MotoGP

Miller: Prosim, ne me omenjati v istem stavku s Stonerjem

Milano, 04. 01. 2022 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
117

Avstralski dirkač Jack Miller je med najbolj priljubljenimi posamezniki v motociklistični karavani. Predvsem pri navijačih, jasno še najbolj pri italijanskih, saj je član legendarne rdeče ekipe Ducatija. Avstralec je v letu 2021 prišel do dveh zmag med dirkaško elito in še treh uvrstitev na zmagovani oder ter skupnim četrtim mestom. Postavljeni so odlični temelji za dirkaško leto 2022, ko bo, kot sam trdi, napadal kar skupni naslov. "Če nimaš ekstremno visokih ciljev, težko upaš na najbolje," sporoča Miller.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Slovo Rossija po četrt stoletja
    02:34
    Iz 24UR: Slovo Rossija po četrt stoletja
  • Nova epizoda Balance o Rossijevih motorjih
    14:23
    Nova epizoda Balance o Rossijevih motorjih
  • Balanca: rezime sezone
    13:45
    Balanca: rezime sezone
  • Iz 24UR: Dirkači prvenstva motoGP so se preselili v Jerez
    02:24
    Iz 24UR: Dirkači prvenstva motoGP so se preselili v Jerez
Jack Miller je v letu 2021 dvakrat splezal na najvišjo stopniško zmagovalnega odra.
Jack Miller je v letu 2021 dvakrat splezal na najvišjo stopniško zmagovalnega odra. FOTO: MotoGP

Avstralca Casey Stoner in Jack Miller imata kar nekaj stičnih točk. Prihajata iz dežele tam doli, ob tem pa sta oba bila člana Ducatija. Miller je še vedno, Stoner pa je zadnji, ki je z rdečimi postal svetovni prvak, zato ima v Ducatijevi družini posebno mesto. Pa ne samo tam. 

Če nimaš ekstremno visokih ciljev, težko upaš na najbolje. V letu 2022 so moji cilji najvišji možni. Jack Miller o lovu na naslov

Tudi rojak Jack Miller o Stonerju govori z izbranimi besedami. Tako izbranimi, da ne želi, da se ga skupaj z njim omenja v istem stavku. "Nočem in ne želim, da se moje ime omenja v istem stavku s Caseyjem Stonerjem. On je legenda, med največjimi dirkači v zgodovini in ima posebno mesto v dirkaškem svetu." Ekipa iz Borga Panigaleja po Stonerjevem naslovu zaman išče pot na vrh. Pisalo se je leto 2007, ko je Casey Stoner z ekipo Ducatija prvič v karieri osvojil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu karavane motoGP. Za Avstralca to ni bil zadnji naslov za ekipo Ducati. Avstralec se je nato s Hondo veselil še drugega in obenem zadnjega leta 2011. "Stoner je naredil nekaj izjemnega za Ducati. Ne samo za našo ekipo, bil je med najbolj prepoznavnimi dirkači karavane. Težko mu bo še kdo pariral izmed Ducatijeve družine. Sam sem še daleč od njegovih rezultatov," je za Corriere Dello Sport priznal dirkač, ki se je leta 2021 posladkal z dvema zmagama med elito, ob tem pa dodal še tri uvrstitve na zmagovalni oder. 

Francesco Bagnaia, Jack Miller in Casey Stoner
Francesco Bagnaia, Jack Miller in Casey Stoner FOTO: Ducati

Vse skupaj mu je to prineslo četrto mesto v skupnem seštevku, kar je zanj najboljši rezultat v karieri. 

V končnem seštevku motociklistične sezone 2021 je Francoz Fabio Quartararo zbral 278 točk, Italijan Francesco Bagnaia 252, Španec Joan Mir pa 208. Jack Miller je osvojil četrto mesto s 181 točkami. 

"Zelo dobro leto je za mano. Vsaj kar se tiče rezultatov, vse drugo je za v pozabo. Nočem ponovitve takšnega življenja, a dobro je vsaj to, da smo pod streho spravili sezono in to celo v veliki meri v prisotnosti navijačev, kar je celotno gledano morda še največja zmaga. Spomnite se samo leta 2020," je za Corriere Dello Sport dodal Miller, ki upa, da bo vsaj približno dosegel rezultate in renome Caseyja Stonerja. "Upam samo, da bom nekoč v zrak dvignil taisti pokal, kot ga je pred skoraj petnajstimi leti kot član Ducatija tudi Casey. Lepo ga je bilo srečati po dolgem času. Vpijam njegove nasvete, komaj čakam, da pove kaj koristnega. Je takšen možakar, ki deli spoznanja in nasvete, dobrih stvari nikoli ne zadrži zase. Je moja velika inspiracija in eden izmed vzornikov. Upam, da se bodo vodilni možje ekipe dogovorili z njim o kakšnem bolj tesnem sodelovanju. Njegova prisotnost v garaži je velika motivacija za vse nas," je za konec priznal Miller.

