MotoGP

Miller veliki zmagovalec v Motegiju

Motegi, 25. 09. 2022 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Avstralec Jack Miller (Ducati) je zmagovalec razreda motoGP za VN Japonske v Motegiju. Drugo mesto je osvojil Južnoafričan Brad Binder, tretje pa Španec Jorge Martin. Aktualni prvak in tudi vodilni v prvenstvu "kraljevega" Francoz Fabio Quartararo je osvojil osmo mesto. Dirko razreda moto3 je dobil Španec Izan Guevara, v moto2 pa je bil pred vsemi Japonec Ai Ogura.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Miller veliki zmagovalec v Motegiju
    02:07
    Iz 24UR: Miller veliki zmagovalec v Motegiju
  • Vrhunci dirke motoGP za VN Japonske
    04:18
    Vrhunci dirke motoGP za VN Japonske
  • Vrhunci razreda moto2 na VN Japonske
    03:00
    Vrhunci razreda moto2 na VN Japonske
  • Vrhunci dirke razreda moto3 v Motegiju
    01:59
    Vrhunci dirke razreda moto3 v Motegiju
  • Iz 24UR: Marc Marquez pokazal, da je še vedno mojster dirkanja
    02:12
    Iz 24UR: Marc Marquez pokazal, da je še vedno mojster dirkanja

Spomnimo, deževne kvalifikacije v Motegiju je dobil Španec Marc Marquez (Honda). Šestkratni svetovni motociklistični prvak, ki se je na prejšnji dirki vrnil po trimesečni odsotnosti zaradi operacije desne roke, se je na mokrem dirkališču v Motegiju najboljše znašel in bo nedeljsko dirko začel s prvega štartnega mesta. Marquez je postal že deveti različni dirkač, ki je letos zmagal v kvalifikacijah, kar je tudi nov rekord v eni sezoni. V prvi vrsti sta VN poleg Španca začela še Francoz Johann Zarco (Ducati) in Južnoafričan Brad Binder (KTM). Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), je kvalifikacije končal na devetem mestu. Njegov najbližji zasledovalec v svetovnem prvenstvu, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), ki za Francozom zaostaja za 10 točk, bo startal z 12. mesta. Zmagovalec prejšnje dirke za VN Aragonije v Alcanizu, Italijan Enea Bastianini, je izpadel že v prvem delu kvalifikacij in je dirko začel s 15. položaja. Kvalifikacije v elitnem razredu so bile zaradi tajfuna in močnega dežja na dirkališču preložene.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miller suveren za novo zmago rdečih
Avstralski motociklist Jack Miller (Ducati) je zmagovalec dirke razreda motoGP za svetovno prvenstvo v Motegiju. Ob slabem dirkalnem dnevu favoritov je Miller s sedmega startnega mesta prvi prečkal ciljno črto. Vodilni v prvenstvu Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) je bil osmi, a ob padcu Italijana Francesca Bagnaie (Ducati) povečal prednost v skupnem seštevku. Miller je na tovarniškem Ducatiju ob slabem dnevu vodilnih v skupnem seštevku do presenetljivega vodstva prišel že v četrtem od 24 krogov in vodstva ni več izpustil iz rok.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S tem je zabeležil četrto zmago v najmočnejšem razredu doslej, prvo letos. Na drugem mestu je ciljno črto prečkal Južnoafričan Brad Binder (KTM), ki bo prihodnjo sezono združil moči z Millerjem pri avstrijski ekipi. Tretji je bil Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac), četrti pa vodilni na današnjemu startu, šestkratni svetovni prvak motoGP Marc Marquez (Honda). Španec Marquez se je najbolje znašel v sobotnih monsunskih razmerah za osvojitev svojega prvega startnega mesta v treh letih. V današnjih vročih razmerah na dirki - prvi na Japonskem od začetka pandemije novega koronavirusa - pa je prednost hitro predal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že v prvem ovinku ga je prehitel Binder, kmalu zatem pa je v ospredje prišel Martin. V tretjem krogu se je do vodstva pripeljal Miller, ki je nato več krogov zaporedoma izboljšal najboljši čas za krog na dirki.

