MotoGP

Mir: Kandidat za naslov? Ne, najmanj trije so pred mano

Madrid, 22. 09. 2020 16.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Joan Mir je eden bolj vročih dirkačev kraljevega razreda motoGP ta hip. Na zadnjih štirih dirkah je kar trikrat stopil na zmagovalni oder. Na dirkališču v Misanu je bil na dveh preizkušnjah vselej na stopničkah, najprej tretji, pred dnevi, ko je šlo za VN Emilije - Romanje, pa celo drugi. Še več, Španec je v tem izjemno nepredvidljivi (covid) sezoni, ko v karavani povrhu ni serijskega šampiona poškodovanega Marca Marqueza, celo v igri za naslov svetovnega prvaka. Za vodilnim Itačijanom Andreo Doviziosom ima pičle štiri točke zaostanka. A Mir pred sabo postavlja najmanj tri tekmece. Ta konec tedna je v Barceloni na vrsti nova dirkaška preizkušnja. S prenosi začenjamo v petek dopoldan na VOYO.

Po sedmih dirkah sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu je vrh v elitnem razredu motoGP povsem zgoščen. Prve štiri dirkače ločijo le štiri točke, v igri za končni naslov pa je tudi vroči Španec Joan Mir. Medtem ko so se tekmeci na vrhu na stezi Marca Simoncellija borili v parih, pa je lep preboj uprizarjal prav Mir. Z 11. startnega izhodišča je bil kmalu povsem blizu, osem krogov pred koncem se je že lahko vmešal v boj za stopničke. "Dal sem vse od sebe. Presrečen sem, to je rezultat, če pustiš srce na stezi. Vesel sem, da sem dobro začel, potem se mi je kar naenkrat odprla avtocesta do odra za zmagovalce," je za Corierre Dello Sport dejal Joan Mir, ki je v kraljevem razredu motoGP debitiral leta 2019 v Katarju. 

Tovarniška ekipa Yamahe je v Misanu končno prišla do najvišje stopničke, potem ko sta nanjo že stopila oba člana podružnične poltovarniške zasedbe Yamaha SRT Fabio Quartararo in Franco Morbidelli.

Od takrat je njegova kariera silno napredovala vse do današnjega dne, ko ga lahko mirno uvrščamo tudi med vroče kandidate za končni laskavi naslov. Podatek, da je na zadnjih štirih dirkah kar trikrat povzpel na zmagovalni oder in ob tem osvojil celo največ točk v tem času od vseh v karavani, govori sam zase. "Nič še nismo storili, smo pa na pravi poti. Odlično je, ko verjameš v ekipo. Tudi po malce slabših sobotnih kvalifikacijah smo verjeli v vrhunski rezultat in na koncu smo bili celo v igri za zmago. Drugo mesto je, glede na to, da smo startali z enajstega, enako zmagi," trdi 22-letni Španec, ki komaj časa na naslednji dirkaški vikend v Barceloni. "Glede na karakteristike dirkališča bi nam steza morala odgovarjati. Tu smo bili lani že zelo dobri, spomnim se, da je Suzuki osvojil četrto in šesto mesto. V tej sezoni želimo še korak dlje," je za Corierre Dello Sport še priznal Mir, ki pa nikakor ne želi bremena borbe za naslov svetovnega prvaka na svojih plečih. "Realno gledano nisem med tistimi najbolj vročimi kandidati. Mislim, da so Andrea Dovizioso, Fabio Quartararo in Maverick Vinales v prednosti. Po mojem mnenju se mora prva iskati prav med omenjenimi tremi," je prepričan Joan Mir.

Joan Mir
Joan Mir FOTO: MotoGP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlukiSuzuki
22. 09. 2020 21.29
-18
Ne upam si trditi, da bo zmagovalec motpGP prvenstva Joan Mir, bom pa zeloooo vesel, ce zakljuci v TOP3. Bodo zelo ponosni nanj vsi glede na to, da je komaj drugo sezono v MotoGP pa se to je zelo kratka sezona. Mislim pa, da v letih ali dvema zna bit zelo nevaren Marquezu in drugim sotekmecem, ker zadnji dve dirki se je prav ponorceval z Rossija ter ostalih. Poba si upa in ve tocno kdaj :) Seveda navijam zanj in za Rinsa! Veselim pa se tudi dne, ko bo MM cist okreval. Mi nekako manjka, ceprav je razred zase.
Zantaja
22. 09. 2020 18.59
-16
Če že ni Markqa,upam da zmaga Juan.
sektor1
22. 09. 2020 17.42
-25
Ajde Markez vrni se pa jih stresi vse po vrsti #MM93king
morgimalo
22. 09. 2020 17.15
-26
"Pred vodilnim Andreo Doviziosom ima pičle štiri točke zaostanka." Kako si lahko pred nekom čeprav si v zaostanku?
Dejan Vovk
22. 09. 2020 19.25
+42
enostavno.... jst mam par jurju pufa... družina Janković pa krepko več.... toliko so pred menoj; da še sam ne vem več ali še sploh sem :P
morgimalo
23. 09. 2020 21.56
+1
Veseli me, da včasih tudi avtor članka prebere kakšen komentar. Lepo da ste predlog "pred" zamenjali s predlogom "za". In vse bi bilo pravilno če... Kaj vam je bilo potrebno dodajati narodnost? "Itačijan"???