MotoGP

Marquezu zelena luč za treninge

Pariz, 26. 01. 2022 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez je dobil zeleno luč zdravnikov za treninge pred začetkom sezone v Sepangu v Maleziji 5. in 6. februarja, je sporočilo njegovo moštvo Repsol Honda. Osemindvajsetletnik iz Cervere je 30. oktobra padel na treningu z enduro motociklom in zaradi težav z vidom potem ni več tekmoval ali treniral.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Dovizioso in Binder člana ekipe WithU Yamaha
    01:05
    Iz 24UR: Dovizioso in Binder člana ekipe WithU Yamaha
  • Iz 24UR: Marquez pripravljen na vrnitev
    01:59
    Iz 24UR: Marquez pripravljen na vrnitev
  • Iz 24UR: Marc Marquez ponovno sedel na motor
    02:00
    Iz 24UR: Marc Marquez ponovno sedel na motor
  • Iz 24UR: Slovo Rossija po četrt stoletja
    02:34
    Iz 24UR: Slovo Rossija po četrt stoletja
  • Nova epizoda Balance o Rossijevih motorjih
    14:23
    Nova epizoda Balance o Rossijevih motorjih
  • Balanca: rezime sezone
    13:45
    Balanca: rezime sezone
  • Iz 24UR: Marc Marquez se je znova znašel v težavah
    02:30
    Iz 24UR: Marc Marquez se je znova znašel v težavah

Osemkratni svetovni prvak Marc Marquez je imel težave z diplopijo oziroma dvojnim vidom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po padcu je dobil pretres možganov, zaradi česar je moral izpustiti predzadnjo in zadnjo dirko lanske sezone za svetovno prvenstvo. "V ponedeljek je Marquez opravil še en zdravniški pregled, ki je potrdil, da je bilo zdravljenje uspešno in bo lahko nastopil na dirkah," so zapisali pri njegovem moštvu. Dodali so, da bo teden dni  po treningu v Maleziji vadil še v Mandaliki v Indoneziji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnjič je nastopal 24. oktobra lani na veliki nagradi Emilije - Romanje v Misanu, kjer je zmagal.

MotoGP, sezona 2022:
6. marec:      VN Katarja (Losail)
20. marec:      VN Indonezije (Mandalika)
3. april:      VN Argentine (Termas de Rio Hondo)
10. april:      VN Amerike (Austin)
24. april:      VN Portugalske (Portimao)
1. maj:        VN Španije (Jerez)
15. maj:        VN Francije (Le Mans)
29. maj:        VN Italije (Mugello)
5. junij:      VN Katalonije (Barcelona)
19. junij:      VN Nemčije (Sachsenring)
26. junij:      VN Nizozemske (Assen)
10. julij:      VN Finske (Kymiring)
7. avgust:     VN Velike Britanije (Silverstone)
21. avgust:     VN Avstrije (Spielberg)
4. september:  VN San Marina (Misano)
18. september:  VN Aragonije (Alcaniz)
25. september:  VN Japonske (Motegi)
2. oktober:    VN Tajske (Čang)
16. oktober:    VN Avstralije (Phillip Island)
23. oktober:    VN Malezije (Sepang)
6. november:   VN Valencie (Valencia)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (87)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
02. 02. 2022 12.14
-2
Takle mamo, Markec je spet pripravljen na boj za zmage in prvaka .Gremo Markec v boj po 9tko .....
nightifly
29. 01. 2022 11.29
+8
Urednistvu -----hvala za razumevanje
nightifly
29. 01. 2022 11.10
+11
Urednika oz. moderatorja prosim ,da mi dopustita objavo dveh kratkih sekvenc v anglescin ,da bodo spodnji mazaci te strani (eni in isti ) prebrali vprevodu originala ITA -ENGL z namenom,da bodo ustavili kampanjo iznicevanja kulturne ravni tega medija . Resnoco ,oz .dejansko dogajanje glede Dvojnega ne ( novinarska pogruntavscina) sem na tej strani objavil kar sam v zelji ,da se prikaze to kar je nekdo izrekel ,ne glede na to ali samo dejstvo prizadeva Rossija ,pa tudi Todta -aline . Se za potrditev se ene resnice -Jean todt ,je negacijo pogodbe objavil v tisku kar sam , in s tem je ta saga prisla ven . Nic hudega .Kot se bo videlo v prispevku ,je Vosse ,sef men .v Audiju z obema rokama zagrabil priloznost in se pred podpisom ,poslal vozila in Rossija v Valencio na test ---uspesno . Hvala uredniku in moderatorju za morembitno objavo v tujem jeziku -izjemoma .
