MotoGP

Marquez: Lovorike štejejo, a pomembnejša je 'zapuščina' pri navijačih

Tokio, 14. 10. 2019 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Marc Marquez je na VN Tajske še osmič skupno in šestič v razredu motoGP postal svetovni motociklistični prvak. Šestindvajsetletni Španec je četrti zaporedni naslov svetovnega prvaka v kraljevskem motociklističnem razredu osvojil predčasno, kljub temu pa bo do konca sezone dirkal nadvse resno in na rezultat. Že na VN Japonske v Motegiju želi nadaljevati serijo zmag. S prenosi na VOYO začenjamo s treningi v petek zgodaj zjutraj.

Marc Marquez ob proslavljanju osmega naslova svetovnega prvaka.
Marc Marquez ob proslavljanju osmega naslova svetovnega prvaka. FOTO: motoGP
Marc Marquez se je s šestim naslovom v kraljevskem razredu na tretjem mestu večne lestvice izenačil z Avstralcem Mickom Doohanom, Italijan Valentino Rossi jih ima sedem in je drugi med vsemi, prvi pa je njegov rojak Giacomo Agostini z osmimi naslovi.
Španec Marc Marquez je še osmič skupno in šestič v razredu motoGP postal svetovni motociklistični prvak. Marquez se je s šestim naslovom v kraljevskem razredu na tretjem mestu večne lestvice izenačil z Avstralcem Mickom Doohanom, Italijan Valentino Rossi jih ima sedem in je drugi med vsemi, prvi pa je njegov rojak Giacomo Agostini z osmimi naslovi.
Agostini je dirkal v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, osem naslovov svetovnega prvaka pa je osvojil v razredu 500 kubičnih centimetrov, takratnem elitnem razredu. Šestindvajsetletni Španec je četrti zaporedni naslov svetovnega prvaka v kraljevskem motociklističnem razredu predčasno, do konca sezone so še štiri dirke, osvojil po ogorčenem boju, saj mu je za ovratnik dihal 20-letni Fabio Quartararo. Španski motociklistični zvezdnik je v Buriramu osvojil še deveto zmago sezone ter skupno 53. "Moj načrt je bil, da zmagam na dirki, ne glede na seštevke, prvenstvo ni bilo pomembno. Ves čas sem si skušal zagotoviti najboljši možni položaj za zmago. In to sem tudi naredil. Tako bo tudi na preostalih preizkušnjah. Čeprav imam naslov že v žepu, pa bom na vsaki dirki posebej želel zmagati," je za Corierre Dello Sport povedal španski prvak. "Neverjetno leto, opravili smo odlično delo, rad bi se zahvalil vsem ljudem, ki so mi pomagali. Nekaj dni smo si vzeli za relaksacijo in počitek, toda hitro smo se vrnili k delu in že nekaj časa razmišljamo o VN Japonske v Motegiju," je priznal novi-stari prvak, ki želi do konca sezone predvsem navduševati s sproščenimi vožnjami. To je privilegij, ki ga prinaša predčasna osvojitev naslova svetovnega prvaka.

Fabio Quartararo in Marc Marquez
Fabio Quartararo in Marc Marquez FOTO: motoGP
"Lovorike in zmage seveda štejejo, to je nekaj kar gre v vitrine, kar ostaja v arhivu, toda zame so pomembnejša čustva navijačev. Želim, da se me spomnijo po tem, da sem jih navduševal z vožnjami, da sem ustvarjal motociklistični spektakel. To je tisto kar zares šteje."
Španski motociklistični zvezdnik je na VN Tajske osvojil še deveto zmago sezone ter skupno 53.
Španec je opazil, da ... "V zgodovini so dirkali posamezniki, ki so pridno osvajali lovorike in se sladkali z zmagami, toda niso ostali v spominu navijačev. Imamo pa tudi dirkače, ki morda niso osvojili toliko lovorik in zmag, pa so za večno zapisani v srca navijačev. Randy Mamola je na primer eden takšnih. Tudi sam bi rad, da se me bolj spominjajo po spektaklu, kot po zmagah," je italijanskemu športnemu časniku priznal 26-letni Marquez, ki je tudi, oziroma predvsem zato, vse do zadnjega lovil zmago na VN Tajske in tvegal tudi morebitni odstop ... "V Buriramu sem privijal motocikel do konca ravno zato, da se me spomnijo kot dirkača, ki se ni "štedil". Resda sem v preteklosti tu in tam plačal davek prevelike ambicioznosti, oziroma prevelike želje po vrhunskem rezultatu in večkrat ostal v pesku. Na takšen način sem recimo izgubil prvenstvo leta 2015. A mi ni žal, saj ne želim iz svoje kože," še piše Corierre Dello Sport.

