MotoGP

Mlajši od bratov Marquez: Cilj? Naslov svetovnega prvaka, seveda

Madrid, 05. 05. 2020 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V prvenstvu motoGP bosta prvič v zgodovini brata dirkala v istem moštvu. V ekipi Honda se je aktualnemu prvaku Marcu Marquezu pridružil mlajši brat Alex. "Želim postati najboljši novinec," je kot prvi cilj izpostavil 24-letni Španec, ki je v elitni razred prišel kot dvakratni svetovni prvak. Leta 2014 je osvojil naslov v razredu moto3 in lani v razredu moto2. V dejstvu, da bo brat tudi moštveni kolega in tekmec, vidi predvsem koristi. "Breme rezultata pa je tako ves čas prisotno."

Marc Marquez Alex Marquez
Marc Marquez Alex Marquez FOTO:

Po petih sezonah v srednjem razredu je lani Alex Marquez končno uresničil pričakovanja in osvojil naslov prvaka. 

Zmagovalec dirke razreda motoGP za sploh prvo organizirano virtualno veliko nagrado vseh treh razredov (VN Španije) je Maverick Vinales. Ta je kar malce presenetljivo na 'domačih' tleh v Jerezu pometel z zmagovalcema prvih dveh virtualnih dirk v Avstriji in Mugellu – Alexom Marquezom (tokrat drugi) in Francescom Bagnaio (tokrat tretji). 

Ker si je nabral veliko izkušenj, ve, da ne sme pričakovati preveč v svoji krstni sezoni med najmočnejšo konkurenco razreda motoGP, kjer bo Hondino garažo delil s starejšim bratom, serijskim zmagovalcem v kraljevem razredu, Marcom. "Želim postati najboljši novinec," je kot prvi cilj izpostavil 24-letni Španec, ki poudarja, kako pomembno je, da ima v isti ekipi brata. In to kakšnega. Skorajda nepremagljivega ... "Marc me je vedno ščitil. Na vsakem koraku sem čutil, da me varuje. Ne samo v motociklistični karieri, tudi v vsakdanjem življenju je bil vedno pripravljen pomagati, me zaščititi," je med drugim za Corriere Dello Sport povedal novopečeni član Hondine družine, aktualni prvak razreda moto2. "Na določen način pa so vse te njegove serijske zmage in naslovi obremenili našo družino, saj večina sedaj podobne stvari pričakuje tudi od mene. Skušam se koncentrirati zgolj nase. Vem, da na nekatere stvari nimam vpliva, na vseh tistih, kjer pa lahko vplivam, pa želim dati vse od sebe," je bil brez dlake na jeziku Alex Marquez, ki je takoj spoznal, da je kraljevi razred povsem druga zgodba, kot pa sta šibkejša moto3 in moto2, kjer je bil Alex ves čas v ospredju. "Potreboval bom čas. Koliko? Upam, da čim manj. Da se bom hitro prilagodil novim razmeram." 

Alex se je za ugledni italijanski športni časnik spomnil tistega dne v Valencii, ko so njegove sanje postale resničnost in ko je postal tudi uradno član Hondine družine. "Tista nedelja je bila res divja in pestra. Še dopoldan nisem vedel, če bom zares podpisal s Hondo, potem pa se je vse odvilo izredno hitro. Ob tem so me na vsakem koraku navijači in radovedneži spraševali, če sem oziroma bom podpisal za Hondo. Bilo je naravnost kaotično. Morda bi bilo bolje, če bi se vse to dogajalo med VN Malezije," je priznal novopečeni dirkač Honde, ki ima v žepu naslov razreda moto3 iz leta 2014 ter moto2 iz lanske sezone.

