MotoGP

V Nemčiji prvi trening Marquezu, drugi Oliveiri

Sachsenring, 18. 06. 2021 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
N.M., A.V., T.Š.
Komentarji
152

Pred najboljšimi motociklisti sveta je nova dirka v sezoni 2021. Tokrat je na sporedu dirka za VN Nemčije na Sachsenringu, kjer v zadnjih letih prevladuje osemkratni svetovni prvak Marc Marquez (Repsol Honda Team). Tudi na prvem prostem treningu je sijajni Katalonec pokazal svoje mojstrstvo z osvojitvijo prvega mesta, na drugem prostem treningu pa je najboljši čas postavil Miguel Oliveira.

V kraljevem motociklističnem razredu motoGP je na dopoldanskem prostem treningu s stezo na Sachsenringu najhitreje opravil serijski zmagovalec dirk za VN Nemčije Marc Marquez (Repsol Honda Team), ki je drugouvrščenega in obenem vodilnega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Francoza Fabioja Quartararoja (Monster Energy Yamaha MotoGP), prehitel za dobro desetinko in pol sekunde. Tretje mesto je zasedel vse boljši japonski dirkač Takaaki Nakagami iz moštva LCR Honda IDEMITSU, ki je za osemkratnim svetovnim prvakom zaostal za slabe tri desetinke sekunde.

Da se Hondini dirkači očitno počutijo zelo "domače" na Sachsenringu, je pokazal tudi dober čas Marquezovega rojaka in hkrati moštvenega kolega Pola Espargaroja, ki je z 1:22.010 zasedel visoko četrto mesto. prvo peterico pa je zaokrožil polov brat Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini). Najboljši iz vrst Ducatija je bil Avstralec Jack Miller, medtem ko je Francesco Bagnaia uvodni trening zaključil izven najboljše deseterice, na 11. mestu. Suzukijev dvojec, Alex Rins in branilec naslova svetovnega prvaka Joan Mir, sta zasedla sedmo oziroma deveto mesto, osmi je bil izkušeni Francoz Johann Zarco iz poltovarniškega Ducatija (Pramac Racing), Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha MotoGP) pa je z 10. mestom zaokrožil najboljšo deseterico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugem prostem treningu je bil predvsem po zaslugi novih gum najhitrejši Portugalec Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) s časom 1:20.690, zmagovalec dirke v Barceloni, sicer pa šele 12. na prvem prostem treningu pred VN Nemčije. Na naslednjih dveh mestih sta bila Yamahina dirkača, drugi je bil Francoz Fabio Quartararo (+0.220), tretji Španec Maverick Vinales (+0.333). Četrti je bil Alex Rins, ki se je vrnil v moštvo Suzukija po tem, ko je izpustil dirko za VN Katalonije zaradi poškodbe zapestjaSledili so Pol Espargaro, ki je padel, že drugič danes, pa Takaaki Nakagami, Aleix Espargaro, Johann Zarco, Jack Miller in Franco Morbidelli. 

Na 12. mestu je bil najboljši iz prvega treninga Marc Marquez, ki se ni odločil za menjavo gum, mesto za njim pa njegov brat Alex, 16. mesto je zasedel Joan Mir, predzadnji (21.) pa Valentino Rossi, ki je tudi končal v pesku, podobno kot tudi Luca Marini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gardner prevladoval v razredu moto2
V srednjem razredu moto2 je vodilni dirkač skupnega seštevka Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) znova pokazal, zakaj je trenutno številka ena v konkurenci. S časom 1:24.873 je uvodni prosti trening končal povsem na vrhu razpredelnice, tik za odličnim Avstralcem je na drugem mestu pristal Italijan Fabio Di Giannantonio (Federal Oil Gresini Moto2), medtem ko je tretje mesto osvojil Španec Xavi Vierge iz moštva Petronas Sprinta Racing.

Brata, Raul (Red Bull KTM Ajo) in Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team), sta tudi tokrat prikazala zavidljivo raven dirkanja in se razvrstila na četrto oziroma peto mesto. Drugo polovico najboljše deseterice s šestim mestom začenja Lorenzo Dalla Porta (Italtrans Racing Team), medtem ko se Britanec Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) ni znašel najbolje in je zasedel "šele" sedmo mesto. 