V drugi polovici deseterice je bil Quartararo na Yamahi najboljši izmed vodilnih v seštevku prvenstva, potem ko je Bagnaia (Ducati) padel med poskusom prehitevanja Francoza v zadnjem krogu. Z 219 točkami v prvenstvu je povečal prednost pred Italijanom na 18 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Quartararo na Yamahi je bil najboljši izmed vodilnih v seštevku prvenstva, potem ko je Bagnaia (Ducati) padel med poskusom prehitevanja Francoza v zadnjem krogu. Z 219 točkami v prvenstvu je povečal prednost pred Italijanom na 18 točk.

Brez točk je ostal tudi tretji v seštevku Aleix Espargaro (Aprilia), ki je imel tehnične težave z motorjem na ogrevalnem krogu in je tako startal iz boksov. Za vodilnim Francozom zdaj zaostaja 25 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V razredu moto2 je do zmage prišel domačin Ai Ogura, ki je tako do vodilnega v seštevku Augusta Fernandeza, tokrat drugega v cilju, zmanjšal zaostanek na vsega dve točki. V razredu moto3 je zmagal Španec Izan Guevara in tako povečal prednost v seštevku.

Urnik velike nagrade Japonske
Urnik velike nagrade Japonske FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (185)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
27. 09. 2022 12.28
-1
Hmm Marc šestkratni prvak... če bi pisali o rosiju, bi v istem članku rekli, da je devetkratni prvak. Naj se že odločijo , če hruške in jabolke pašejo skupaj. In če pašejo, naj pašejo za vse. V tem drugem primeru je recimo biaggi 4 ali 5 kratni svetovni prvak. Čeprav v 500/motogp nima nobenega naslova
Lucky
25. 09. 2022 20.37
-20
Zanimiv dan tule na forumu. Recimo, tale jezdić x 15 in gospod iz Švice, sta že vse živo napovedala. Pa vedno falita. Tolk sta že napovedala in falilla, da morš bit res stručko, da ti še vedn rata zgrešit. Navijala sta že za vse živo. Ni hudič, da bo enmu ratal. Dons je totalna panika, pa je MM bil samo 4. Tale nova zvezda izpod kovtra, FOX, kar po vrsti vse poziva, da se odstranijo iz foruma. Dorna je kriva, nimaš kej. Pred sezono sem napisal, da bo tudi letos za naslov prvaka dovolj povprečje 3. mesta. Zaenkrat to drži, razen če ni Dorna kaj menjala. Bo prvak dober, vrhunski voznik? Vsekakor. Šampionskega pa v tem ni.
Jezdimir
25. 09. 2022 21.19
+16
Zanimivo, zate so vedno vsi drugi krivi? Mar ni tvoja zgodba na las podobna Marcovi, on se je tudi vedno delal nevednega, nikoli nič kriv? Bo treba pred svojim pragom pomest ni druge, vsak sam odgovarja za svoja dejanje in tudi ti nisi nobena izjema, prej ko dojameš lažje ti bo.
herr catz
26. 09. 2022 17.40
-6
....prej ko dojameš lažje ti bo.... Besede cmirkota. Ne mores se skrit pa če se še tko trudis
iga_biba
27. 09. 2022 10.58
-2
ta dva sta lansko leto obljubljala odhod. sesuval se jima je svet. MotoGp niti od daleč več ne bosta spremljala, sedaj pa........ najlažje ju dati na ignor
Jezdimir
25. 09. 2022 19.57
+19
Vsak vsaj malo razgledan človek kar ne more verjet, kako Marcovi slepo pišete nesmisle, ko v nebo kujejo njegovo 4 mesto, ob enem pa pluvate po Pecu in ostalih današnjih osmoljencih, kod da smo vsi pozabili da je prav Peco v zadnjih petih dirkah 4x zmagal in 1x bil drugi, med tem ko je Marc zadnje tri leta le statist in že zdavnaj v kritičnem zatonu. Dejmo kdaj pa kdaj (če se seveda da) vsaj malo razmislit predno se piše bedarije.
