MotoGP

Marquez spregovoril: Tudi Rossi je imel 25 let, njegove besede me ne zanimajo

Madrid, 09. 04. 2018 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Valentino Rossi in Marc Marquez sta na VN Argentine spet uprizorila dvoboj, o katerem se bo še dolgo govorilo. Na dirki razreda motoGP je svetovni prvak prodiral iz ozadja in se brezkompromisno lotil Italijana, ki je končal na tleh. Katalonec se mu je opravičil prek medijev, želel se je tudi osebno, a ga niso spustili v garažo Movistar Yamahe.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP
    02:37
    Vrhunci dirke razreda motoGP
  • Trk Marqueza z Rossijem in opravičilo po dirki
    02:18
    Trk Marqueza z Rossijem in opravičilo po dirki
  • Težave Marca Marqueza na startu dirke v Argentini
    00:56
    Težave Marca Marqueza na startu dirke v Argentini

Zvesti pribočnik Valentina Rossija in njegov dobri prijatelj Alessio Salucci je po dirki za VN Argentine ustavil Marca Marqueza, ki je po dramatičnih dogodkih na stezi dirkališča Termas de Rio Hondo želel govoriti s starim rivalom. Salucci naj bi, med drugim, Kataloncu zabrusil, da naj se "gre s**t", svetovni prvak pa je bil v naslednjih urah seveda iskan sogovornik.

Padec, ki je razbesnel Rossija in njegove privržence.
Padec, ki je razbesnel Rossija in njegove privržence. FOTO: motoGP

Minuli konec tedna je prevladoval na južnoameriškem asfaltu in kazalo je, da se bo poigral s tekmeci, čeprav je kvalifikacije dobil Jack Miller, toda Marquez je imel že tik pred štartom težave z motociklom, ki ga je nato le uspel zagnati in skupaj s kolegi začeti dirko. A kmalu ga je doletela kazen vožnje skozi bokse, zato je moral napasti globoko iz ozadja, pri čemer pa ni izbiral sredstev.

Rossi: Marquez uničuje naš šport! Vedno znova se opravičuje, a ni iskren

Nihče ni vedel, kaj je treba storiti
"Motocikel mi je ugasnil, ustavil se je zaradi elektronske napake na štartu," je dnevnik AS citiral Marqueza. "Dvignil sem roko, sam sem ga potisnil, ker ni bilo nikogar, na srečo se je zagnal. Napaka je izvirala od tam, prišel je eden od funkcionarjev in vprašal, če moram v bokse ali če bom štartal na štartno-ciljni ravnini. Nisem vedel, kaj moram storiti, tudi on ni vedel, nato sem doumel, da moram na štart. To sem poskusil storiti čim hitreje, nato pa sem videl, da moram kazensko v bokse, česar nisem razumel," se je čudil zmagovalec zadnjih dveh sezon.

"Če mi eden od funkcionarjev reče, da lahko štartam, potem lahko štartam. Šel sem skozi bokse in napredoval iz ozadja z zelo dobrim ritmom, uspevalo mi je loviti ljudi. Najprej sem se opravičil Aleixu, to je bila moja napaka, ker sem bil štiri sekunde hitrejši od njega in zaviral je, kjer tega nisem pričakoval. Na srečo se ni zgodilo nič, kaznovali so me za eno mesto in to sem razumel."

Rossi se je ob koncu dirke jezil skupaj s svojimi navijači.
Rossi se je ob koncu dirke jezil skupaj s svojimi navijači. FOTO: motoGP

Spoštujem to, da ni želel sprejeti opravičila
Marquez se je najprej ostro lotil rojaka Aleixa Espargaroja, nato pa je v zaključku dirke ujel Rossija in ga izrinil na travo, kjer je Italijan padel. Po mnenju katalonskega dirkača je večjo napako storil ob prehitevanju Espargaroja, medtem ko je za trk z Rossijem obtožil zaplato vode, čez katero naj bi zapeljala tudi Johann Zarco oziroma Dani Pedrosa.

