MotoGP

Marquez ob (novem) povratku: Kar se tiče samozaupanja, sem tokrat precej slabše

Austin, 08. 04. 2022 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
20

Katalonski dirkač Marc Marquez se je po novih težavah z dvojnim vidom vrnil v karavano motoGP, in sicer na prizorišče VN Amerik v Austinu. Na dirkališču COTA, ki mu je pisano na kožo, bo skušal najti prave občutke in se na najboljši možni način vrniti v karavano elitnega razreda motoGP. Čeprav se vrača po težkem padcu, bo Katalonec, v kolikor ne bo imel zdravstvenih težav, med glavnimi favoriti za zmago v 'njegovi dnevni sobi'.

Celoten dirkaški konec tedna VN Amerik si boste v Sloveniji lahko ogledali le na VOYO. Sobotno in nedeljsko dogajanje pa tudi na Kanalu A. 

"Dvojni vid se mi je pojavil še drugič v zadnjih šestih mesecih in pogovoril sem se z zdravnikom, kakšne so možnosti, da se zgodi še enkrat ali da se zgodi še enkrat, če grem za eno leto na pavzo. Odgovoril mi je, da je bil trk v Indoneziji zelo hud in da bom imel enake možnosti tveganja za vrnitev dvojnega vida ta konec tedna, eno leto ali dve leti pozneje, saj gre ne nazadnje za to, da se ob udarcu živec malce premakne in to povzroči. To je moja šibka točka, toda če sem tukaj, sem tukaj za dirkanje, ne morem razmišljati o tem, da ne smem pasti, ker če bom ... Tukaj sem, da dirkam in ne zato, da razmišljam o poškodbah,"  je novinarjem na dirkališču COTA v Austinu razlagal osemkratni svetovni prvak Marc Marquez

Na vprašanje, kako se počuti v primerjavi z veliko nagrada Katarja, kjer se je prav tako pojavil prvič po poškodbi živca in pojavitvi dvojnega vida, je odgovoril: "V primerjavi s Katarjem je moja fizična pripravljenost nekoliko boljša, toda kar se tiče samozavesti, sem tu v veliko slabšem stanju. To je jasno po taki poškodbi, ki ti še drugič prizadene vid. To je nekaj, kar mi povzroča strah."  Besede, ki jih od Marqueza v preteklosti nismo bili vajeni, a očitno se kaže, da je tudi Katalonec krvav pod kožo. Vse bolj jasno je, da se tudi sam zaveda, da bi mu lahko nova poškodba vida povzročila predčasen konec kariere.

Prva Hondina violina zadnjega desetletja se je dotaknila tudi zaostanka za vodilnim dirkačem prvenstva, rojakom Aleixom Espargarojem, ki ga marsikdo ni pričakoval na vrhu razpredelnice. "Prvenstvo je pomembno in tu je, toda zdaj trenutno ni naš glavni cilj, še posebej ne prvi dan VN Amerik," je hitel pojasnjevati Marquez. Spomnil se je tudi dogajanja v Indoneziji, ki je privedlo do strašljivega padca, po katerem je čudežno odkorakal s steze kar sam. Posledica je bila pojavitev dvojnega vida, ki pa je tokrat zvodenela precej hitreje kot ob koncu pretekle sezone. "Skozi celoten konec tedna smo imeli precej težav z zadnjim delom motocikla in dodajali smo težo zadnjemu delu, toda to je povzročilo, da se je, ko smo na motocikel nadeli novo pnevmatiko, pojavilo oddrsavanje prednjega dela in zaradi tega razloga sem sprva padel. Na ogrevanju smo naredili manjše spremembe, da bi razumeli situacijo, toda celoten konec tedna smo imeli enake težave, padel pa sem na najslabšem možnem delu. Nisem pričakoval tega padca. Na srečo sem tukaj, poškodoval sem si vid, toda sreča v tem je, da so ostali deli telesa ostali celi. Navkljub temu da sem izpustil dirko za VN Indonezije in VN Argentine se pravzaprav počutim srečen, da sem lahko tukaj," je strašljiv padec v Indoneziji opisal Marquez. 

