MotoGP

Marquez ima znova težave z dvojnim vidom

Barcelona, 22. 03. 2022 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., M.J., STA
Komentarji
95

Osemkratni svetovni prvak v motociklizmu, Španec Marc Marquez, ima po padcu na ogrevanju pred dirko za VN Indonezije težave z vidom. Italijanski športni časnik Gazzetta Dello Sport se ob ponovnih težavah nekdanjega serijskega šampiona celo sprašuje, če je ogrožena nadaljnja kariera dirkača iz Cervere.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marquez ima ponovno težave z dvojnim vidom
    00:50
    Iz 24UR: Marquez ima ponovno težave z dvojnim vidom
  • Iz 24UR: Miguel Oliveira pokoril tekmece
    02:50
    Iz 24UR: Miguel Oliveira pokoril tekmece
  • Vrhunci dirke razreda motoGP na VN Indonezije
    03:42
    Vrhunci dirke razreda motoGP na VN Indonezije
  • Padec Marca Marquez na jutranjem ogrevanju
    01:54
    Padec Marca Marquez na jutranjem ogrevanju

 

Zdravniški pregledi v Indoneziji niso pokazali resnejših poškodb, a dirkaču iz previdnosti niso dovolili nastopiti. Ob vrnitvi v Barcelono pa so se pri Špancu spet pojavile težave z dvojim vidom oziroma diplopijo. Zaradi tega je šel na nujen zdravniški pregled, na katerem so potrdili, da pri padcu ni prišlo do drugih poškodb, so pa potrdili novo epizodo dvojnega vida, kar se je pri Marcu Marquezu pojavilo že novembra lani. "Marc je v Barceloni obiskal specialista, ki ga je zdravil že ob začetku težav z dvojnim vidom. Doktor Sanchez Dalmau dobro pozna njegove težave in je potrdil, da se mu je dvojni vid zares vrnil. Čeprav se n glas še ne govori, pa je pricurljala celo novica, da je ogrožena nadaljnja kariere dirkača," sporoča italijanski športni časnik Gazzetta Dello Sport, ki niti ne poskuša špekulirati, kdaj se bo Španec vrnil na steze. Če ...  

Spomnimo, Marquez je na dirkališču v Mandaliki na ogrevanju na dan dirke pri hitrosti okoli 180 km/h grdo padel, pristal na rami, a nato sam odkorakal s kraja nesreče. Kljub vsemu je po trdem pristanku deloval omotično. Takoj so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer pa so mu zdravniki za nastop na dirki prižgali rdečo luč. Sprva sicer ni kazalo na hujše posledice, dirko je izpustil iz preventivnih razlogov, pregled v Barceloni pa je razkril neprijetno vest ... "Ni znano, koliko časa bo na rehabilitaciji, to je še prehitro napovedati. A tudi ko bodo težave z vidom preteklost, je vprašanje kdaj se bo zares vrnil na dirkaške steze," je črnogled v napovedih znani italijanski rožnati časnik.

