MotoGP

Marquez bo v LeMansu lovil Hondino 300. zmago

Le Mans, 15. 05. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prihajajoči motociklistični dirki v Franciji bo poseben izziv pred moštvom Honde in prvim zvezdnikom Marcom Marquezom. Španec je zmagal na zadnji dirki razreda motoGP v Jerezu in znova vodi v skupnem seštevku, v Le Mansu pa ga čaka novo zanimivo poglavje.

Vodilne može Honde je v Jerezu razveselil Marc Marquez z drugo zmago v sezoni. Aktualni svetovni prvak je s 70 točkami na čelu točkovne razvrstitve v razredu motoGP, a le točko zaostaja Suzukijev Alex Rins, še dve točki manj ima Ducatijev Andrea Dovizioso. Sezona je še "mlada", tako da bo v boju za naslov še izjemno zanimivo. Bo pa nov motiv za dirko ta konec tedna v Franciji tudi "lov" na jubilejno 300. zmago Honde v razredu motoGP. Začelo se je leta 1966 z zmago Jima Redmana, v Le Mansu pa bi čast okroglega jubileja lahko pripadla talentiranemu Špancu.

Marquez se, kot kaže, dobro počuti na tej stezi, saj je tam zmagal lani pred Danilom Petruccijem in Valentinom Rossijem. "V Jerezu smo bili zelo konkurenčni. Tudi testi so bili pomembni, vendar to je razred motoGP in treba je trdo delati še naprej. Med dirkama sem se spočil, gledal formulo 1 in sodeloval na tekmi Leipziga in Bayerna. V Le Mansu bo težko, še posebej, če bo vreme nestabilno. Lani mi je uspelo, a moramo biti pripravljeni na vse, konkurenca bo huda," pravi Španec pred začetkom dogajanja za VN Francije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Manj zadovoljstva je bilo pri Marquezovem moštvenemu kolegu Jorgeju Lorenzu, ki je dirko za VN Španije končal na skromnem 14. mestu. Tolažba zanj je brez dvoma dejstvo, da je v svoji karieri na dirki za VN Francije zmagal petkrat, tokrat bo brez dvoma veliko presenečenje, če bi mu uspelo. "Za nami je težak vikend. V preteklosti mi je šlo dobro v Franciji, vendar je treba upoštevati trenutne razmere. Test v Jerezu je bil dober, opravil sem veliko kilometrov in to nam lahko pomaga razumeti in se izboljšati," pravi Lorenzo.

Pasica MotoGP VN Francije Le Mans
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mavricni doktor
15. 05. 2019 12.09
+5
honda je ocitno nemiren motor, odziven vendar nemiren,...zato je vsaka mala napaka nagrajena s izletom v zelenice,...ne glede na to kaj kdo misli,...in dejstvo da je to tudi mm jev stil voznje,...preizkusanje limitov in tudi trdih tal,...ni pa to za vsakogar, jorge to dobro ve....njegova bo morala biti veliko bolj vodljivo nastavljena da se bosta spoprijateljila,...yamaha in suzu je ocitno manj agresivna in s tem bolj vodljiva,... tako da zakaj pa ne bi mm privoscili zmage ta vikend...
JackSparrowwvv
16. 05. 2019 12.28
+8
Res je, popolnoma se strinjam. Zato tudi ne razumem ljudi, ki se imajo tukaj za motoriste že desetletja, potem pa kvasijo neumnosti o superlahki vodljivosti Honde, nekakšnih Ridding Assists in podoben nesmisel.
xsbx
15. 05. 2019 08.08
+11
Ok, lahko tudi kakšnemu drugemu hondinemu dirkaču privoščite zmago? ... neglede na vse
LOL93
15. 05. 2019 08.49
+4
Barni3
15. 05. 2019 09.56
+4
Sej ne da ne privoscjo...sam pac hondo je sposoben krotit sam mm...in ob prebliskih se cal...ni honda yamaha ki je sicer res malce podhranjena pri koncni hitrosti je pa izjemna skozi ovinke
JackSparrowwvv
15. 05. 2019 10.23
+18
Eh Barni, to se pa zagrizeni "46 misijonarji ne bodo strinjali, saj njihov nauk uči, da je Honda z drugega planeta in da na njej lahko vsak zmaguje.