MotoGP

Ducatijevo moštvo Gresini Racing predstavilo svoja aduta

Rim, 15. 01. 2022 14.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ducatijevo moštvo Gresini Racing MotoGP se je predstavilo pred novo sezono. V boj za točke in odmevne uvrstitve se bosta podala dirkača Enea Bastianini in Fabio Di Giannantonio. Projekt je v "rokah" družine Gresini, saj je vse pod nadzorom lastnice moštva, Nadie Padovani Gresini.

Enea Bastianini
Enea Bastianini FOTO: motogp.com

Danes se je uradno predstavila ekipa Gresini Racing MotoGP. Moštvo, ki ga je ustanovil Fausto Gresini, se v razred motoGP po sedmih letih vrača kot samostojna ekipa. Projekt vodi lastnica ekipe, Nadia Padovani Gresini. V "družini" Ducati je še vedno Italijan Enea Bastianini, ki je lani že stopil na zmagovalne stopničke z Ducatijem, v moštvu se mu je pridružil novinec v razredu motoGP, rojak Fabio Di Giannantonio.

Oba dirkača bosta leta 2022 dirkala na motociklu Ducati Desmosedici GP21, ki so ga lahko navijači videli že novembra lani na dirki v Jerezu. Bastianini je že dokazal, da je lahko  s svojim novim motociklom izjemno konkurenčen, lani je sicer zasedel enajsto mesto v skupnem seštevku sezone. Naslov svetovnega prvaka je osvojil Francoz na yamahi, Fabio Quartararo.

Di Giannantonio je pokazal odlične obete za prihajajočo sezono. Italijanskega dirkača, ki ima zdaj na motociklu številko 49, prvi preizkus čaka na prvih testiranjih v Sepangu, ki so rezervirana izključno za novince razreda motoGP (31. januar). Italijan je v lani dirkal v razredu moto2, na koncu sezone je bil na sedmem mestu.

Enea Bastianini je v izjavi za uradno stran razreda motoGP dejal: "Nove barve motocikla so zelo posebne. Ko sem ga prvič videl, se mi je zdelo malo čudno, zdaj, ko ga vidim v živo, pa lahko rečem, da je neverjetno. Tako odličen motocikel ne more biti drugačen kot hiter! Čez kakšnih dvajset dni gremo na teste in komaj čakam, da se vrnem na svojega ducatija. Ekipo sem spoznal že na prvem testu, imeli smo priložnost da se bolje poznamo in delamo skupaj, in lahko trdim, da imam super ekipo. Mislim, da bo sezona zelo zanimiva, prepričan sem, da bomo dosegli odlične rezultate. Komaj čakam za začetek sezone!"

Prva dirka sezone je na sporedu 6. marca v Katarju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
15. 01. 2022 21.46
+17
Bastianini bo mešal štrene, zasluži si tovarniški motor prej kot precenjeni miller
nightifly
16. 01. 2022 18.28
+9
mojcd ,,,,, tudi po mojem mnenju si zasluzi zelo dober kompetitiven motor ,da vidimo ves njegov talent . To kar je kazal na dirkah lansko leto ze dolgo nisem videl . In to z motorjem letnik 19 . Se zdaj si obcasno pogledam sekvence dirk ,na katerih je enostavno blestel . Naj mu bo motor cim bolj pisan na kozo . !!!!
nightifly
15. 01. 2022 17.54
+27
Enea ,,,,,,,,,, se eden , ki vzbuja optimizem in nam prikazuje fantasticne voznje . Komaj cakam ,da tudi njega vidim v oilni ´´bojni opremi´´ . Vso sreco .
herr catz
15. 01. 2022 18.25
-25
jezdimir
15. 01. 2022 19.30
+26