MotoGP

Marquez vrnil udarec, Quartararo povsem izgubil živce

Hohenstein-Ernstthal, 05. 07. 2019 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Za nami so so prvi in drugi prosti treningi pred nedeljskimi dirkami za VN Nemčije na dirkališču Sachsenring, kjer se je spet najbolj izkazal zmagovalec zadnjih devetih preizkušenj, svetovni prvak Marc Marquez (Repsol Honda). Kataloncu sta se najbolj približala rojak Alex Rins (SUZUKI ECSTAR) in Francoz Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), ki je dobil prvi prosti trening, po drugem pa je imel veliko pripomb.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Quartararo na stezi pokazal nekaj nervoze
    02:11
    Iz 24UR: Quartararo na stezi pokazal nekaj nervoze
  • Iz SVETA: Električni motocikli kot novost v motociklizmu
    03:10
    Iz SVETA: Električni motocikli kot novost v motociklizmu
  • Vrhunci drugega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Nemčije
    16:22
    Vrhunci drugega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Nemčije
  • Vrhunci drugega prostega treninga moto3 pred dirko za VN Nemčije
    10:32
    Vrhunci drugega prostega treninga moto3 pred dirko za VN Nemčije
  • Vrhunci drugega prostega treninga moto2 pred dirko za VN Nemčije
    15:46
    Vrhunci drugega prostega treninga moto2 pred dirko za VN Nemčije
  • Vrhunci prvega prostega treninga moto2 pred dirko za VN Nemčije
    13:24
    Vrhunci prvega prostega treninga moto2 pred dirko za VN Nemčije
  • Vrhunci prvega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Nemčije
    13:25
    Vrhunci prvega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Nemčije
  • Vrhunci prvega prostega treninga moto3 pred dirko za VN Nemčije
    10:49
    Vrhunci prvega prostega treninga moto3 pred dirko za VN Nemčije
S prenosi na Kanalu a in VOYO nadaljujemo v soboto (9.00), ko se začnejo tretji prosti treningi vseh razredov. Kvalifikacije razredov motoGP in moto2 si boste lahko popoldne ogledali tudi na Kanalu A.

Marc Marquez (Repsol Honda) je odgovoril na izziv navdušujočega novinca Fabia Quartararoja (Petronas Yamaha SRT) in z najhitrejšim časom dobil drugi prosti trening v razredu motoGP pred dirko za VN Nemčije. Debitant Quartararo, ki si je na zadnjih dirkah za VN Katalonije in VN Nizozemske priboril zgodovinska dva zaporedna najboljša startna položaja, je v silovitem zaključku prvega prostega treninga na Sachsenringu uspel prehiteti Marqueza, ki lovi jubilejno deseto zaporedno zmago na tem nemškem dirkališču.

Razlika med vodilnima je bila na FP1 minimalna, zgolj sedem stotink sekunde, kar kaže na to, da se nam že v sobotnih kvalifikacijah obeta zanimiv dvoboj med novincem in izkušenim šampionom, ki bo zagotovo storil vse za deseto jubilejno zmago na Sachsenringu. Na tretje mesto se je s solidno vožnjo prebil najizkušenejši v motoGP karavani Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha), čigar zaostanek za Francozom je znašal že dobre pol sekunde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Quartararo povsem izgubil živce
Le še Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR), Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha), Andrea Dovizioso (Ducati) in Jack Miller (Pramac Racing) so svoj zaostanek za drugouvrščenim iz dirke v Barceloni uspeli spraviti pod sekundo, ostali, predvsem osmo-, deveto- in desetouvrščeni Andrea Iannone (Aprilia Racing), Takaaki Nakagami (LCR Honda IDEMITSU) ter Cal Crutchlow (LCR Honda CASTROL), pa so bili počasnejši za sekundo in več. Veliko oči je bilo uprtih v zmagovalca zadnje dirke v Assnu Vinalesa, ki je s četrtim mestom na prvem treningu potrdil dobro formo, in pričakovati gre, da jo bo do nedeljskega vrhunca le še stopnjeval.