"Težko je bilo prehitevati na tej stezi, ko sem poskusil prehiteti Valentina, sem zapeljal v zaplato vode. Zgodilo se je, kar se je, dotaknila sva se in poskusil sem zaviti, ko pa je prišel na zelenico, je padel. Šel sem se opravičit v bokse, opravičila ni sprejel in to spoštujem. To je bila dirka, ki je bila polna spodrsljajev, toda odhajam z dobrim občutkom zaradi ravni moje predstave, ki je bila dobra," se brani Marquez.

"Prav nič me ne zanimajo njegove (Rossijeve, op. a.) izjave. Storil sem napako, popolnoma nehote. Na suhi stezi se to ne bi zgodilo, toda blokiralo mi je gumo, ko sem zapeljal čez zaplato vode, to se je zgodilo tudi med Zarcojem in Pedroso ali med (Danilom) Petruccijem in Aleixem. Šel sem k vodstvu dirke po pojasnila, da bi mi pojasnili, zakaj so mi dovolili štartati in me niso izločili. Sem izkušen dirkač, deset let sem že tu in šel sem vprašat, ker sem bil dovolj miren, da to storim. On ni vedel, kaj bi storil, zato tega ne razumem."

Crutchlow je takole slavil z ekipo, nato pa se je lotil medijev, ki se zanj očitno niso preveč zmenili.
Crutchlow je takole slavil z ekipo, nato pa se je lotil medijev, ki se zanj očitno niso preveč zmenili. FOTO: AP

Tudi on je imel 25 let
Svetovni prvak je izkušenega Rossija opomnil, da je bil tudi sam nekoč štel 25 let, a dogodki iz Argentine bodo seveda še dolgo burili duhove. Tako je bilo že pred leti v Sepangu, ko je Rossi po dvoboju z Marquezom slednjega odrinil in si prislužil kazen, po kateri je kasneje ostal tudi brez tako želenega desetega naslova.

"To je bila dirka, na kateri sem pritiskal stoodstotno, začelo se je z napako na štartu," še pravi Marquez. "To je bila dirka na sto odstotkov, poskusil sem maksimalno nadoknaditi zaostanek, steza pa je bila delikatna in to je oteževalo prehitevanja. Zame je bila večja napaka trk z Aleixom kot z Valentinom. Nič nisem storil namenoma, v nobenem primeru nisem želel nikogar vreči z motocikla z dotikom, niti nisem iskal kogar koli, želel sem le naprej. Spoštujem izjave, ničesar ne bom rekel. Tudi on je imel 25 let."

Crutchlow besen zaradi slabega obiska novinarske konference
Medijski vihar je bil v Južni Ameriki in po svetu tolikšen, da so pravi junaki dirke, zmagovalec Cal Crutchlow ter Zarco in Alex Rins, ki sta Britancu delala družbo na stopničkah, ostali povsem v senci Marqueza in Rossija. Samozavestni Crutchlow ni skrival razočaranja nad slabim obiskom novinarske konference po dirki.