MotoGP, sezona 2022:
6. marec:      VN Katarja (Losail)
20. marec:      VN Indonezije (Mandalika)
3. april:      VN Argentine (Termas de Rio Hondo)
10. april:      VN Amerike (Austin)
24. april:      VN Portugalske (Portimao)
1. maj:        VN Španije (Jerez)
15. maj:        VN Francije (Le Mans)
29. maj:        VN Italije (Mugello)
5. junij:      VN Katalonije (Barcelona)
19. junij:      VN Nemčije (Sachsenring)
26. junij:      VN Nizozemske (Assen)
10. julij:      VN Finske (Kymiring)
7. avgust:     VN Velike Britanije (Silverstone)
21. avgust:     VN Avstrije (Spielberg)
4. september:  VN San Marina (Misano)
18. september:  VN Aragonije (Alcaniz)
25. september:  VN Japonske (Motegi)
2. oktober:    VN Tajske (Čang)
16. oktober:    VN Avstralije (Phillip Island)
23. oktober:    VN Malezije (Sepang)
6. november:   VN Valencie (Valencia)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (117)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Good Life
07. 01. 2022 17.53
-28
O motoGP-ju lahko debatiramo le na naslednji bazi: MM93 je najboljsi dirkac vseh casov, kar priznavajo tudi njegovi neposredni konkurenti, ki so ga videli direktno v zivo (Crutchlow, Espargaro, Binder, Nakagami...), da ne omenjamo najvecjih legend tega sporta, od Ago Agostinija, do Mike Doohana, Casey Stonerja ali Wayne Raineya. Edino pescica makaronarskih podrepnikov iz Rossi/Uccio fen kluba ima drugacno mnenje, ki pa je glih toliko vredno, kot lanski sneg v Prekmurju.
Good Life
07. 01. 2022 17.55
-27
Ce pa komu ni kaj jasno, pa naj pride ta trenutek na Petrol Bar v Beltince, ka mu na stari prekmurki nacin dopovejn, kak stvari stojijo ! pazi, do 22h majo odprto !
Good Life
07. 01. 2022 18.05
-27
Pubec je za dve klasi boljsi od vseh, in to z roko i pol.Kaksna pripomba?
jezdimir
07. 01. 2022 19.18
+25
E moj Korl, kot vse kaže si tudi ti podlegel Lažnivčevim lažem...upam da se čim prej izvlečeš iz primeža podrepnikov in se v nadaljevanju bolj kuturno obnašaš...hehehe
nightifly
07. 01. 2022 17.15
+25
Glede na to , da je bil moj profil izrabljen s strani -glej glej , fanov Markeca , sem se moral prejle obrniti na sefa te hise ,in ga ´´prosil´´ ,da naredi red na orodju ,ki je v lasti ´´njegove´´ hise , to pa z drugimi besedami pomeni tudi - vzdrzevati ugled te iste medijske hise , ki si prizadeva biti moderna in kot medij korekten partner tudi nam ,gostom na teh straneh .Tocno ,mi smo gostje ,ki na nek nacin tudi pomagamo graditi image tega medija . Ali je se kdo v dvomih ,da nekateri uzurpatorji s svojim pocetjem rusijo vse prej nasteto ? Prav sigurno da ne . Res je , vsi smo na nek nacin anonimni , samo pooblascenci imajo vpogled v nase ID . Torej smo vsi dosegljivi . To si morajo zapomniti predvsem eni in isti ze znani gostje te strani , ki leta izkoriscajo svoj status . Naj ne mislijo ,da so v nebesih . Vsak od nas ima viden IP , z vsemi podatki , ce se clovek potrudi ,lahko vidi tudi kolk skretov ma doma . ......ne verjamete ? Kakorkoli , tat mojega profila je bil anihiliran , in upam, oz. kar siguren sem ,da bo tako tudi naprej . Vsem ostalim pa eno lepo ,uspesno in kulturno leto .
jezdimir
07. 01. 2022 18.28
+24
Sej ni skrivnost, tvoje ime in imena še nekaterih je izrabljal podrepnik "Ni nam vseeno", upam da bodo uredniki dokončno počistili s to nesnago...hehehe