nightifly
29. 01. 2022 11.26
+11
Pameten clovek za resnico porabi malo besed , predvsem zato ,ker napise resnico . Ko se clovek sprehodi po tej strani navzdol ,posebno po nekaj dneh ,ko si osebki pomanjkljive kulture ,bontona ,omike prizadevajo ocarati gospoda bozjega tam nekje v nebesih , postane jasno samo eno dejstvo -da trpijo za sindromom manjvrednosti in morajo nekaj velikega napisati ,da bi izpadli verodostojni . V vseh letih jim to ni uspelo ........Menjujejo nick-e ,celotne racune ,predvsem zato ,ker jim jih pametni uredniki blokirajo ali ukinejo ,tako da se skoraj vsak dan clovek sreca z novim sopotnikom te strani ,ki pa se izkaze za staro lajno ,ki je spremenila ID in maze to stran naprej in naprej . Predvidevam ,da temu uredniku tak nizek nacin komuniciranja ni vsec , dopusca pa vseeno medsebojno obracunavanje do nekega najnizjega sprejemljivega nivoja ,ko surovost trci z nesprejemljivim ,se posebno pa s cleni kazenskega zakonika . Verjamem ,da so ti mazaci kljub vsemu toliko previdni ,da ne padejo v luknjo gospodicne Justitije ,ker posledica je samo ena ---kdor gresi --placa . Je tako ? Osebno upam ,da bo ta esina vredna stran za komuniciranje o tem sportu delovala naprej , gospod urednik , katerega sem ze kontaktiral pa naj ex aequo obravnava vse nas , ki se posluzujemo tega medija ,in to gratis ...je tako ? Zal tile civa.....nerazumejo pomena besede -gratis ,oz. zastonj ........ce jim je ze ,ali pa ,ce nam je ze omogoceno prosto komuniciranje na tej platformi to se ne pomeni ,da jo lahko izrabljamo z vso surovostjo za svoje podle in drugacne namene ,ampak za komuniciranje z drugimi in predstavitvami svojih lastnih idej in videnj tega sveta .
herr catz
29. 01. 2022 09.50
-9
Hahaha..kksne pise ta laznivi podtakjenc flajer spodi.... No kkerkoli...Schumija ne mormo vprasat zakuga je tko gledal....
Mohiito
28. 01. 2022 20.37
-15
Nočna coprnica še ni spakirala kovčkov kot je bilo obljubljeno... No potem pa verjemi v vse napisano...
herr catz
29. 01. 2022 09.53
-13
Profesormarck
29. 01. 2022 11.15
-10
Nočnacoprnica je dejansko mazohist..ljubi pluvanje,vezanje v lance in tko naprej.Edino na svetu kar ima je:namišljena "svica" in prjateljstvo z cmirotom.Duo pegla.
nightifly
28. 01. 2022 14.33
+13
Da trojica ,ki vozi Audi VR46 ni tako zacetniska ,in to celo brez Rossija kaze uspeh v Januarju ko so stali na stopnickah .Torej so se ,ste se vsi , -pardon dva ali trije pisci umazanij na tem forumu spet sami Prebicali (avtoflagelacija - da bo bolj razumljivo za ostale) ......ste vsaj uzivali ??? IN RESNICI NA LJUBO ,TO SEM PA 100 % , VAS NI SAMO ROSSI PREHITEL ,AMPAK TUDI JAZ , ker sem ze isti dan ob novici ,da je Dohtar podpisal za Audi ,to napisal tudi tu , torej ni bilo in ni kaj skrivati . Rossi je ze 10 let nazaj postavljal take case z F1 ,da je debelo gledal tudi Schumacher , okoli ene sekunde zaostanka ..... zdaj si pa predstavljajte . Zal ste zaplankani ,in to je to . Zdaj vi novinarsko raco -mrlica obracate in obracate ..... da je ostal samo skelet ...... obracajte naprej in se bicajte naprej . Drugega vam v zivljenju ne ostane .
nightifly
28. 01. 2022 14.28
+13
###Takko kot glavni direktor uprave , kot vodja dejavnosti GT Antonello Coletta sta se odlocila ,da ne bosta rusila ze zgrajenega ravnotezja v mostvu ,da ustrezejo staremu kreatorju uspehov z Schumacherjem .####To je bila sicer uradna razlaga sekcije Ferrarija , ki pa se je zgodila malce prepozno ,ker je medtem ko je cakal na ta odgovor Rerrarija Rossi prekinil to neodlocnost inse odlocil za Audi in vso masinerijo podpore in sponsorjev , ki so samo cakali na Rossijevo ekipo , ker pa je Audi tudi opremljevalec VR 46 ,je bilo to skoraj naravna in ne tezka odlocitev .
nightifly
28. 01. 2022 14.30
+13
Ce zelijo ponarejevalci novic ,da jim predocim uradni prevod naj se izkazejo , jih bo se bolj bolelo .
