MotoGP

Morbidelli: Ta sezona je fantastična, škoda le, da nisem več v igri za naslov

Le Mans, 06. 10. 2020 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Franco Morbidelli je eno od odkritij te čudne motociklistične sezone. Dirkač Petronas Yamahe se je prvič v karieri "posladkal" z zmago v kraljevem razredu motoGP, nekajkrat je odpeljal najboljše čase v kvalifikacijah, vse skupaj pa mu to prinaša trenutno peto mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Italijan je še naprej v igri (najmanj) za stopničke ob koncu sezone. Zbir točk namerava popraviti prihajajoči konec tedna, ko bo šlo zares za VN Francije v Le Mansu. S prenosi začnemo v petek dopoldan na VOYO, ko bosta prosta treninga vseh razredov.

Franco Morbidelli
Franco Morbidelli FOTO: motoGP

Franco Morbidelli je tudi na zadnji dirki sezone za VN Katalonije v Barceloni napovedoval vrhunski rezultat. Še posebej, ko je v soboto odpeljal najhitrejši krog in si priboril najboljše izhodišče pred nedeljsko dirko.

 

 

Skupno je na vrhu Francoz Fabio Quartararo s 108 točkami, Španec Joan Mir je drugi s 100, Maverick Vinales tretji z 90, Italijan Andrea Dovizioso je s 84 zdaj četrti, njegov rojak Franco Morbidelli pa peti z osvojenimi 77 točkami. 

"Zmagi v kvalifikacijah se ne gleda v zobe. Resda nato na dirki nisem bil povsem v ospredju, želel in napadal sem najmanj stopničke, a tudi četrto mesto v tej sezoni, ko smo dirkači zelo zgoščeni skupaj, zelo dober rezultat," se spominja Barcelone Franco Morbidelli, ki se je v tej sezoni prvič v karieri posladkal z zmago v kraljevem razredu. "To je bila prelomnica, dokazal sem sebi in drugim, da se lahko peljem z najboljšimi, da sem lahko celo pred njimi. Odlično spoznanje je to pred nadaljevanjem sezone in tudi kariere," je za Corierre Dello Sport razpredal Morbidelli, ki se zaveda, da je imel poleg zmage v Misanu, njegove prve na športni poti sploh, še nekajkrat zelo lepe možnosti, da se zavihti prav na vrh. 

Fabio Quartararo in Franco Morbidelli
Fabio Quartararo in Franco Morbidelli FOTO: motoGP

"Imelo sem obilo smole, toda ne želim se pritoževati. Enkrat te sreča poboža, drugič spet ti nekaj vzame. Nujno je le, da te porazi ne potolčejo preveč, kot tudi, da te zmage ne dvignejo preveč v višave," je bil za italijanski športni časnik izčrpen 25-letni Rimljan. "Ta sezona je po vseh ocenah fantastična. Najboljša v moji karieri sploh. Odlično se počitim fizično in mentalno. Z dirkalnikom sva na ti, kar je plod odličnega dela v naši garaži." Morbidelli vendarle objokuje nekatere zamujene priložnosti in tudi odstope, zaradi katerih je določene dike končal z ničlo. "S temi odstopi sem se oddaljil od boja za naslov svetovnega prvaka. Morda se bodo komu moje besede zdele preveč optimistične, toda dejstvo je, da bi lahko bil še bližje vodilnim po točkovnem zbiru." Pred durmi je nov izziv. VN Francije v Le Mansu. "Jemljem jo kot vsako dirko. Imam dober občutek po sobotnem pole positionu v Barceloni in končnem četrtem mestu na dirki. Komaj čakam, da se začne podaljšani vikend na tem legendarnem dirkališču," je zaključil Franco Morbidelli. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
07. 10. 2020 12.43
-13
Morbidelli: Ta sezona je fantastična, škoda le, da nisem več v igri za naslov, in Petronasovi šefi ga bodo zamenjali z bivšim 9x, Rossi: Nisem več v igri za naslov
prost1
06. 10. 2020 21.26
-13
Njegova smola. Super dirkač , ampak žal v času Marqueza.