MotoGP

Marquez zadovoljen po četrtem mestu: Nisem pričakoval tako dobre dirke

Misano, 20. 09. 2021 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
74

Hondin dirkač Marc Marquez je z novo dobro uvrstitvijo minuli konec tedna, ko je zasedel četrto mesto na VN San Marina, nakazal dvig forme. Tako svoje kot splošne forme Hondine ekipe. V skupnem seštevku se je zdaj povzel na deveto mesto, kar je seveda še vedno precej manj od apetitov Katalonca.

"Dirka je bila veliko boljša, kot sem pričakoval. Zelo sem zadovoljen, saj nisem pričakoval takšne dirke in da bom zaključil na četrtem mestu. No, zadnje prehitevanje je bila zasluga Joana Mira, ne moja. Dozdevalo se mi je, da bi se lahko kaj zgodilo med Mirom in Millerjem, kar sem znal izkoristiti," je povedal šestkratni zmagovalec prvenstva v elitnem razredu motoGP Marc Marquez. Priznal je, da se je zaradi velike obrabe gume tokrat dirke lotil drugače, v uvodnih krogih je namreč zavestno precej varčeval z gumama, saj je vedel, da bo sicer v zaključku dirke imel težave.

Marc Marquez je na zadnjih dirkah nakazal dvig forme, a vendarle se zdi, da Hondini motocikli ne uspejo držati stika s hitrimi ducatiji in vodilnim dirkačem prvenstva Quartararojem.
Marc Marquez je na zadnjih dirkah nakazal dvig forme, a vendarle se zdi, da Hondini motocikli ne uspejo držati stika s hitrimi ducatiji in vodilnim dirkačem prvenstva Quartararojem. FOTO: MotoGP

Do konca sezone so še štiri dirke, že naslednja pa je Marcu Marquezu zelo ljuba, VN Amerik v Austinu. Dirka, ki mu je pisana na kožo, in kjer je v preteklosti serijsko zmagoval. Toda gre za stezo, kjer je obremenitev za telo zelo velika, kar utegne Marquezu, ki še ni stoodstotno pripravljen, povzročati velike težave. "V Austinu se zelo trpi v drugem sektorju ob polnem plinu. Tja bom šel z enako miselnostjo, kot sem jo imel ta konec tedna. Iskat grem tisto, kar bom našel, želim vzeti sto odstotkov in uživati, kolikor pač lahko v tej situaciji, čeprav mi ni všeč trpljenje," je razložil Katalonec.