JoanMirEspania36
27. 01. 2022 13.09
-39
Kaj je jezdic, si dobil od 1h spet pooblastila, da smes brez razloga brisati komentarje? Daj zbrisi prvo svoje neumnosti, bos mel do Bozica dovolj dela.
jezdimir
27. 01. 2022 13.11
+37
Zopet so vsi drugi krivi za tvojo kratko pamet?...pa smo upali da se ti bo končno odprlo...hehehe
jezdimir
27. 01. 2022 13.00
+34
Vsi vemo da so norčavi podrepniški zmazki posledica zavedanja da je z Markecom res konec, tudi najboljša Honda mu več ne zadostuje...možje pri Dorni in Hondi ga imajo že dovolj, kljub popolni podpori jim je zavozil dve leti zapored, skrajni čas je da se usede na njegov sedež mlajši sposobnejši, zmagovanja željan dirkač, jasno kot beli dan...hehehe
JoanMirEspania36
27. 01. 2022 12.36
-32
Tisocletje se je nagibalo h koncu in Dorna z Ezpeleto si je po dolgem casu (Agostini) spet zazelela italijanskega sampiona, saj jim je bilo dovolj dolgocasnih Amerikancev, Avstralcev in Spancev. Da bodo v malem klovnu Valetu nasli taksno zlato kravo, od katere zivijo ko lordi, si seveda niso mogli misliti. Vsem nam je seveda jasno, da je Dorna od prvega Valejevega kroga na svet. prvenstvih delala vse, da bi ne-prevec talentirani krauzlasti makaronar dalje zmagoval in jim tako polnil blagajne. Ker dolgo vec ni bilo mogoce publike vleci za nos z dirkasko skromnim Italijanom in po nekaj ostrih pripombah sampionov, kot je Casey Stoner npr. (Rossijeve zelje so vecje od njegovega talenta), je bilo jasno, da komaj cakajo nekoga, ki bo prisel, videl in zmagal. To se je zgodilo 2013 z Marquezovim prihodom, ko je dobesedno degradiral preostalih 21 dirkacev v statiste, na celu z razvajenim makaronarjem. Edina usluga, ki jo je Dorna naredila Marquezu, je bila v resnici velika ovira - neizkusenega spanskega decka so s prve posadili na divjo Hondino zver, vendar je mali pokazal hudica vsem. Na drugi strani pa imamo dolg spisek Dorninih protekcij do Rossija, med katerimi pravgotovo kraljuje kraja cele Hondine tehnologije 2003 k Yamahi. Poteza, ki bi recimo v svetu Formule 1 povzrocila pravi tornado, ko bi recimo kaksen Schumi vzel Brawna, Todta, Roryja in celo mostvo mehanikov k McLarnu. DORNA pa ni Rossiju rekla niti BU. Pac njihov ljubljencek.
jezdimir
27. 01. 2022 12.51
+33
Hahaha, Korl vem da verjameš v pravljice, ampak ko se boš zbudil te bo še vedno pekel semering, vsi vemo zakaj...hehehe
jezdimir
27. 01. 2022 13.12
+32
herr catz
27. 01. 2022 11.38
-29
Posamezni prebivalci Tavulle se še danes spomnejo, da je sadje,ki ga je prevazal rosi priso na cilj dostave v pres slabem stanju...nesveze
JoanMirEspania36
27. 01. 2022 11.59
-31
Ma seveda, stari je dirkal v svet. prvenstvu, tamali Rossi pa je zivel v Tavulliji v kameni dobi z druzino Kremenckovih ha ha ha kere buce nam Muha prodaja. Verjetno bo jutri izjavil, da se Valetov drek disi.
