MotoGP

Rossi je dobro preživel različne generacije

Cervera, 13. 11. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slabe predstave novinca v ekipi Jorgeja Lorenza so poleg novega naslova Marca Marqueza zaznamovale letošnjo sezono ekipe Repsol Honda, ki jo s prenosi na Kanalu A in VOYO ta konec tedna čaka zadnja dirka za VN Valencie. Marquez je v zadnjih izjavah spregovoril o Lorenzovi prihodnosti pri Hondi in se dotaknil tudi izjemne kariere italijanskega veterana Valentina Rossija, ki razmišlja, da bi dirkal tudi v letu 2021.

Marca v Katarju je bila meja za dvojec Marquez-Lorenzo (oba na fotografiji) le nebo. Novembra je slika povsem drugačna.
Marca v Katarju je bila meja za dvojec Marquez-Lorenzo (oba na fotografiji) le nebo. Novembra je slika povsem drugačna. FOTO: Honda
Prenosi na VOYO se začnejo v petek, 15. novembra (ob 9.00), ko bodo na sporedu prvi prosti treningi.

Če se je ob prihodu Jorgeja Lorenza v ekipo Repsol Honde omenjal "sanjski dvojec" z Marcom Marquezom, je hitro postalo jasno, da Majorčana v lovu za najvišjimi mesti čaka še veliko dela. A skupaj z nekaj padci in poškodbami se je Lorenzo od najboljših v karavani motoGP oddaljil bolj, kot je lahko kdorkoli pričakoval, medtem ko so se sredi sezone pojavljale tudi govorice, da so njegovi novi delodajalci po selitvi iz Ducatija tako razočarani nad njegovimi predstavami, da iščejo naslednika za sezono 2020.

Motocikel RC213V bo Lorenzo poskušal "razvozlati" v naslednjih mesecih oziroma dneh, če se vodilni možje seveda ne bodo odločili za odmevno spremembo na drugem sedežu tovarniške ekipe. Novo priložnost za prepričevanje vodilnega kadra Lorenzu prinaša že prihajajoči dirkaški konec tedna v valencijskem Chesteju, kjer bo poskušal izboljšati svojo najboljšo uvrstitev iz te sezone ‒ skromno 11. mesto iz Le Mansa.

'Nepredstavljivo'
"Ti trenutki, ki jih zdaj preživlja Jorge, me presenečajo. Presenečajo mene, njega in ekipo," je za italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport v Cerveri povedal Marquez, ki se je pred obiskom domačega mesta, kjer je s someščani in bratom Alexom Marquezom proslavil osvojena naslova, s Timom Gajserjem mudil tudi na avtosalonu v Milanu.

"Gre za moštvenega kolega in vsi upamo, da bo bolje ... Dela in poskuša, a zanj je to zelo težek trenutek, težko mu je na tem motociklu. Nepredstavljivo je, da se šampion znajde v takšnih okoliščinah. Ne predstavljam si takšnega (Lorenza, op. a.) še eno sezono," je nadaljeval Marquez.

Pogodba pravi, da ostaja, torej ...
Lorenzo medtem sporoča, da trdo dela, da bi poiskal rešitev iz zagate. Čeprav naj bi se mu sprva porajalo nekaj dvomov, ali bi ostal v ekipi – Marquez je njegovo odločitev označil za "zelo osebno", pa je bolj ali manj odločen, da bo tudi v sezoni 2020 dirkal ob boku svetovnega prvaka.

"Njegova pogodba pravi, da bo ostal, zame torej ostaja," o letošnjem moštvenem kolegu na tovarniškem motociklu še pravi Marquez. "A to je zelo osebna stvar. Toda res želi nekaj ukreniti." 

Marquez in Rossi (oba na fotografiji) sta imela na skupni poti v razredu motoGP več bližnjih srečanj, ki se praviloma niso končala brez ostrih besed.
Marquez in Rossi (oba na fotografiji) sta imela na skupni poti v razredu motoGP več bližnjih srečanj, ki se praviloma niso končala brez ostrih besed. FOTO: motoGP

Na vprašanje, ali bo v prihodnje bil bitke predvsem s Francozom Fabiem Quartararojem, pa je odgovoril diplomatsko, tako kot na vprašanje o italijanski legendi Valentinu Rossiju, ki se še ni odločil, ali bo svojo kariero podaljšal do leta 2021.

