MotoGP

Morbidelli po izvrstni sezoni v motoGP še na reliju v Monzi

Portimao, 21. 11. 2020 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Italijan Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT), ki te dni nastopa v Portimau na zadnji dirki sezone motociklističnega razreda motoGP, bo dirkal na reliju v Monzi, so sporočili iz vodstva tekmovanja WRC. Petindvajsetletni Rimljan, ki je letos dobil tri dirke, bo na zadnji preizkušnji sezone SP v reliju dirkal s hyundaijem.

Morbidelli (na fotografiji) se je v zadnjih sezonah že nekajkrat izkazal na dveh, zdaj se bo preizkusil še na štirih kolesih.
Morbidelli (na fotografiji) se je v zadnjih sezonah že nekajkrat izkazal na dveh, zdaj se bo preizkusil še na štirih kolesih. FOTO: MotoGP

Franco Morbidelli bo branil barve moštva Withu Motorsport, ki je letos nastopalo v razredu WRC 3. Junija je bil Morbidelli del promocijskega dogodka v Toskani, zdaj pa bo nastopil na domači dirki, ki poteka po asfaltnih cestah v okolici Monze in deloma tudi na slovitem dirkališču F1.

"Zares sem navdušen nad tem, da bom dirkal na preizkušnji za svetovno prvenstvo. To bo izjemna priložnost, da se pomerim z najboljšimi dirkači na svetu in nastopam v drugem športu. Četudi bo izkušnja zabavna, se bom moral hitro učiti, prilagajanje pa zagotovo ne bo enostavno," je za spletno stran svetovnega prvenstva v reliju (WRC) dejal odlični dirkač na dveh kolesih.

"To so priložnosti, ki se ti v življenju redko ponudijo," je še dodal dirkač motoGP, ki bo prvi dan relija Monza dopolnil 26 let.

Morbidelli se v razredu motoGP bori za drugo mesto v skupnem seštevku. V njem ima 142 točk, štiri več od tretjega Španca Alexa Rinsa (Suzuki ECSTAR) in 15 več od četrtega Španca Mavericka Vinalesa (Monster Energy Yamaha). V boju za drugo stopničko je na zadnji dirki sezone za VN Portugalske teoretično kar šest dirkačev, medtem ko je naslov svetovnega prvaka že osvojil Španec Joan Mir (Suzuki ECSTAR). V karieri je Italijan, ki ima tudi brazilske korenine, nastopil na 48 dirkah razreda motoGP, vse tri zmage je zabeležil v letošnji sezoni, skupaj pa je štirikrat stal na odru za zmagovalce. Leta 2017 je osvojil naslov v razredu moto2.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.