Tudi na drugem treningu je bil najhitrejši Gardner in kot kaže bo prvi favorit za nedeljsko zmago, drugi je bil Raul Fernandez, tretji pa Fabio Di Giannantonio. Dirkači so imeli malce težav z vremenskimi pogoji, saj je veter nanesel pesek na stezo, tako da je bil trening za nekaj časa prekinjen. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

McPhee najhitrejši v razredu moto3, na popoldanskem treningu v ospredju najstnik Acosta
Na prvem prostem treningu v najšibkejšem razredu v ospredju tokrat ni bilo sicer izjemnega najstnika Pedra Acoste (Red Bull KTM Ajo), ki je končal na petem mestu z dobre pol sekunde zaostanka za najhitrejšim Johnom McPheejem (Petronas Sprinta Racing). Za Britancem je le za dobro desetinko sekunde na drugem mestu zaostal Japonec Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse), tretji pa je bil Argentinec Gabriel Rodrigo iz moštva Indonesian Racing Gresini Moto3.

Pred Acosto se je na četrto mesto vrinil Stefano Nepa (BOE Owlride), Dennis Foggia in Filip Salac sta zasedla šesto oziroma sedmo mesto, prvo deseterico pa so zaokrožili Andrea Migno, Deniz Öncü in Romano Fenati

Če je bil dopoldan najhitrejši McPhee, je na popoldanskem treningu stvari na svoje mesto postavil senzacionalni najstnik Pedro Acosta, ki je drugouvrščenega Rodriga prehitel sicer za minimalne štiri stotinke sekunde. Turški predstavnik Öncü pa se je z devetega povzpel na visoko tretje mesto. Suzuki je v primerjavi s prvim treningom kasneje zdrsnil za dve mesti nižje, Fenati pa je s petim mestom zaokrožil najhitrejšo peterico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marquez z "retro" čelado
Marc Marquez je predstavil čelado 'Retro', ki jo bo v prihajajočem vikendu nosil na veliki nagradi Nemčije v Sachsenringu. Osemkratni svetovni prvak bo ta konec tedna skušal nadaljevati prevlado, ki jo ima na tem dirkališču. Zmagal je na vseh dirkah, na katerih je tekmoval, tako v najšibkejšem, srednjem ter elitnem razredu MotoGP. V lanskem letu, ko je po nesrečnem zlomu roke ostal brez nastopov v karavani, pa je bila dirka zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedana.

Cilj njegove čelade naj bi bil vzbuditi najčistejšo obliko motociklizma, segajoč v pozna sedemdeseta in zgodnja osemdeseta leta dirkanja. Takrat sta podoba dirkača ter njegovo junaštvo prišla v ospredje, dizajn njihovih čelad pa je postal njihov ključni atribut. Resnično sem navdušen, da bom lahko nosil to posebno retro čelado, na eni izmed meni najljubših dirkališč, je dejal Španec. Z dizajnom čelade sem hotel počastiti legendarne dirkače tistega časa, je še povedal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V letošnjem letu Marcu ne kaže najbolje, po letu prisilnega premora zaradi poškodbe ter bolečinah, ki jih še vedno čuti v desni roki bo njegova misija zanj bržkone zelo težavna. Do najboljših se mu letos še ni uspelo prebiti, njegovo dirkanje pa so zaznamovali tudi številni padci. Na zadnjih treh dirkah je ostal brez točk, na dirkališču v Kataloniji je že 16 krogov pred koncem zletel s steze in dirko zaključil v pesku. Glede na njegovo dirkaško zgodovino ter veliko željo ponovno prebiti se med najboljše dirkače bomo zagotovo ponovno priča razburljivemu dirkaškemu vikendu. Začnemo v petek dopoldan (prenos na VOYO), ko bodo na vrsti prvi prosti treningi.

