MotoGP

Marquez izpušča tudi VN Amerik

Barcelona, 11. 04. 2023 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski dirkaški zvezdnik Marc Marquez bo zaradi posledic poškodbe in operacije roke na prvi dirki nove sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu izpustil tudi preizkušnjo konec tedna v ameriškem Austinu. Zaradi posledic padca v Portimau Marqueza ni bilo že na dirki v Argentini prejšnji teden.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: motogp.com

Marc Marquez je na prvi dirki sezone na Portugalskem v Portimau povzročil trčenje s tekmecem Miguelom Oliveiro, takrat sta oba končala na tleh. Marquezu so po padcu odkrili zlom dlančnice, zaradi česar je moral na operacijo.

Zaradi nevarne vožnje mu je vodstvo tekmovanja izreklo še kazen v obliki dveh dolgih krogov, ki bi jo moral odslužiti v Argentini, a so jo nato prenesli na prvo dirko, ki se je bo udeležil.

Kot je danes Španec sporočil na družbenih omrežjih, to ne bo teksaško prizorišče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Danes sem imel pregled in pokazalo se je, da kost še ni zaceljena. Po pogovoru z zdravniško ekipo smo se odločili, da ne bom tvegal, zato ne bom nastopil v Austinu. Bom pa še naprej opravljal program rehabilitacije in upam, da se bom lahko vrnil čim prej," je sporočil nekdanji svetovni prvak.

Tako bo moral izpustiti še dve preizkušnji. Po novem v SP namreč v motoGP vsak konec tedna vozijo dve dirki, ob sobotah krajšo sprintersko, ki prinaša polovične točke, ob nedeljah pa klasično s polnim številom točk.

V SP po dveh postajah in skupno štirih preizkušnjah vodi Italijan Marco Bezzecchi s 50 točkami, drugi je njegov rojak, svetovni prvak Francesco Bagnaia z 41.

