MotoGP

Morbidelli: Navijači na tribunah? Kot da se sezona vnovič začenja

Misano, 05. 09. 2020 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sedma od skupno petnajstih dirk te (čudne) motociklistične sezone bo 13. septembra v Misanu za VN San Marina. Dirkači vseh razredov se je še posebej veselijo, saj bo prva po divjanju epidemije koronavirusa, na kateri bodo (predvidoma) prisotni tudi navijači. Seveda ob posebnih ukrepih in maksimalni varnosti vseh navzočih, a vendarle se bodo "zgodili" tudi gledalci. "Navijači na tribunah? Še pred mesecem ali dvema ne bi verjel," pravi Franco Morbidelli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lanski dirkaški vikend je v Misanu sicer spremljalo 158 tisoč navijačev, letos pa bodo tribune odprte približno 10-odstotno. Za navijače, ki jim bo dovoljen vstop, bo skrbelo več kot 700 redarjev, ki bodo pozorni predvsem na pravilno medsebojno razdaljo. 

Dirkače vseh razredov 13. in 20. septembra prav tako čakata dve preizkušnji, ki ju bodo na prizorišču že lahko spremljali navijači. Tudi vi, dragi gledalci, s prenosi na VOYO in Kanalu A. Organizatorji dirk so sporočili, da bo na voljo deset tisoč vstopnic.

Čeprav bo navijačev precej manj kot v preteklosti, pa že podatek, da bodo dirkali pred gledalci na tribunah, med tekmovalci vzbuja posebna čustva. Franco Morbidelli se je za Corriere Dello Sport naravnost raznežil. "Skorajda ne morem verjeti. Tako slabo je kazalo še pred kratkim, sedaj pa je naša realnost, da bomo prvič v sezoni pozdravili navijače. Ni važno, če jih bo manj kot v preteklosti. Pomembno je, da bodo na tribunah," je za Corriere Dello Sport presrečen Morbidelli. 

Franco Morbidelli
Franco Morbidelli FOTO: motoGP

Pred dvojnim programom v Misanu je za dirkače to zares fantastična novica. 

Francoz Fabio Quartararo ima na vrhu skupnega seštevka tri točke prednosti pred Italijanom Andreo Doviziosom, tretji pa je Španec Maverick Vinales, ki za vodilnim zaostaja že 22 točk.

"Gre za prvi, a pomemben korak k "normali". Vračamo se k našemu vsakdanjiku. Komaj čakam, da se začne podaljšani dirkaški vikend na stezi, ki jo posvečamo Marcu Simoncelliju, zato je vse skupaj še toliko bolj čustveno," trdi Morbidelli, ki je prepričan, da bo prav za italijanske dirkače v karavani dvojni program v Misanu še posebej nabit s čustvi. "Čakata nas posebna dirkaška vikenda. Upam, da me ne bodo zanesla čustva in bom znal veliki motiv prenesti na stezo. Že od prvega prostega treninga naprej želim biti pravi. Po dvojnem programu v Spielbergu smo si vzeli nekaj dni počitka, od ponedeljka pa že treniramo na polno." 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
06. 09. 2020 12.25
-3
Letosnja sezona bo se napeta do konca