MotoGP

Mir bo nazaj v Misanu: Vrnili so se dirkaški občutki

Misano, 09. 09. 2019 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po daljšem tekmovalnem odmoru, med Silverstonom in Misanom je kar tridedenska pavza, se ta konec tedna nadaljuje motociklistična sezona v vseh razredih. Po prisilnem počitku se v "cirkus" vrača tudi španski dirkač Joan Mir, ki je bil odsoten po hudem padcu na testiranju v Brnu. "Presentljivo hitro so se mi vrnili dirkaški občutki," trdi Španec.

Joan Mir
Joan Mir FOTO: motoGP
Joan Mir že nekaj dni pridno niza kroge na testiranju v Misanu, saj mu manjka kilometrina po prisilnem počitku po hudem padcu na VN Češke v Brnu.
Marc Marquez je po 12 dirkah trdno v vodstvu SP, ima 250 točk, Andrea Dovizioso je pri 172, na tretje pa se je po zadnji zmagi prebil Alex Rins, ki jih ima 149.

"Zadnji mesec ni bil lahek. Po nesreči v Brnu sem bil prikovan na posteljo dobra dva tedna. Težko se je bilo navaditi na popolno mirovanje. na srečo je bilo ob spodbudi bližnjih vse skupaj malce lažje, a komaj sem čakal da vstanem s postelje in sedem na motocikel," je AS-u zaupal Mir, ki se ne želi spominjati padca na testiranjih v Brnu. "Pustimo to zadaj. Važno je, da se dobro počutim, da sem se uspešno vrnil na motocikel. Po tako dolgem obdobju v postelji, je bilo najtežje sesti na motocikel. Sedaj že lahko rečem, da sem ujel pravi ritem, da so se vrnili vsi občutki in da se približujem 100% pripravljenosti. Ko sem po daljši rehabilitaciji prvič sedel na motocikel na testiranjih v Misanu, se mi je zdelo, kot da sem novinec na stezi . Nato so se mi iz ovinka v ovinek počasi vračali vsi občutki."

Mir, ki je v dosedanjem delu sezone osvojil 39 točk in zaseda 13. mesto v skupnem seštevku je komentiral zmago klubskega kolega Alexa Rinsa v Silverstonu. "Presrečen sem zanj. In tudi za ekipo, seveda. Zmaga na VN Velike Britanije je več kot zaslužena. Škoda le, da nisem bil takrat na stezi in slavil skupaj z njim in ekipo," je za AS še dejal Mir, ki je na VN Katalonije zasedel šesto mesto, kar je njegov najboljši letošnji rezultat.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlukiSuzuki
09. 09. 2019 17.21
+5
Samo gasa MIR, drugo leto bo še boljše vse skupaj... Rins - Mir oba talentirana dirkača! GoTeamSuzukiEcstar !
žutaresnica
09. 09. 2019 14.23
+57
Za Korla me skrbi...upam da ni kaj hujšega od ciroze jetr...