nightifly
07. 01. 2022 09.53
+13
Po eni strani moram kar priznati ,,, da je moje pisanje tako produktivno .Pa ne samo moje . Nekaterim osebkom je preostalo samo to ,da nas kopirajo ,ali poskusijo vsaj onemogociti . Ne bo slo . ...................
jezdimir
07. 01. 2022 11.43
+28
Lažnivc zopet se smešiš, a ti res nimaš kaj pametnega počet v življenju, sram te bodi...hehehe
jezdimir
07. 01. 2022 15.34
+24
No Lažnivc je zbrisan, njemu je bil namenjen moj komentat...hehehe
jezdimir
06. 01. 2022 20.12
+26
Markec bi lahko imel nov naslov le če bi mu prepisali vsaj enega od mnogih osvojenih peskovnikov...hehehe
jezdimir
06. 01. 2022 19.46
+26
Med tem ko je Podli Markec klavrno zaključil svojo umazano pot v motoGPju smo že priča pretrčavanju njegovih treh podrepnikov, Muciju še dva meseca ne bo jasno kje sta zaključila njegova dva zakonca...hehehe
Kaktusy
06. 01. 2022 19.39
+26
Kolega BELAN je izpostavil da je Stoner le za odtenek boljši od Marqueza, oba pa da ne šrlita iz povprečja, baje da to že vrabci čivkajo.
jezdimir
06. 01. 2022 20.14
+23
Če je to izjavil spoštovani gospod BELAN bi kar verjel...hehehe
Kaktusy
06. 01. 2022 17.31
+23
Opazam , da nekateri spodaj še zdaj ne nejdejo nacina kako oprati nešportne poteze španskega nepridiprava , zato se zatekajo žalitvam in osebnim diskvalifikacijam . Ne se truditi - ne bo vžgalo niti po tolikih letih, dejanj se ne da izbrisati. Le kako se morajo pocutiti mladi talenti, ki so bili priča vsemogočim packarijam španske mafije z Marcom na čelu, upajmo da jih je izučilo in da se v prihodnje vrne športni duh, pokvarjeni Marc pa naj končno potone v pozabo.
Good Life
06. 01. 2022 17.42
-27
Podobno mnenje se ima nekaj zavrtih tifozijev in stanovalci v krosnjah dreves dzungle, ki se prehranjujejo predvsem z bananami.
Kaktusy
06. 01. 2022 19.13
+26
Valentino nima karizme pokvarjenega Marca in je tudi nikoli ne bo imel. Zmeraj je bil Španec bolj umazan od vseh in s pridom izkoriscal zaledje Dorne. Dr. Rossi in njegov talent je zadosten nivo za vse ostale, ko je vstopil v Rossijevo ero se je Marc hitro opekel. Vsa javnost ve in tudi v tujih občilih navajajo vsa opravičevanja Španca, ki niso padla na plodna tla, sploh ko mu je padla vsa strategija in taktika v vodo, ko je zmanjka talenta. Ena taksnih je tudi priznanje Španca, da je bil njegov verbalni napad napaka, prav tako pa tudi odločitev, da se bo prepiral z Doktorjem sredi dirke. "Obzalujem, da sem sel siroko in nisem sledil svoji običajni liniji," je dejal v Valencii. To se ne dela, ampak škoda je bila že storjena, Španec pa je bil označen za največje zlo motoGPja...
Kaktusy
06. 01. 2022 19.35
+23
Gospod Muha, vaše zagovarjanje največjega izprijenca motoGPja vas postavlja v nezavidljiv položaj, celo bi se upal trditi da je vse skupaj posledica vaše zavrtosti.
nightifly
07. 01. 2022 17.28
+18
Kaktusx 06.01.2022, 19:35:46////////////upam ,da ne bo vec nesporazumov in bodo odgovorni te medijske hise vselej ukrepali pri podvojenih profilih ,ker tako jasno ne more iti vec naprej . Skoda , ker bi se dalo vseeno normalno ,pa vendar se vedno zivo debatirati o tem sportu .
Mohiito
08. 01. 2022 09.13
+16
iga_biba
06. 01. 2022 14.53
-27
Aja, rumenkoti pa še kar bla, bla, bla.
iga_biba
06. 01. 2022 14.52
-24
Avstralca Casey Stoner in Jack Miller imata kar nekaj stičnih točk. Nisem upošteval njegove želje.