VN Japonske
VN Japonske FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (203)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
17. 10. 2019 07.57
+6
V športu se lahko osmešiš le s podcenjevanjem nasprotnika, drugače menim, da ta beseda nikakor ne sodi v športno terminologijo. Muha...prehitevanja v zadnjem krogu se ne zgodijo vsakemu... ne bodo se meni, tebi zagotovo ne in se ne. Če kaj Rossi ni , potem ni učitelj Marqueza...To je vaša skodelica pristavljena za čas, ne ko bo MM boljši, ker je že, ampak za takrat, ko ne boste imeli niti enega argumenta več proti , kot le zaljubljenost in ljubezen je zagotovo slepa...Zakaj mora zbrati še dva naslova in en kup zmag, saj po tvojem velik ne pomeni število zmag ? Marquez je že zdavnaj v srcih in glavah svojih navijačev in vseh, ki zadržujejo dih ob njegovih predstavah in nenazadnje ....mi imamo nekaj od dirk tudi takrat, ko je najslabše uvrščen ob prehodu ciljne črte ,ko zdrsne na »nehvaležno« 2. mesto... bivši, aktualni in bodoči svetovni prvak...
resnicaosvobaja
16. 10. 2019 20.47
+4
Muha... če e bi bilo občestvo izključno rumene barve, bi bilo nekaj logike v tvojem izlivu nemoči. Marc v prvi vrsti pripada svojim navijačem Dokler je identične stvari počel Rossi je bil junak, zdaj ko se mu ne dvigne več pa bi spreminjali kriterije dirkanja in obnašanja. Marc je prinesel v motogp načela olimpizma :hitreje, močneje, višje in to ga je naredilo boljšega od vseh
rr3
17. 10. 2019 07.42
+0
Nisi pomislil, da zaradi razočaranja gleda samo proti tlom kjer je vmes res malo preveč rumene barve....
nightifly
17. 10. 2019 11.15
+0
rr ....ste popolno razocaranje . Vase razumevanje zivljenja je absurdno ,torej zgreseno . Zmaga nekoga pomeni poraz za drugega ,oz. za ostale ? Ma kje zivite vi ? V jami ? Ali je vas namen ustvariti na tem forumu svoj profil ,ki naj bi ustrzal inteligencni osebi . Torej vam ostane ,da se tako tudi obnasate . Ce pa je vas domet osreciti nekoga z vasimi zalitvami -niste edini ,ste samo eden od mnogih -potem vam lahko Zatrdim ,da ste na zelo trhlih nogah .
nightifly
17. 10. 2019 11.16
-3
MOC cloveka je v tem ,da sam odloca kdo ga bo ,cega bo , prizadel . Torej ,da bo sam dopustil ,ce ga bo kdo prizadel . Verjemite ,da se to ne bo zgodilo ,pa lahko pisete neu*mnosti noc in dan . Od rojstva naprej gledam vzravnano in z veseljem naprej. Ce ste tudi vi te srece in lastne mentalne moci ,potem je v redu .Kar pa dvomim ,glede na to kar ste napisal .
Panamera4E
17. 10. 2019 21.36
+2
Muha, se ti ne zdi, da se maš za malo preveč pametnega? Med zelo pametnim in neumnim je namreč tanka črta, ti si več kot očitno črto že prestopil s temi tvojimi Ave Rossijadami.
mzvezda
16. 10. 2019 18.32
+5
Nigty teb pa fejst drsi u glavi!!! V vsakem športu štejejo zmage in naslovi, vrjamem pa da tebi skoz manj, ker tvoja ljubljeni idol ne more več.... si vprašal Rossija kako se je kaj počutil na njegovih domačih tleh, ko je MM suvereno zmagal?? Tribune so resda bile vse rumene in tudi dobro ste pokazali kakšne vrste navijači ste.... No, za razliko od vas, mi MM-ovi navijači nikdar n izvižgavamo zmagovalca dirke, pa naj bo to Rossi ali pa kdo drug. Zato bi bil skrajni čas, da sami sebi nastavite ogledalo, mar ne?? Aja pa zrcalo se piše z malo .... bo treba malo slovnico ponovit... :)) Predvsem ti pa predlagam, da se ne smešiš tu gor, ker ko bo Rossi odšel iz dirkaških voda o njem ne bo niti malo govora...mogoče prvo leto, potem se ga bo omenjalo samo sem pa tja kdaj kot Agostinija ipd.