VN Nemčije
VN Nemčije FOTO: 24ur.com
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (152)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
18. 06. 2021 20.57
-1
Aja. Trening je, pa bivši 9x ne vozi na polno. Malo preizkuša gas. Zavore mu tako ali tako vedno delujejo, celotni krog, drugače je motor za njega neobvladljiv. 21ti. Sploh ni tako slabo za veterana, zimzelenega, nevidnega, ki se tako rad vozi v družbi najhitrejših. Enaindvajseti, bivši devetkratni. Od dvaindvajsetih. Res lepo. Na dirki lahko še samo napreduje. Nižje ne gre!
cbrman
18. 06. 2021 20.51
+2
Za Markeca letos ni važno če bo na vseh dirkah končal v pesku, njegova naloga je, da pripelje Hondo na tron, da se bo leto 2022 , lahko HONDA borila za prvaka z Markecem ali brez njega......
Mohiito
18. 06. 2021 19.11
+2
Je slučajno, dober čas privlekel na plano polno negativcev.
SamŠeSTRUP
19. 06. 2021 09.10
-4
ja res je. tebe in tebi podobni. hehehhe..
Uporabnik2066124
18. 06. 2021 17.47
+1
V katerem krogu na nedeljski dirki bo Marqez v pesku............?
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 17.59
-2
Glej bimbo, prvo se pravilno nauči pisati Marquez, pa se potem javljaj s svojimi blodnjami in lovskimi teorijami. Ne zameri, ampak tukaj spadaš v skupino brezupnih primerov.
9474
18. 06. 2021 18.07
-1
Pusti jih... Vidis, da jim sam se to upanje ostane, da je marquez za njihove vim 😉 sej s svojimi komentarji vec o sebi povejo, kot o komerkol drugem
9474
18. 06. 2021 18.08
-7
saxon1
18. 06. 2021 18.35
+1
Uporabnik2066124
18. 06. 2021 18.53
-5
Marqez ni sposoben odpeljati cele dirke, ker po nekaj krogih nima vec dobrih obcutkov....... Ce se zeli voziti konkurencno bo slej ko prej zdrsnil............. Po koncu sezone bo koncal kariero, ker ne verjamem, da bo naslednjo sezono tekmoval samo zaradi biznisa kot to pocne Rossi
pinocio
18. 06. 2021 21.08
+3
SamŠeSTRUP
19. 06. 2021 09.11
-3
saxon1
18. 06. 2021 17.15
-2
tudi slepa kura zrno najde..... v nedeljo se bo mm igral v peskovniku..........
SamŠeSTRUP
19. 06. 2021 09.13
-2
rossiju so postavl peskovnik v vsaki izletni coni.. tko ne bo treba gledat kje pa kdaj bo padu, ga bodo takoj potolažil z lopatkam pa kanglicam.. hahahha.
Mr.Cat
18. 06. 2021 16.41
+4
rosi je ugotovil, da je na koncu tunela luč .....na fototapeti
resnicaosvobaja
18. 06. 2021 16.53
-7
To mu verjetno serviral Uccio, tako kot mu je tudi leta 2015
Mr.Cat
18. 06. 2021 17.00
-3
učo tud pobira pusko iz koruze, ki jo rosi znova in znova vrze v njo......
naslednjih14dnijeključnih
18. 06. 2021 20.06
-1
Mr.Cat. Rossi je vsaj ugotovil, da luč obstaja. MM, jo še vedno išče...
Mr.Cat
18. 06. 2021 16.15
-3
Ajajaja......ducati ..... orto slabo
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 16.00
-7
Resnica in DianaMul, hvala, da omenjata že pozabljenega 9 kratnega, saj skoraj nikjer več ne zasledim vesti o njem. Čeglih je možakar zdrav in čil, pa je vendar nesposoben držati korak z ostalimi in tona perfektno pripravljeni Yamahi. Ponavadi se v Petronasovem boksu vse osebje mota okoli 46 motorja, po mojem Morbidellijevo Yamaho šraufata čistilka in njegova maserka.
dej no
18. 06. 2021 16.16
+5
po tvojem bo ja tako. verjamemo. veliki poznavalec in navijač. he
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 16.21
-9
Ni ravno cisto tako, nisem pa dosti mimo vsekal.
gogi_
18. 06. 2021 16.26
+6
Heyhuso ti pa res vse ves,sam to ne ves zakaj si sam ostal. Lep vikend je pred nami:)
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 16.28
-4
Glavno, da ti nisi sam, da si v družbi pretrganega živca, bushman.
DianaMul
18. 06. 2021 15.54