Alex in Marc Marquez
Alex in Marc Marquez FOTO: MotoGP

Sosledje dogodkov je predvidljivo. Želje in ambicije Španca tudi ... "Seveda, moj veliki in edini cilj je osvojiti naslov svetovnega prvaka v motoGP. Trnova pot me čaka do njega, a verjamem, da mi v končni fazi lahko to tudi uspe. Zavedam pa se, da bo to najbolj zahteven in največji korak v moji karieri." Alex Marquez je ves čas tudi tarča zlobnih jezikov, nevoščljivcev in predvsem skeptikov. Zakaj, je znano ... "Vem, da je ogromno ljudi, ki govorijo, da sem k Hondi presedlal zgolj in samo zato, ker je tam moj brat Marc. On naj bi bil tudi po njihovem mnenju edini razlog, da sem lahko podpisal za to ekipo. Ne zamerim jim, takšni so ljudje. Večinoma. Tiho bom, skušal bom govoriti na stezi in s tem zapreti usta številnim."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zurbrigen
05. 05. 2020 21.52
+5
Joker junior, men zgleda tale MM kot tip iz filma Joker enak glupi nasmeh ki ga ima vedno če je resen ali kakršne koli volje vedno isti priučen nasmeh.
resnicaosvobaja
05. 05. 2020 16.11
-17
Če se Rossi nikakor ne more odločiti glede kariere, bi moral podpisati enoletno pogodbo s Hondo
TheWorldChampion
05. 05. 2020 13.47
-16
Zadeva je zelo enostavna. Ko bo Marc odšel v penzijo, pa bo Alex podedoval njegovo čudežno Hondo, ki sama vstaja s tal in sama vozi, njen zdajšnji voznik MM93 pa nima pojma o vožnji in dirkanju, a niso to tvoje 1000-krat napisane izjave @jezdimir, bralec, ki je tako kulturen, da že najmanj 5 let oddaja zmazke s svojim prvim nickom in ga zaradi korektnosti in prijaznega nivoja pisanja noben moderator ne blokira?!!
resnicaosvobaja
05. 05. 2020 16.08
-13
Honda je menda edini dvokolesnik , ki se tudi sam v mirovanju ne prevrže... stojalo ima iz istega razloga, kot so imeli kamikaze čelade ...
Kaktusy
05. 05. 2020 16.24
+13
Korl a ti res nikoli ne boš dojel da je jezdimir zate doktor znanosti, da niti ne omenjam ogromnega prepada med vama kar se tiče kulturnega dialoga, sicer pa kaj bi ti govoril itak vsi vedo razen tebe.
TheWorldChampion
05. 05. 2020 19.41
-19
Tokrat se bom vzdržal komentarja, ker sem preveč nasekan, ampak, resnica, kaj ti porečeš na to?
TheWorldChampion
05. 05. 2020 20.15
-11
Ok, zgleda da se je @resnica tudi podal v alkohol kot pravi Štajerc, ampak nazaj k tvojemu jokajočemu zmazku jezdimir - ti si ena navadna cmera, ki je v varstvu moderatorjev iz kateregakoli razloga pač, tudi če me z pomočjo tvojih adminov stokrat še zblokirate, bom vedno znova vaš trn v rumeni peti, sem pa ti že ogromnokrat dokazal, da mi ne sežeš niti do gležnjev, isto kot Rossi ne Marquezu na stezi.
Malo_sutra
05. 05. 2020 13.46
+8
Kaj je z angleščino pri teh ljudeh? Raje naj govorijo v svojem jeziku kot pa da se blamirajo.
Reši se kdor se more
05. 05. 2020 12.58
-6
Bo pa treba še malo žgančke papcat :)
motorist_mb
05. 05. 2020 12.35
-2
Alex dokler bo Marc vozil Hondo lahko samo sanjaš naslov kot ostali...mali je enostavno car!
tarzan13
05. 05. 2020 12.43
+20
kater mali zdej ? sej je mlajši večji od starejšega po višini
resnicaosvobaja
05. 05. 2020 16.35
-17
Poskusi združiti MM je manjši ...in ....mali je car...