MotoGP

Morbidelli: Še pred sedmimi leti sem nastopal v italijanskem prvenstvu

Misano, 14. 09. 2020 06.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Da je Franco Morbideli (Petronas Yamaha SRT) iz pravega testa, je pokazal že na predhodnih dirkah, ko je bil vseskozi blizu najboljšim. Toda na dokončno potrditev svoje kakovosti je moral počakati vse do dirke v Misanu, kjer je z dominantno vožnjo od starta do cilja prišel do svoje premierne zmage med elito.

Za Francom Morbidellijem (Petronas Yamaha SRT) je izjemen minuli konec tedna v Misanu. Ne le zmaga, s katero je dobil dokončno potrditev svoje kakovosti, temveč način, s katerim je prišel do nje, je navdušil mnoge, ki mu v karavani MotoGP napovedujejo zelo svetlo prihodnost. Tudi sam je bil po dirki za VN San Marina vidno zadovoljen in poln čustev. "Težko je v nekaj minutah povzeti vse, kar se je dogajalo ta vikend v Misanu. To zmago doživljam zelo čustveno in hkrati kot potrditev kakovostnega dela v minulih letih," je v pogovoru po veliki zmagi nad konkurenco uvodoma dejal član poltovarniške Yamahe in nadaljeval: "V teh trenutkih so moje misli predvsem pri peščici oseb, ki mi že vrsto let nesebično stojijo ob strani in me podpirajo na moji športni poti. Če bi me kdo še pred sedmimi leti, ko sem na tem dirkališču v Misanu nastopil v italijanskem državnem prvenstvu, vprašal, ali si upam napovedati dan, ko bom stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v najelitnejšem motociklističnem razredu, mu ne bi upal ponuditi odgovora. Kajti pot od začetkov do vstopa med elito je tako zahtevna, trnova in dolga, da je pravzaprav nemogoče napovedati, kdaj ti bo uspel za nas motocikliste sanjski preboj med najboljše."   

Rossi vseskozi verjel vanj
Franco je izpostavil veliko vlogo izkušenega Valentina Rossija pri svoji premierni MotoGP zmagi: "Ko govorim o osebah, ki se jim moram zahvaliti za vse, kar so storile zame v preteklosti, je Valentino povsem pri vrhu seznama. Od samega začetka je verjel vame, tudi takrat, ko bi marsikdo lahko dvignil roke in obupal, je on verjel v moje zmožnosti in mi ponudil priložnost, da se razvijam kot dirkač in kot oseba v njegovi sloviti Akademiji. Tudi na tokratni dirki je odigral zelo pomembno vlogo pri moji zmagi; če mi ne bi tako dolgo dihal za ovratnik, verjetno tudi sam ne bi pritiskal na plin tako vztrajno in natančno vse do cilja. Škoda, da mu je na koncu malce zmanjkalo za stopničke, toda kljub vsemu se moramo zavedati, da govorimo o živi legendi motociklističnega športa. In hkrati eni od največjih v zgodovini športa nasploh." 

Franco Morbidelli je s sijajno predstavo prišel do svojega prvenca v razredu motoGP na dirki v Misanu.
Franco Morbidelli je s sijajno predstavo prišel do svojega prvenca v razredu motoGP na dirki v Misanu. FOTO: MotoGP