VN Amerik
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medvedJEkriv
08. 04. 2022 18.42
+2
Upam, da ostane samo pri teh poškodbah in nobeni več, in upam pa , da ne pride do najhujšega........srečno MM, pa pamet v glavo.
Karlossantana
08. 04. 2022 16.07
+0
lani je MM imel 22 padcev, čeprav je štartal le 14 dirk od 18ih...
oježeš
08. 04. 2022 14.29
+4
Nikakor ne morem verjeti, da bo dočakal na motorju in motorističnih dirkah starost, kot jo je Rossi. Ne želim mu nič slabega, ampak glede na dogajanje bo moral prej ali slej sprejeti neko odločitev, preživeti ali ne.
mptour
08. 04. 2022 14.05
+5
Mene sam zanima, kdo bo kriv, ko bo počilo zadnjič? Zdravniki? Dorna? MM? ... Rossi? Na tak način je to samo vprašanje časa.
JanK00
08. 04. 2022 13.48
-2
Ali pa mu dirkanje pomeni veliko drugace bi ze zakljucil tako pa ima zeljo po naslovih kar dela motogp zanimiv ko bo odsel se on bodo ogledi motogpja padali
mptour
08. 04. 2022 14.00
+8
A si gledal zadnje dve dirke? Očitno ne. Tako zanimive, nepredvidljive že dolgo ne.
prost1
08. 04. 2022 12.49
-1
Tudi te smole bo enkrat konec. Ima pa neuničljivo voljo. Vsak drugi bi že zdavnaj vrgel puško v koruzo. Pravi dirkač, podoben Rossiju, ki mu je bilo dirkanje vse, brez katerega si ni predstavljal življenja.
mptour
08. 04. 2022 14.01
+9
To ni smola. Padet vsak vikend trikrat, štirikrat, ni smola. Prej neki s padajočim ne štima.
marsikajve
08. 04. 2022 12.42
+3
MM je več za denar kot zdravje. Norec ostaja norec z vsemi podporniki, ki mu uničunejo življenje. Tudi njim gre samo za denar. Res bi moral na psihiatrijo. Vsak pretres možganov pusti posledice ala boksar Mohamed Ali????
oježeš
08. 04. 2022 14.31
+3
Tudi pri nas imamo v vodenju države enake ljudi. Denar, denar, drugi jih ne zanima.
Zalchi
08. 04. 2022 12.14
+4
Bo pa drugi dirkač Honde. En mora bit. Ponavadi je tisti, ki je slabši voznik moštva
medo90
08. 04. 2022 12.01
+4
Fant je prepotenten in to ga bo koštalo. Njegovi nastopi in norenje preko mej niso pot do zmage. Še en padec in izgubil bo edino stvar v življenju ki nekaj velja. Zdravje je samo eno
HUSO BOSS
08. 04. 2022 11.54
+6
FANT SE RES IGRA Z ZDRAVJEM... KO BO PRIŠLO DO TEGA DA BO TRAJNO VIDEL DVOJNI BO NA ŽALOST PREPOZNO... POTEM BODO PA ZDRAVNIKI KRIVI KER SO MU DALI ZELENO LUČ ZA DIRKANJE...
type r
08. 04. 2022 11.51
+7
Da mu ne bo enkrat zmanjkalo sreče in,da trajno zgubi vid ali bog ne daj življenje Ni se mu treba imeti za nekaj več ker ni. Sreča je opoteča
Prototip
08. 04. 2022 11.33
+5
Kaj ti bodo tele jokice.... a zmaga veka, a zgubi veka.... V nedeljo bomo gledal Gajserja,šport za prave dedce.... 💪💪🏆🏆
FlatyEric
08. 04. 2022 11.26
+11
Ne želim mu slabega, vsekakor pa mu ne privoščim nobenega naslova več samo zaradi tega, ker je Rossija nalašč oropal desetega nalsova.
rr3
08. 04. 2022 12.03
-6
Baje je tisto sezono bila samo ena dirka, ostale ko je kalimero popušil ne štejejo.
sport5
08. 04. 2022 13.16
+13
ne,bila pa je edina dirka v zgodovini moto Gp,ko se je aktivno vmešal (in se postavil na eno stran ) dirkač,ki v tisti sezoni ni imel možnosti zmage.Tega pristopa se ni poslužil nikoli nobeden dirkač pred njim in tudi nihče po tem dogodku.