19°C

Marc Marquez se je vrnil na trening in dokazal, da je ostal v formi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.G. /
KOMENTARJI
40
Marc Marquez je začel intenzivne priprave na povratek v karavano razreda motoGP. Prek družbenih omrežij je s sledilci delil povzetek 30-minutnega teka. V dobre pol ure je pretekel 7,5 kilometra, kar kaže na to, da je kljub daljšemu premoru Katalonec ostal v dobri formi.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Po šestih tednih od operacije prvi trening. Dirka traja 30 minut," je zapisal Marc Marquez in s sledilci delil sliko, na kateri je viden nasmešek na njegovih ustih, ter povzetek polurnega teka. Osemkratni svetovni prvak je v torek zjutraj razveselil svoje privržence iz domače Cervere in nakazal, da se je začela njegova pot k povratku v karavano. Pretekel je 7,53 kilometra v 31 minutah in 14 sekundah, kar je, glede na to, da je bil skoraj dva meseca zunaj pogona, zavidanja vreden čas.

PREBERI ŠE
Izjemna izenačenost razreda motoGP: prvega in desetega loči le 28 točk

Privržence motociklizma veseli, da se Marc Marquezlahko postopoma posveti treningom, saj to nakazuje, da bi se utegnil vrniti za zaključek sezone in začiniti boj za naslov svetovnega prvaka. Sam realnih možnosti za naslov več nima, a bi lahko zmešal štrene tistim, ki se bodo za naslov potegovali. Če bo okrevanje potekalo po načrtih, bi se lahko Marquez vrnil za zadnje štiri dirke sezone.