V Austinu bo v soboto sprinterska dirka ob 22. uri, v nedeljo pa klasična ob 21.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bossanoga
12. 04. 2023 19.53
+3
Ne vem, ne vem, če je vsega kriva tista kost (košička), imam rahel občutek, da je blizu trojni vid, ki ga je treba skrit.
Night fly
13. 04. 2023 15.06
+1
bossanoga , tudi sam mislim tako . Njegovo pocetje oz. voznja na zadnji dirki je cista anomalija tudi z dirkaskega vidika . Pri tem sta nasrkala dva dirkaca , k sreci je Martin dobroodnesel ,zal ostal brez dobrega mesta . Pri Oliveiri pa je imel sreco , da ga ni huje poskodoval ,ze tako je hudo . Zdaj pa ,,,, kosti se zacelijo , toda mislim,da tako Fim z roko v roki z Dorno isceta izhod iz te krize zadnjih treh let . Namrec , MM ga je dobo "posrackal " s tako voznjo kot jo prikazuje , in to se vlece od kar je zacel dirkati . Do sedaj mu niso uspeli dopovedati,da ni sam na dirkaliscu , da si ne more privosciti take voznje . K sreci so se drugi do sedaj umikali in odnesli vec ali manj celo kozo in kosti , toda izgubili en kup dobrih mest in kvalifikacij . Nekdo je izgubiltudi naslov . Pa ne samo nekdo (46) ,tudi Pedrozo je majster sklatil . Ko sem omenil FiM in Dorno , jasno ,da so v skrbeh , Rossi je odsel , % gledanosti je upadel , zdaj pa mizijo na obe ocesi glede MM , in mu odpuscajo tudi take stvari . Do kdaj ? Ponavljam , MM ni edini dirkac na pisti , kaj ce se se ostali odlocijo za tako "nasilno dirkanje ,trde vhode v ovinek , oz. v klin , s tem da dirkaca ,ki je pred njim poslje rozice saditi izven piste , sam pa tako ali tako pogosto konca v gramozu . In zdaj se je zacelo odplacevanje dolgov .Nekateri pravijo temu -karma . Jaz pa pravim ,da naj mu dopovejo ,da tega ne sme poceti .
FIRBCA
13. 04. 2023 20.14
-1
Kost otroka se celi 2 leti kost odraslega 40letni starega 6 do 8 let 60let staremu se ne zaceli nikoli vec 100%. Sedaj pa razmisljajte ali je vid ali mal blefira se mu ne da tekmovati. Je kdo imel kdaj zlom.
bossanoga
14. 04. 2023 09.24
-1
Night fly
11. 04. 2023 20.27
+4
Spomnimo se vsega blata in gnojnice ,ki so jo ,in jo se zlivajo na Rossija ubogi kalimeri ,in jasno na njegovega prijatelja iz otroskih let ,Uccio-a , ki sta spravila na noge mogocno organizacijo pod brandom VR46 , kjer je sola za dirkanje ,za mlade upe , spravila sta gor uspesne dirkalne ekipe , komercialno je VR46 super uspesen brand , o uspehih Rossija niti ne bi pisal ,ker 115 zmag dovolj pove , tu je se moto fanclub VR46 , etc etc . In zdaj Bezzecchi ,ki za mostvo VR46 pripelje prvo zmago , ki za Rossija velja kot da je to 10 naslov . Ne samo to ,veliko stvari pove kaksno zapuscino pusca za seboj Valentino . In kar je se zelo zelo pomembno - nestetim mladim dirkacem je omogocil in finansiral solanje ,treninge ,da si lahko uresnicijo sanje .In to se pocne . Velik clovek .
blue_cat
11. 04. 2023 20.38
-6
Ne se bat..... zlivala se bo se naprej...ubogi revcek svicarski...in tvoje klobasanje v tri 🥱🥱🥱
Pagliaccio 46
12. 04. 2023 10.19
-7
Ni to zlivanje gnojnice....to je njegovo življenje in pač zasmrdi, ko stvari premešamo in obelodanimo
Ici
11. 04. 2023 20.23
+15
Se mi zdi, da sem nedavno tega tukaj prebral, da bo letos MM napadal naslov svetovnega prvaka. Ampak za tak naslov moraš nastopati na dirkah, ne na portalih in po ambulantah.
Night fly
11. 04. 2023 20.21
+4
Markec ,Markec ,,,, Red Bull ti je dal krila ,dobesedno ,in jih bo tudi zaprl . Medtem ko je Rossi izbiral svoje sponsorje , Red Bull v Hondi diktira tempo . Ocitn ima ta "energetska pijaca" tol´k potenciala ,energije , da se z do sedaj 3 polomljenimi sezonami Makota skace ne strinja , ker krila izgubljajo perje , moc , zanimanje ,to pa posledicno tudi slabso prodajo ,ali vsaj image . Pa tudi ce odmislimo RB , je Honda tista ,v kateri japonci dobivajo ne samo mandorlaste oci ,ampak tudi sive ,bele lase . Ko jo je podurhal Alzamora , dolgoletni prefekt MM ,je to pomenilo marsikaj .
blue_cat
11. 04. 2023 20.39
-2
heidi, heidi.....deci al pa dva rujnega.....ti je spet dal krila🐥🐥
Pagliaccio 46
12. 04. 2023 10.20
-4
Realist46
11. 04. 2023 20.01
+13
Takole bom rekel od Malezije 2015 Marca nisem več maral kot dirkača čeprav je dober in hiter dirkač. Pravzaprav se je že v Avstraliji 2015 začelo njegovo pomaganje Lorenzu v Maleziji in Valenciji pa je eskaliralo samo da ne bi Vale bil prvak. Marc ni imel več šans za prvaka a je vseeno težil in težil Valentinu ni mu pustil da bi se Vale in Lorenzo pomerila ena na ena. Tudi v Valenciji Marc ni prehitel Lorenza ker je bilo vse zmenjeno on pa je dirkač ki gre all in. Če bi bil v Valenciji Rossi prvi in Lorenzo štartal iz zadnje vrste bi Marc Valentina suvereno prehitel ali vsaj na vse možne načine probal prehiteti. Potem pa bi se še neugodni Pedrossa žele svoj pisker pristavit da bi bil drugi samo da Vale ni bi postal prvak. Dej se mu vse vrača Marcu preračunljivi mravlji. Se je zakalkuliral bolje da Lorenzo postane prvak kot pa Vale ga bom prej ujel in prehitel. Sej vem da je hotu bit kralj no1 samo grdo je igral pač je grebator in egoist. Sej prav da je grebator in egoist samo v ključnem momentu bi moral biti človek in ne kot en politik. Ni bi fair play man pa če tudi je bil 22 let star znal je šteti do 5. Ni bil tok neumen. Če nimaš šans za naslov pa če si kao Vale fan iz mladosti pusti da se Vale in Lorenzo borita ena na ena. Ne pa delati za nekoga "no sport".
gogi_
11. 04. 2023 19.08
+12
Sem ze vceraj poznavalcu mihi napisal da bo lep vikend in da se bomo smejali,on se je vceraj zaradi perha . Pirhi so mimo do naslednjega leta ,prav tako peskac,ki se bo skrival za lazjo poskodbo.
ummax
11. 04. 2023 18.21
-9
Uživajte v slabih žlejah do vrhunskega dirkača in če ste kao neki moto poznavalci, je sramota, da komurkoli privoščite slabo z nekimi neslanimi šalami.
gogi_
11. 04. 2023 21.27
+6
To niso sale,vse je res. In sramota se je zacela z navijaci mm,prej je bilo zdravo rivalstvo. Po tvojem pisanju sklepam da ne spremljas moto gp prav dolgo in ne poznas celotne zgodbe. Vse in se vec se mm in navijacem vraca kar so sami zasejali.
Pagliaccio 46
12. 04. 2023 10.23
-6
Zdravega rivalstva ni moglo biti, če je vaš idol bolehal že od začetka kariere ....in to priznal šele na koncu , čeprav je imel vse jasne simptome shizofrenije
blgas12
11. 04. 2023 18.11
+12
Odlična novica👍👍. Spet bodo vsi odnesli celo kožo ☺️👍
ribi? pepe 1
11. 04. 2023 17.51
+13
kar v penzion naj gre!
Xyz2023
11. 04. 2023 17.33
+18
dobra novica za vse! čim več jih naj še izpusti! Varnost dirkačev bi morala biti bolj omembna od teka da Dornin ljubljenček keglja nasprotnike!