Quartararo (na fotografiji) je jezno krilil z rokami med in tudi po koncu drugega prostega treninga.
Quartararo (na fotografiji) je jezno krilil z rokami med in tudi po koncu drugega prostega treninga. FOTO: motoGP

Na drugem prostem treningu, ki je sledil, je Marquez pometel s konkurenco, še najbolj sta se mu približala rojak Rins (+0,341) in Quartararo (+0,360), ki se je kar dvakrat močno jezil na tekmece, potem ko je v "gneči" ostal brez možnosti za še hitrejši dosežek. Francoz je jezno mahal med in takoj po koncu FP2, na koncu pa na skupni lestvici rezultatov zasedel tretje mesto za Rinsom. Vinales je bil tudi na drugem treningu četrti, prvo peterico je z nekaj več kot pol sekunde zaostanka zaokrožil Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing/+0,560). Na repu deseterice sta bila oba tovarniška ducatija Danilo Petrucci (+0,779) in Dovizioso (+0,784), precej pa je v drugem poskusu na desetem mestu za Marquezom zaostal še tretji Italijan Rossi (+0,833).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fernandez presenetil konkurenco
Na drugem prostem treningu v najšibkejšem razredu moto3 je najhitrejši čas postavil član Honde Ajumu Sasaki, ki v letošnji sezoni sicer ne blesti, a mu steza na Sachsenringu očitno ustreza. Pred drugouvrščenim Jakubom Kornfeilom (Redox PruestelGP) je imel slabe tri desetinke sekunde prednosti, medtem ko je rojaka Kaita Tobo (Honda Team Asia) prehitel za slabe štiri desetinke. Trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team) je drugi prosti trening končal tik za najhitrejšo trojico s časom 1'26.909. Prvo peterico zaokroža še en Španec Alonso Lopez iz moštva Estrella Galicia 0,0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Član moštva Sama Qatar Angel Nieto Team Raul Fernandez je dobil uvodni trening v najšibkejšem razredu, kjer je za slabi dve desetinki sekunde prehitel rojaka Marcosa Ramireza iz moštva Leopard Racing. Na tretje mesto se je zavihtel član zmagovite trojice z zadnje dirke v Assnu, češki dirkač Kornfeil, medtem ko je zmagovalec omenjene dirke za VN Nizozemske Tony Arbolino s petim mestom zaokrožil vodilno peterico dirkačev. Pred slednjim je na četrtem mestu končal Škot John McPhee s časom 1'27.026.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domača ljubljenca povsem pri vrhu
Če bi si domači privrženci zaželeli najlepšega začetka tridnevnega programa na Sachsenringu, bi bil ta z vodilnima Jonasom Folgerjem (Petronas Sprinta Racing) in Marcelom Schrotterjem (Dynavolt Intact GP) v srednjem razredu moto2 zagotovo na samem vrhu želja. Omenjeni dvojec se je domače steze lotil zelo napadalno, predvsem drugouvrščeni Schrotter je tvegal veliko, a bil v ključnih trenutkih dovolj zbran, da ni zdrsnil pri katerem od nevarnih ovinkov. te sreče pa ni imel denimo Marco Bezzecchi (Red Bull KTM Tech 3), ki je bil še s tremi dirkači udeležen v neprijetno trčenje, ki se je končalo z nazadovanjem po razpredelnici. na vso srečo nihče od vpletenih se ni težje poškodoval.

Španec Iker Lecuona (American Racing KTM) je s tretjim mestom in zaostankom slabih treh desetink sekunde za Folgerjem dopolnil vodilno trojico. Ob tej priložnosti je potrebno omeniti člana moštva NTS RW Racing GP Boja Bendsneyderja, ki se je po daljšem obdobju znašel znotraj prve deseterice. Na drugem prostem treningu je prvo mesto zasedel Južnoafričan Brad Binder (Red Bull KTM Ajo), ki je bil v prvem poskusu šele 15. Za Binderjem sta se z identičnim časom in 0,380 sekunde zaostanka zvrstila Xavi Vierge (EG 0,0 Marc VDS) in njegov rojak Lecuona.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Nemčije v Sachsenringu

   