Night fly
25. 09. 2022 19.41
+17
Moram samo pojasniti nov Nickname ,dicituro mojega naziva ,,,da bo bolj jasno no-bonton partecipantom tega portala . Moral sem popraviti moj ID ,,, ´´nomen est omen ´´ , no ,zdaj bo tudi tistih nekaj z osnovno edukacijo koncno pravilno prebralo naziv ,in se jim v procesu prepoznavanja ne bo zgodila napaka ...vsaj upam . Njim na ljubo ,,in nam ostalim v Blazen mir . Ceprav vcasih nekaj nasih napise , da naj se ti kljukci raje oklenejo nogometa , jim izgleda bolj pase nobel moto sport , toda ta sport je treba razumeti , vsaj to , ce ze sami niso nikoli vozili tezkokategornikov . ..........mislil sem ,da se bodo po odhodu Dohtarja unesli , nic od tega .
Lucky
25. 09. 2022 20.27
-18
Bv spreminjaš, pojasnjuješ in opravičuješ. Teb nben več nč ne verjame. Razen jezdić. Sam za njega je to preveč. On sam za peskovnik in lajšto ve.
NisteResni
26. 09. 2022 10.12
-7
Jp je treba razumet ta sport muhiću... Kot prvo je treba razumeti, da vsi v vsakem trenutku tvegajo svoje življenje in je treba spoštovati vse, kar pa ne razume le navijaška horda že upokojenega, s tabo na čelu
Uros Mlinar
25. 09. 2022 19.02
+19
Ahaha podlež.... junior te šola hah
mcurry
25. 09. 2022 17.52
+14
Dans ga je ze rossi junior ujeu
iga_biba
25. 09. 2022 19.26
-17
Uros Mlinar
25. 09. 2022 19.40
+18
Zaj ga že od Rossija pubec šola ko je komi začev dirkat...kam je padu podlež
gogi_
25. 09. 2022 20.36
+19
Iga je tolk dementen da skoz isto sprasuje. Vidi VR in 46 ,ve da se pojavlja povsod ne zna pa si razloziti se manj pa zapomniti. Se sreca da je vec takih kot je ta koga_briga ,da znamo ceniti da smo sami zdravi.
Night fly
25. 09. 2022 17.10
+15
Dorna in FiM kar naprej nekaj spreminjata , da bi ustavila erozijo zanimanja za moto dirke ,predvsem po odhodu VR . Ali se bo nov format prijel ne vem , je pa bil ta vikend Japonske zelo nenavaden , posebno dirka . Mostva so imela tudi zaradi vremena premalo informacij , nastavitve so bile izpeljane po dimnih signalih iz indijanskega sotorja , zdrsi ,padci , razne druge anomalije ........... bomo videli . Vse se spet odpira glede prvaka , nre vem pa ,ce bodo mostva s tem zadovoljna , ker bodo za nedeljsko dirko za naprej tipali v mraku ,ali iskali nastavitve v kartah . Satelitska mostva bi morala imeti popolnoma enako obravnavo , tudi tako bi bilo bolj zanimivo . Vsekakor pa je Miller imel super nastavljen bolid , dirko pa je odpeljal brez napake . Odlicen Marini ,,,, zal za Tri B-je .