"Zdi se mi, da je število ljudi, ki so se zbrali tukaj, dokaz pomanjkanja spoštovanja," je besnel Crutchlow. "Zdaj iščejo naslove, naslov pa je tukaj. Naj tisti, ki jih zdaj ni tukaj, ne pridejo na moje naslednje novinarske konference," je sedmo silo zbodel Otočan.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (333)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aristotel
10. 04. 2018 12.58
-12
Marquez je paglavec,ki ga je treba za ušese preveč je slučajnih stvari da bi bile slučajne...
dado07
11. 04. 2018 10.40
+7
aristotelj...a si zadet....Rossija pri 25 ni nobeden za ušese pa je imel tud podle izpade....:)
nikoiništa
10. 04. 2018 09.24
+6
Sicer pa Dorna je uvidela, da se Rossiju izteka dirkalna kariera in so pač morali poiskat nekoga, ki bo MotoGP držal po koncu, zato so že pri vstopu šmrkavca v MotoGP krojili pravila. Vedli so, da ko Rossi zapusti MotoGP brez naslednika, lahko samo še trgovino zaprejo.
KrTakoNeki
10. 04. 2018 11.40
-1
...točno to, vsi, ki navijamo za Rossija, smo na tihem do Sepanga 2leti nazaj navijali za Markeza...ko bi Rossi počasi ogašal, bi ga sigurno nadomestil Markez...s tem, kar je pokazal tam in še tudi kasneje, da ne govorimo o Argentini...s tem pa ne bo segel velikanom (Agustini, Rossi...) niti do kolen, nikoli...Velike legende se niso ustvarile samo na stezi, pomembno je še vse kaj drugega...
dado07
11. 04. 2018 10.45
+3
KrTakoNeki...a te vročina pase...kva pa je naredu Rossi da je velikan...pr 40 , 6 naslovov...Mark pr 25...4 naslovi....in v čem je Rossi boljši....še prava legenda moto športa Agustini, kot rojak , ga pošilja naj gre in neha....sam on si ne da v glavo ker je prekrita z maslom...:)
nikoiništa
10. 04. 2018 09.16
+4
Rossi je bil nekonkurenčen na tej tekmi zaradi motorja. Tudi Vinales, Dovi, Lorenzo so potemtakem nekonkurenčni. Kak pa je bilo v Katarju? 1s za Dovijem in šmrkavcem tak, da ne bluzite nekaj brezveze.
Kaoswakii
10. 04. 2018 08.14
+17
Sem tudi jaz navijač Rossija, ampak je Marc za razred boljši...in to od vseh, tudi od Rossija... res je bil malo preveč grob pri prehitevanjih, ampak to je dirkanje, to pa, da ga niso pustili, da bi se opravičil.... Rossi je pri meni izgubil veliko točk.... po gledanju posnetka, je Rossi tudi sam kriv, da je padel, saj je šel pred desnim ovinkom levo in direkt desno na Marcqueza tko da..... A je Rossi pozabil kako je na podoben način zbil Stonerja? Marc, jest sem na tvoji strani...si pač predober in to je to!!!
Brainkiller
10. 04. 2018 19.11
+6
res je, škoda da rossi kot izkušen in karizmatičen dirkač, bi vsem zaprl usta, če bi sprejel opravičilo, pa tudi, če bi v sebi si mislil, Marc ti si bedak itd..... vsaj pokazal bi bolj športno potezo in vsaj navidezno sprejel opravičilo.......no sicer pa tudi veliko nas bi zgubili živce. jaz vem da bi, škoda Vale, da te je jeza premagala
dr.Megla
09. 04. 2018 22.51
+25
Sem navijač Rosija, ampak včeraj je žal prišla ura resnice, bila je dirka POKAŽI KAJ ZNAŠ. Kaj bi bilo, če bi prvi štirje dirkali na tovarniških motorji, zame so oni junaki in doktorji in ne 93 in 46. Mislim, da je Markez naredil uslugo Rosiju, da je lahko svojo nekonkurenčnost preusmerl drugam, če bi dirkali še nekaj minut bi ga prehiteli skoraj za celi krog. Če se ponovijo letos še 3 tekme s podobnimi pogoji, bomo počasi morali priznati, da tudi našega doktorja še Redbul ne reši. Lp
jebalvisvoju