+0
Po moje bo Rossi brez konkurence zadaj in preganjal vse pred seboj. Mogoče mu bodo ubežali, bo pa vsekakor problem.
resnicaosvobaja
18. 06. 2021 15.53
-2
Uvrstitve , ki jih dosega Marko skače so trenutno najbolj odvisne od zmožnosti obremenitve ramena, pri Pajacu iz Petronasa pa je od števila padcev dirkačev pred njim...
dej no
18. 06. 2021 16.18
-3
pred par dnevi je bila problem honda. danes ramo. jutri pa solze.
resnicaosvobaja
18. 06. 2021 16.26
+0
Povej mi koliko bo padcev. pa ti povem kateri bo pajac iz Petronasa
dej no
18. 06. 2021 16.42
-1
sem imela prav, ko sem te spraševala, če si vedeževalec.
resnicaosvobaja
18. 06. 2021 16.49
-1
štartno mesto - število padcev dirkačev pred njim +/- eno mesto , če je še polbrat v igri...za to ne potrebuješ kavne usedline
resnicaosvobaja
18. 06. 2021 15.50
+4
Najhitrejši 1. treninga za MM čas pomeni le v bistvu le dvoje. S svojo superiornostjo MM zakriva vse napake poraznega Hondinega motorja in drugič , pozna se , da je bil dovolj dolg premor. Za zdaj mora najprej prebroditi ves dirkaški vikend brez bolečin, Honda pa naj letos vsaj "odpravi" katapultiranje ... zdrs je druga stvar...
dej no
18. 06. 2021 16.43
+0
resnicaosvobaja
18. 06. 2021 16.50
+0
zdrs je druga stvar...to imajo tudi ostala moštva
madridista07
18. 06. 2021 18.19
-1
komentar resnicaosvobaja pa napise, da imajo tudi druga mostva tezave z zdrsi pa dobi minuse? vtf???
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 15.38
-2
Meni je bilo nekoč s strani admina (Jezdimir) ponujeno, da se vam rumenjakom pridružim. Takrat ste bili tukaj številčno ziher 90/10% napram navijačem Marqueza. Nisem tak človek, da bi zagovarjal tiste, ki izrabljajo svojo popularnost in medijsko moč, da bi uničili svoje konkurente na tak način. Že ko je Rossi na tak način dirkaško likvidiral Gibernaua, se mi je zameril. Ko je na isti način hotel sprovocirati malega Španca, sem bil ob Marquezovi reakciji v Sepangu 2015 sprva šokiran, saj kljub vsemu nisem pričakoval, da se bo majhen pobič upal postaviti po robu absolutnem superstarju Rossiju. Po zverinski reakciji pokvarjenih Rossijevih navijačev, ki so samo enostransko gledali na incident, mi do danes niti trohice ni žal, da navijam za MM93.
resnicaosvobaja
18. 06. 2021 16.06
+1
To da se je upal postaviti po robu Rossiju sem bil tudi sam presenečen...težko je , ko je idol postane vse tisto, kar ne bi smel biti, pa od šoka ne moreš verjeti, da se to dogaja...če bi se Rossi takrat ne bil skril, bi bila danes po takrat dobri Marquezovi klofuti zelo dobra prijatelja...
dej no
18. 06. 2021 16.22
-2
če bi gledal, bi vedel, da je rossi največ navijačev dobil glih 2015 zaradi majhnega pobiča. tukaj in drugod smo pa št. 97/03%
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 16.27
+2
Eh ne fantaziraj in ne laži. Nazadnje sem bil na dirki v Avstriji in je bilo tretjina za Rossija, tretjina za KTM in tretjina za Marqueza. To, če folk nosi pač "46 kapice, ni nujno znak pripadnosti, ker ima Rossi pa res štande v razmerju 97/03% in si folk pač nekaj kupi.
Mr.Cat
18. 06. 2021 16.32
+0
Zato, da se folk hvali, da je bil na motoGP dirki si kupi polizdelke z st. 46....ker je pac najceneje
Mr.Cat
18. 06. 2021 16.33
+0
Zato zdej vemo zakaj je vse rumeno na tribuni...😂😂😂
resnicaosvobaja
18. 06. 2021 16.35
-1
Možno, ker je tisti delež Rossijevih navijačev 2015 pritegnil nov možni naslov ...ampak za prvaka moraš biti vsaj tako dober, kot je bil Lorenzo tisto leto...če ne , pa vsaj več točk...Blizu ni bil ne ne enemu ne drugemu
gogi_
18. 06. 2021 16.41
-1