Night fly
25. 09. 2022 19.20
+15
Kaktus-x...........ko ta muckast napihnjeni balon vidi konico kaktusa je konec .......ssssssssssssssssssssssssssssss-bum .
iga_biba
25. 09. 2022 19.26
-18
Profesormarck
25. 09. 2022 16.57
-19
V garaži ducatiji so bili jezni da je joj zaradi mdsebojnega "nepomembnega" obračuna...sem že ob podpisu pogodbe govoril da se bosta ta dva izrivala izmenično.Mislim na bagnaio in bastianinia....nisem se zmotil-napaka je to bila podpis.Ta dva se bosta pojedla,drugi pa pobrali nagrado.Kaj dela Profesor Marc-čudeže na kanti od honde.Brez njega je honda-mrk.
gogi_
25. 09. 2022 19.15
+16
Cmarko spat,jutri gres nazaj v svoje realno hlapcevstvo za mizerno mezdo.
slimy12
25. 09. 2022 14.40
-23
Profesormarck
25. 09. 2022 16.58
-23
SlepiSlovenc
25. 09. 2022 13.55
+36
Čestitke Jack Miller. Miller thriler.
fihner
25. 09. 2022 16.30
+15
mcurry
25. 09. 2022 13.50
+20
Enkrat je enn izjavu da ne bo vec dirkau ce se ne bo mogel vec boriti za zmago??!!!!
iga_biba
25. 09. 2022 19.28
-16
enkrat lani, jih je nekaj izjavilo, da ne bodo več spremljali motoGP :)
mcurry
25. 09. 2022 13.24
+12
Kaksno zadovoljstvo ob komaj 4 mestu🤣😱🤣
iga_biba
25. 09. 2022 19.29
-14
Mihacito
25. 09. 2022 13.03
+15
Kegljac si je vzel prost dan 🤣
mcurry
25. 09. 2022 12.54
+21
Z leseno kolajno🤣
moto-gp
25. 09. 2022 12.23
-13
Marc se je vrnil 💪
kvajzdejbarabe
25. 09. 2022 12.17
-5
radar
25. 09. 2022 12.03
-13
Zanimiva bo naslednja sezona. Kaj bo, če Pecco ne bo najhitrejši v moštvu? Kako se bo odzval, koliko bo napak? Qartararo in hitrejša yamaha ter nepoškodovan mm93 in solidna honda.... ker skoda je napak, ki jih je pecco naredil čez sezono, ker motor ima najboljši, pa bo šele drugi v skupnem seštevku....
blazter
25. 09. 2022 11.58
-4
Dober je MM, ampak boj za naslov je bil zadaj, in Fabio je pametno vozil, Peco bi ga skoraj odnesel s sabo.
Miha1999
25. 09. 2022 11.34
+5
Ja 4. mesto po takšnem posegu(operaciji), rehabilitaciji ter privajanju nazaj na motor je za nas vsaj malo normalne ljudi odličen dosežek. Če se vse te operacije ne bi svižile tako kot so se, nihče od prisotnih v karavani GP ja, ne bi imel možnosti osvojit naslova prvaka, ker bi bila Honda enostavno daleč pred vsemi. Saj so tudi drugi piloti, dobri, odlični, vendar dokler se MM ne poslovi, v karavani še dolgo ne bo takšnega dirkača. Lahko popluvate moj komentar, vendar bodimo realni, do leta 2013 je Gp svet krojil VR, od takrat dalje pa MM in če ne bilo poškodbe, bi se danes peljal proti novemu naslovu GP-ja .
štajerski janezek
25. 09. 2022 12.09
+12
Če? Mater nisi realen. Zakaj pa je bila poškodba?
Igorogi
25. 09. 2022 13.30
-15
Zato, ker je Honda že nekaj sezon navadna kanta in le Marc jo je sposoben peljati na limiti, žal večkrat tudi čez. Ker ima srce in pogum. Kako drugače od one jokice, ki je bil sposoben celo z brco pospraviti sotekmovalca iz steze. Prej heroj, od takrat zgolj GN...
štajerski janezek
25. 09. 2022 15.08
+17
Aja Honda je bla kriva za njegove padce... motor ki je bil narejen samo za Marca in ga drugi ne znajo vozit...
iga_biba
25. 09. 2022 19.30
-16
NikPlošnik
25. 09. 2022 11.30
-10
▒▓██ M █ A █ R █ C ███ M █ A █ R █ Q █ U █ E █ Z ██▓▒