Glede na dejstvo, da točkovna razlika v skupnem seštevku svetovnega prvenstva med prvimi 12 dirkači znaša pičlih 30 točk, se že zdaj postavlja vprašanje Morbidellijeve konkurenčnosti v boju za naslov svetovnega prvaka elitnega razreda.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Sem dirkač, ki gre dirko po dirko. Nikoli, ampak res nikoli v svoji dozdajšnji karieri nisem preskakoval stopnic. Zavedam se, da se mi s to zmago odpirajo lepe možnosti za naprej, toda ne želim prehitevati dogodkov. Ne skrivam, imam ambicije nekega dne postati tudi svetovni prvak, a gremo lepo po vrsti. Sem dirkač v razvoju, ki se mora naučiti še veliko stvari. A da bom nekega dne skušal osvojiti naslov, to zagotovo drži," je zaključil Morbidelli.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komanndoss
14. 09. 2020 10.38
-31
Peti različni zmagovalec na 6. letošnji dirki potrjuje mnenje Stonerja, enega res najboljših dirkačev v zgodovini, kjer se ne štejejo skeči, TV Showi in afnanje pred kamerami, ampak golo dirkanje - dirkač, mašina in steza. Dejansko se je zdaj pokazalo, koliko boljši dirkač je Marquez od ostalih in kaj zna iztisniti iz skoraj neobvladljive Honde. Je pa to letošnje, rekel bi, zelo osiromašeno prvenstvo, zelo zanimivo za slučajne nedeljske gledalce, ki lahko gledajo povsem izenačeno dirko, kjer vsako nedeljo zmaga nekdo drug, naslednji vikend pa že tava v ozadju. Zdaj še pridejo po zmago Rins, Mir, Vinales, Miller, mogoče celo Rossi, če bo zaužil dovolj viagre in tako bo ta smešna sezona pri kraju, zmagovalca je nemogoče določiti, ker bo verjetno deset ljudi imelo okrog 140 točk na koncu. Dobesedno ples miši brez mačke. Naj uživajo, naslednje leto pa bo žal spet vse po starem. Marquez, Marquez in še enkrat Marquez. Še bodo fantje žulili stolčke na akademiji.....
.jezdimir
14. 09. 2020 11.15
+22
Markec je zgodovina, v tej konkurenci nima več kaj delat...enostavno poba ni dorasel...pa če se ti Korl razpočiš ne bo drugače...hehehe
Komanndoss
14. 09. 2020 12.16
-17
haha ne da se mi več, res si tele od teleta jezdić
nightifly
14. 09. 2020 10.25
+13
Stoner je nekaj komentiral ,da ni dobro ,ker ni MM . Tu bii bila moja ocena vecplastna ,ker je mislil mogoce Stoner na fakt ,da je mm kot fa*ke psicek -vaba , ki ga vlec avto na konjskih dirkah , ostali pa kot bumbarji zadaj sledijo in se lomijo . Mogoce je njemu ,Stonerju to bilo potrebno . MM ni potreboval tega ,vsaj vecinoma ne ,ker je bila njegova sajtrga vedno spredaj ,vsaj vecinoma ,drugi pa se medsebojno borili za nizja mesta . Dober dirkac tekmuje v bistvu s seboj . Sebe mora premagati ,in ce je hitrejsi od vseh ,je prvak . O tem kako razmislja en dirkac ,bi mogoce najbolje povedal plezalec , ki je odvisen samo od svoje moci ,se bolj pa psihicne trdnosti ko visi v neki skali za zivljenje . Tam mora sebe premagati ,oz. lahko recem skalo , toda to je v bistvu -sebe . Premagati vse drobne sibke stvari v sebi . In podobno je to pri 300 / uro . Samo ena sibkost ,zamujen trenutek in te ni vec . Stoner zal ni uspel izven piste premagati hudo psih .bolezen , zato mogoce tudi taki odgovori . Vseeno pa je vrhunski dirkac .Zal premalo let v dirkanju .
nightifly
14. 09. 2020 10.13
+16
Odlicen , skromen , zelo miren dirkac ,kar mi je tudi vsec .Njegovo dirkanje brezprekorno , stabilen dirkac , upam,da bo skupaj z Peccom in Fabiom ,pa se katerim krojil vrh GP-ja . Neverjetni so vsi ti mladi dirkaci, ne vsi ,ki so komaj prisli iz moto 2 ,pa ze vozijo cisto spredaj vkraljevski klasi . Bravo .
Diegol14
14. 09. 2020 08.46
+28
Roman M.
14. 09. 2020 08.13
+34
Vse čestitke, se ve kdo ga je učil ! Je pa seveda tudi sam talent, le tako naprej !!