JoanMirEspania36
27. 01. 2022 11.10
-28
.....prva ljubezen Valentina , ki je sicer zacel z ´´dirkanjem ´´ z Piaggio Ape - tricikli za prevoz sadja po Tavulli , ki pa jasno niso bili kaj veliko stabilni , ampak vseeno dovolj ,da so si mulci pridobili izkusnje ----------------------Graziano Rossi, Valejev oce, je bil dirkac 500 ccm svetovnega prvenstva (danasnji motogp), torej je imel mali Vale odprta vsa vrata in vse moznosti, ti pa nam vsiljujes tvoje izkrivljene fore, kao da je bil mali Rossi en vaski revcek, ki se je vozil naokrog z lesenimi kolicami ha ha ha
nightifly
26. 01. 2022 21.58
+27
Brata Markec sta v svoje treninge vpeljala tudi dirkanje z go*karti , kar je bil ,zanimivo , prva ljubezen Valentina , ki je sicer zacel z ´´dirkanjem ´´ z Piaggio Ape - tricikli za prevoz sadja po Tavulli , ki pa jasno niso bili kaj veliko stabilni , ampak vseeno dovolj ,da so si mulci pridobili izkusnje .In potem je Vale tehtal med mini moto in carti . Kot vemo je sam povedal ,da je bil njegov namen koncati na 4 kolesih ,potem pa je najbrz tudi financno bil na voljo bolj dvokolesnik ,ki ga je z ostalimi prijatelji ´´friziral´´ v garazi ,in spet paral zivce karabinjerjem ,policiji in jasno starim ljudem ,ki so popoldne dremali . No ,zdaj se jim ze cetrt stoletja odkupuje za ves hrup . Pa se kako . Upajmo ,da se zdaj Markec res ne bo polomil tudi na kartu , jasno ,ce bo sam na pisti , bo to varno ,drugace pa zna spet leteti .
herr catz
27. 01. 2022 08.44
-28
nightifly
26. 01. 2022 21.51
+25
bebyface 26.01.2022, 12:35:03 +13 Ja a ni fabio dovolj izkoristil s tem da je svetovni prvak? kar se pa valeta tiče, ga pa murkež še ni presegel in ni rečeno, da sploh kdaj bo✔️☮️ //////////tako je .
herr catz
27. 01. 2022 11.42
-29
jezdimir
26. 01. 2022 14.33
+35
S tako medlim pristopom oziroma antitalentom nima več kaj iskat, če prav ima najboljši motor...taka je realnost,,,hehehe
JoanMirEspania36
26. 01. 2022 14.48
-34
Ktm 525
26. 01. 2022 16.59
-34
Zanimivo res, najboljši motor ima, ampak razen njega se nobeden drug z najboljšim motorjemne more pripeljat niti med prvih deset😂😂😂
herr catz
26. 01. 2022 19.24
-38
cmizdro ...tud tvoj nastop je medel....kljub vsem plusom k si jih natalas
jezdimir
26. 01. 2022 20.48
+37
Podrepniki pa kot vedno sikajo z abrnki med zobmi...hehehe
herr catz
26. 01. 2022 21.18
-28
glede na to,,da se skrivas.....bod vesel, da jih se imas...zobe namrec
Intihar
26. 01. 2022 14.26
-34
Go MM po 9naslov💪💪💪💪
herr catz
26. 01. 2022 13.07
-43
herr catz
26. 01. 2022 12.59
-38
V clanku vam manjka razpredelnica koncnih uvrstitev v letu 2021 in povdarek, da je francoz QUA svetovni prvak
rambo153
26. 01. 2022 12.37
-32
GOOOOO MM93!!!!
slim386
26. 01. 2022 11.52
-36
Markec prav nima sreče s temi padci zadnje čase. Ne verjamem da bo še kdaj tisti pravi markec iz zlatih časov. Škoda...
Firedancer
26. 01. 2022 12.16
-34
Če ne bo večjih pretresov, bo že letos v boju za naslov.
Bananistanec
26. 01. 2022 12.25
+37
Za padce je kriv njegov stil vožnje in razmišljanje ... na vse, lani je bilo bolj nič, to pa zna biti problem za psiho ker rezultatov ni, konkurenca pa je enostavno huda
Firedancer
26. 01. 2022 14.04
-34
V bistvu je bil za kar nekaj padcev lani kriv preagresiven motor, kar je Marc tudi izražal skozi nezadovoljstvo. Če se ne motim, je bil glavni problem elektronika - sploh za highside padce.
jezdimir
26. 01. 2022 14.31
+33
Glavni krivec je Markec sam, oziroma njegovo neznanje, enostavno ni dorasel, Dorna ga pa tudi ne more večno ujčkat...hehehe
herr catz
26. 01. 2022 15.43
-34