cbrman
16. 10. 2019 18.16
-2
Realnost je (žal) taka ,da je MM s HONDO zopet prvak, Dovi pa prvi luzer, ( Rossi)pa šele peti (luzer).V tem svetu oz. športu se slavi samo prvaka vsi ostali s(m)o izgubili.... Kisli obraz Dovija po dirki na VN Tajske ne priča o veselju, zmagoviti obraz prvaka MMa ,pa ..Poduk če porazu lahko tako rečemo je MM dal Doviju in vsem ostalim dirkačem.Če so Dovi in ostali dirkači enkrat ali dvakrat premagali MMa je to premalo za skupno zmago...To je gola realnost , vse drugo je sprenevedanje in to vsak navijač dobro ve...Pa,da ne bo pomote nisem pristaš MMa ,ampak navijač HONDE....
Otancici
16. 10. 2019 19.32
+2
rozi je trenutno 6. do konca sezone 7., kar je najslabsa Yama, saj Frannca niti ne moremo steti, ker rumenkota ne sme prehiteti. Ti kar navijaj za hondo in dokler bo sedel na njej KingMarc bo prva, nato sledi tema.
nightifly
16. 10. 2019 13.59
-12
Se vedno se pristasi markeca niso pogledali v Zrcalo ,ki jim ga je -prav njim samim -nastavil kar ´njihov veliki idol´. Ne vem ali sepa inteligenca ali je to posledica popolne trme in nezmoznosti priznati nekaj kar je evidentno , in obenem podkrepljeno kar krutimi besedami njihovega dirkaca. Nerazumljivi odzivi ,navijacev , ce jih tako lahko sploh nominiram . Poleg vsega je MM lani in letos dobil en velik poduk Dovija in mlajsih dirkacev ,ki so ga deplasirali (za ene osmelili) v zadnjem ovinku , to pa verjamem ,mu se danes hodi narobe . Jaz pa vseeno mislim,da se take stvari lahko zgodijo vsakomur . In se . Toda realnost je taka ,Marko skace naj vzame to na znanje , in gre naprej . On je neustavljivo ambiciozen in zeljan podija ,ki ga bo ponesel v vecno slavo , s tem ,da prekosi svojega idola in ucitelja -Rossija . To pomeni,da mora zbrati se dva naslova in en kup zmag . Ce bo ,bo ,ce pa ne bo , ne bo . Se vedno bo ostal zelo zelo dober dirkac . Ali bo velik je pa cisto od njega odvisno . Velik pa ne pomeni stevilo zmag ,ampak prisotnos t srcih in glavah obcestva .
žutaresnica
16. 10. 2019 14.18
+1
Ne vem kaj si od inteligence Korla in njegovih dveh pričakoval...jaz vem da nič!
nightifly
17. 10. 2019 10.56
-1
Strup ..... ooo ,prav nic ne pricakujem od takih ,to je jasno ko beli dan . Da pa prebere vsake toliko kaksno trezno ,mu pa tudi ne bo nic skodilo .
rr3
16. 10. 2019 12.38
+14
Kot bi primerjali Kim Kardashian in Mozarta. Prva ima daleč največ fenov, ki jim je pomembno samo to, da imajo čim večjo rit... Pri drugem pa se ceni kvaliteta in doprinos v tej industriji...
nightifly
17. 10. 2019 10.59
+0
rrr ......... doprinos Mozarta v tej industriji ? Ste to res napisal ,ali je bil to nenameren lapsus .!!! Vi Mozarta degradirate na delavca v tej industriji ??? Ne morem verjeti .