Hayahuso a to da pac vsak nekaj kupi te je tvoja bivsa prepricevala da ce je velik izbire pac gres z nekom tud ce ti ni vsec.
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 16.44
+0
Gogi, bogi mali osliček si, veš. S pretrganim živcem 😜😜😜
Uporabnik2066124
18. 06. 2021 15.36
+6
Marqez je bil na 2 treningu za 3.5 desetinke hitrejsi kot na 1 treningu...... A na 1 treningu je bil najhitrejsi na 2 pa 12......... To pove, kako so casi na treningih nepomembni in ko iz njih delate neke uber optimisticne prognoze hitro padete na realna tla
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 15.40
+0
Če bi malo bolj sledil dogajanju, bi vedel, da se je odpovedal hitrim rundam na koncu.
Uporabnik2066124
18. 06. 2021 15.49
+7
Na 1 treningu pa so se drugi odpovedali hitrim rundam, pa si zato marqeza koval v zvezde......... Zato pa tvoji komentarji niso berljivi se manj realni in pol se ne cudim ce so ti kak profil blokirali
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 16.04
+2
Ti pa ravno veš, kdo se je česa odpovedal. O Marquezu in njegovi odločitvi, da na koncu FP2 ne forsira, piše Motorsport Aktuell. Kje pa si ti pobral to, da so se na FP1 vsi drugi odpovedali hitrim rundam? Nikjer, ker to sam nekaj palamudiš in se delaš pametnega.
Mr.Cat
18. 06. 2021 16.17
+3
rosi na prvem 20....na drugem 21....zelo nepomembno
Uporabnik2066124
18. 06. 2021 16.21
+0
Hayabusa............ Pol, ce bi tvoja logika drzala pol bi marqez ze v osnovi bil v napacni strategiji..... 2 trening je v casu kvalifikacij in to je najboljsi cas za nastavitve..... Ce se tu odpiveduje hitrim rundam pol ne mores biti hiter ampak nekaj prekriva............ Ne mores na 1 ali 3 treningu iskati idealnih nastavitevb ker potekata v jutranjem casu, ko so temparature precej nizje in drugacni pogoji.............. Fajn bi blo, da bi razumel kaksno bistvo in ne le nabijal...........
dej no
18. 06. 2021 16.24
-3
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 16.46
-2
Sej sej, naj še nekdo takšne bedarije klati, ti mu pri trdiš, samo da je proti meni, a ne😅😀😀
sloeki70
18. 06. 2021 19.12
+1
MM je vozil z rabljenimi gumami in ni nadel novih, kot so to storili drugi pred njim!!
resnicaosvobaja
18. 06. 2021 15.36
-1
Sem mislil, da se mi ne bo treba oglašati ...toliko za uvod...
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 15.40
-3
dej no
18. 06. 2021 16.25
+2
boris senica
18. 06. 2021 14.13
+18
Če prav navijam za MM vem , da je sam kriv za poškodbo in, da po taki poškodbi ne moreš takoj delati dobre rezultate. Če se spomnim hude poškodbe Lindsey Vonn v Schladmingu 2013 je tudi njena rehabilitacja trajala skoraj 2 leti. Spomnim se kako se je na veliko govorilo sedaj je pa gotova, ker ne bo dosegla niti toliko zmag kot Moserjeva ki jih je imela 62 ( do tega so ji manjkale še tri zmage) pa jih je do konca kariere osvojila še 23 (skoraj toliko kot jih je Tina v celotni karieri) Mislim, da bo tudi MM še prišel nazaj samo naj gre postopoma. Do takrat pa uživajte tisti, ki vam je všeč, če se kdo od tistih za katere ne navijate poškoduje. Jaz nikomu tega ne privoščim.
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 13.44
+4
Kako so se rumenjaki veselili po začetnih težavah Marqueza ob njegovi vrnitvi, škodoželjnost na kvadrat. Na njihovo grozo se Marc počasi vrača n stare tire, tudi če v nedeljo spet ne konča dirke, nima veze. Večina njegovih kolegov po enoletni poškodbi sploh več ne bi sedla na motor, ampak naša mravljica se ne da. Novica o 1.mestu danes je obšla svet, ogromno lepih želja in spodbujanja kaže na to, da je v središču pozornosti. Na drugi strani vidimo žalosten propad nekoč razvpitega makaronarja klovna, po principu Kdor visoko leta, nizko pade. Zato vas dragi bralci motogp strani, naj ne zamotijo žaljivi zmazki pokvarjenih rumenjakov, ki sikajo še zadnje kapljice strupa, kmalu jih ne bo več. GO MARQUEZ 👍👍👍👍👍
