MotoGP

Marc Marquez: Moje opravičilo Taki in Fabiu

Alcaniz, 20. 09. 2022 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na dirki razreda motoGP za VN Aragonije je bilo razburljivo že v uvodnih krogih, v dva incidenta je bil vpleten Marc Marquez. Španec se je po dolgem premoru znova vrnil v dirkaško okolje, a ni imel sreče. Najprej je v njega trčil Fabio Quartararo, potem je zaradi težav s Špančevim motociklom prišlo še do trka s Takaakijem Nakagamijem. Marquez je nato zapeljal v bokse in končal z dirko. Nakagami je zaradi poškodbe roke vprašljiv za nastop na VN Japonske.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Aragonije
    05:08
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Aragonije
  • Padec Quartararoja in odstop Marqueza na VN Aragonije
    03:05
    Padec Quartararoja in odstop Marqueza na VN Aragonije

Prva dirka Marca Marqueza po dolgem premoru se je izkazala za kratko in dramatično, v vsakem primeru se ni razpletla po Špančevih željah. Marquez je bil vpleten v padca aktualnega svetovnega prvaka, Francoza Fabia Quartararoja, in malce zatem tudi Japonca Takaakija Nakagamija.

Francoski dirkač Quartararo je "poletel" s svoje Yamahe, ko je od zadaj trčil v Marquezov motocikel, ko se je Španec reševal ob zdrsu na izhodu iz zavoja. "Bil je eden od tistih trenutkov, ki se velikokrat zgodijo zaradi mrzle gume," je pojasnil Marquez, ki se je na dirkališče vrnil po dolgem premoru in na dirki nastopil prvič po četrti operaciji na desni roki.

"Malo sem izgubil zadnji del motocikla in sem zaprl plin, težava je bila v tem, da je bil Fabio zelo blizu, kot je pač običajno na začetkih dirk. Precej nesrečen trenutek," je povedal Marquez in zanikal, da bi v uvodnih zavojih vozil posebej agresivno. "Moja miselnost je bila enaka, kot sem si govoril ves konec tedna: Poskusi nabirati kilometre, poskusi končati dirko, a cilja nisem dosegel. Odpeljal sem samo en krog," je bil slabe volje na koncu nekdanji večkratni svetovni prvak razreda motoGP.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po kontaktu s Quartararojem pa Marquezovih težav še ni bilo konec. Zlomljen kos Quartararovega "oklepa" se je zagozdil v Marquezovem motociklu, zaradi česar je ob izhodu iz zavoja malce zapeljal na stran, kar je povzročilo stik in trk z Nakagamijem. "Po tem dogodku sem zapeljal v bokse. Vendar se nisem upokojil zaradi dogodka s Tako (Nakagami op.p.), ampak zaradi incidenta s Fabiom. Obe dejanji sta bili za vse vpletene zelo nesrečni, šlo je za tipični dirkaški nesreči."

Marquez se je kmalu po odstopu odpravil v bokse moštva LCR, da bi se opravičil Nakagamiju, dejal je tudi, da bo poskušal govoriti tudi s Quartararojem, čigar prednost v boju za naslov svetovnega prvaka je krepko skopnela. Pred dirko v Alcanizu je imel 30 točk prednosti, zdaj jih ima le še 10 pred prvim zasledovalcem Francescom Bagnaio. "Posebej sem govoril s Takino ekipo in se opravičil, ker je šlo za resnično mehansko težavo, a če jo vidite samo od zunaj, je videti, kot da sem zapeljal naravnost v Tako. Moje opravičilo njemu in Fabiu."

O boju za zmago med Bagnaio in Bastianinijem (Ducati proti Ducatiju), kjer je odločitev o zmagovalcu padla v zadnjem krogu, pa je Marquez dejal: "Mislim, da je bil to odličen boj.  Enea vozi res dobro in je običajno najmočnejši v zadnjih krogih. Mislim, da ima Enea še vedno možnost, da osvoji naslov prvaka."

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: motogp.com

Nakagami vprašljiv za VN Japonske
Quartararo jo je kljub grdemu padcu odnesel brez hujših poškodb, manj sreče je imel Nakagami. Voznik moštva LCR je imel sicer precej sreče, da ga dirkači niso zadeli, saj je drsel nekaj 100 metrov po stezi dirkališča. Takoj po dirki se je Japonec odpravil v Barcelono na podrobnejši zdravniški pregled svoje desne roke.