Za zdaj uradno seveda še ni znano, koliko časa bo Marquez odsoten. Tretja dirka svetovnega prvenstva pa motociklistično karavano čaka 3. aprila v Argentini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (95)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slapi123
25. 03. 2022 17.53
-15
Pa se to ko so ga pa drugi ovirali pri njegovi voznji pa tudi nic samo njega vidite ja ker pac vas fen ni nikol dosegel tega
slapi123
24. 03. 2022 13.57
-30
Usi nekaj pametni proti MM je pa edini dirkac ki je znal obladovad motor kot se spodobi neglede na stevilo padcev v svoji karieri ,kvaliteten dirkac.
Bananistanec
24. 03. 2022 15.11
+18
slapi, drži da je MM edini dirkač ki gre na vse .. ( 110 % in več ) in pač posledično pade, ostali prvaki gredeo na 100 - 105, naredijo napako ampak obstanejo na motorju in ko ne gre se zadovolijo s tistim kar pač je, + konstanta ki je pri njemu ni, zmaga ali nič, žal njegova statistika govori, da je kamikaze
gogi_
24. 03. 2022 21.35
+15
Slapi ce je zate to obvladovanje potem bogi vsi okoli tebe. Kamikaza je razbil toliko motorjev in unicil zascitne opreme da je tudi za hondo pocasi and prehuda. Naj lepo uziva zivljenje in naj se ne vraca ker mu zmanjkuje jokerjev ob vseh teh padcih. Skoda je mladega fanta da zapravi zivljenje zaradi ocetovega pohlepa.
slapi123
25. 03. 2022 17.51
-12
Tudi rossi je imel podobne incidente v svoji karieri pa nihce ne govori o njih pa zadnjih 10 let ni naredo nic
nightifly
23. 03. 2022 19.04
+24
Pa se nekaj je nevarno ,,,,,, MM ,pa ne samo on , je ze nekajkrat usel usodni nesreci , v kateri bi motor padel nanj . Ko pogledamo ta video ,je zastrasujoce ,ko cca 150 kilog. v rotirajocem gibanju z visine pade na tl ,mimo dirkaca . Nekajkrat je bilo se blizje . Nekoc zna biti zadnjic . Toda tega se najbrz ne da prepreciti .
gogi_
23. 03. 2022 16.29
+25
Nightifly odlicno povedano. Konzilij strokovnjakov sw kar traja in to v popolno izolaciji,brez dostopa do zunanjega sveta,z drugo beseto podgane so zapustile potapljajoco barkaco. O ocetu peskaca pa skoda besed,ze sama mimika njegovega obraza ob podlostih svojega mladica kaze na pohlep in zgolj koristoljubje. Clovek brez empatije in brez ljubezni do bliznjih. Prav tako se zdi da je kot podgana ko se potaplja ladja,saj se je lepo potuhnil ob vseh neuspehih svojega zlatokopaca. Ocitno je da je zadnja leta rudnik vse bolj prazen in mu kopac koplje samo po pesku. Ce bi imel mm vsaj enega prijatelja tipa Uccio bi mu svetoval kdaj je cas da odbeha. Na zalost je mm le marioneta v rokah pohlepnega oceta in brezsrcne honde- oneheart honda gkeda samo na lastno korist. Rossi je to prepoznal in odsel se pravi cas,mm pa je prisiljen na vse ali nic in ta NIC je zelo blizu. Upam da bo fant zacel uzivati za kar so ga drugi izkoriscali. Zivec gor ali dol,puhoglavi navijaci so ga ze pozabili in cez leto ali dve bo le bivsi 93.
nightifly
23. 03. 2022 18.59
+25
gogi ,,,, v tvojem zapisu je napisano prakticno vse kar je treba vedeti o tem ..... se strinjam . Vsa leta smo gledali ´´herojstva´´ tega dirkaca in obenem zmajevali z glavi ...in to zato ,ker smo vsi nekako pri sebi cutili ,da tale dirkac hoce preseci vse njegove predhodnike v najkrajsem moznem cau ,dokler je tudi motor najboljsi med najboljsimi . Enkrat se ta usklajena simfonija konca , ker je to zakon narave . Ga ni cloveka , ki bi ta zakon presegel ,toda to bi mu moral v prvi vrsti povedati oce .Zanimivo je tudi dejstvo ,da je mlajsi brat veliko bolj umirjen, da ne bm napisal -previden . LP
jozefStefan
23. 03. 2022 13.55
-7
nightifly
25. 03. 2022 18.39
+6
nightifly
23. 03. 2022 13.43
+27
Zanimivo je videti sportnika ,ki izziva sreco in smrt , vec kot drugi , ki to tudi pocenjajo na vsaki dirki , toda tisti 1% ali dva rezerve moras vedno imeti v nahrbtniku ,da se smrti vsaj na tesno izognes in ne trescis direkt vanjo . MM ima zal pri sebi v boxih oceta , ki ga fanaticno priganja do limita in cez . Da ne govorimo o vsih managerjih in ljudeh v boxu ,ki jasno dobivajo place + bonuse tudi na racun uspehov dirkaca . To je samo moje razmisljanje , ,,,,MM ima starse , odgovorne ljudi ,ki naj bi skrbeli zanj , torej naj za to poskrbijo . MM nima niti 30 let in je ze na pol invalid . Vid je samo eden , ce oslepi je to najhuje kar ga lahko zdaj doleti . Poravnih izpitov pri tem ni .
nightifly
23. 03. 2022 13.36
+25
