MotoGP

Mir: Nisem kalkuliral, Morbidelli in Rins sta bila pač hitrejša

Alcaniz, 26. 10. 2020 06.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Joan Mir se po novi dobri predstavi, tokrat na dirki za VN Teruela v Aragonu, lahko pohvali že s šesto uvrstitvijo na zmagovalni oder. Še drugič v zadnjem tednu dni se je član moštva SUZUKI ECSTAR zavihtel na visoko tretje mesto in s tem še povečal prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva pred prvim zasledovalcem, Francozom Fabiem Quartararojem, ki je zaostal za pričakovanji.

Nov velik spodrsljaj Fabia Quartararoja (Petronas Yamaha SRT) je prišel kot naročen za Joana Mira, ki je, kot že rečeno, nekoliko povečal svojo prednost v skupnem seštevku prvenstva, ki zdaj pred Francozom znaša 14 točk (137/123). 

Mir je po dirki pojasnil, da ni kalkuliral, saj bi se v nasprotnem zelo težko z 12. startnega mesta zavihtel na tretje. "V tej sezoni vidimo, da je daleč najpomembnejša prvina dirke dober start. Meni je tokrat znova uspel odličen vstop v samo dirko, kar se mi je ne nazadnje obrestovalo z novimi stopničkami. Tokrat sta bila Franco (Morbidelli, op. p.) in Alex (Rins, op. p.) pač hitrejša, a zaradi tega nisem nič manj zadovoljen. Ravno nasprotno, zelo sem zadovoljen s končnim razpletom dirke," je po šesti uvrstitvi med najboljše tri v tej sezoni povedal vodilni dirkač elitnega motociklističnega razreda, ki si ne nalaga nepotrebnega bremena v boju za naslov svetovnega prvaka.

"Dejstvo, da sem trenutno vodilni v skupnem seštevku, ne spreminja moje dnevne rutine oziroma priprav na vsako dirko posebej. Do konca sezone so ostale še tri preizkušnje, na katerih bom dal absolutno vse od sebe, na koncu pa bomo videli, kaj mi bo to prineslo v rezultatskem smislu. A že zdaj lahko to sezono ocenim za zelo uspešno," zadovoljno pravi Joan Mir, ki se kljub ne ravno lepim spominom na predhodne dirke v Valencii že veseli dveh zaporednih preizkušenj na tamkajšnjem prizorišču.

"Če želim ostati v enakovrednem boju za skupno zmago, moram najti način tudi za takšne zagate. Res je, da se naš motocikel v prejšnjih letih v Valencii ni znašel najbolje, a prepričan sem, da smo vsi skupaj toliko napredovali, da ne bo večjih težav. Za mano stoji zelo sposobna skupina strokovnjakov, ki bo že našla način, kako karseda najbolje pristopiti k naslednjima preizkušnjama," še sporoča samozavestni španski dirkač. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.jezdimir
27. 10. 2020 09.27
+16
Mir ni kalkuliral? ...enostavno prepočasen je, Rins je hitrejši...hehehe
silly
26. 10. 2020 11.33
-24
Pol bo pa MM na zadnji dirki nazaj prišel in jih vse lepo pošolal in jim pokazal kje jim je mesto....sad but true
Dermeister
27. 10. 2020 14.13
+14
mptour
26. 10. 2020 09.43
-12
Mu najbolj privoščim.
Carmencula
26. 10. 2020 09.42
+12
Vprašanje je kaj si misli Yamaha z menjavo Rossi Qvatro...iz dežja pod kap ali od slabega k slabšemu..
SlukiSuzuki
26. 10. 2020 08.45
-16
Mir vozi pazljivo in z glavo. Tako je tudi pravilno. Če zmaga dirko ali ne si zasluži biti prvak. Quartararo, Viñales, Morbideli so dosegli že zmage, ampak niso konstantni, in te zmage ne pomenijo nič, razen če bodo zdaj do konca na stopničkah. Upam samo, da Mir ne bo klonil pod pritiskom zdaj v zadnjih treh dirkah.