MotoGP

Miller: Dirkališče v Le Mansu mi ustreza

Le Mans, 08. 10. 2020 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred dirkači razreda motoGP je konec tedna nova preizkušnja, VN Francije v Le Mansu. Tradicionalno se obeta tudi nekaj dežja, kar bo naredilo dogajanje še bolj zanimivo. Ducatijev dirkač Jack Miller ima rad to dirkališče, pravi, da mu ustreza, a dodaja, da bodo dirkači vseeno pogosto pregledovali vremenske napovedi.

Dirkači so imeli v zgoščenem sporedu dirk tokrat dva tedna premora med dvema preizkušnjama, nazadnje so dirkali v Barceloni, sedaj jih čaka zanimiv konec tedna v Le Mansu. Nekateri so se sicer vmes odpravili tudi na testiranja na dirkališče v Portimao, kjer bo na sporedu zaključek letošnje sezone. 

Že tradicionalno dirkačem vremenska napoved v Franciji ni naklonjena, saj je pričakovati precej dežja. Eden tistih, ki se ne boji mokre dirke, je Avstralec Jack Miller, član moštva Pramac Ducati.  Ducati še nikoli ni slavil zmage v razredu motoGP v Le Mansu, na zadnji dirki lani je na tem prizorišču zmagal aktualni, pa tudi poškodovani, svetovni prvak Marc Marquez. Miller je trenutno na šestem mestu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, na VN Katalonije je bil peti. A razlike na vrhu so majhne, loči ga le še devet točk od najboljšega Ducatijevega dirkača Andree Doviziosa, ki je v skupnem seštevku četrti (90 točk).  

"Rad imam Le Mans. Zmagal sem tam v razredu moto3, lani sem bil tam res hiter in se boril del dirke z Marcom za vodstvo. To je dirkališče, ki mi ustreza in veselim se, da se vračamo tja," pravi Miller, ki pa je leta 2017 tam doživel nesrečo in jo na srečo odnesel brez hujših poškodb.

Jack Miller
Jack Miller FOTO: motoGP

Vse dirkače letos bolj zanima, kako se bo "obnašalo" vreme. "Že v Barceloni smo gledali vremenske napovedi za Le Mans in kazalo je, da bo deževalo, temperatura pa 12 stopinj Celzija. Kot kaže, se ne bo kaj veliko spremenilo in nismo ravno najbolj veseli, da se vračamo tja v tem obdobju leta, vendar tako je," se je sprijaznil Miller, saj bi sicer morala biti francoska dirka na dirkaškem koledarju bolj zgodaj, a je epidemija koronavirusa spremenila urnik. "Le Mans je zadnja dirka, zaradi katere smo v skrbeh zaradi vremena, ostale niso tako slabe," je še dodal Avstralec, saj nato sledita dirki v Alcanizu in Valencii.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brodarko
08. 10. 2020 15.57
-10
Sem se že ustrašil, da ne bo nobene motociklistične novice.