MotoGP

Marini pred vsemi na testiranjih, novopečeni prvak Bagnaia pa je zgolj užival

Valencia, 09. 11. 2022 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
8

Čeprav se sezona 2022 še ni povsem "ohladila", pa ekipe v motociklistični karavani že pospešeno razmišljajo o naslednji. Ne samo to, večina moštev je na testiranjih že preizkusila prototipe, dirkalnike za naslednjo sezono. Na dirkališču Ricardo Tormo je najboljši čas postavil Italijan Luca Marini, novopečeni prvak razreda motoGP Francesco Pecco Bagnaia pa svojega "jeklenega konjička" ni privijal do limita in je skušal zgolj uživati v vožnji. To potrjuje tudi dvanajsti čas testiranj.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Dirkači preizkusili prototipe novih dirkalnikov
    02:06
    Iz 24UR: Dirkači preizkusili prototipe novih dirkalnikov
  • Vrhunci testiranj v Valencii
    02:43
    Vrhunci testiranj v Valencii
  • Iz 24UR: Quartararo odločen, da bo v naslednji sezoni ponovno med najboljšimi
    01:57
    Iz 24UR: Quartararo odločen, da bo v naslednji sezoni ponovno med najboljšimi
  • Iz SVETA: Bagnaia svetovni prvak
    02:49
    Iz SVETA: Bagnaia svetovni prvak
  • Bagnaia je za nagrado dobil avtomobil
    00:24
    Bagnaia je za nagrado dobil avtomobil
  • Iz 24UR: Francesco Bagnaia postal svetovni prvak v MotoGP
    02:30
    Iz 24UR: Francesco Bagnaia postal svetovni prvak v MotoGP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Italijan Luca Marini je malce presenetljivo postal dirkač, ki so mu na prvih testiranjih v Valencii kolegi iz karavane gledali v hrbet. Član ekipe VR46 je postavil čas 1:30.032, ki se je pokazal za najboljšega med vsemi. Še najbližje mu je bil Španec Maverick Vinales, tretji čas testiranj v Valencii pa je postavil še en Italijan Marco Bezzecchi. "Nisem imel prevelikih pričakovanj pred testiranji, toda če potegnem črto je za našo ekipo dan več kot uspešen. Nekaj novih fantov je v paddocku, tako da smo se še spoznavali, toda ocena narejenega je več kot pozitivna. Težko je reči, kako konkurenčen bo dirkalnik za sezono 2023, a občutki so dobri. Veliko bo treba narediti, toda smo na pravi poti," je sprva dejal najhitrejši na testiranjih Luca Marini. "Pričakoval sem sicer, da bodo časi še boljši, ko smo nataknili mehko gumo, toda glede na prejšnje dni razlika med srednjo in mehko ni bila več očitna. To je nekaj, na kar bomo pozorni v prihodnje. Hvala fantom za odlično podporo v garaži," je testiranja v Valencii "prekrižal" Marini. 

"Peljal sem se bolj za zabavo in manj razmišljal o dobrih časih. Spoznal sem nekatere novosti, ki jih prinaša nov dirkalnik za prihodnjo sezono. Za razliko od prejšnjih spremembe niso revolucionarne, pač pa bolj "evolucijske". Nisem bil obremenjenen s hitrostjo in zaostankom za tekmeci, lahko pa rečem, da sem se dobro počutil na dirkalniku. Za nami so uspešna testiranja," je za Corriere Dello Spoprt dejal novopečeni prvak Francesco Pecco Bagnaia, ki je na testiranjih postavil dvanajsti čas.  Zelo solidno sta se peljala dirkača Aprilie Miguel Oliveira in Aleix Espargaro s četrtim in petim časom.

Luca Marini
Luca Marini FOTO: motogp.com

"Vozil sem bolj za dušo, nisem veliko preizkušal nove stvari. Testiranja sem izkoristil, da se dodatno prilagodim značilnostim dirkalnika, da se še dodatno ujameva in mislim, da nam je to uspelo. Težko je karkoli pametnega povedati, a če se po jutru dan pozna, se nam obetajo lepe stvari v novem koledarskem letu," je prepričan Espargaro. Malce manj zadovoljen je bil devetouvrščeni, sedaj že bivši prvak, Fabio Quartataro

"Nisem povsem zadovoljen, toda to so le testiranja, ki ne razkrivajo veliko. Pomembno je, da smo nizali kroge in se dodatno spoznavali. Prihajajoče obdobje bo ključno v pripravi na sezono 2023. Verjamem, da bomo spet konkurenčni za najvišja mesta."  Francoz je sicer takoj po izgubljenem naslovu v pogovoru za pariški L'Equipe napovedal, da se bo prihodnje leto vrnil še močnejši, predvsem pa bo pazil, da v drugem delu sezone ne bo "padal".

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: motogp.com

Prvi uradni nastop v uradni ekipi Ducatija je doživel tudi Enea Bastiannini, ki je zaključil najboljšo deseterico na testiranjih v Valencii. "Lepo je biti povsem v rdečem. Fantje so me odlično sprejeli in mislim, da je bilo za prvič vse skupaj videti kar v redu. Visoko bomo zavihali rokave in prihodnjo sezono bom pričakal še bolj motiviran kot doslej," je prepričan Bastianini. Marc Marquez je testiranja končal tik za novopečenim prvakom Bagnaio, a je bilo videti, da dirkalnika ni privijal do konca. "Želel sem odpeljati nekaj hitrih sektorjev. Preizkušali smo mehke in srednje trdne pnevmatike in dobili uporabne odgovore. Pomembno je tudi to, da nisem čutil nobenih bolečin," je povedal osemkratni motociklistični šampion.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
10. 11. 2022 19.56
+1
Nič novega,Duce pred vsemi 😁
Pagliaccio 46
09. 11. 2022 10.12
-16
Markec brez bolečin, Bagnaia uživa, najhitrejši pa sin očima Valentina Rossija
Kaktus-x
09. 11. 2022 13.24
+19
Lažnivc vem da te veseli, da je podli Markec končno našel pravi lubrikant in je končno brez bolečin.
madridista07
09. 11. 2022 21.06
-5
Kaktus nisi rekel, da bosta tako Mir in Rins premagovala Marqueza že na prvih testiranjih?? Aja.... Nisi bil ti.... Bil je jezdimir.... Ali pa si vseeno bil ti??? 🤔🤔🤣🤣
Jezdimir
10. 11. 2022 09.33
+4
Footballeri imate previde in prisluhe v genih ali pa gre izključno za žlehtnobo, kdo bi vedel...hehehe
madridista07
10. 11. 2022 15.28
-4
Ravno ti boš govoril o žlehtnobi jezdek.. 😅😅
Pagliaccio 46
10. 11. 2022 17.12
-5
madridista...pa sem mislil, da smo navijači nogometnega sveta neumni
Jezdimir
11. 11. 2022 08.33
+3