MotoGP

Marquez: Moja miselnost ostaja enaka, skušal se bom čim prej vrniti

Cervera, 06. 10. 2020 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hondin dirkač Marc Marquez, ki okreva po zlomu nadlahtnice, si je znova vzel čas za navijače in odgovarjal na njihova vprašanja. "Ogled dirk z domačega naslonjača me dela malce tesnobnega oz. jeznega, toda učim se marsikaterih stvari. Če bi odločal jaz, bi se vrnil že jutri, toda počakal bom na odločitev zdravnikov," je sporočil aktualni svetovni prvak elitnega razreda.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Repsol Honda

O natančnem povratku dirkača Repsol Honde Marca Marqeza še ne vemo veliko, a lahko bi se vrnil že konec oktobra, bolj verjetno pa na kateri od novembrskih dirk. O natančnem datumu ni želel govoriti niti sam, je pa privržence razveselil s sporočilom, da bo to prej kot pozneje. "Tako psihično kot fizično se počutim precej dobro. Kdaj se bom vrnil? Ne vem, zame je to jutri, toda to ne bo jutri. Mislim, da bo to prej kot pozneje. Moja miselnost ostaja enaka, skušal se bom čim prej vrniti, poskusiti meje roke, toda vedno ob upoštevanju časovnice zdravnikov," je povedal Marquez.  

"In potem, ko se bom vrnil na motor, bosta moja pristop in miselnost ostala enaka: napad. Tudi zato bom, ko se bom vrnil, potreboval dobre pogoje, 80 oz. 90 % roke, da bom lahko hiter že ob povratku," je še pojasnil Marquez. "Zanimivo je gledati dirke od doma, saj si lahko zastaviš tako zelo veliko vprašanj. Ko si na dirkališču, lahko razumeš marsikatero stvar, ki se zgodi med vožnjo, toda ko si doma, se ti zdi, da si daleč stran in se začneš spraševati stvari: kaj se je zgodilo? Kaj je to? Kaj zdaj poskušajo," je do letos nepoznano vlogo gledalca opisal Marquez. Ta je zaradi zloma  desne nadlahtnice in poskusa prehitre vrnitve ter ponovne operacije izpustil več kot polovico aktualne sezone.

V izjemno razburljivi sezoni, kjer smo videli že šest različnih zmagovalcev, sicer vodi Fabio Quartararo, zmagovalec treh preizkušenj. Marc Marquez si bo ob povratku nedvomno prizadeval, da postane še eden v vrsti številnih različnih zmagovalcev v tej sezoni. Mu bo uspelo? Izvedeli boste na VOYO in Kanalu A, že ta konec tedna vas čakajo prenosi z VN Francije v Le Mansu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.jezdimir
06. 10. 2020 18.18
+8
Markec ostani tam kjer si , nihče te ne pogreša, še Korl je odnehal...ga že roke bolijo...hehehe
Aligator11
06. 10. 2020 20.09
-11
Kar naj se vrne, njevi feni pa naj malce oladijo in bo
prost1
06. 10. 2020 21.32
-9
Žal Jezdimir , še ti tega ne verjameš, kar si napisal. Letošnja sezona kaže na to, da še kako pogrešamo najboljšega. Vseskozi imamo občutek, da ni prave primerjave." Ali sem res tako dober, ali bi me Marc premagal za pol sekunde"- Se sprašujejo vsi po vrsti.