MotoGP

Mir po padcu že okreva: Upam, da bom nared za VN Avstrije

Brno, 07. 08. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trinajstouvrščeni dirkač letošnjega prvenstva motoGP Joan Mir se je ob grozljivem padcu na testiranjih po VN Češke izognil težjim poškodbam. Suzukijev voznik je izgubil nadzor nad svojim motociklom v prvem zavoju, po padcu pa je bila na stezo nemudoma poslana zdravniška ekipa. Španca so prepeljali v lokalno bolnišnico. Zdaj bije bitko s časom, saj še vedno ni znano, ali bo nared za VN Avstrije.

Joan Mir se po desetih dirkah letošnjega prvenstva motoGP z 39 osvojenimi točkami nahaja na 13. mestu skupne razvrstitve. 21-letni Španec je dosežek svoje premierne sezone dosegel na dirkališču v Barceloni dirko končal kot šesti. Temu je dodal še osmo mesto v Assnu in sedmo mesto na Sachsenringu. A VN Češke je bila za Mira vse prej kot nadaljevanje uspešnega niza nabiranja točk. Dirko je po nesrečnem spletu okoliščin zaključil v prvem krogu, na testiranjih pa jo je ob padcu hudo skupil. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Padec je bil grozljiv, a kot kaže, je z menoj bolj ali manj vse v redu. Zelo težko sem dihal, a situacija se je izboljševala iz ure v uro. Lahko se le zahvalim zdravstveni oskrbi ob progi," je dejal Mir, ki je trenutno še na opazovanju v bolnišnici. Suzuki je v sporočilu za javnost zapisal, da je njihov dirkač utrpel poškodbe pljuč, kasnejši pregledi pa niso pokazali drugih poškodb. Privrženci japonske ekipe zdaj upajo, da bo talentirani Španec nared za nedeljsko dirko na dirkališču v Spielbergu. "Potreboval bom nekaj dni, da si opomorem, ne smem pretiravati z napori. Trenutno sem zgolj hvaležen, da nisem huje poškodovan. Želim si nastopiti ta konec tedna," je dejal Mir, ki je pred padcem na testiranjih postavil sedmi najhitrejši čas. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZKL (zdrava kme?ka logika)
07. 08. 2019 09.46
-1
Fant je antipaticen...vedno agresiven, ko mu negre...
SlukiSuzuki
07. 08. 2019 12.53
+1
A si ti bolan malo zelo???? Padel je zaradi Morbidelija . In je najmanj agresiven med vsemi v karavani !
Roninax
07. 08. 2019 09.19
-1
kaj sploh pomeni VR? vriti?
5TIG
07. 08. 2019 16.13
+1
Roninax, obvladaš spolno domišljijo. Bodi malo bolj skrivnosten svojim spolnim življenjem