Ob tem je 30-letnik sporočil, da ga je operiral dr. Xavier Mir. Nakagami je utrpel zlome mezinca in prstanca na desni roki, v nedeljski nesreči pa so bile prizadete tudi kite njegove roke, zato ga sedaj skrbi, če bo nared za domačo dirko, VN Japonske. Ali bo Japonec lahko nastopil v Motegiju, bo odločeno najkasneje v četrtek, ko mora dovoljenje za nastop dobiti pri zdravnikih.

Urnik velike nagrade Japonske
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (74)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FIRBCA
22. 09. 2022 14.08
-4
sami strokovnjaki. Kdor je dober je dober ni treba razmisljat, da je pol leta bila honda najslabsa sedaj je pa najboljsa. Poba ima j..ca tako da v startu mu ni kos noben od vas, ko vas je vecinoma sami bivsi in bodoci sampioni.
Night fly
22. 09. 2022 17.41
+3
Firbec ..... vi sploh veste kaj je Launch C. in cemu sluzi ? Ne ,ni tisto kar vi mislite ,,,,, jajca in podobno ..... to je super elektr.naprava , ki v povezavi s sklopko in vsemi ostalimi parametri telemetrije omogoci najbolj optimalen start iz NIC km/h . Vam je zdaj bolj jasno ? Torej jajca nimajo tu kaj poceti ,,,,,,ce pa ze ,,,,bi si zelel ,kot tudi vsi ostali dirkaci poleg MM ,da se ne najdejo v blizini Markeca , ne ob startu ,ne med dirko .
Night fly
22. 09. 2022 10.42
+6
Ne vem ,ce je ta medij kaj porocal o spremembah Markovega bolida ,,,, zdaj so japonci japonske vilice zamenjali za Kalex prednjo obeso -komplet , prav tako zadnja je nova ,na sasiji so opravljene spremembe . Vsaj njegova honda je iz drugega testa kot ostale . Ce ste gledali start in prvi krog ,je lahko vsem nam cisto jasno kaj ima pod seboj MM . To pa ne pomeni ,da mu preboj na celolahko uspe s tako voznjo .Zal je to 300 konjev moci , hitrosti krepko cez 300 na uro ,o raznih pospeskih ,pojemkih in stranskih silah ,da ne govorimo .
Night fly
22. 09. 2022 10.32
+6
Edino kar je neizpodbitnega je dejstvo , da bo MM v 3. handikepirani -zanj sezoni, vsaj na prvi dirki po povratku bolj pazljiv . Dejstvo ,da je imel eksploziven start , mu je dalo Krila ,in ni dvoma ,da je hotel svetu pokazati kaj zna ,torej startal je na prvo mesto . Je tak dirkac , pozna samo eno opcijo -zmago . Po eni strani je to razumljivo ,da ima vsak dirkac tako zmagovalno fikcijo , toda realnost je mal drugacna ,,, poleg dirkaca je na pisti se dve destini drugih , ki nimajo nobene tendence koncati v Spitalu ,ali se kaj hujega .
Night fly
22. 09. 2022 10.36
+6
Glede na to kar sem v nekaj dneh po dirki prebral iz svetovnih sportnih casopisov in drugih intervjujev ,,,se vecina se tako prijaznih in razumevajocih prijatelčjev MM od tega distancira in zmajuje z glavo ......precej od njih javnost opozarja na vid -diplopijo Marka Markeca ...... zna biti ,da je v tem kaksen problem .
Night fly
22. 09. 2022 13.49
+5
Kaktus ........ se strinjam ,,,, tvoje besede imajo kar dobro bazo ,,,to vidim po tem ,da se je kar veliko zelo dobrih poznavalcev tega sporta ,pa tudi sami ex dirkaci in mediji kar precej razgovorili o tem in izrazili dvom v tako napadalno voznjo ze ob prihodu MM nazaj . Vecina je upala, da s ebo vsaj nekaj dirk prilagajal ritmu , tu pa mu je uspel absilutno neverjeten start ,in je priliko takoj zagrabil ,,, ker je mislil ,da bo lahko splezal na ´´stenge ´´ ,ali celo na najvisjo stopnico . Celo Luca Savadori ,ki ga je do sedaj vedno branil v medijih ,mu jih je preko neta napel nekaj poucnih .
