MotoGP

Miller optimističen pred prvo dirko v Katarju

Doha, 25. 03. 2021 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konec tedna je na sporedu prva dirka nove motociklistične sezone razreda motoGP, vsi dirkači pa komaj čakajo, da se začne svetovno prvenstvo. Za uvod je na sporedu VN Katarja (tudi v prenosih na Kanalu A in VOYO). Med tistimi, ki imajo visoke cilje, je tudi Ducatijev dirkač Jack Miller, ki je bil na testiranjih pred sezono izjemno hiter.


Sezona razreda motoGP 2021 se začenja v Dohi, kjer bo v nedeljo na sporedu VN Katarja. Na uvodni dirki sezone ne bo Marca Marqueza, bo pa zelo zanimivo videti, kako so razporejene moči in kdo se bo najbolj veselil v nedeljo. Med tistimi, ki ciljajo visoko, je tudi Jack Miller. Avstralski dirkač pri Ducatiju glede na zelo dobre rezultate na zadnjih testiranjih prav na tem prizorišču spada med tiste, ki bi lahko preizkušnjo končali na zelo visokem mestu, pri Ducatiju upajo, da kar na stopničkah.

Na šestdnevnih testiranjih v Dohi je Miller postavil najhitrejši čas kroga na tem dirkališču in ob tem izboljšal dotedanjo rekordno znamko Marca Marqueza iz leta 2019. Miller je v letu 2021 pred novim izzivom, saj je zamenjal uspešnega Italijana Andreo Doviziosa, tako da bo Avstralec zdaj pri moštvu Ducati Lenovo združil moči z Italijanom Francescom Bagnaio.

Jack Miller
Jack Miller FOTO: MotoGP

"Končno smo spet v akciji pred prvo dirko za Veliko nagrado v letu 2021. Uradna testiranja v Katarju so bila izjemno pozitivna in nikoli se še nisem počutil tako dobro na motociklu pred začetkom svetovnega prvenstva, kot se letos. Moji občutki z "Desmosedicijem" so izvrstni, poleg tega tudi naša hitrost ni tako slaba. Upam, da bodo razmere na stezi dobre ves vikend, želim pa si tudi, da bi bili dobri na obeh dirkah, ki bosta na sporedu tukaj v Losailu," je poln pričakovanj pred začetkom dejal Miller.

V petek se bodo dirkači podali na prve treninge; na VOYO boste lahko spremljali prva dva prosta treninga v vseh treh motociklističnih razredih. Petkovo dogajanje se začne ob 11.50, ko bo na sporedu prvi prosti trening v razredu moto3. V soboto bodo kot običajno v ospredju kvalifikacije, v nedeljo pa sledi še vrhunec, dirke v vseh treh razredih, moto3, moto2 in motoGP.

MotoGP VN Katarja pasica
VN Katarja
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
25. 03. 2021 20.06
+13
Letos zna Bradl biti v igri za naslov,miler prevec niha,3:1 ima razmerje.
mzvezda
25. 03. 2021 20.13
-13
ti maš razmerje 0:0 sej veš kje... med ušesi.. hehehe
mzvezda
25. 03. 2021 19.11
-11
Upam da se bo Jack boril za prvaka z MM93!!! To je garantiran spektakel motogp!!!
nightifly
25. 03. 2021 18.29
+13
Miller ,lepo je ,da si optimist . Prav vsi dirkaci so praviloma optimisti ob zacetku sezone . Ce temu ni tako je bolje ,da se niti ne vsedejo na motor ,ker je to ze slabo znamenje . Dirkaci delajo celo zimo ,od zadnjega dne prejsnje sezone za prvo dirko nove sezone .Delajo na krepitvi samozavesti , to je najbolj vazna stvar dirkanja . Ob tem je treeba povedati ,da je imel do sedaj v vseh letih vzponov ,pa tudi padcev najbolj trdno psiho prav Rossi ,ce pomislimo samo kaj vs je dal skozi v 25 letih uradnega dirkanja . Prav ta psihicna trdnost v temnih obdobjih ga je resevala , da ni podcenil ,ali tudio precenil svojih zmoznosti in naredil kaksno usodno napako . Vsem je treba privosciti vse to ,da bi mi videli dirke kot se spodobi ,brez vecjih poskodb .
resnicaosvobaja
25. 03. 2021 20.07
-13
Lep uvertura , Miller za kamuflažo za napeljevanje k Rossiju in priročno opravičilo, če bi kdo imel kaj pripomniti...Torej prvič slišim, da je imel Rossi temna obdobja in padce od rumenih navijačev, še posebej , ker mu kriterije uspešnosti vsako leto tako oklestite, da ima uspešno sezono že pred prvim štartom. To da je avtosugestija pomembna ni tuje le motošportu . Rossi se že vsaj 12 let tako dobro psihično pripravi pred sezono , da smo potem hočeš nočeš vedno znova razočarani. Vendar krivda nikoli ne bo njegova. To pa je glavna komponenta njegove psihične trdnosti in množice, ki se dajo naf...da je najboljši. Res je, da se Rossi nikoli ni podcenil in tudi ni nikoli precenil svojih zmožnosti, zato je bila neopravičena obtožba Marqueza neizogibna in nujna za kakršnokoli možnost osvojitve svetovnega prvaka v borbi s takrat izjemnim in boljšim Lorenzom. To da si na tem portalu vsi želimo čim manj poškodb v tako nevarnem športu pa žal že dolgo nisem več prepričan .
mzvezda
25. 03. 2021 20.18
-12
ta pishična trdnost v temnih obdobjih sem mu vleče že dobrih 10 let!! Tukaj si imel prav muha, kajti vsak normalen dirkač bi že zdavnaj odnehal po toliko letih suše...hehehhe
mr_cat
26. 03. 2021 10.07
+0
rosi ima zelo trdno psiho ......sploh leta 2015 jo je imel...k je stegnu nogo😂😂😂.....pa takrat k je stegnu nogo v boksih proti ženski....in se nekaj je teh buck....a nje.... ..rumen patetik
motorist_mb
25. 03. 2021 15.17
+13
Ti samo vozi brez nekih obljub ker te so za čenče,gremo duce 👍