloge. Na kratko..Hujskači!
JackSparrovwvw
03. 03. 2019 13.02
-58
Popolnoma se strinjam. Že njegov nick "Nightfly" ima pridih teme, temačnosti , zlobe in slabega. Njegova čivauva Jezdimir pa še samo doda aromo fekalij in paket je kompleten.
žutaresnica
03. 03. 2019 18.41
+58
Korl med tem ko ti kriviš cel svet za tvoje težave sem jaz za sprostitev obrnil 250 kilometrov, motorističnih užitkov, prov greh bi bil da bi na tako lep dan s tabo izgubljal čas...hehehe
.jezdimir
03. 03. 2019 18.59
+67
Tudi midva z mojo drago sva izkoristila prelep sončen dan za motoristično kulinarične užitke, morska hrana pri Ribiču v Izoli nama je dobro dela. Korl ti pa kot ponavadi nimaš časa za druge stvari kot da nas obiraš tukaj, beden je ta tvoj lajf...hehehe
FjallRaven
03. 03. 2019 19.33
-66
Dva mirkkota v enem....kk si ti bogi v center glave😂😂
.jezdimir
03. 03. 2019 20.37
+70
Od straha haluciniraš, prihaja tvoja ura...čuvaj kolke...hehehe
profesor m
03. 03. 2019 10.00
-47
ko preberem vse komentarje je prisotna celotna inzenirska, medicinska in psiholoska analiza,...zaslefil sem celo psihosomatdko analizo motorjev .... resnica pa je da se mark ne boji nikogar, ker se mora bat samo samega sebe, ko je v elementu lahko samo on premaga marka samega....je pa jasno da se vsi bojijo narka ko hudica, ..ki mu ne znajo parirat,...drugace kot z besedami in zaljivkami, in kaj cmo ce je res dober,...jorge pa je uganka sezone kar dela vse bolj zanimivo,...o yamahi pa je prevec pisanja...ko bojo rezultati se pa slisimo
SamŠeSTRUP
03. 03. 2019 10.36
-55
JackSparrovwvw
03. 03. 2019 08.32
-55
Menim, da potrebujemo še nekaj več, če se želimo boriti za zmage, toda zaostanek smo občutno zmanjšali. —Valentino Rossi--/////////////Ne vem zakaj vedno govori v prvi osebi množine. Njegov moštveni kolega Vinales je bil prepričljivo najhitrejši na testiranjih, on ne potrebuje "še nekaj več". Zna dirkat, ima hitro Yamaho, ima že nekaj zmag v motoGP, ima pa žal tudi zahrbtnega moštvenega kolega Dohtarja, ki bo spet vse naredil v smeri "Če ne morem jaz, tudi Vinales ne sme."
.jezdimir
03. 03. 2019 09.20
+50
Korl, bolj kot je Rossi star bolj trepetaš pred njim, se pravi da ti je jasni da ko Rossi doda iz sobote na nedeljo še zanj značilne pol sekunde je najhitrejši...hehehe
SamŠeSTRUP
03. 03. 2019 10.37
-58
Hahaha.. značilne pol sekunde mu ne pomagajo, če konča 7.
careizavogala
03. 03. 2019 12.02
-61
joj, a te pol sekunde je vzrok, da je prejšnjo sezono stal tolikokrat na najvišji stopnički. Bojim se, da se bo tudi letos to ponavljalo.
Deo30
02. 03. 2019 18.10
+2
Pišite kaj bo novega...in....
nightifly
02. 03. 2019 16.02
+64
Komisija GP uvaja letos tudi LLP -long lap penalty ,ko bi ze med dirko strafali ´´surove´´ in nevarne dirkace .
.jezdimir
02. 03. 2019 16.13
+48
Potem Markec nima kaj iskat na dirkah...hehehe
LightningBolt
02. 03. 2019 17.59
+54
Nagrado vprašanje je kdo se bo prvi zapeljal skozenj?
BenBostrom
02. 03. 2019 22.46
-48
Še dobro da so letos začeli z LLP,ker če bi to že 24 let nazaj potem nekdo nebi niti enega naslova osvojil.
nightifly
02. 03. 2019 15.57
+52
JackSparrovwvw 02.03.2019, 7:46:54 ///////////////// , na to pisanje spodaj moram pa res odgovoriti , ker vidim ,da nekemu vrabcu kar manjka en relevanten odgovor ,,,seveda poleg tistih ,ki jih fasa od jezdimira. No ,ko nekdo napise , da ucim krive vere , potem ni kaj vec veliko za napisati ,ker nekaj takega lahko napise samo clovek kratke pameti . Gled performansev Honde sem podal mnenje ,ki sloni na podlagi vecletnih rezultatov , naslovov ,zmag , casovnih meritev in na koncu tudi relacij bivsih dirkacev in sportnih novinarjev ,specialistov motodirkanja . Jasno,da vse to nekemu ´´piratu´´ ni dovolj , pravzaprav niti ni vazno ,ker svoje odgovore bazira samo na zalitvah ,sovrastvu in -ne vem ,mogoce skodozeljnosti , mogoce , kdo bi vedel . Dejstvo je , da ljudje tu na forumu jasno vidijo nekaj . Clovek lahko napise en prispevek z najbolj izbranimi besedami ,napisan kulturno , sprejemljivo za vecino prisotnih ,ceprav jasno sportno obarvan , in se bo nasel ,ali pa nasli osebki ,ki bodo kulturen nivo pismenega obcevanja skusali sesuti in portal pripeljati na raven slabe gostilniske ne-kulture . Prav tako je bilo tudi v zacetku mojega sodelovanja na tem forumu .Vse je bilo sprejemljivo , na momente zivo in vroce ,toda v mejah spostovanja . Potem so nastopili razni vrabci ,pirati , multiple osebe oz. nicki , ki so skoraj vsak dan menjavali in se pocenjajo -svoje ze tako skrite ID ,ker jih je mogoce sram lastnega onegavljenja , velikokrat so pa kar izbrisani s strani moderatorja - no ,to je pa cisto normalen ukrep za nekulturneze . In prav je tako . Ponavadi starsi naucijo otroke osnovne kulture . Ponavadi , ni pa nujno -a ne !
.jezdimir
02. 03. 2019 16.10
+52
nightifly se popolnoma strinjam, je pa res da sem opazil pri Korlu že rahle premike na bolje, ampak nastane problem ko se javi milančan, takrat Korla zasrbi tam kjer ga je srbelo večinoma celo mladost, to pa je povod za neizmerno hudobijo, ki jo zaenkrat žal še ni v stanju brzdat, mar nimam prav Korl...hehehe
JackSparrovwvw
02. 03. 2019 16.37
-54
Vidva se javljata iz bara "Plava laguna"' Police Academy1 ?
.jezdimir
02. 03. 2019 16.48
+58
Korl spet odvračaš pozornost od jedra tvojih problemov...hehehe
profesor m
03. 03. 2019 09.53
-52
TVOJ odgovor je daljsi od celega clanka,...a ne znas v petih vrsticah napisat kar imas za povedat, drugac pa muprivat pisi a ne...se bosta pogovorila
žutaresnica
02. 03. 2019 15.38
+52
Ta strah Marka pred Ducatiji ima pa že dolgo brado, resnica je predvsem v bojazni pred Jorgom, za vse ostale bo lažje najti izgovore.