MotoGP

Marquez največjo napako prihranil za zadnjo dirko sezone

Valencia, 19. 11. 2018 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Že dolgo časa nisem zgrešil v strategiji, ko je bilo treba izbrati gume. Res je, da sem velikokrat menjal gume v zadnjem trenutku in se pravilno odločil, tako da če zgrešiš enkrat od desetih poskusov, je odstotek še vedno dober," je po zadnji dirki v Valencii, ki jo je zaključil s padcem, povedal Marc Marquez.

Dirkač Repsol Honde Marc Marquez je dirko za VN Valencie, zadnjo preizkušnjo sezone, zaključil v pesku, potem ko je zdrsnil na razmočeni stezi. Po dirki je priznal, da je izbral napačne gume, saj je edini izbral srednjo trdoto zadnje dežne gume. "Tokrat sem zgrešil in zgrešil sem jaz, kajti ekipa mi je svetovala mehko različico gume, a jaz sem bil trmoglav in izbral zadnjo gumo srednje trdote," je še priznal Katalonec, ki bo padec (zdrsnila mu je prav zadnja guma) hitro pozabil, saj jo je tokrat odnesel brez poškodbe, poleg tega pa je imel naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP že nekaj časa v žepu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Na srečo sem fizično v redu, toda res je, da se moram iz moje napake naučiti, saj danes odločitev zame ni bila prava. Bil sem edini, ki je vozil s srednjo trdoto gume. Kljub temu sem bil zraven," je še opozoril Marquez. Ta je v sezoni 2018 dočakal še sedmi naslov svetovnega prvaka, petega v najprestižnejšem razredu motoGP.

Priznal je, da je včasih treba tvegati, tokrat pa je izbral napačno strategijo. "Z mehkejšo različico dežne gume sem se dobro počutil na treningih, toda včasih se je treba odločiti v zadnjem trenutku. Danes je to bila moja prva velika napaka v sezoni. Na srečo na zadnji dirki," je sklenil 25-letnik. Za primerjavo, zmagovalec dirke v Chesteju Andrea Dovizioso je svojega konjička obul v srednje trdo sprednjo in mehkejšo različico zadnje gume.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Achilleus
20. 11. 2018 10.09
+9
.jezdimir
20. 11. 2018 10.28
-8