MotoGP

Miller: Pred rdečo zastavo sem bil pripravljen na napad

Portimao, 08. 11. 2021 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Predzadnja dirka sezone najmočnejšega motociklističnega razreda motoGP je minila povsem v znamenju Ducatija. Prvo mesto je osvojil Francesco Bagnaia, ki je vodil od štarta do konca dirke, tretjega pa Jack Miller, ki je želel v zadnjih dveh krogih napasti Joana Mira, a mu je podvig preprečila rdeča zastava in predčasna prekinitev dirke. Avstralec je s tretjim mestom vseeno zadovoljen, saj se je na stopničke uvrstil prvič po VN Katalonije, ki je bila na sporedu na začetku junija.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Predzadnjo dirko zaznamoval Bagnaia
    01:52
    Iz 24UR: Predzadnjo dirko zaznamoval Bagnaia
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Algarveja v Portimau
    05:26
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Algarveja v Portimau

Jack Miller je nedeljsko dirko začel z drugega štartnega položaja, od koder je v štartni ravnini prevzel vodstvo, a ga je že v prvem ovinku nato prehitel moštveni kolega Francesco Bagnaia, ki vodilnega položaja ni izpustil iz rok do konca dirke in nekaj ovinkov kasneje še Joan Mir, ki je za Bagnaio mirno odpeljal celo dirko in končal na drugem mestu.

"Dobro sem štartal, a Pecco (Bagnaia) me je že na prvem ovinku prehitel in rekel sem si, okej, očitno želi pritisniti in to mu je tudi dobro uspelo. Sam sem bil konsistenten, dosegal sem čase okoli 39 sekund na krog, mislim, da je bil moj najboljši krog okoli 39,6 sekunde, a Bagnaia je vztrajno bežal. Storil sem tudi nekaj manjših napak, a tudi Joan (Mir) jih je storil nekaj, le Bagnaia je bil v ospredju brezhiben. Moral sem tudi paziti, da ne obrabim preveč gume in upal sem, da mi je bo za konec dirke ostalo nekaj več." je dirko povzel Miller.

Jack Miller-6
Jack Miller-6 FOTO: MotoGP

26-letni Avstralec je do konca dirke bil bitko za stopničke z Alexom Marquezom, za kaj več pa mu je zmanjkalo časa, saj je bila dirka zaradi trka Ikerja Leucone in Miguel Oliveira v predzadnjem krogu predčasno končana.

Miller je po dirki dejal, da je zadovoljen s tretjim mestom, saj dolgo časa ni stal na stopničkah (od tretjega mesta na VN Katalonije, ki je bila na sporedu na začetku junija), a bil hkrati tudi nekoliko razočaran, saj zaostanek za Joanom Mirom pomeni, da Francoza ne more več ujeti v skupnem seštevku in bo tako končal najvišje na četrtem mestu. 

"Ko sem približno osem krogov pred koncem dirke privil ročico za gas, sem dokončno prehitel Alexa (Marqueza), a storil napako in v sedmem ovinku skoraj izgubil nadzor nad zadnjo gumo, zato sem mu dal možnost, da mi diha za ovratnik do konca dirke. Ko mi je le uspelo se vsaj malo oddaljiti od Marqueza, sem bil pripravljena na napad na dirkača pred mano, a je rdeča zastava ustavila dirko," je o bitki za stopničke z mlajšim izmed bratov Marquez povedal Miller in se z nasmeškom na obrazu spomnil na njune boje iz časa, ko sta dirkala v razredu moto3: "Z Alexom imava nekaj zgodovine, zato sem se počutil, kot da smo ponovno v letu 2014."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z dvojnimi stopničkami je Ducati drugo leto zapored osvojil naslov najboljšega proizvajalca motociklov v karavani motoGP. Kako dober je motor italijanskega proizvajalca pa dokazuje tudi dejstvo, da bo prihodnjo sezono Ducati v elitnem motociklističnem razredu namesto s šestimi, zastopan celo z osmimi motorji, saj jih bo uporabljala tudi nova ekipa Valentina Rossija, Aramco Racing Team VR46.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Veliko vlogo pri Ducatijevem uspehu je odigral prav Miller, ki že od leta 2017 dirka na motorju italijanskega proizvajalca in tako že dalj časa prispeva ključne podatke pri razvoju tako motorja kot tudi Ducatijevega moštva. "Mislim, da imamo Ducatijevi dirkači res srečo. Nisva le jaz in Pecco zaslužna za uspeh ekipe tudi naš testni dirkač Michele Pirro, ki je že dolgo član moštva, je ogromno prispeval k uspehu. Imamo tudi nekaj izjemnih mladih talentov, kot so Jorge Martin, Enea Bastianini in Luca Marini," je Avstralec zadovoljno dejal o projektu, katerega del je že štiri sezone, v tem času pa je opazil ogromen napredek: "Motor, ki ga vozimo sedaj, je kot dan in noč v primerjavi z motorjem, ki smo ga vozili pred nekaj leti in mislim, da je to plod truda, ki ga je Ducati vložil v ta projekt."

Jack Miller in Francesco Bagnaia
Jack Miller in Francesco Bagnaia FOTO: MotoGP

Dirkače vseh treh razredov prihodnji konec tedna čaka še zadnja dirka v letošnji sezoni, tradicionalna Velika nagrada Valencije. V razredu motoGP in moto3 sta svetovna prvaka že znana, v razredu moto2 pa najbolje kaže Millerjevemu rojaku Remyju Gardnerju, ki ima pred moštvenim kolegom Raulom Fernandezom 23 točk prednosti. Proste treninge, kvalifikacije in dirko boste kot vedno lahko spremljali na Kanalu A in VOYO.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
08. 11. 2021 21.38
+2
Drugo leto pol pa adijo,nisi materijal za prvaka 😁
turojen
08. 11. 2021 19.01
+5
Prvak nikoli.
Ferjalec
08. 11. 2021 17.59
+3
Miler, bodi tiho, v naslednjem krogu bi pristal na 4 mestu.
Yayčko
08. 11. 2021 12.32
+0
Kakšen napad, Alex bi se odpeljal mimo.
mojcd
08. 11. 2021 12.14
+8
ammmmmmm 6 sekund je imel, v treh krogih? Naj bo vesel da so mu rešili 3. mesto
BELAN
08. 11. 2021 12.04
+3
Bil bi četrti....
maxspeed
08. 11. 2021 11.53
+0