A še pred naslednjo veliko nagrado za Hondo sledijo pomembna testiranja, kjer bodo skušali razviti dirkalnik predvsem za naslednjo sezono. "Trenutno bo to najpomembnejša stvar. Bomo videli, ali bom lahko odpeljal veliko krogov ali ne, toda za zdaj se počutim perfektno. Tja bom sicer šel s protibolečinskimi preparati," je priznal Marquez, čigar desna roka po težki poškodbi nadlahtnice še kar ni stoodstotno nared za polne obremenitve.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (74)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roglič šampion
20. 09. 2021 21.06
+10
Ne morete ze enkrat priznati in eni in drugi, da sta tako Rossi kot Marquez izjwmna? Njune stevilke skozi kariero pac ne lazejo. Sem navijac Rossija in tudi mislim da je on najvecji vseh casov. A nisem tako neumen da bi zanikal dejstvo da je Marc izvrsten dirkac, eden najboljsih vseh casov. Nevem zakaj je treba pljuvati.Oba sta imela fantasticni karieri, polni zmag, naslovov, stopnick. Tako da izjave da je kdirkoli od njiju slab dirkac, so neumne.
BELAN
20. 09. 2021 21.12
+3
Sej ni nihče slab, dejstvo je da je Mark bistveno slabši od Rossija, rezultati govorijo sami za sebe.
mr_cat
20. 09. 2021 21.46
-4
Kaktusy
20. 09. 2021 21.58
+0
Muci, a ti si zopet s Korlom, ti ti pokvarjenc!
popstarr
21. 09. 2021 11.26
+2
Roglič prav imaš. Bil sem skoraj njegovo celotno kariero njegov navijač, od Valentina. Ampak zdaj v tem času je Marc glavni in dokler se lahko bori za zmage je še vedno eden najboljših ta trenutek. Lani, ko je bil odsoten pa tudi letos se vidi, da ni enega dirkača, ki bi se lahko reklo, da je na polovici sezone dominanten, pa ne zaradi motorja, ker letos so skoraj vsi podobno hitri.Valentino je v tem času legenda, ampak to je pa tudi to, saj je zaradi verjetno starosti daleč od tpo dirkača, pa čeprav ima še vedno kar veliko navijačev, kar je zelo lepo.
thththt6666
20. 09. 2021 20.56
-9
potencial dober, kot ga je že pokazal v preteklih sezonah... samo še ene par let mu manka da začne še z glavo vozit pa bo spet na vrhu...
Ni nam vseeno
20. 09. 2021 20.43
-10
Tja bom sicer šel s protibolečinskimi preparati," je priznal Marquez, čigar desna roka po težki poškodbi nadlahtnice še kar ni stoodstotno nared za polne obremenitve. Menda ne laže kot Rossi po VN Avstralije ?
Korleone1
20. 09. 2021 20.59
+8
Seveda da laže, podležu nihče ne verjame!
Korleone1
20. 09. 2021 21.24
+4
In kaj bo pol jezdić, ti bo ušlo v hlače?
Kaktusy
20. 09. 2021 21.59
+4
Kor zopet se napenjaš, da ti ne bo ušlo!
Ni nam vseeno
20. 09. 2021 20.29
-9
Kdo je krivec samo za Malezijo 2015, če pustimo laži , obrekovanja in udarce pod pasom dirko prej ? Evropski strokovnjaki, poudarjam strokovnjaki, so po državah izjasnila takole: španija : 100% Rossijeva krivda-nešportna poteza brez kančka dvoma.... Italija: 10% Rossi -90% kriv Marquez, ... VB : 50-50... Nemčija : 98-02 – krivda Rossija , ki je popustil pod pritiskom...in Francija: 75-25 krivda Rossija... Zdaj bi bilo dobro še poznati, kako so se izjasnili nepoznavalci...
Ni nam vseeno
20. 09. 2021 20.35
-10
Vsi ti strokovnjaki razen Italijanov so tudi prepričani , da je kazen pravična in opravičena...
nightifly
20. 09. 2021 19.35
+10
Danes je bilo zelo zanimivo brati italijanske medije . Bilo zaradi tekme s Slovenijo , se bolj pa jasno zaradi vcerajsnjih zmag Italijanov bilo v moto 2 ,bilo zaradi fantasticnih vozenj Bagnaie in Bastianinija . Kdo bi jim oporekal , zmaga Italiana na domacem pragu in na italij . motorju , obenem pa se Bastianini ,rookie ,po fantasticni voznji brez zavor na 2 leti starem bolidu prehitel vse sampione in pristal na odru -to pa je res noro in za uokviriti . To dirko si velja zapomniti . Casopisi ze postavljajo , oz se sprasujejo,ce je Bagnaia naraven naslednik Rossija ..........tu bo treba pa se malo pocakati , po moje . Sam sem Bagnaio in se nekaj njih ,npr. Martina , opazil predlani in lani , in samo pocakati je bilo treba ,da ´eksplodirajo ´ v voznjah . Zdaj se jim je pridruzil se Bastianini , torej skoraj dobra polovica GP kategorije je mladih novih talentov , ki bodo nasli svoje prilegajoce sedeze -motorje , in potem bomo videli tudi enkratne dirke . Marsikdo je lani dvomil o tem dirkanju v casu covida , pokazalo pa se je ,da je se bolj zanimivo . Odlicno.
Ni nam vseeno
20. 09. 2021 19.58
-7
Bravo Nightfly , ste dobro opazil pa povsem napačno sklepal....Časopisi že postavljajo , se sprašujejo, če je Bagnaia naraven naslednik Rossija ?...Ko ga vidim na Ducatiju nasmejanega ne najdem niti ene prave vzporednice z Valentinom...Če se bo še naprej tako strmo dvigoval bo mogoče spominjal na Stonerja, a še prej mora spominjati na Valentina Rossija, ki ga italijanski časopisi zbadajo z Mondom, kar je njegova trenutna pozicija XXI...za zdaj...zanimivo, da je očitno tudi v Italiji tarok tako priljubljen ...verjetno zaradi Južne Tirolske
