MotoGP

Mir potrdil pogajanja s Hondo, Pol Espargaro ne ve nič o koncu sodelovanja

Le Mans, 14. 05. 2022 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
6

Nadvse presenetljiv odhod Suzukija iz karavane motoGP – japonski proizvajalec se zaradi finančnih težav poslavlja po koncu aktualne sezone – je poskrbel za precejšnje dogajanje znotraj dirkaškega 'paddocka'. Skorajda čez noč sta namreč brez sedeža ostala dva izvrstna dirkača – Joan Mir in Alex Rins.

Joan Mir je priznal, da je v pogovorih za morebiten prestop k Hondi.
Joan Mir je priznal, da je v pogovorih za morebiten prestop k Hondi. FOTO: MotoGP

Jasno je, da je sta dve prosti mesti dveh izkušenih dirkačev, ki na suzukijih navdušujeta tudi v aktualni sezoni, precej premešala štrene v dirkaški karavani. Interes so izkazale številne ekipe, hitro pa so se v garažah pojavile govorice, da bi si Honda rada zagotovila katalonskega dirkača Joana Mira. Svetovni prvak iz koronske sezone 2020 je pogajanja s Hondo že potrdil, na drugi strani pa njegov rojak Pol Espargaro o morebitni izgubi tovarniškega sedeža pri Hondi ne ve nič. Vsaj uradno ne. 

"Od Jereza dalje sem uradno na trgu," je priznal Mir. "Pogajali smo se s Suzukijem, še preden se je zgodilo to, kar se je. Zdaj bo zagotovo moj agent imel več dela, kot je pričakoval. Pogovarja se s Hondo, pa tudi z drugimi proizvajalci, da bi našel rešitev za mojo prihodnost. A ni enostavno," besede Katalonca še prenaša crash.net. "Ali se mi mudi? Ne, niti ne. Če vprašate katerega koli dirkača v 'paddocku', bo dejala, da bi si raje želel imeti urejen sedež za prihodnost kot ne. Tu bi se vsi strinjali. Čimprej bomo imeli nekaj v rokah, bolje bo zame," je bil zgovoren Mir. Zanj naj bi bila možnost prestop k Yamahi, kjer bi zamenjal letos bledega Franca Morbidellija, ali pa selitev k vse boljši Aprilii, poroča crash.net.

Konec za Espargaroja?
Italijanski mediji so sicer že po dirki v Jerezu poročali, da naj bi Honda Polu Espargaroju, ki zaenkrat ni upravičil velikih pričakovanj japonske ekipe, že sporočila, da nanj v prihodnji sezoni ne bo računala. A Katalonec je vse skupaj označil za lažne novice in dejal, da ostaja v pogovorih tako s Hondo kot drugimi ekipami. "Živimo v svetu, kjer nas obdaja vedno več in več lažnih novic," je bil v pogovoru z novinarji v Le Mansu jasen Pol Espargaro. "Moj agent se pogovarja z različnimi ekipami, tudi s Hondo," je odvrnil Katalonec. Ta ima s Hondo veljavno pogodbo le še do konca aktualne sezone.

Mnogi so prepričani, da bo na to, ali se bo Mir pridružil Hondi ali ne, vplival tudi prva violina Honde Marc Marquez. A osemkratni svetovni prvak je zavrnil namigovanja, da bi on odločal o tem, kdo bo vozil pri Hondi in kdo ne. "Joan Mir je izjemen dirkač, svetovni prvak. Tudi Alex Rins je odličen, pa tudi Pol Espargaro. Vem, da bo Honda iskala najboljšo rešitev za moštvo. Jaz imam pogodbo in moštvenega kolego ne izbiram niti se v to ne želim vmešavati," je pristavil Marquez.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mcurry
14. 05. 2022 13.06
+4
Jz bi podleza vn vrgu
cbrman
16. 05. 2022 15.55
-1
Zato ti nisi šef Repsola ,ker bi 8* prvake iz ekip metal.
Rujevit
16. 05. 2022 16.11
-1
O čem ti to??? Podleža več ni v motoGP, se je lani upokojil.
Samsung Android
14. 05. 2022 12.26
+7
Je pa tale situacija z dvema top voznikoma na voljo zaprla marsikatermu mlademu vozniku. No Dovi je out (ampak kriv je tudi gnil petronas), Morbidelli je srecen da ima pogodbo za 23 drugace je out, naslednji na spisku pa je Vinales, ta nima vec kaj iskati v motogp. Zame bo ekipa Marquez / Mir, A. Espargaro - Rins. Ne vidim druge. Ce pa Ducati vzame Martineza namesto Bastianinija pa se dolgo ne bodo imeli prvaka
viljuska1 1
14. 05. 2022 13.51
+1
Samsung Android
14. 05. 2022 12.24
+3
Ce se edinemu tovarniskemu vozniku brez zmage v motogp ne sanja nic je dober samo se za testne voznje