MotoGP

Mir ostaja? 'Ne mudi se mi podaljšati s Suzukijem'

Madrid, 01. 12. 2021 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
3

Svetovni prvak iz leta 2020, ko je sploh prvič osvojil naslov v elitnem razredu motoGP, ima pred seboj, vsaj na papirju, še zadnjo sezono v ekipi Suzukija. Španec v tem trenutku še ni na jasnem, če se bo z Japonci uspel dogovoriti za podaljšanje pogodbe, ali pa bo zamenjal klubske barve in garažo. "Želim dirkati z motociklom, ki bo konkurenčen v boju za naslov," med drugim sporoča Joan Mir.

Več videovsebin
  • Balanca: rezime sezone
    13:45
    Balanca: rezime sezone
  • Iz 24UR: Dirkači prvenstva motoGP so se preselili v Jerez
    02:24
    Iz 24UR: Dirkači prvenstva motoGP so se preselili v Jerez
  • Iz 24UR: V Valencii slovo Rossija
    02:11
    Iz 24UR: V Valencii slovo Rossija

Joan Mir je sezono med dirkaško elito končal s četrtim mestom na VN Valencie. Španca je bolelo spoznanje, da ni bil konkurenčen za zmago. Celo tako zelo bolelo, daje v pogovoru za Corriere Dello Sport izrazil sum nad kakovostjo Suzukijevega dirkalnika za prihajajoče obdobje. 

V končnem seštevku motociklistične sezone za leto 2021 je Francoz Fabio Quartararo zbral 278 točk, Italijan Francesco Bagnaia 252, Španec Joan Mir pa 208.

Svetovni prvak iz leta 2020 je sezono končal na tretjem mestu v skupni razvrstitvi s 208 zbranimi točkami, kar je točno 70 manj od novopečenega prvaka Fabia Quartararoja. "Zaupam Suzukiju in upam, da podobno sezono, kot je bila tista leta 2020, ko smo prišli do laskavega naslova. Srčno upam, da bomo našli skupni jezik, da bom o imeli iste oziroma zelo podobne cilje za prihajajoče obdobje. Če bo temu zares tako, potem ne vidim težav v smeri podaljšanja sodelovanja. V nasprotnem pa ... " je bil malce skrivnosten v pogovoru za Corrire Dello Sport 25-letni Španec, ki ga pogodbo s Suzukijem veže še za leto 2022. Potem bo prost "igralec" ... "Verjamem v napredek dirkalnika, verjamem, da bo v naslednji sezoni še hitrejši, kot je bil." 

Joan Mir
Joan Mir FOTO: MotoGP

Španec je italijanskemu športnemu časniku hitel razlagati besede Kevina Schwantza, ki je Mira "obtožil" da je bil v minuli sezoni povprečen in nikakor ne na nivoju nekdanjega šampiona razreda motoGP. "Prav nič ne delim njegovo mnenje. Da sem bil počasen? Sploh ne. Na razpolago sem imel skorajda v celoti povsem enak dirkalnik kot v šampionski sezoni in bil z njim celo hitrejši na vseh stezah. Težava je bila v tem, da je konkurenca močno napredovala in zato nisem bil na mestih, ki bi jih sicer želel." Za leto 2022 Joan Mir napoveduje nov napad rojaka Marca Marqueza na naslov svetovnega prvaka. "Če bo zdrav, bo po moje prav on tisti, ki ga bomo morali premagati v boju za končno lovoriko. Ponavljam, če bo povsem zdrav."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

turojen
02. 12. 2021 10.40
+2
Bo al pa tud ne
Ici
01. 12. 2021 16.11
+1
Ljudem, ki niso zdravniki, specialisti oftalmologi ali nevrologi, je težko razložiti težo poškodb možganskih živcev, ki privedejo do dvoslik in okvarjenega vida. Zadeva zna biti zelo, zelo resna.
Ni nam vseeno
01. 12. 2021 17.55
-5