MotoGP

Morbidelli: Začetek dneva je bil slab, a boljšega konca si ne bi mogel želeti

Barcelona, 15. 06. 2019 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Franco Morbidelli (Yamaha) je kljub bolečemu padcu na tretjem prostem treningu pred kvalifikacijami za VN Katalonije zadovoljen s svojim izkupičkom. Kvalifikacije je končal na visokem četrtem mestu, po nespametni potezi moštvenega kolega Mavericka Vinalesa (Yamaha) pa bo dirko začel iz prve startne vrste.

Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) je na tretjem prostem treningu lovil najboljši čas, ko je v trinajstem ovinku izgubil nadzor nad motorjem in končal v pesku pri hitrosti 193 kilometrov na uro. "Moram se zahvaliti svoji ekipi. Od tretjega do četrtega prostega treninga so odlično prilagodili nastavitve motorja. Jutro je bilo zelo boleče, saj sem utrpel enega izmed najhujših padcev v svoji karieri. Nisem vedel, kaj naj pričakujem od popoldneva, a končalo se je zelo dobro," je bil vesel Morbidelli, ki je postavil četrti kvalifikacijski čas. A bo Italijan zaradi kazni, ki jo je zaradi nepravilnega oviranja Fabia Quartararoja (Petronas Yamaha SRT) s strani tekmovalne komisije prejel Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha), dirko začel kot tretji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 
Kljub dobremu končnemu izkupičku pa je 24-letni dirkač Yamahe previden z napovedmi pred nedeljsko dirko. "Oceniti moramo situacijo, a drži, da smo bili hitri celoten konec tedna. Upravičeno smo lahko samozavestni. Zdaj nam preostane zgolj to, da se temeljito pripravimo na dirko. Izbira gum bo zelo pomembna, saj bo zelo vroče," je poudaril Morbidelli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Katalonije
VN Katalonije FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

moto-gp
16. 06. 2019 14.42
Čestitke prvim trem in vsem, ki so dirko naredili zanimivo.
moto-gp
16. 06. 2019 14.40
+2
Dvojna zmaga danes za družino Marquez na domači dirki. Čestitke!
AS1983
16. 06. 2019 07.29
+1
Bomo videli kako se bo odrezal na dirki, lahko pride na stopnicke