MotoGP

Mir na trnih pred VN Porugalske: Tokrat si želim boljše izkušnje

Portimao, 14. 04. 2021 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni prvak Joan Mir (Suzuki ECSTAR) je po dveh dirkah nove sezone v razredu motoGP na šestem mestu v skupnem seštevku, kjer za 18 točk zaostaja za presenetljivo vodilnim Francozom Johannom Zarcojem (Pramac Racing). Na Portimao, kjer se bodo najhitrejši motociklisti zbrali ta konec tedna, Majorčan za nameček nima najlepših spominov. Prenosi prostih treningov se na VOYO začnejo v petek, 16. aprila, ob 10.00.

Mir (na fotografiji) pred začetkom uvodne dirke sezone v Katarju.
Mir (na fotografiji) pred začetkom uvodne dirke sezone v Katarju. FOTO: MotoGP

Na srečo za Joana Mira odstop na zadnji dirki minule sezone, ki jo je gostil Portimao, ni bil usoden za njegove šampionske ambicije. Majorčan je namreč že v Valencii proslavil svoj premierni naslov prvaka v kraljevem razredu, a bil vseeno razočaran, ker je na dirki za VN Portugalske sezono sklenil z okvaro motocikla. 

"Komaj čakam, da se ta konec tedna v Portimau vse skupaj začne, saj smo imeli lani smolo in sem moral odstopiti, kar je bila velika škoda," je pred tokratno preizkušnjo na jugu Portugalske povedal Mir. "Zdaj si želim boljše izkušnje," je dodal dirkač, ki je sezono odprl s četrtim in sedmim mestom na dirkah za VN Katarja in VN Dohe.

VN Portugalske

Želi točke in izboljšave
Mir dodaja, da "zelo uživa" na vratolomni portugalski stezi, enako pa pričakuje, da se bo odzval tudi njegov motocikel.

"Steza bi lahko precej ustrezala našemu motociklu," je nadaljeval Mir, ki v Katarju sicer ni imel veliko uspeha v lovu za najhitrejšimi krogi in se le stežka prebijal do hitrejše kvalifikacijske skupine.

Vrhunci lanske dirke razreda motoGP za VN Portugalske, ki jo je dobil domačin Miguel Oliveira:

"Pomembno bo osvojiti točke in se še naprej izboljševati," je dodal Mir, ki ga je na drugi dirki na dirkališču Losail zasenčil moštveni kolega Alex Rins. Ta se je nekaj časa boril celo za zmago, ki jo je na koncu z izjemnim zaključkom slavil Francoz Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha), medtem ko sta bila v obračunu z Rinsom uspešnejša tudi junaka zadnjega dirkaškega vikenda Johann Zarco in Jorge Martin (oba Pramac Racing) na drugem oziroma tretjem mestu.

Kar šest dirkačev se je zvrstilo v dobrih dveh sekundah in pol, Mir je na sedmem mestu zaostal malce več (+4,868 sekunde). Kako bo v Portimau? Začnemo v petek ob 10.00 samo na VOYO!

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
15. 04. 2021 17.58
+0
Kar šest dirkačev se je zvrstilo v dobrih dveh sekundah in pol,. Halo?? dve sekundi in pol na krog. Koliko je to zaostanka v 25tih krogih? Cela večnost. razen za vr/46, bivšega 9x, za njega bi to bil odličen rezultat.