MotoGP

Miller po veličastni zmagi: Upam, da je to začetek izjemne poti za Ducati

Jerez, 03. 05. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstralski dirkač Jack Miller (Ducati Lenovo Team) je po veličastni zmagi na četrti dirki sezone za VN Španije v Jerezu potreboval kar nekaj časa, da zbere misli in se zave, kaj mu je pravzaprav uspelo. S prvo zmago v motociklistični sezoni 2021 se je prebil na 6. mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, obenem pa je Ducati Yamahi napovedal ogorčen boj, tako za skupno zmago kot tudi za slavje med konstruktorji.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Španije v Jerezu
    05:45
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Španije v Jerezu
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Španije
    01:52
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Španije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Španije
    02:45
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Španije

 

"Ne najdem ustreznih besed, s katerimi bi se rad zahvalil vsem, ki so od samega začetka verjeli vame. Za celotnim moštvom je neverjeten konec tedna v Jerezu. Od prvega prostega treninga pa vse do glavne dirke smo stopnjevali ritem, verjeli v nastavitve, v pravo izbiro pnevmatik, da bo to zadostovalo v boju za najvišja mesta," je v poplavi mešanih občutkov po neverjetni zmagi razpredal presrečni Jack Miller, ki se je tako pridružil slovitim imenom iz preteklosti, ki so na Ducatijevem motociklu slavili na eni od dirk najvišjega kakovostnega razreda. 

"Ko sem začutil svojo priložnost, sem jo zagrabil z obema rokama. Dolgo časa je kazalo na zmago  Quartararoja (Monster Energy Yamaha MotoGP), in ko je zašel v težave, sva s Francescom (Bagnaio, moštvenim kolegom iz Ducatija, op. a.) začela stopnjevati pritisk na konkurenco, kar se je izkazalo za ključen dejavnik v boju za zmago. Težko vam opišem vsa čustva, ki so me preplavila ob prečkanju ciljne črte. Veste, veliko tega se je nabiralo v meni v zadnjem obdobju, zato sem te zmage v Jerezu še toliko bolj vesel," priznava Miller, ki se je s prvo zmago v sezoni 2021 prebil na šesto mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva (za trenutno vodilnim Francescom Bagnaio zaostaja za 27 točk). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ducati je absolutno konkurenčen v vseh segmentih v letošnji sezoni. V ozadju imamo neverjetne strokovnjake, ljudi, ki dneve in noči preživijo v garažah, razmišljajoč o novostih, ki bi dodale še tisti kanček več v boju za zmago v resnično brutalno zahtevni konkurenci. Nekateri se očitno ne zavedajo, kako težko je zmagati na dirki razreda motoGP. Konkurenca je iz sezone v sezono vse bolj razpršena in močnejša ... Osebno sem zelo vesel, da stvari trenutno potekajo v želeni smeri, da imamo tako mirnost v ekipi kot tudi dirkaško kakovost, da se lahko spoprimemo tudi z najzahtevnejšimi izzivi. Če bomo tudi v nadaljevanju sezone na tako visoki ravni, se lahko zgodi še marsikaj," smeje pravi odlični avstralski dirkač in dodaja:

"Vsaka dirka je zgodba zase. Po zmagi v Jerezu bo veliko lažje nadaljevati, saj se mi je s tem odvalil velik kamen od srca. Z Bagnaio vidiva, da sva konkurenčna v vseh pogledih, in ko je tako, potem na površje priplava tudi kakovost dirkača. Že naslednja dirka čez dva tedna v Le Mansu za VN Francije bo pokazala, kaj nam je prineslo zmagoslavje v Španiji. Upam, da je to začetek izjemne poti za Ducati."   

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
07. 05. 2021 21.51
Ducati bo letos boljši kot lani, ima 4 dobre dirkače, lahko je tudi Bagnaia prvak in prav zanimivo, da še nima zmage v razredu motogp
march76
05. 05. 2021 11.50
Nista bogve kaj voznika sigurno pa sta boljša kot lanska...
iga_biba
03. 05. 2021 20.32
+0
upamo tudi mi. Samo ne tako kot bivši 9x, ki je samo upal in čakal namesto bi dirkal. Čaka že 12 leto, sedaj pa se bori za osemnajsto mesto. Ducati je Yamahi napovedal ogorčen boj (?), pa se zaradi VR/46 sploh ne rabi truditi :)
resnicaosvobaja
03. 05. 2021 16.54
+1
Fabio vemo , da z motorjem ni nič narobe...z vsemi tremi motorji
mptour
03. 05. 2021 13.54
+3
Jack ni material za prvaka. Prej Bagnaia. Jack bo končal premalo dirk. Tud včeri zmaga bolj zarad smole Fabia. Vseeno zmaga je zmaga.
nightifly
03. 05. 2021 10.05
-5
Miller dragi ,,,, jaz bi pa dal mojo oceno prej Bagnaia-i , pa tudi Zarcu ,posebno prvemu ,ki mi je padel v ´´oci ´´par let nazaj in ima vsaj zame cudovito voznjo . Sicer bo pa cas prinesel rezultate .
Prototip
03. 05. 2021 08.05
+14
Bravo, Jack, ti privoščim zmago, a če Fabia nebi zj... al armpump, bi bil drugi.... 🏆✔️
motorist_mb
03. 05. 2021 08.01
+0
Prej bi Bag in Zar vrjel kot tebi žal!