MotoGP

Marc Marquez bo lahko že v Valencii testiral Ducatija

Ljubljana, 12. 10. 2023 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred tednom dni je postalo tudi uradno, kar se je že dolgo časa govorilo, da bo Marc Marquez po koncu aktualne sezone zapustil Hondo. In čeprav za prihodnjo sezono še nima sklenjene pogodbe, je verjetno trenutno v svetu motošporta najslabše varovana skrivnost ta, da bo šestkratni prvak razreda motoGP po novem član Ducatijevega moštva Gresini Racing.

Pri Gresiniju bo Marc Marquez združil moči z mlajšim bratom Alexom, kar mu bo zagotovo olajšalo prehod z japonskega na italijanskega proizvajalca motociklov. 30-letni Španec namreč po odhodu iz ekipe Honde s sabo ne bo smel vzeti svojih mehanikov ali ostalih članov ekipe, zato bo še toliko bolj pomembno, da se čim prej spozna s svojim novim jeklenim konjičkom.

In to bo po poročanjih tujih medijev starejši izmed bratov Marquez lahko storil že na tradicionalnih testiranjih v Valencii, ki potekajo takoj po zadnji dirki v sezoni. Portal motorsport.com je namreč prvi poročal o tem, da je dolgoletni dirkač Honde od trenutnega delodajalca že prejel zeleno luč, da se po VN Valencie udeleži testiranj z novo ekipo, s katero bo uradno začel sodelovati s prvim januarjem prihodnje leto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To je sicer običajna praksa po menjavi moštev, ki pa je bila ravno ob nekaterih odmevnih prestopih že neupoštevana. Spomnimo se, da je takrat mladi Valentino Rossi s koncem sezone 2003 Hondo zamenjal za Yamaho. A pri Hondi mu takrat niso dovolili, da bi na posezonskih testiranjih že testiral Yamahin motocikel. Drugače pa je bilo na primer, ko je s koncem leta 2016 Jorge Lorenzo Yamaho zamenjal za Ducatija in je Desmosedicija lahko testiral že po koncu sezone v Valencii.

Starejši izmed bratov Marquez se mora sicer pred tem še dogovoriti o vseh podrobnostih pogodbe z Ducatijem in podpisati na črtkano črto. Ob tem pa ostaja vprašanje, kdo bo Španca nadomestil na sedežu tovarniške Honde. Pri japonski ekipi naj bi si na njegovem mestu najbolj želeli Portugalca Miguela Oliveiro, ki se v krstni sezoni pri Aprilii nikakor ne znajde. Portugalčev delodajalec je sicer govorice že zanikal, saj naj bi bilo po le eni sezoni težko razdreti pogodbo med njimi in Oliveiro. Tovarniški sedež bi tako lahko pripadel celo izkušenemu Johannu Zarcoju, ki je pred kratkim sicer podpisal za Hondino satelitsko moštvo LCR Honda, a boljšega motocikla enostavno ne bi mogel zavrniti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sezona dirkanja se sicer nadaljuje že ta konec tedna, ko bo na sporedu Velika nagrada Indonezije, kjer bo aktualni prvak Francesco Bagnaia branil minimalno prednost pred vse bolj vročim zasledovalcem Jorgejem Martinom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Indonezije 2023
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
13. 10. 2023 16.17
+1
Ubogi Gresini,ker v letu 2025 ne bo več dobil Ducatijev,ker jih bo Marko preveč potr v 2024...
bandit1
13. 10. 2023 16.08
+3
"Marc Marquez bo lahko že v Valencii testiral Ducatija", več Ducatijev, eden bo za testiranje premalo.
jozefStefan
13. 10. 2023 14.48
+2
Če se je pri Hondi poškodoval.. se bo pri Ducatiju ubil. Iz konja na bika pa še agresivc.. ne bom presenečen, če bo to zadnja sezona.
Tenma
12. 10. 2023 18.57
+5
...kolikor je meni znano je Audi kupil Ducati leta 2012, od takrat se je tudi začel pravi razvoj, torej - nemška roka in zdaj so tu rezultati. Nemci pač znajo...
Bači
12. 10. 2023 13.13
+0
Joj ne, do sedaj je Hondo metal po pesku, po novem je na vrst Ducati...
Jezdimir
12. 10. 2023 09.50
-4
Markec je gotof, med tem ko lahko pričakujemo Zarcojeve salte po dolgih letih, če smo realni...hehehe
cbrman
12. 10. 2023 10.31
+4
Ja Markec je prebegnil k Ducatiju,če bo Zarkec spet salte delal , upam da na podiju ,bom sam in Honda zelo zadovoljna, Markecu pač srečno pot v Italijo ...
sLOVEnec56
12. 10. 2023 09.21
+3
temu človeku ni pomoči, še z jugotom bi šel do konca okoli ovinka!