Lucky
21. 09. 2022 14.22
-13
Dons jezdić operira samo z 10-imi profili. A je ostale sam sebi blokiral, al špara elektriko?
jana46
21. 09. 2022 13.28
+25
In največja svinjarija bi bila, da bi po temu kar se je zgodilo, še lahko nadaljeval dirko. Če bi bil na njegovemu mestu nekdo drugi, bi ga že kaznovali.
jana46
21. 09. 2022 13.22
+26
Vidva pa: Markez je že šesti, Qurtararo pa na tleh. A se poslušata kako navijata za MM in sta vse srečna ob padcih drugih? Jaz z vsem žarom spremljam dirke, jih res z veseljem gledam že toliko let, ampak vaju pa res ne morem več poslušati. Mislim, da je čas, da sestopita in da nadaljuje nekdo, ki ne bo tako pristranski, kot sta vidva. Res sta katastrofa.
Lucky
21. 09. 2022 14.20
-13
Srečo bi ti prnesu Sport klub recimo. Tam sta kometatorja MM popluvala do konca. Drugič samo gumb na daljincu stisni.
Lucky
21. 09. 2022 12.25
-20
3 dimenzionalni pogled ponuja čisto drugačno sliko kot 2 dimenzionalni. Jezdić misli, da bo z 15 profili dobil vpogled v več dimenzij. Ampak on živi še vedno v eno dimenzionalnem svetu, ki se imenuje Rossi. In laže samega sebe, kot pravi še en podoben model iz Reala pod drugo temo.
mptour
21. 09. 2022 09.19
+29
Hinavc. Tvoja opravičila so brezpredmetna, ker so neiskrena.
radar
21. 09. 2022 11.39
-23
Ti to verjetno najbolj veš, ker ga osebno poznaš....
Roko66
20. 09. 2022 19.46
+26
Torej MM je edini zdrsnil v ovinku,zakaj le? Mogoče je pa bil prehiter....?Zdej bo Dorna sprejela pravilo,da ne odspredaj ne odzadaj ne sne bit nobenga v ovinku, ko vozi MM...Hahaha ke komedija!
dober-man
20. 09. 2022 19.19
+26
po poškodbi bi moral začet tri razreda nižje ne kar takoj nazaj v moto gp!
Profesormarck
20. 09. 2022 18.25
-23
Ne vem kje ste to našli,o tem ne pišejo nobeni tuji mediji.Marc se je opravičil le Nakagamiju.Fabio se je pa v njega zaletel,ker mu je bil preblizu ko je imel zdrs.Neanekaj napamet klanfat !
Profesormarck
20. 09. 2022 19.52
-24
Profesormarck
20. 09. 2022 20.01
-21
A mi ne segaš do kolen ker me brišeš? Tko rep med noge in tko..pust da se narod mal nasmeje kak te vun prašim.Da še ne pozabim tvoj:hehehehhehe
nebel
20. 09. 2022 17.41
+26
Tip je nevaren sebi, svojim sovoznikom v ekipi in drugim. Nakagami ni prvi član ekipe, ki ga je izločil in poškodoval, pred tem je podobno naredil že Daniju Pedrosi, potem je poškodoval sebe, vmes pa stalno zbija še vse ostale. Dobro bo potrebno razmisliti, koliko časa bodo to dopuščali, preden zadeva odpelje preko meje tekmovanja. Če že ni. Ker ne zgleda, da bi se sam spametoval.
bonkintos
20. 09. 2022 17.27
+23
Ja Markec da bi šel pred letom 2015 v pokoj bi še nekaj dobrega naredil tako pa karma dela svoje.
Titus56
21. 09. 2022 09.49
+19
Bonkintos.... BRAVO👍. Ja Karma ga je ujela. Začelo se je takrat ko je nagajal Valentinu in mu preprečil 10 naslov . KARMA JE🙏🙏🙏
aple2014
20. 09. 2022 16.19
+30
Takoj ko je prisel Kamikaze nazaj so se zaceli problemi, zanimivo
cbrman
20. 09. 2022 16.16
-22
