MotoGP

Marquez: Bratu ne bi dovolil zmagati, a nanj bi gledal drugače kot na ostale

Madrid, 11. 10. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Ko imaš veliko prednost, moraš iskati neko dodatno motivacijo in včasih je treba poskusiti zmagati v stilu šampiona," je povedal Marc Marquez v televizijski oddaji 'El Hormiguero', potem ko na domačih tleh proslavlja osmi naslov v motociklistićni karavani.

Kot gost oddaje El Hormiguero, ki je bila v sredo na španskih televizijah najbolj gledana oddaja dneva, se je novi-stari prvak razreda motoGP Marc Marquez dotaknil tudi hudega padca, ki ga je utrpel na petkovem treningu za VN Tajske. Tam se je kasneje v nedeljo veselil tako zmage kot naslova prvaka. "Že dolgo nisem tako grdo padel. Dejali so mi, da sem utrpel silo 26G. Še vedno me malce boli hrbtenica," je pričel razlagati katalonski dirkač, vse skupaj pa začinil tudi s humorjem: "Najbolj me pri vsem skupaj jezi, da so kamere padec slabo posnele."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marquez je v preteklosti na naslednji dirki, potem ko je že osvojil naslov, pogostokrat padel, a kot pravi, ne gre za prinašanje nesreče. "Vsakič se je zgodilo, ko sem osvojil naslov. Po navadi sem zmagal v Valencii ali Japonski. Ko sem slavil na Japonskem, sem padel na naslednji dirki v Avstraliji. Skušali bomo to tradicijo spremeniti," je pojasnil Marquez in se spomnil lanske sezone, ko je naslov prvaka osvojil na dirki na Japonskem, nato pa na naslednji dirki odstopil zaradi okvare motorja. Vsekakor pa se tradicija, da po osvojenem naslovu Marc osvoji 'ničlo' nekako nevarno ponavlja. Kako bo tokrat na VN Japonske, boste izvedeli v prenosu na Kanalu A in VOYO. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Povprašali so ga tudi o tem, kako bi gledal na brata Alexa Marqueza – vodilnega v razredu moto2 – če bi se ta pridružil elitnemu razredu. "Ne bi mu dovolil zmagati, a nanj bi gledal drugače kot na preostale dirkače," je priznal aktualni prvak razreda motoGP, ki si je na VN Tajske zagotovil še šesti naslov v elitnem razredu motoGP, skupno pa že osmega.

Z izbranimi besedami pa je govoril tudi o novincu v razredu motoGP Fabioju Quartararoju, ki na zadnjih dirkah s pogumno vožnjo vse bolj kaže, da je pravi material za serijske zmage. "Močno pritiska. Ima dobro okolje in veliko talenta," je izpostavil Marquez.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deejjaann
16. 10. 2019 14.16
+31
Kolikokrat v karieri je Marquez padel in se mu do sedaj ni še nič hudega zgodilo,razen takrat ko je v moto2 razredu imel probleme z očmi ko so mu morali operirat da je lahko spet normalno videl.Upajmo da ne bo nekoč tako hudo fant padel da se bo polomil kot Wayne Rainey ali pa kaj hujšega.Kljub njegovim padcem pa je še kar naprej hiter.Letos nenormalno,najslabša uvrstitev 2 mesto razen texasa-pa še tam je vodil dirko do padca.Upam da bo drugo sezono več dirkačev kokurenčnih za zmage ter za naslov.Lep dan še naprej želim vsem
Roko66
12. 10. 2019 18.07
+1
Prvi stavek pove pravzaprav vse..Ko imaš veliko prednost...se lahko igraš do zadnjega ovinka,pol pa šampionsko zmagaš...😂😂😂
JackSSparowww
12. 10. 2019 18.37
+0
Aja, pol pa naj pred štartom eno svečko odšraufle iz cilindra, da ne bo preveč hiter....
JackSSparowww
12. 10. 2019 17.02
+1
Čudno, da MM93 vabijo na spansko TV. Ko pa baje nima niti enega navijača v Spaniji, vsi so baje za Rumenkoja.....
Trend01
11. 10. 2019 13.28
+0
Torej ne bo kot V. Williams vs. S. Williams, ko je Venus, ki je starejša, kar nekaj partij prepustila mlajši Sereni?
Otancici
11. 10. 2019 13.02
+4
Mali je lahko po koncu dirkaske karijere komot filmski igralec....
sakala1
11. 10. 2019 09.48
+1
mal me spominaja na A Seno
Sputnik
11. 10. 2019 09.53
-2