MotoGP

Marquez: Občudujem, kar Rossi počne pri 40 letih, Lorenzu se honda zdi majhna

Ljubljana, 20. 11. 2018 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
4

Svetovni prvak Marc Marquez je sezono zaključil s padcem, a ta mu z ust ni vzel simpatičnega nasmeška, s katerim je osvojil srca navijačev po vsem svetu. Noč preden si je svetovni prvak razreda motoGP začel deliti garažo s Jorgejem Lorenzom je bil gost ene od radijskih postaj v Španiji. Govoril je o novemu moštvenemu kolegu, o rivalu Valentinu Rossiju pa tudi o Lionelu Messiju.

Marc Marquez bo decembra odšel na operacijo, nato pa bo sledilo daljše okrevanje, zato sezone ne bo začel optimalno pripravljen.
Marc Marquez bo decembra odšel na operacijo, nato pa bo sledilo daljše okrevanje, zato sezone ne bo začel optimalno pripravljen. FOTO: motoGP

"Rama je na meji, toda dovolj dobra, da lahko še testiram v Valencii in naslednji teden v Jerezu, nato pa sledi obisk zdravnika," je o rami, ki si jo je še enkrat več izpahnil med dirkaškim vikendom v Valencii dejal petkratni svetovni prvak razreda motoGP Marc Marquez. "Po operaciji bom potreboval približno šest tednov, da popolnoma okrevam. Prav veliko časa za pripravo na prva testiranja v Maleziji v začetku februarja ne bo," si je čistega vina nalil Katalonec. Kot se za pravega Katalonca spodobi, ima rad nogomet in navija za Barcelono. "Sem navijač Barcelone, toda všeč mi je ves nogomet in rad gledam nogometne klasike. Lionel Messi je moj idol. Všeč mi je, ker je drugačen, vse mu je jasno, je skromen in ko govoriš z njim, govori kot, da ne bi bil Messi. Na igrišču pa naredi razliko," navdušenja nad argentinskim virtuozom ni skrival Marquez. 

Lorenzu se honda zdi majhna
Precej manj je bil najverjetneje navdušen nad novim moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom, ki ga je označil za glavnega kandidat  v boju za naslov svetovnega prvaka. V Hondinih prostorih sta se v Valencii videla v ponedeljek. "Srečala sva se na sprejemu in v garaži. Zanimivo je. Normalno sva se pozdravila in rekel mu je, da se mu zdi motor majhen. A navadil se ga bo. Sva sodelavca, toda gre praktično za dve različni ekipi, vsaka s svojimi ljudmi. Dobro je, da se informacije delijo. Lorenza v prihodnji sezoni štejem za enega glavnih rivalov. Moštveni kolega je vedno prvi tekmec," je priznal dirkač s številko 93. Dodal je, da vodstvu Honde ni pogojeval izbire novega moštvenega kolega. "Da bi imel veto na izbor? Ne, to bi bil znak strahu," je bil jasen. 

Lorenzo je sicer v torek že sedel na Hondin motor in ni mu šlo najbolje. Zasedel je šele 18. mesto na prvem dnevu posezonskih testiranj. Več o tem pa lahko preberete tukaj.

'Jasno je, da z Rossijem ne bova prijatelja'
V zanimivem in sproščenem pogovoru je spregovoril tudi o odnosu z Valentinom Rossijem, s katerim sta bila kar precej časa na bojni nogi po slovitem incidentu v Maleziji. Pravi, da je zdaj vse skupaj bolj mirno. Najbrž tudi zato, ker z dirkaškim doktorjem na stezi nista bila pravega boja, saj je bila Yamaha večji del sezone precej nekonkurenčna. "Občudujem to, kar dela pri 40 letih, njegove ambicije in njegovo voljo. Dobro se je znašel v tem okolju, kjer trenira z mladimi fanti. Najin odnos je zdaj precej bolj miren. Na podelitvi nagrad mi je čestital, tudi govorila sva. V Maleziji me je pri vožnji iz garaže izsilil, nato se mi je opravičil. To je običajno. Jasno je, da ne bova prijatelja, toda treba je imeti profesionalni odnos,"

Za konec je v oddaji El Larguero verige SER dobil še sila neprijetno vprašanje, in sicer koga bi vzel s seboj na počitnice na Karibe: Lorenza ali Rossija. "Težko vprašanje. Toda, vzel bi moštvenega kolega, saj govoriva isti jezik (španski, op. p.)," je v smehu pojasnil Marquez.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
21. 11. 2018 09.06
+12
Lovrek že komplicira
prost1
21. 11. 2018 09.02
+7
Upam na čimprejšnje okrevanje in pa nove zmage, čeprav bo drugo leto precej težje kot letos. Boljši ekipni kolega, boljša Yamaha, Dovi na Ducatiju, ....
lordslayer
21. 11. 2018 08.33
+16
iz paglavca, ki je prišel v motogp, se je razvil v zelo inteligentnega dirkača, ki sicer izziva, a ne gre več z glevo skozi zid ... morda nekoč tudi zanj začnem držati pesti
tarzan13
20. 11. 2018 19.51
+22
kako da una dva nista nič komentirala...