A , če se sam komu zaletim od zadaj v avto, motor , bicikl, LKW.......... , se mi mora ovi revček še opravičit....No, pol probajte tak karambol od zadaj uprizorit na naših cestah... Krivdo za nesrečo boste nosili sami, no mogoče bi delno krivdo lahko nosil vaš inštruktor v avtošoli, ker vam ni prvo uro povedal(malo morgen) , da je potrebno varnostno razdaljo upoštavat na cesti , prav tako kot (na dirkališču) in v tuji postelji . Vsaj mene je inštruktor vožnje tako (na)učil..... Fabio dobro ve , da je za padec odgovoren sam......
mcurry
20. 09. 2022 16.18
+33
varnostna razdalja na dirkah 🤣🤣🤣🤣🤣
burekkafana78
20. 09. 2022 16.39
-33
primerjava dirkališče-cesta ...ciciban, za prvi kreš je kriv MM, ker mu je odneslo motor desno v Fabia, ni Fabio direktno priletel v zadek, Fabio ni mogel nič! Pri Nakagamiju je bilo pa vprašanje kaj se je dogajalo z motorjem od Marka, za kreš je bil načeloma kriv Nakagami, ker je on priletel v Marka.
Titus56
21. 09. 2022 09.57
+23
cbrman..... Ti si pa mal zgrešu, tvoja razlaga je čist mem. Moto GP, pa vožnja po cesti. Nisem še slišal, da bi moral imet dirkači 100 m varnostne razdalje, na cesti pa ja. Da na dirki, na pol prvega kroga sesuješ 2 dirkača, moraš pa res bit fenomen. To je en navaden p****👎 Ajd ne seru klamf. Tamal je zasral in bo sral še naprej. Prvak never več👍👍👍
cbrman
21. 09. 2022 20.44
-5
Kdo pravi o 100 m moraš pa dirkati kolikor tolikor z glavo kar je Quarti do zdaj odlično oppravljal.No zadnjih nekaj dirk dirka popolnoma brez glave,kar je občutil tudi starejši Espargaro,ki kljub temu ,da Aprilija nima hitrosti Ducante še vedno dirka z glavo..Tako kot Quarti dirka trenutno se Ducatiju sploh ni treba več truditi ,ker se bo Quarti z Yamaho izlocil kar sam
cbrman
21. 09. 2022 20.52
-5
Ja glavno da ti voziš pravi motor, jaz vozim samo suzo bandita in cbr900.ce je to v tvojih očeh pravi motor me pa res ne zanima.Zanima pa me kako dirka dirkač na Japonskem motorju, ki se bori za prvaka.seveda je Markec naredil napako motor mu je zdrsnil, vendar se on ne bori za prvaka in si to lahko privošči.Quarti si take napake ne sme privoščiti.ce bi končal dirko kot 6-7 tako kot je štartal bi skupno po točkah za njega bilo mnogo boljše kot je sedaj.Upam da ti ki voziš prave motorje to zastopiš...
mcurry
20. 09. 2022 16.02
+31
Eni pa kazen dobijo ko na fp koga mal ovirajo🤣🤣🤣
Justice4all
20. 09. 2022 15.59
+35
Mulec je zaključil zgodbo...
burekkafana78
20. 09. 2022 16.46
-24
star skoraj 30 ter z osmimi naslovi pa zate še vedno mulec...
Militos
20. 09. 2022 15.55
+20
"Vendar se nisem upokojil zaradi..."
Gpeee
20. 09. 2022 15.36
-34
Se vidi da noben ne vozi motorja kateri komentira da je marquez kriv... v tretjem ovinku se lepo vidi ko je marquez dal po gasu mu je odneslo zadnje kolo zaradi katere je mogel izpustiti ročico za plin ko je pa to naredil ga je pa pol nasadil quartararo kateri je imel v vozniškem žargonu prekratko varnostno razdaljo in je to tudi sam potrdil
mcurry
20. 09. 2022 15.39
+28
nivampomo?i
20. 09. 2022 15.41
+31
Seveda to da je Takija šele z drugim komolcem zbil na tla si pa spregledal.Selektiven vid ni kaj.
FIRBCA
20. 09. 2022 15.59
-28
ce se nekdo nasloninate kaj ti storis. Ves kaj je mati narava. Skoda ko je prevec kavcarjev tu.
PičiPoki
20. 09. 2022 16.20
-22
Boris Kavčič
20. 09. 2022 16.52
+19
kmetavzar123
20. 09. 2022 19.29
+25
Si pa majster pravi, ker je markezu vzelo zadnji del je pač kriv fabijo ha ha ha legenda
number46
20. 09. 2022 15.30
+17
No to je lepo/normalno. Dobro bi bilo, da se kaj nauči iz tega in dirka pametneje.