JackSSparowww
16. 10. 2019 11.28
+8
Bi pa bilo zanimivo videti, kak bi organizatorji recimo Wimbledon turnirja spakirali in odstranili gledalce z manirami rumene črede, ki bi se norčevala iz kakšnega Nadala, Noleta ali Federerja, ki bi izgubili v finalu in osvojili 2. mesto, kot se je to zgodilo svet. prvaku Marquezu proti Doviju in Rinsu letos.
resnicaosvobaja
16. 10. 2019 11.57
+5
Zato ni dobrega italijanskega igralca tenisa?
bonkintos
16. 10. 2019 13.21
-4
RESNICA....Ti pa tenis...Berretini 11..Fognini 12...Sepi...Ceccinato ...vsi med sto...drži se hleva.
nightifly
16. 10. 2019 13.51
-5
resnica .............. bokintos vam je razlozil vse . Razlika je samo ta ,,,, da vam nekdo odlicno z argumenti razlozi in predstavi dejstva , vi markezovci pa ne poznate drugega kot -vihteti vile in zaliti . .....pozdrav iz rumene crede (sparrowwwww) , ,ne , naj bo raje en glasen buuuuuuu .
žutaresnica
16. 10. 2019 14.21
+4
Resnica se brezglavo lima na Korla pol se pa čudi odzivu inteligentne publike!?
cbrman
16. 10. 2019 17.25
-1
Bonkintos je razložil samo , da je najboljši makar opp Italijan v tenisu 11... Tudi v tenisu se feni spomnijo najboljšega na lestvici ,enajstega na lestvici ne pozna nihče..
Otancici
16. 10. 2019 19.33
-2
Kaj je razlozil pudelj, mater ste kekci...
resnicaosvobaja
16. 10. 2019 09.55
+9
Marquez , ljubkovalno Marko skače ali najboljši vseh časov , je tako dober , da je za 2. mesto kategorično označen za luzerja z rumene strani. Vprašanje pa je, koliko manjka Rossiju, da bi bil lahko "luzer" ? 20 s ?
JackSSparowww
16. 10. 2019 10.22
+13
Mislim, da je to za rumenkoje višja matematika. Vsaj za tiste glasne. Če so rojeni za šaflo, naj pri tem ostanejo. Motociklizem je bil dolga leta šport, ki so ga spremljali zvesti gledalci. S prihodom Rossija je le-ta privlekel na dirkališča brezposelne in za-pite, -drogirane, -telebane osebke z nogometnih stadionov . Preberite si recimo echo (feedback) svetovnih medijev po dirki v Muggelu - barbarsko obnašanje navijačev, zbor huliganov, obnašanje, ki ne spada na dirke.....če naštejem samo nekaj odzivov na rumeno štalo.
resnicaosvobaja
16. 10. 2019 09.41
+6
Rossiju ,v primerjavi z najboljšim, se lahko pohvali , da tudi njemu uspeva nagib do 67 brez padca v ovinku....težava Rossija je, da Yamaha nagib meri v gradianih, Honda pa v stopinjah
catgod
16. 10. 2019 10.29
+4
Nagib z kosmodiscom do 67cm....naprej😂😂😂😂
JackSSparowww
16. 10. 2019 09.19
+11
svetice 16.10.2019, 8:20:43 Ja zato pa ga Dovi in Rins sisata v zadnjem zavoju, da ne omenjam, kaj mu je nekoc Rossi delal. %%%%%%%%%%%%hahahahahah :))))))))))))))), kaj mu je pa delal? Na začetku sezone 2015 ga je dvakrat zahrbtno zablokiral in ga prisilil v padec. Wow! Dovi in Rins sta ga res dvakrat "sisala v zadnjem zavoju", ok , priznam. Rossija nikoli nihče? In kje sta bila Dovi in Rins na preostalih 13 dirkah te sezone? Tudi slepa kura včasih zrno najde. Tudi ti jo boš Svetice ali kaj že si.
JackSSparowww
16. 10. 2019 10.52
+0
Ja onega @dieeinemeister. Samo so morali odpeljat na urgenco nekaj sto učiteljic nemškega jezika, ko so to prebrale.
resnicaosvobaja
16. 10. 2019 08.47
+6
Najbolj poštena menjava motorjev bi bila na sredini sezone ali na začetku sezone na štartu, kjer bi štarter zavpil BEKSL in bi se vsi posedli na najbližji motor...Če dobiš Hondo bi se pač nekako poskusil peljati ali sporazumno vpisal ničlo...vse v duhu varnosti
resnicaosvobaja
16. 10. 2019 08.43
+3
Včasih je bila menjava motorja in moštva precej bolj enostavna, kot danes menjaš distributerja električne energije...pozna se le na denarnici... Muha pa potrdi.... danes je menjava motorja extremni problem
AS1983
16. 10. 2019 07.28
+11
Marquez genij, agresiven kot bode miller v smucanju
Uporabnik458403
16. 10. 2019 08.20
-12
Ja zato pa ga Dovi in Rins sisata v zadnjem zavoju, da ne omenjam, kaj mu je nekoc Rossi delal
GibbsNCIS
16. 10. 2019 08.33
+9
lol...dve dirki zapored je marquez isto naredu
resnicaosvobaja
16. 10. 2019 08.36
+7
Gibbs za največjega dirkača je to samoumevno, če pa kdo to naredi največjemu pa je presežek pa naj gre za Rossija ali dovija
GibbsNCIS
16. 10. 2019 08.52
+6
za 9kratnega svetovnega prvaka tak manever tudi nebi štel za presežek...ampak tu se samo vidi dvoličnost rumenih navijačev...pač jih boli...