dej no
18. 06. 2021 13.48
-1
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 14.01
+4
Stari je pač blokiran, ker sem bil baje strašno žaljiv do vas rumenjakov. Ker vi ste svetniki in vzorni komentatorji. Od jezdića, gogija, aligatorja, sej sej in tako dalje. Same dobričine, ki jim ni treba spreminjati nicke.
Aligator11
18. 06. 2021 14.34
+2
Hayabusa, si pač nekulturen, nevzgojen, nedonošen pacient. Vsi ti lepo govorimo, da se malce pomiri in poglej na zadeve realno, ti pa ves čas samo cviliš in skačeš. Tako ne gre, bodi no malce konstruktiven.
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 15.16
-3
In ti si na podlagi takšnih komentarjev kot je tale, kjer me žališ, kulturen? Ampak tebi je dovoljeno, ker si rumenjak.
Uporabnik2066124
18. 06. 2021 15.37
+3
Hayabusa..........a bos kaj komentiral 2 trening in marqeza vzdigoval v nebo........?
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 15.41
-2
Ja, lahko. Ni vozil na top čas, ne vem, kje maš problem?
Uporabnik2066124
18. 06. 2021 15.46
+2
A na 1 treningu pa je in drugi niso, pa si ga koval v zvezde
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 15.55
-2
On ima vso pravico voziti, kokr mu paše. Če se mu je zdelo, da nima smisla na 2.FP forsirat, se je pač tako odločil. Na podlagi njegovega zdravstvenega stanja ne moremo njega enačiti v pristopu z drugimi, ki vedno vozijo na polno. Malo logično razmišljaj, ne da te samo naprej žene žlehtnoba in škodoželjnost, Svetice.
Uporabnik2066124
18. 06. 2021 16.03
+2
Ce se ze pol leta izgovarjate na poskodbo se boste to delal naslednjega pol leta...........? Jaz sem takoj po znani poskodbi napisal, da nikoli ne bo vec svetovni prvak........ Sedaj bo le tu pa tam prisel do stopnick....... Po letosnji sezoni pa zakljucil kariero
9474
18. 06. 2021 16.10
+0
Svetice, to kar si napisal so mokre sanje rumenjkcev... Ampak na vas zalost si se en mickn ustel 😉 letos se bo pocasi pobral, hondo nazaj nastavil, no potem pa 9ka pade 😉 vi vsi pa v jok pa na drevo
dej no
18. 06. 2021 16.27
-1
kaj pa črna žogica št. 8. najbolj carski skeč.
Uporabnik2066124
18. 06. 2021 16.28
-1
9474........... Jaz nisem noben navijac Rossija, tako, da si ze v osnivi zgresil.......... Marqez nikoli vec ne bo svetovni prvak, se srecen bo za vsake stopnice letos, ki jih bo stezka osvojil......... Po koncu sezone bo koncal kariero........ A ne razberes, da marsikaj prekrivajo in lazejo v smislu balkonskih vrat.............. To je ze njegova 5 dirka po vrnitvi in se mu stanje ne izboljsuje..... Se najbolj se je izkazal na 1 dirki........ Pa niso krive nastavitve ampak rokab samo vsak krivi kaj mu pase, ker motogp je v prvi vrsti biznis pol pa dolgo nic in sele takrat sportni rezultati.......... Rossi ti je trenutno tipicni kazatelj biznisa........
Mr.Cat
18. 06. 2021 13.40
+1
Laznivi flajer......ze joce in tozi ....ter posilja maile na 24h....
cbrman
18. 06. 2021 13.39
+7
Markec pravi točno to , ni še realno počakajmo ,tudi realno , da bo zmagoval še pride.... Če , Markec več ne bo zmogel na tron, bo zaključil poklic dirkača.......Število navijačev ne govori nujno o kvaliteti človeka oziroma dirkača....V svetu je veliko primerov o številnih navijačih, privržencih pa ljudje niso bili presežek človeštva....Vsak navija za svoje moštvo ali dirkača. Markec ima baje samo za en klobuk navijačev pa je do sedaj osem krat postal prvak....Tudi Mir nima nevem koliko navijačev pa je že postal prvak.......Rossi ima številne navijače po svetu pa zadnjih nekaj let dopustuje na stezi.....Okusi so pač različni in prav je tako, dokler se lahko o tem sami odločamo... Vamos Markec , Vamos Honda