Good Life
06. 01. 2022 11.14
-16
Sicer pa nigtfly, zdaj si pokazal svoj pravi licemerski obraz. Ti mi ne bos zalil Rossija, zapomni si. Mozakar je naredil za PR vec kot vsa ostala masinerija okrog DORNE. Jasno, da je moral s skeci pritegniti pozornost, kaj pa se naj poklekne na stezo in se dere: Pridite na dirke"? Dokler sem ziv, mi tukaj Rossija ne bo nihce zalil, a si me razumu svicarska muha???
Good Life
06. 01. 2022 11.35
-15
Muha, ti si zadnji, ki bo o velikanu tega sporta Rossiju pisal nesramnosti. Iz tvojega zmazkanja tukaj je vec kot razvidno, da si mahnjen na mlade fante, vendar te moram razocarati. Rossi je pravi dec, obrnil je ze vec missic, kot si jih ti s tvojimi slatinskimi podni od ocal videl na TV-ju. Ce pa namigujes, da je Rossi v svoji karieri naucil kaksnega babjeka a-la Biaggi, Gibernau ali Stoner kozjih molitvic, pa je imel prav. Ta sport ni badmington, pac pa pravi moski fight. Zal sta se malo zapela z Markecom, ker sta oba velika sampiona, ves prepir pa je v resnici zanetila in razpihala Dorna. Seveda ti s svojo balkan-svajcarsko pametjo tega ne dojemas, Vale in Markec se v resnici zelo spostujeta, konec koncev pa nista imela nic proti, ce je preko njunega namisljenega spora zrastla gledanost tega sporta v neverjetne dimenzije.
Good Life
06. 01. 2022 12.11
-28
No, tudi tako bi lahko rekli. Seveda poznavalci, kot sva midva vemo, da tisto prvo polovico sezone Honda ni bila ravno na nivoju, tudi Markec je moral kaksno pozreti od oldmajstra, vse skupaj je privedlo do dramaticnega zakljucka sezone, kjer je pokvarjena Dorna inscinirala neki brezvezen fight, kar jim je prineslo kupe denarja in vecjo gledanost.
jezdimir
06. 01. 2022 12.35
+26
Glej Lažnivc meni je vseeno tud če ti v hlače uha ja na Rossija...hehehe
jezdimir
06. 01. 2022 12.57
+25
Mene živciral???nisi dorasel, verjemi...hehehe
Good Life
06. 01. 2022 15.03
-20
Muha , besednjak g. Jezdimirja je navihan , osvezujoc in nikomur skodljiv. Zelo koristi neprijetnemu vzdusju, ki ga prav ti ustvarjas tukaj s svojo bipolarno motnjo. Dolgo smo verjeli, da si posten navijac Rossija, zdaj pa se je izkazalo, da te privlaci samo njegov ranch, ker te mikajo mladi fantje. Kot pravim, Rossi ima tamkaj nastavljene svoje instruktorje, ki mladino ucijo dirkati in zaman fantaziras, da bi se tam kaj dogajalo v tvojem popackanem in izprijenem life Stylu, ki ga prakticiras v privatnem zivljenju.
jezdimir
06. 01. 2022 19.48
+22
Hvala Korl za pomoč pri ozaveščanju zavrtih podrepnikov...hehehe
Good Life
06. 01. 2022 11.09
-8
Marko. To pisem zdaj, ob 23.33, ko sem se vrnil iz ostarije, seveda pod 0,23 prom. Mimogrede, pijemo tisti, ki smo ponavadi v ne najbolj zavidljivi zivljenski situaciji, ampak nima veze, nikomur mi ni treba polagati racunov po vsem tem, kar sem dozivel v lajfu. Vsaka ti cast za to preobleceno izpoved, vse sem pokapiral v delcku sekunde, zame si vedno bil clovek na mestu in vedno sem vedel, kaj dejansko mislis, saj kaj drugega z zdravo pametjo niti ne mores, ce smo iskreni. Glej, v cast mi bo, ce se enkrat dobiva na piru v LJ, saj menda ves, da ne bom delal tezav. Prevec sem ze v zivljenju placal za te pi-z...rije, verjemi. Pac sva se sla teh nekaj let eno igro in vem, da sva oba zelo uzivala v tej pisariji. Si pa faca in to ne mala, svaka ti cast. Bom spet aktiviral oni stari maail in se bova zmenila za pir. Srecno pa zdravo, prijatelj.