'Rossi mehko pada'
"Če bodo dvoboji Marquez-Quartararo zdaj največji? Uf ... Nikoli ne veš, konec koncev: Marquez-Quartararo, lahko bi bilo tudi Marquez-(Maverick) Vinales, saj je prav tako zelo hiter. Prihaja (Alex) Rins, v moto2 imamo mojega brata in nikoli ne veš, morda bo celo Marquez-Marquez (smeh) ... So tudi ostali dirkači iz moto2. Moraš se truditi, da je tvoje ime vedno nekje zraven. Prišlo bo še več dirkačev različnih generacij in moral bom poskusiti 'preživeti' to generacijo in ostati zraven," je še dejal Marquez.

"Rossi v 2021? Če mu bo šlo tako, kot mu gre zdaj, mu lahko uspe. Konec koncev se je v Maleziji boril za stopničke. To, kar mu uspeva zdaj in kar mu je uspevalo, je neverjetno. Kar smo rekli prej: njegovo ime je vedno tu nekje. Druge generacije in ostale reči, drugi dirkači ... Bum! Dobro 'preživi', kajne? V karieri dirkača je na koncu vedno tako: raste, raste, raste, prideš na vrh, nato pa padec, pri katerem moraš poskusiti, da bi bil čim bolj blag. To mu je uspelo: blag blag padec, pri katerem pa je motivacija še vedno prisotna."

VN Valencie
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
14. 11. 2019 10.58
+0
Jih je prezivu, sam naj gre v penzijo
iga_biba
13. 11. 2019 18.09
-24
Rossi je dobro preživel različne generacije. Pravi naslov za italijanskega veterana. Že deseto leto je preživel v družbi najboljših dirkačev, s svojo vožnjo okoli sedmega mesta. Žalostno za večnega, legendarnega, zimzelenega, bivšega devetkratnega, 40 letno živo legendo, idola, doktorja, zmagovalca showov, prekaljenega lisjaka in še kaj. Kako bo šele naslednje leto, ko bo tudi FQ dobil boljšo specifikacijo na svoji Yamahi?
kajcenebinikolipoizkusil
13. 11. 2019 19.34
+17
K_nju! Iga! In kaj je tu slabega, če se vozi okrog 7 mesta? Se vedno je to zgornja polovica! Iga ti nujno rabiš strokovno pomoč! Verjetno se maš nočne more zaradi Rossija!!!
AyrtonS
14. 11. 2019 11.27
+1
večni zimzeleni zmagovalec showow...hehehe ++++++
ALI-S
13. 11. 2019 17.49
-20
prezivel je samo to da ga marc ni prej brcnil :) sam tolk
Hayek
13. 11. 2019 18.29
-6
Hayek
13. 11. 2019 13.46
+23
Rossi je bil v svojem zenitu prekleto dober dirkač in je še vedno zelo soliden, ne more pa se več postavljati ob bok najboljšim. Dolgo je vlekel, ampak kdo smo mi, da bomo govorili kdaj naj dirkač takega kalibra neha, če mu paše in če ga Yamaha še podpira, pa naj dirka. Še vedno ga je lepo gledat, ko ima svoje minute!
LightningBolt
13. 11. 2019 12.11
+14
Glede na to, da je mm ob zadnjih kvalifikacijah komentiral, da ni čakal na quartararoja, temveč "nekoga drugega", res ne vem zakaj bi bral in poslušal njegova mnenja. Kaj je res in kaj ne, mu pač ne gre zaupati.
HUSO BOSS
13. 11. 2019 10.27
+32
Rossi je in bo ostal institucija
nightifly
13. 11. 2019 10.34
+10
catgod
13. 11. 2019 10.40
-28
resnicaosvobaja
13. 11. 2019 14.00
-19