dej no
18. 06. 2021 13.53
+0
zato ker eni pač navijamo vse skozi za enega in istega. peščica ostalih pa samo za tistega kateri trenutno zmaguje. tu se vidi tudi kvaliteta človeka.
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 14.10
+1
Jaz recimo navijam za Marqueza od njegove 1.motogp dirke dalje. Po tvojem bi verjetno moral zanj navijati že, ko še je obiskoval vrtec?
cbrman
18. 06. 2021 14.39
+2
Trenutno zmaguje Quarti na Yamahi , Markec s Hondo je daleč zadaj....Kot navijač Honde navijam za dirkača , ki sedi na Hondi ,trenutno je to Markec...Pomeni navijam za tim-moštvo , ne za posameznega dirkača, človeka, božanstvo. Vsak človek je minljiv, tudi Markec in Rossi...... Nikoli v moto gp ne zmaguje posameznik , ampak moštvo....Če nekdo navija za posameznika , v ekipnem športu in v tem vidi kvaliteto človeka tudi prav.....
dej no
18. 06. 2021 15.17
-1
ne ni potrebno, da je po moje. sama ga spremljam od 1 moto 3 dirke, žal, čeprav od 2015 ne navijam več za njega. prej pa sem.
dej no
18. 06. 2021 15.19
-1
ekipni šport je bil samo leta 2015. takrat je honda sodelovala z yamaho, a ne. he he he.
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 15.28
+1
Sodelovala ali ne, Rossi si je vse skupaj več kot zaslužil s svojim dolgim pokvarjenim jezikom.
Mr.Cat
18. 06. 2021 16.22
+0
Bistra deklica @sej sej prvo napise.....zato ker eni pač navijamo vse skozi za enega in istega. peščica ostalih pa samo za tistega kateri trenutno zmaguje. tu se vidi tudi kvaliteta človeka........in potem malo nizje napise tole.....ne ni potrebno, da je po moje. sama ga spremljam od 1 moto 3 dirke, žal, čeprav od 2015 ne navijam več za njega. prej pa sem.......in potem se clovek lohk fprasa ....od kje jemljete piceki vso to pamet tega sveta...moje sozalje
resnicaosvobaja
18. 06. 2021 16.23
+2
Rossi je vedel , da mu 10. naslov uhaja ob izjemnih predstavah Lorenza, ki je bil že takrat zadnji prvak z Yamaho...žal je vse zakuhal Uccio s svojo izsiljeno razlago ... in Rossijeva naivnost in brezupnost je bila dovolj, da sta zabredla tako daleč, da se mora zmagovalec dirke zagovarjati, zakaj je vozil prepočasi in zakaj je Lorenzu na ta način odščipnil 5 točk, Rossiju pa nobene...Pokvarjenost se kaže tudi v pritiskih na zadnji dirki, da naj bi vso dirko prepustili le dvoboju Rossi - Lorenzo ostali pa bi se vozili kot so nekdaj plavali afriški princi na OI ...Na srečo se je vrh Honde odločil pravilno in svojima dirkačema ni dovolil, da se po prvem krogu umakneta z dirke...
cbrman
18. 06. 2021 20.07
+1
Nihče ni sodeloval, Rossi je stegnil jeziček , ker je bil z Yamaho prepočasen, s tem pa zapravil možnosti za prvaka...Če bi bil modro tiho bi bil 10. prvak.....
Nanuk
19. 06. 2021 08.37
+1
silly
18. 06. 2021 13.38
+10
Primitivizem foruma motogp res nikoli ne razočara...vsaka čast vsem udeleženim...
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 13.46
+2
Silly, rumenjaki so začeli, žal dobivajo zdaj nazaj milo za drago. Še bodo trpeli, o ja, še kako 😜😜😜
Timy Tavcar
18. 06. 2021 14.18
-1
cbrman
18. 06. 2021 14.40
+2
Pol si sebe označil za primitivca... Čestitammm....
Mr.Cat
18. 06. 2021 13.35
+5
Piceki rumeni ze cvilijo......neprecenljivo
dej no
18. 06. 2021 13.54
-6
RedBulllSpielberg1
18. 06. 2021 14.09
-1
A ko eden tvojih to napiše, pa se ne vprašaš kje?