MotoGP

Mir: Prvenstvo je povsem odprto; ko izboljšam še kvalifikacije, bom konkurenčen za zmago

Montmelo, 28. 09. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za najboljšimi motociklisti je osma dirka sezone za VN Katalonije, kjer je do svojih tretjih zaporednih stopničk prišel član moštva Team SUZUKI ECSTAR Joan Mir. Španec navdušuje s konsistentnostjo v zadnjem obdobju in mnogi ga upravičeno uvrščajo med glavne pretendente za naslov svetovnega prvaka elitnega razreda motoGP v letošnji sezoni.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Quartararo suvereno opravil s konkurenco
    02:00
    Iz 24UR: Quartararo suvereno opravil s konkurenco
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katalonije
    05:20
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katalonije

 

Čeprav je dirko na stezi v Montmeloju začel šele iz tretje startne vrste, je Joan Mir (Team SUZUKI ECSTAR) pokazal, da je iz pravega testa. Ne le, da mu je uspelo že na uvodnih ovinkih prehiteti lepo število konkurentov, temveč je v nadaljevanju postajal vse nevarnejši tudi za končnega zmagovalca Fabia Quartararoja (Petronas Yamaha SRT).

"Quartararo je bil tokrat zasluženo najboljši. Že v zgodnji fazi dirke je namreč prevzel vodstvo, ki ga do cilja ni izpustil več iz rok," je Mir uvodoma športno čestital rivalu iz tabora Yamahe in nadaljeval: "Iskreno povedano po slabših kvalifikacijah nisem upal na vrhunski rezultat. A ko se je ukazala priložnost za kaj takega, sem jo z veseljem zagrabil z obema rokama. Všeč mi je, kako se Suzukijev motocikel (uspešno) prilagaja na različne tako podnebne kot tudi razmere na sami stezi. Za nami je zelo uspešen konec tedna v Barceloni, ki ga je s tretjim mestom dopolnil moj moštveni kolega Alex Rins," ni pozabil omeniti svojega rojaka, ki tekmuje za isto moštvo. "Poizkušal sem napasti tudi zmago, a se tokrat ni izšlo. Ko bom dvignil raven svojih kvalifikacijskih voženj, bom v igri tudi za zmago. Za zdaj pa sem zelo zadovoljen s potekom sezone," se Joan Mir zaveda odlično opravljenega dozdajšnjega dela in upa, da se bo po treh zaporednih uvrstitvah na zmagovalni oder pozitiven trend rezultatov nadaljeval tudi po naslednji dirki za VN Francije v Le Mansu.

V Le Mansu nepredvidljivo
"Zdaj imamo dobra dva tedna časa, da se pripravimo na zahtevne pogoje v Franciji. Tam nas čaka še hladnejše in nepredvidljivo vreme. Nihče od dirkačev namreč ne mara hladnega vremena, ki vpliva na marsikatero podrobnost. Začenši od pnevmatik, nujno potrebnih ponastavitev motociklov do dnevne forme posameznika ... Vse to in še več nas čaka v pripravah na deveto dirko v letošnji sezoni. Za zdaj sem zadovoljen z ritmom, a potrebne bodo nadgradnje, če bom želel ostati na mestih, ki jih trenutno zasedam," se zahtevnosti naloge zaveda trenutno drugouvrščeni dirkač skupnega seštevka svetovnega prvenstva (100 točk). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prost1
29. 09. 2020 08.29
-4
Očitno imajo težave z ogrevanjem gum. To je prevsem problem za kvalifikacije, kjer potrebuješ oprijem za en krog. Je pa to prednost za dirko, na kateri bistveno kasneje obrabiš gume. Iz tega naslova tudi najbrž niso hitri na začetku dirke in vedno bolj ob koncu.
AS1983
28. 09. 2020 17.30
-4
Mene je letos presenetilo, ker je mir povsem zasencil rinsa, suzuki prekasno pride v ritem za zmago, kvalifikacije morajo izboljsat, v le mansu v franciji zna bit hladno vreme in dez
Bigbadjohn
28. 09. 2020 10.07
+11
"A ko se je ukazala priložnost za kaj takega, sem jo z veseljem zagrabil z obema rokama. " Ukazala se je, priložnost? Tako pačenje slovenščine je zame enakovredno karikaturi Mohameda v Charlie Hebdu. A raje mi izbrišete komentar, kot popravite svojo napako. Nepohvalno!
barjan?ek1
28. 09. 2020 10.01
+5
Super zanimiva sezona.
SlukiSuzuki
28. 09. 2020 09.55
+8
Neverjeten dirkač je Joan Mir... res vozi z glavo in prebrisano. Rins pa tudi dokaj podoben.. le rama ga še zafrkava. Aja.. brez Marqueza je vsaj napeto malo, če že drugo ne. Rossi pa tudi.. cel vikend hiter potem pa taka napaka..bi si res zaslužil stopničke. Za svoja leta moramo priznati se res dobro pelje. In bolj kot ne bi morali Vinalesa odpustiti oz dati k Petronasu..ker se kova v zvezde s to 1 zmago katero mu je senkal Bagnaia. Ce se ne motim je Rossi vse dirke do Vinalesove zmage zakljucil pred njim....
Bigbadjohn
28. 09. 2020 10.37
+3
Čudno, noben ne napiše, da se "šlepa". Aja, ni Slovenec. Vsaj ne Pogi...
Jože Fortuna
28. 09. 2020 08.47
+9
Če bi bili še 2 ali 3 krogi bi Mir zmagal.
SlukiSuzuki
28. 09. 2020 09.56
+9
Jah kvalifikacije so za njih problematicne. Ko to izboljsajo potem so na pravi poti za zmage.
Drumbass
28. 09. 2020 20.36
-1
en bi bil dovolj..20 ki ne bi zdržale gume cel krog😆