Uporabnik458403
16. 10. 2019 09.32
-7
Gibbs........ni vseeno, ce nekega svetovnega prvaka tako sisajo v zadnjem ovinku, kot ce svetovni prvak 2x prehiti dirkaca brez zmage in z poltovarnisko ekipo...............
GibbsNCIS
16. 10. 2019 09.48
+14
ja žalostno je da 9kratnega svetovnega prvaka, ki je nazadnje zmagal na nizozemski 2017, šiša dirkač brez zmage in z poltovarniško ekipo...to je realnost ki jo preživla vaš "doctor"...vi navijači pa to pozornost preusmerjate na "ojej marquez je zgubu dirko v zadnjem ovinku"
resnicaosvobaja
16. 10. 2019 09.50
+2
tako je Svetice ....MM je tako dober, da je enostavno luzer z 2. mestom
JackSSparowww
16. 10. 2019 11.24
+1
Svetice, kaj ti nisi toliko priseben in ne opaziš, da to tvoje pisanje ne more nihče akceptirati kot neko realno mnenje? Saj pa en Djoković, Nadal ali pa Federer tudi izgubijo proti kakem 217. igralcu sveta, pa kaj? Nihče se v to ne obreguje. Pa ti tudi povem , zakaj. Ker v tenisu ni rumenkojev, hvalabogu.
9474
15. 10. 2019 21.58
+9
Marquez je car 😉
burekkafana78
15. 10. 2019 20.21
+18
Pomembno je poskusiti biti kar se da najboljši primerek v tem primeru "dirkača" vsako dirko, ki nastopiš. Če si pa s tem še 1 pa pridejo tudi navijači, meni si dokazov dost zadnji dve leti, jezdiš Hondo tako kot se šika.
mzvezda
15. 10. 2019 19.42
+1
Eni in isti pametnjakoviči zvesti rumeni barvi govorijo o vsem drugem razen o motogp.... sramota... čez en mesec pogledam če se bodo kej poboljšali, ampak dvomim v to... Resnično se veselim Rossijevega penzjona, ampak samo zarad njihovih neokusnih navijačev tu gor!! Ko Rossija ne bo več, upam da sp_zdite s scene....
JackSSparowww
15. 10. 2019 18.59
-6
Haha, kaj vam @resnica dela...bogi rossići, že tak ste gotovi, zdaj pa še to...
.jezdimir
15. 10. 2019 19.18
-1
no ja Korl, tvoje podrepništvo renici ti glih ne more bit v ponos...hehehe
diebaumeister
15. 10. 2019 19.31
+6
JackSSparowww
16. 10. 2019 09.23
+3
Vsi, ki navijamo za MM, smo zaljubljeni vanj. In vsi, ki se strinjamo s katerim bralcem, smo zdaj njegovi podrepniki. To je vsa inteligenca enega Jezdimirja, ki ga Uredništvo z vsemi silami tolerira. Tu lahko samo dodam: bruhhh.....
JackSSparowww
16. 10. 2019 10.55
-8
V nedeljo ob 15h se bom malo pelal do celjskega Spara. Tak malo, za fitness...
.jezdimir
15. 10. 2019 18.59
+6
Tale resnica pa res trpi, celi dan se neki dopolnjuje pa nikol zadovoljen, najbrž ga mama hrani...hehehe
resnicaosvobaja
15. 10. 2019 17.52
+6
Marqueza je Honda primorana zadržati , ker v vsej preostali karavani ni voznika, ki bi jo znal voziti. Rossi ? Rossi ima dovolj težav že z Yamaho
resnicaosvobaja
15. 10. 2019 17.49
-1
Zdaj je samo vprašanje ali bo Rossi štante vodil iz boksov ali še naprej s steze