10. 04. 2018 07.00
+10
nemorem verjet da en navijac 46 tako realno govori.. nekdo je omenjal da casti pivo prvemu realnemu navijacu 46
jebalvisvoju
10. 04. 2018 07.02
+12
kar je res je res.. moram priznat kot navijac 93 da se je butasto obnasal na dirki ampak tudi da je 46 povsem nekonkurencen... in kot sem rekel se sreco je imel da se je to zgodilo kajti blamaza bi bila toliko vecja ce se ne bi... preusmeril se je pogled na druge zadeve
brezcasni
09. 04. 2018 21.47
+6
dokler je španska Dorna glavna bodo Španci zaščiteni in potem bo lahko Moto GP le še špansko prvenstvo...pa naj bo...bomo ugasnil TV je in nehali obiskovati bližnje dirke,ker so španci šli preko meje zdravega razuma ...in to že 3 leta počnejo zelo uspešno-za svoje seveda...
poper00
09. 04. 2018 22.15
+7
Španec je glaven ker je za sekundo hitrejši od vsakogar.
nikoiništa
10. 04. 2018 09.20
+1
Zato pa je bil v Katarju sekundo hitrejši. Ne bluzi.
toti mišek
09. 04. 2018 21.40
-3
Ala rumena jokica, marš v penzijo!
AS1983
09. 04. 2018 20.27
+19
zakaj je vse v središču Marqueza in Rossija, kaj pa tisti, ki so stali na stopničkah dans?
resnicaosvobaja
09. 04. 2018 20.07
+28
Rossi je pač zadnji, ki lahko joka za takšen način dirkanja.
sirhakelj
09. 04. 2018 19.55
-11
jaz bi mu dal 5 dirk prepovedi
BenBostrom
09. 04. 2018 20.28
+9
Jaz pa rossiju prepoved dirkanja za taksno izjavo ker ga je strah na dirkaliscu
jejejejejojojiji
10. 04. 2018 10.43
-1
nightifly
09. 04. 2018 19.38
+12
MartinSl 09.04.2018, 17:27:56 +17 tale fant bi moral dobiti črno zastavo, izključitev iz dirke, prepoved nastopanja na naslednji dirki, potem pa pogojno dovoljenje do prve podobne napake.////////////////glede na to -da se njegovo pocetje nadaljuje se iz moto 2 -kjer je bil se ostrejsi in bolj nevaren - bi vam skoraj pritrdil / Nekdo ga bo moral vzeti v roke -drugace bo ta sport izgubil veliko /
gutej
09. 04. 2018 21.16
+2
weber1
10. 04. 2018 11.42
+9
Kaj govoriš bedastoče... Kaj pa, ko je tvoj Rozek brcnil Markeca in to namerno...? Tokrat ni bilo nič namernega, zakaj se je pa muval starček pred njim......?
nightifly
09. 04. 2018 19.35
+3
Achilleus 09.04.2018, 19:08:35 +2 nightifly...če bi poznal zgodovino zla, bi vedel, da se je publika vedno iskala na športnih dogodkih. Tam se politika in skrajnost kaže. Najbolj na nogometnih...ne pa samo tam. Slobo je preko navijaških vodji zbiral prostovoljce na Marakani...Ti je poznano to. In ja...vas enačim z temu ljudmi, ker ste si podobni. Obsedeni!******************gasput ahil ,,,preden primerjate nas rumene z ljudmi na tribunah v casu nacizma si prosim poglejte zgodov -knjige -kaj preberite -se posebno pa -ognite se takih primerjav - Ce ste pa to namerno naredil - n o potem pa res ni kaj vec reci - Torej pri vas velja zakon prepricevanja -ne pa dokazljivosti ? Bote zdaj vlekli ven dirke v rimskih casih Coloseuma z bigami - vpregami in ocitali tudi to ? Dajte no - v zelji resiti cast mulcu greste druge primerjati z oportun -naciji ? clovek bozji -pa kaj se greste /
gutej
09. 04. 2018 19.40
-2
Če bi poznal zgodovino rumene barve. Gre večji del za inkontinenco.
Kalymero
09. 04. 2018 19.05
+13
Je pač Mark malo vrnil makaronarju.
BenBostrom
09. 04. 2018 19.03
+21
Ja zdaj bi morali mm vse naslove vzet kajne?Da bi pa Rossi naredil tako kot Marc bi bila sedaj debata kako je legenda posolala Marc.Marc bravo in uspel si legendo spraviti na kolena da je postal najvecja jokalo v tem sportu od vceraj ker prej ni bil...lorenzo je pravi zacetnik v primerjavi z njem.