Ampak na koncu koncev gre se za veliko vec . Ko smo lahko brali ,se je honda ze takoj po padcu -pred 2 letoma lotila izdelave popolnoma novega bolida, od sasije ,obes , prednjega kolesa do agragata . Toda ta Honda ni vec tako na preklemano sesita samo za MM ,ker so Japonci ugotovili,da bi bila to zgresena karta staviti na dolgi rok na MM , tako je treba Hondo uravnati se za ostale 3 dirkace , oz . 4 ,ce MM konca dirkati . Pri tem je Honda naredila edino pametno potezo . Vsak psiholog ,ki studira clovesko naravo ve,da je obdobje viska zmogljivosti nekega sportnika omejeno - zal je MM v kratkem casu naredil toliko napak in padcev , da je izrabil vse bonuse matere narave , ki proizvaja kosti in vse ostalo v cloveku . Spomnim se besed Valentina R. , ki je ze cca 7 let nazaj odgovoril novinarju ,da on sam ni bil nikoli tako ´´spericolato´´( nepremisljen, nezaveden, pre-drzen) , ker si vsak od nas lahko predstavlja kaj to pomeni .
gogi_
23. 03. 2022 12.24
+34
Strokovni komentatorji s tega portals z fartezem na celu imajo konzilij,da bodo resili tezave z peskacevim zdravjen. Prepricujejo ga kot so mene da zivec ni poskodovan.
nightifly
23. 03. 2022 10.46
+33
Prevod iz sport. casopisa ///////////Mark proti Marqiezu ##### Marc Marquez, ki si je na pistah prisluzil vzdevek enega najboljsih kolesarjev v zgodovini MotoGP, ze skoraj dve leti zivi nocno moro in se vedno ne ve, kdaj se bo to koncalo. Najslabsa znamenja so bila potrjena torek zjutraj, ko je Honda v izjavi sporocila, da bo njen dirkac za nedolocen čas ostal izven dirkalisc do nove komunikacije.
nightifly
23. 03. 2022 10.54
+34
Honda sama je povedala tudi , da raziskuje obnasanje Michel . gume . Receno cisto amatersko , je bil ta side- kick posledica popolnega odprtja plina, zdrsa in kar je najslabse ---Mark je popustil plin ,kar je povzrocilo ,da je guma ´´zagrabila´´ ,motor pa katapultiral v luft . Tak pospesek , zelo podoben padecc je dozivel tudi Jorgejev Lovrenc leta nazaj , ta padec mm je pa kar grd .
nightifly
23. 03. 2022 13.27
+26
Tocno , najveckrat je to refleksni gib , pri nedeljskih voznjah to ni tko usodno ,ce kolickaj obvladas motor ,toda na spinu pa te to vrze kot smo videli Markeza . ....pa se koga . Iz posnetka je videti,da je ´´nasponal´´ gas v trenutku ,predcasno ,ko elektronika se ni bila uglasena z njegovo pozicijo motorja . Namrec mapature so narejene za vsak ovinek posamicno in vdelane v en ciklus -krog .
Fogloff Tunnek
23. 03. 2022 10.14
-36
Marc Marquez je najboljši motociklist vseh časov, to trdi mnogo motociklističnih strokovnjakov. Vedno je vozil na meji zmogljivosti in motor obvladoval...sedaj, po poškodbi, pa se mu ni več izšlo. Morda za vedno. Žal... Seveda, najbolj popularen, in seveda kvaliteten, je pa itak "naš" Valentino :)
. jezdimir
23. 03. 2022 10.37
+34
Trditev ki nikakor ne pije vode. Nekdo ki ima največ negativnih rekordov od kar obstaja motoGP(v padanju, izrivanju, ogrožanju...)je kvečjemu nesposoben ali pa primitivno pokvarjen, drugače se ne da tolmačit njegovega neumnega početja.
blgas12
03. 04. 2022 18.44
gogi_
23. 03. 2022 08.02
+28
Zivec ni poskodovan,vrnil se bo se mocnejsi in se hitrejsi. Navijaci peskaca imajo informacije direktno iz peskokopa.
nightifly
23. 03. 2022 13.44
+20
gog ,,,,,,zivec je permanentno poskodovan .
73787973
22. 03. 2022 21.15
+28
Kdor išče ta najde, samo vprašanje časa je kdaj najde. Pri tem načinu dirkanja smo samo lahko vseli, da ni s sabo potegnil še koga , tako kot smo gledali zadnjih par let.
Bananistanec
22. 03. 2022 19.03
+30
Iskal je mejo pred padcem.... našal pa konec kariere .... ima pa tudi žalosten rekord, padcev na VIKEND
Aligator11
22. 03. 2022 16.54
+36
Karma 2015 pelje. Brez možnosti za naslov prvaka se je takrat petljal tam kjer mu ni bilo treba. Sve se vrača, sve se plača...
kmet#1
22. 03. 2022 16.14
+41
Tak kot sem rekel 2015 sepang hahaha
seeuinhell
22. 03. 2022 16.10
-14
ko se v vrhunskem sportu zacnejo zdravstveni problemi...potem adjö vrhunski sport ali pa totalni adjö zdravje...
Bigbadjohn
22. 03. 2022 16.06
+36
Saj to je bilo za pričakovati, kolikor ima načeto glavo po vseh udarcih in padcih- tako kot pri boksarjih, ki skozi kariero kasirajo bombe... Po veselju, ko je prejšnjič prebolel težave z dvojnim vidom, mi je bilo jasno, da bo ob naslednjih padcih kmalu repriza. Po moje konec kariere- če si hoče dobro!
mikmik 1
22. 03. 2022 16.06
-39
Sami dohtarji tule... sej ne morš verjet
hondanaked
22. 03. 2022 16.05
+37
Mark srečno , gp pa pusti, ker bo samo še slabše
mcurry
22. 03. 2022 15.53
+25
Pol ima letos sanse osvojit dvojni naslov??!?