MotoGP

Mir: Rinsu ne mislim kar tako prepustiti statusa prvega dirkača ekipe

Valencia, 08. 05. 2020 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Španec Joan Mir je pred nekaj dnevi (pričakovano) podaljšal pogodbo s Suzukijem do leta 2022. Še pred njim se je za enako potezo odločil tudi njegov moštveni kolega v svetovnem prvenstvu razreda motoGP in rojak Alex Rins. Mir sporoča, da se bo še kako boril za status prvega dirkača v garaži Suzukija. "Nikomur ni nič danega vnaprej. Z Alexom imava enake možnosti. Naj odloči steza," med drugim pravi španski motociklist, ki bo član Suzukijeve družine še najmanj dve sezoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Joan Mir
Joan Mir FOTO: motoGP

"Alex Rins in Joan Mir sestavljata trdno in konkurenčno ekipo, ki zre v prihodnost in meri visoko, kar zadeva rezultate," so si pri Suzukiju meli dlani ob podaljšanju sodelovanja z ambicioznima španskima dirkačema, ki sta tudi v prejšnji sezoni nekajkrat močno opozorila nase. 

Po seriji slabih novic in odpovedanih dirkah vse od uvodne preizkušnje v Katarju, kjer so izpeljali le dirki moto2 in moto3, končno nekaj veselja za ljubitelje motociklizma. Vodstvo tekmovanja se je odločilo španski vladi posredovati predlog za izvedbo dveh julijskih dirk v Jerezu.

Sezona 2020 bi se morala začeti že marca, a je prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa. V vodstvu tekmovanja upajo, da jo bodo lahko začeli konec julija s španskima preizkušnjama. "Upam, da zares začnemo julija. Čeprav je do tja še daleč, pa je dobro vedeti, na katere izzive se pripravljam. Pred tem je bilo mučno, saj so dirke odpadale kot po tekočem traku in ni bilo na vidiku pozitivnih novic. Ta, da bi se lahko vse skupaj začelo z dirkama v moji Španiji sredi julija, zveni zelo obetavno," je za Corriere Dello Sport razpredal ambiciozni dirkač, ki ne bo kar tako prepustil moštvenemu kolegu Rinsu status prvega dirkača Suzukija. "Mislim, da se v naši ekipi vnaprej ne odločajo. Glavno je to, kar bova pokazala na stezah. Presrečen sem, da sem podaljšal s Suzukijem. Prepričan sem, da lahko v tej garaži še veliko pokažem," trdi 22-letni Španec, ki je, kot sam pravi, imel kar nekaj drugih variant, a ostal zvest Suzukiju. 

Kevin Schwantz
Kevin Schwantz FOTO: Damjan Žibert

"Moj uradni zastopnik me ni obremenjeval s ponudbami. Bile so, ne tajim, tudi nekaj zelo mamljivih je bilo med njimi, a sem se odločil ostati. V teh dveh letih sem spoznal ekipo in dirkalnik, zato bi bila avantura spremeniti vse to in se podati k novim izkušnjam. Zamenjati tovarno in dirkalnik ni tako preprosto. Ponavljam, s Suzukijem sem se v tem času spoprijateljil in pričakujem korak naprej v karieri in rezultatih. Verjamem v ta projekt." O svojem klubskem kolegu Alexu Rinsu govori z izbranimi besedami. Do določene meje ... "Vsak si želi biti številka ena moštva. V naši garaži ni nič vnaprej določeno. Napadal bom to pozicijo, verjamem, da mi lahko uspe. Tako kot v to, gotovo, verjamem tudi Alex. Skupaj morava Suzuki pripeljati tja, kjer mu je mesto. V špici dirkaškega športa. Tako kot je to nekoč počel Kevin Schwantz".  Mladi Španec je, kot trdi za Corriere Dello Sport, med tekmovalnim odmorom napredoval. "Vem, katere so moje omejitve oziroma slabosti, zato sem se z njimi ukvarjal med sezono. Sem agresiven dirkač, kar sem večkrat plačal s padcem ali kakšno nepotrebno napako. To in način zaviranja sem močno izboljšal. Verjamem, da bom izboljšave pokazal že na prvih preizkušnjah sezone. Na testiranjih sem želel biti ves čas med najboljšimi petimi in to mi je večinoma uspelo. Samo da se vse skupaj že končno začne ..."

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.