ivanblagi
09. 04. 2018 19.01
+6
mm sedaj še laže s polno mero, da je pri vseh prehitevanjih bila voda na stezi. Ob enem pa izjavlja "uspevalo mi je loviti ljudi. Kot da je na lovu na ljudi in ne dirki motorjev. Pokvarjen človek, ki sedaj išče same izgovore steza ,pa Rosi se ni umaknil na travo izven steze. Zato ga je potisnil . Bedak na kvadrat. Iz zadnjega mesta se prebije na čelo pa narddi napako za zadnje mesto. Pri tem pa tvega nesrečo svojih tekmecev in sebe. To delajo samo maloumni ljudje. Na žalost ....
Uporabnik1110355
09. 04. 2018 19.07
+0
BenBostrom
09. 04. 2018 19.20
+1
gutej
09. 04. 2018 19.33
+7
Časi krogov, katere je nizal povejo ta svoje. Konjske oprege s pijanim porodničarjem na koleslu, ne sodijo na dirkaško progo.
trumpet2018
09. 04. 2018 18.55
-5
tega španskega prepotentnega norca bi morali diskvalificirati vsaj za en mesec, tako bo pa še naprej ogrožal druge in se "opravičeval". ma kakšno opravičevanje neki,namerno jih je zrinil s proge, podobne umazane trike je uporabljal Schumaher
BenBostrom
09. 04. 2018 19.19
+2
poper00
09. 04. 2018 22.17
+4
Kollerik
09. 04. 2018 18.53
-2
Kako realovsko od markeza...katalonci ponavadi ne počnejo takšnih stvari....
genius2013
09. 04. 2018 18.48
+10
Tudi jaz imam 25 let in se mi lahko hebe za življenja drugih.. važno da se prerinem na vrh... Če bi tako razmišljali v začetkih motociklizma, ne bi nihče prišel živ do cilja.. Danes je k sreči na varnosti veliko napredka in so smrtni padci redkost..
murate
09. 04. 2018 18.42
+13
Tisti ki želi uspeti mora izkoristiti motor 99,9% mora maximalno agresivno iti v dirko,če pa ne bo to izpeljano pametno in v mejah ki jih dopušča nekdo nad nami,pa se zna zgoditi,da bo fant tekmoval samo v nebesih ali pa bo tja šel kdo zaradi njega...
nightifly
09. 04. 2018 18.39
-6
Achilleus 09.04.2018, 16:00:39 +4 nightifly...spet se šlepate na račun postranskih stvari. Naj bo vsem jasno, da je dirkanje glavna dejavnost dirkanja in tudi najpomembnejša. Je kaj nejasno? Publika pa ni merilo za pravilno oceno in presojo...Publika je slavila Hitlerja, Musolinija, Stalina,...Pa so imeli prav?////////////////////////ahil -pa ste res se pri pravem umu ? Primerjati nas publiko z naciji in ostalim ???? Ste res ze v svji obrami ne-obranljivega sli ze cisto cez vse meje ? Primerjati druzine in ostale -ki so fani tega sporta in si gredo pogledati dirke -pa ni vazno katerega moto sporta primerjati z naciji - //Resnicno -ne da sem presenecen -ostal sem odprtih ust - //// do kje boste zagovarjali to kar je vceraj storil mulc ? Celo do takge nivoja -da ljudi nassprotnega tabora primerjate z zivalmi ? Ljudje -pa ste sploh normalni ? Je to navijasko ? No -ce nic drugega ste odkril vaso duso - nehote / kar je prevec je pa prevec
Uporabnik1110355
09. 04. 2018 18.43
+2
Deo30
09. 04. 2018 18.49
-2
Nightifly:Tukaj z nekaterimi,ne mores na kraj...Kaj ces,je tako...Lp
Achilleus
09. 04. 2018 19.08
+5
nightifly...če bi poznal zgodovino zla, bi vedel, da se je publika vedno iskala na športnih dogodkih. Tam se politika in skrajnost kaže. Najbolj na nogometnih...ne pa samo tam. Slobo je preko navijaških vodji zbiral prostovoljce na Marakani...Ti je poznano to. In ja...vas enačim z temu ljudmi, ker ste si podobni. Obsedeni!