mr_cat
20. 09. 2021 20.25
-6
Stoner je samo eden in edini....... rosi je lohk pa vsak...sam dost pocasn more bit
turojen
20. 09. 2021 17.58
+14
Lahko je presrečen, kmalu bo okoli 10 mesta, stalnica.
nightifly
20. 09. 2021 16.28
+15
Nikoli si clovek v zivljenju ne bi mislil ,kaj sele pricakoval ,da se bo polovica spanskih resnih navijacev ,kot tudi nakljucnih ljudi na ulicah opredelilo za Valentina Rossija ,ali pa vsaj podalo pozitivno mnenje o njegovi sportni poti . To je dejstvo ,ki je tudi lahko verificirano , torej nerazgledani spodaj ne morejo o tem lagati . Tu ne gre za to ,da bi nekoga povzdigoval ,ker se je sam s svojo voznjo in svojim obnasanjem ter mocnim pecatom v tem sportu , sam postavlja na mesto ,ki mu gre ,in se vec --na mesto ,kamor ga postavlja sportna -navijaska in novinarska javnost . Tudi to je dejstvo ,ki ga par ,resnicno ´´ene par´´ ne -edukativcev ne more zanikati ,kaj sele uniciti . Vsi ,ki navijamo za bilokaterega sportnika se zavedamo ,da na koncu njegove kariere stejejo ne toliko rezultati ,ki so na koncu koncev samo birokratska statistika ,ampak pecat ,zapuscina ,ki jo je za seboj pustil nekdo . V teh dnevih sem zasledil v casopisih se eno nov projekt ,ki se mu je zavezal Rossi , poleg Accademije , Rancha ,kjer zacenjajo svojo dirkasko pot razlicni mladci .Zdaj je dal sebe in svoje resurse za solo mladih dirkacev iz Daljne Azije ,Indonezije in sirsega obmocja , tako da resnicno ne vem ,kako bo vse to dirigiral ,poleg svojega dirkanja na Ferrari cup- u ,in druzinskih obveznosti ....in treh mostev v Moto GP. No ,to je njegov problem , dolgcas mu sigurno ne bo . In potem se najde nekaj resnicno ubogih osebkov tu spodaj , ki zalijo njegovo poreklo , ostalega pa ne bi niti omenjal ,ker je bedno . Poeg vsega pa unicujejo se ta portal , ki anj bi bil krizisce razlicnih mnenj in vrocih debat o motociklizmu ,ne pa poligon za ......*****. Kakor kdo in kakor komu svoj .!!
mr_cat
20. 09. 2021 16.32
-11
A ti z zadnjo letosnjio dirko pripravimo poslovilno zabavo???
Caffe Racer
20. 09. 2021 15.57
+17
Avensis, ti si zelenček ubogi, povprečen kot tvoja znamka. Kar koli MM letos naredi, bo še vedno v senci odhoda velikana iz moto športa. Naredil pa po mojem ne bo veliko.. Malo se zaganja od časa do časa, to je pa tudi vse. Aja, pa rekorder po številu padcev, tam pa bo tvoj MM dobil lovoriko.
Roky123
20. 09. 2021 15.27
-11
Trenutno je ducati najbolj vozen in verjetno trenutno najboljši motor. Honda in Yamaha zgolj z 1 dirkačem lahko vozi v ospredju
prost1
20. 09. 2021 14.44
-9
Jaz pravim , da bo še prvak. Gremo stavit? Kdo upa? Poraženec nikoli več ne komentira na tem portalu. Pa ne samo pod sedanjim imenom.
Celjan74
20. 09. 2021 15.01
-9
Definitivno bo še prvak, verjetno že prihodnje leto... Go MM93
Kaktusy
20. 09. 2021 14.35
+6
Vozi kot da je star 46, pa vsi vemo da ima najboljši motor, pa vsi Hondini vozniki morajo vozit za njega vključno s testnim Bradlom, podlež nesposobni!
Prinašalec
20. 09. 2021 13.16
+15
Ej, Merilec, svoje si naredil, tako dober kot si bil, ne boš več.🤪
Kaktusy
20. 09. 2021 14.35
+14
Dante69
20. 09. 2021 12.53
+13
Ta še lahko kaže samo jezik. Karma je k ali morda veš kje je lorenzo?
Caffe Racer
20. 09. 2021 14.16
+16
Ti verjetno o tem športu pojma nimaš, ubogi malček zeleni.
Caffe Racer
20. 09. 2021 12.28
+15
No, tako se začne... Sedaj je pa že s 4.mestom zadovoljen.
4krat
20. 09. 2021 14.02
+16
pa se to je dosegel zahvaljujoc napaki millerja in mira! drugace bi bil sesti 👌
Caffe Racer
20. 09. 2021 14.15
+11
Verjetno imaš debelo in usrano rit ti sam?! Zakaj ga pa tako poveličujete, če je s tem 4.mestom sam zadovoljen, potem očitno sam ve, da več ne zmore...
Drumbass
20. 09. 2021 15.33
-10
nekateti tud te napake ne bi znali izkoristiti😏
Jež
20. 09. 2021 12.17
+17
Padu je dojenček ane....zdj se pa neupa več tako pelat kot učasih :) oh ja današnje generacije
HUSO BOSS
20. 09. 2021 12.29
+19
TKO KOT LORENZO!!!KO TI STRAH PRIDE V PODZAVEST JE KONEC
Ni nam vseeno
20. 09. 2021 12.48
-11
Jež
20. 09. 2021 12.16
+14
😂😂😂oh ja otrok
march76
20. 09. 2021 12.10
-14
No ja,sam vsede se na motor pa prehiti dohtarja....
kekec_pokec
20. 09. 2021 11.59
+11
Markec, ti se kar tolaži, dejstvo pa je, da si stoletja oddaljen od tistega, česar si včasih bil sposoben.
Caffe Racer
20. 09. 2021 14.19
+9
Starost, izkušnje in še kaj naredijo svoje, vse skupaj pride z leti. Markecu so tudi leta šteta, se trudi ampak prvak pa nikoli več ne bo. Kdo ima torej več naslovov, a?
Lance
20. 09. 2021 11.52
+22
To je to. Zadovoljen s cetrtim mestom 🤣🤣🤣