MotoGP

Hamilton na druženje z Rossijem prišel prezgodaj: Morali smo ga ustaviti

Milano, 03. 05. 2020 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Decembrsko druženje Valentina Rossija in Lewisa Hamiltona v Chesteju je poželo veliko zanimanja, potem ko sta večkratna svetovna prvaka zamenjala vlogi in se je legendarni Italijan usedel v dirkalnik formule 1, britanski šampion pa na motocikel ekipe Yamaha. Hamilton je s svojo zagnanostjo navdušil vodilne pri japonskem proizvajalcu.

Rossi (desno) in Hamilton sta se spoznala že pred časom, šele decembra lani pa so se njune poti križale tudi istočasno na dirkaški stezi.
Rossi (desno) in Hamilton sta se spoznala že pred časom, šele decembra lani pa so se njune poti križale tudi istočasno na dirkaški stezi. FOTO: motoGP

Da je prvič vedno nekaj posebnega, je decembra na dirkališču Ricarda Torma v Chesteju dokazal tudi primer Lewisa Hamiltona. Šestkratni svetovni prvak formule 1 se je pripravljal na prvi preizkus motocikla razreda motoGP, v okolici Valencije pa se mu je pridružil devetkratni osvajalec naslovov svetovnega prvaka v motociklističnem prvenstvu Valentino Rossi, ki ga je še zdaleč ne prvič v karieri čakal preizkus dirkalnika F1.

Ko sta se skupaj zapeljala po stezi, Hamilton z M1, Rossi pa z mercedesom, s katerim je Hamilton leta 2017 osvojil naslov, so zgodovinski posnetki hitro obšli svet. Menedžer tovarniške ekipe Yamahe v motoGP Massimo Meregalli se je za motorsport.com zdaj spominjal, kako jih je motivirani Otočan presenetil že zelo zgodaj zjutraj, očitno preveč vznemirjen, da bi se lahko popolnoma naspal.

Rossi zamudil in čakanje še podaljšal
"Zelo zgodaj se je pojavil na dirkališču in morali smo ga ustaviti, saj je želel na motocikel že ob devetih zjutraj, bilo pa je hladno," je zabavno anekdoto, ki samo še dodatno priča o dirkaški "žilici" Britanca, razkril Meregalli. Na smolo pokroviteljev k lajšanju Hamiltonove neučakanosti ni prav nič pripomogel Rossi, ki je prišel z nekaj zamude, zato je moral Britanec v brezdelju na dirkališču preživeti več kot dve uri. Nič čudnega, da je nato kot blisk švignil na stezo, ko so razmere to dovoljevale.

Hamiltonov krog na dirkališču Ricarda Torma:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"No, dan je bil lep. Mislila sta, da bo to le promocijski dogodek, a ni bilo tako. 'Vale' je dobil priložnost, da je za volanom mercedesa odpeljal nekaj dobrih poskusnih krogov. Motocikel pa smo mu (Hamiltonu, op. a.) poskušali pripraviti čim bolje, z nastavitvami za mokro stezo in gumami, ki jih običajno ne uporabljamo, saj jih po pravilih niti ne bi smeli. Bilo je vetrovno, hladno, zato razmere niso bile idealne, a ustavil se je šele, ko smo mu pokazali črno-belo zastavo," je dodal Meregalli.

Nesreča, ki je nikoli niso potrdili
Hamilton je presenetil prav vse, glede na to, da je v karieri zgolj enkrat poskusil dirkati na tekmovalnem motociklu, in sicer na Yamahi R1 iz razreda superbike.

"Njegov položaj na motociklu je bil fantastičen," je Britanca pohvalil Rossi, čeprav naj bi imel njegov dirkaški kolega iz formule 1 tudi bližnje srečanje z asfaltom na vetrovnem dirkališču. Nesreče sicer nikoli niso potrdili.

Decembrski prispevek Gašperja Jakomina iz oddaje 24UR:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rompatipompati
03. 05. 2020 12.19
-1
Ahahahahahah..zmago si det :)
rompatipompati
03. 05. 2020 12.16
-1
Walter Pravicek
03. 05. 2020 10.14
-24
TOTI MALI ROSSIM MI JE BIL VEDNO MPRI SRCU-RAZEN AGOTA(AGOSTINI-LEGENDA),HAMILTON JE ITASK" MARKA"-KO PREMAGA TISTEGA NADUTEGA NEMCA LIKUJEM.SCHUMAHERJA NISEM MARAL,VSE SE JE ODVIJALO NA SILO-AMPAK ŽENO MU JE PRED NJIM DRUGI DIRKAČ"UŠTIMAVAL"SCHUMACHER NI ZNAL DOBRO SMUČATI,ZATO SE JE ZGODILO,KAR SE JE-DENAR KOPNI.ŽAL.MI JE VŠEČ VOLTERI(WALTER PO FINSKO)NEISPROSNI BOREC-ODLIČEN ŠOFER.MERCEDES-BOLJŠI OD FERARIJA,A PO SMRTI LAUDE JE TA RAZLIKA MOREBITI ANULIRANA?!!!LAUDA RIP!!
snip
03. 05. 2020 10.22
+18
Mottodedi
03. 05. 2020 15.57
+2
Takšnim nobena terapija ne pomaga. Ga je že narava z....la do konca.
solarcek1234
04. 05. 2020 09.58
+1