jezdimir
06. 01. 2022 12.33
+19
jezdimir
05. 01. 2022 21.33
+32
jezdimir 05.01.2022, 21:28:02 +5 Markec bi lahko imel nov naslov le če bi mu podarili vsaj enega od mnogih osvojenih peskovnikov...hehehe
jezdimir
05. 01. 2022 21.28
+36
Markec bi lahko imel nov naslov le če bi mu prepisali vsaj enega od mnogih osvojenih peskovnikov...hehehe
grunger81
05. 01. 2022 19.10
+9
Najbolj sproščen tip v motoGP dirkaškem padocku. Jack the ripper 👍👍
Good Life
05. 01. 2022 13.45
-35
Jezdic, a zdaj te ze vse skup tolko matra, da se enostavno pristulis v tuji nick "Ni nam vseeno" in v njegovem imenu pises svoje bolane oslarije)? Saj pa to presega ze vse meje cloveskega obnasanja. Kot da ti ni dovolj namerno blokiranje nekaterih bralcev, manipuliranje z minusi, neprestano zaljenje in provociranje na osebnem nivoju ter izmisljeno blatenje MM iz dneva v dan? Zgleda, da tvoji zlobi res ni konca
jezdimir
05. 01. 2022 14.21
+38
Korl dej zberi se...ni vse v pijači...hehehe
gogi_
05. 01. 2022 16.41
+27
Gloo-pLife samo eno izmisljeno blatenje povej o klovnesi? A to da ima poskodovan zivec,mogoce da dvojno vidi? Edine lazi pisete vi trije copici ki trdite da je klivnesa nazaj popolnoma zdrava in se mocnejsa. Klovnesa je na fitnesu dvigal 5 kg pa je videl 55 in zato objave da je se mocnejsi.
Good Life
05. 01. 2022 10.33
-43
Ko Muha izusti "Tako je realno stanje", je isto, kot da bi jezdimir rekel: "Zdaj bom napisal nekaj pametnega". hahahahahah
jezdimir
05. 01. 2022 10.43
+44
Med tem ko si ti Korl zatiskaš oči je tvoj Markec že opremljen z ribiško opremo...hehehe
BELAN
05. 01. 2022 10.48
+35
Poudarjati da je Stoner le za odtenek boljši od Marqueza, oba pa ne šrlita iz povprečja je že dolgočasno, to že vrabci čivkajo.
mr_cat
04. 01. 2022 21.52
-29
Zakuga se v clanku o MIL kaze video o nekem rumenem abervezniku, ki nikoli ni zares dirkal???
jezdimir
05. 01. 2022 08.04
+30
Muci ti si še za v vrtec preotročji...hehehe
Ni nam vseeno
04. 01. 2022 21.34
-34
Pri Yamahi so se se znebili obeh teličkov...Mavericka in Valentina
BELAN
04. 01. 2022 21.41
+32
...med tem ko so Hondini telički na broju.
Ni nam vseeno
04. 01. 2022 21.32
-33
kaktus ...tudi ko kliknem na tvoj avatar to nisi ti ?
BELAN
04. 01. 2022 21.37
+33
BELAN
04. 01. 2022 19.54
+32
Stoner je le za odtenek boljši od Marqueza, oba pa ne šrlita iz povprečja.
Ni nam vseeno
04. 01. 2022 20.27
-31
BELAN
04. 01. 2022 20.30
+20
Kaktusy
04. 01. 2022 20.36
+33
Ko si na dnu in ko si sam lahko debatiraš sam s seboj, a ne Lažnivc, sramota portala!
Ni nam vseeno
04. 01. 2022 21.28
-28
Nisi prvič poskušal tega ...niti pri drugih...za poznavalce je dovolj klik na avatar , kjer je zgodovina in če komentarja ni, poznavalci vemo, da je nekdo iz sekte.
BELAN
04. 01. 2022 21.35
+26
....gre za manjšo sekto ki ima sedeš v Cerveri, da ne bo ugibanja.
mr_cat
04. 01. 2022 21.56
-26
Ce bi rosi na progi bil tk hiter ...k lohk cmizdro zamenja upor. imena...bi mogoce lohk dodal 10ti naslov na ostale sfejkane devete
mr_cat
04. 01. 2022 21.57
-25
Potem je pa tok bister, da si na sfejkan uporabniski napopa pluse......
jezdimir
05. 01. 2022 08.07
+26
Muci, vama z Lažnivcem se pa res dogaja v življenju, nesrečnika...še dobro da imata en drugega...hehehe