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (93)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nightifly
06. 07. 2019 13.51
-1
Evidentno je ,da je Yamaha par let nazaj naredila kiks v svoji strategiji razvoja ,kar so tudi priznali ,se posebej pa je to videti v performansah obeh dirkacev . Medtem je nastala ´´cisto nova´´ ekipa Petronasa ,tako da imamo 4 Yamahe 2019 , ki pa zal se vedno -kompleksno gledano ,ne dohajajo -Honde , predvsem st 93 ,katero so sivali skupaj kar nekaj let -kot popoln unikat .To se je videlo ob odhodu Danija , in prihodu Jorga ,ki je odpeljal letosnje dirke milo receno katastrofalno , bilo bi pa naj cisto drugace -dream team . Honda se je pac odlocila na enega favorita ,stavi riskantno samo na 93 -ko , pa bo kar bo . Zaenkrat je to zmagovito . Yamaha tega ni nikoli pocela . Ima pa sampiona ,Dohtarja ,ki je en kup let zagotavljal razvoj , zmage in naslove .In cisto naravno ,zivljensko ,razumljivo je ,da se krivulja uspehov enkrat prepogne , ali zelo ali malo je cisto drug problem . In to se zgodi vsakomur . Jorg prezivlja to kar nekaj let zdaj . Da ne bom predolg , pa tudi ce pustim vse mlade nove talente ob strani - na teh FP -jih vceraj in danes (pa ne samo tile) je opazna ogromna razlika ,in ce hocete prednost Honde . Govorim o Chatteringu . Gledali smo Fabia kako ga je streslo in mu verjetno pretegnilo ramenske vezi . Honda je prav v tem swisswatch . Kar lahko pocenja MM z njo ,oz. raje bi napisal ,kar mu Honda oprosca in ga se vedno drzi pokonci je enostavno neverjetno . In cisto za konec ,,,vidim spodaj nekatere ´´stare´´ piznavalce ,da jih Rossi se vedno preklemano moti in trga zivce . Ne se bati , na liniji so ze novi talenti ,ki bodo kmalu naredili red . Quartararo , za katerega sem ze lani napisal ,da bo strigel travo na kratko ,ze kaze svoj talent ,pa tudi Morbi ,ostali pa morajo se dobiti v roke dober material ,se drugi pa preskociti kategorijo . Tudi ´´profesorji ´´ (spodaj) ,vsaj nekateri so tu na forumu zato,da stresajo svoj namisljeni visoki ego nad drugimi ..... pa naj . Jaz vem samo nekaj ,da se bodo morali cisto vsi fantje se na moc potruditi ,da bodo dosegli 115 zmag , ce je komu mar samo do stevilk .Meni je samo dirkanje ,lepota voznje veliko bolj pri srcu kot suhoparni naslovi ,pa magari jih ima moj dirkac 9 ,pardon -10 (in merito). Ampak saj pravim , vsaka dirka je poglavje zase , danes ni vec odstopanja , danes mora dirkac imeti resnicno najboljsi motor za naslov . In seveda najmocnejso ekipo . In tudi to je evidentno . Nihce ne more racunati na vecje stevilo zmag samo zaradi talenta ,vremena in bozje volje . Honda dokazuje , s svojo strategijo ,da nabira naslove s koncentiranim delom na enem dirkacu .
iga_biba
06. 07. 2019 10.38
-3
dajte no, dajte. yamaha je ja nekonkurenčen motor. sploh od zimzelenega štiridesetletnika.
Profesormarck
05. 07. 2019 21.09
+5
In da dokončam misel od odspodaj,za vse neverne tomaže:če bi imel mali fabio isto mašino,kot jo ima rozek in vinko,ju opere kot za šalo...sam pred njim bo še vseeno Profesor motorja,največji,kar jih je svet do sedaj videl-Marc Marquez.Nov naslov se že nasmiha.Držmo pesti ! Cmirko-ti tud.he,he,he,he
diebaumeister
06. 07. 2019 08.30
-1
Še kar naprej s tvojo tu po glavo skozi zid, ampak vstrajaj, enkrat že bo.
Profesormarck
06. 07. 2019 11.50
+3
cmirko lahk si moj dvorninircek...evro na uro dobiš.
diebaumeister
06. 07. 2019 13.52
+1
AS1983
05. 07. 2019 19.39
+8
kakšno bo vreme na nedeljski dirki? Če bo suho, pol je Marquez jasno 1.favorit, če pa bo slučajno kaj dežja, pa bi znalo biti zanimivo
Profesormarck
05. 07. 2019 20.41
+5
hladnpir
05. 07. 2019 19.08
+13
kaj francozeka so ose napadle, al kaj je tak mahal😁
bus303
05. 07. 2019 18.56
+12
V nedelo hočemo deseti skalp. To ni dvoma.
Staritrg
05. 07. 2019 18.40
+2
Lucky, težko boš doživel normalno debato. Je tu preveč aktivnih provokatorjev...
NisteResni
06. 07. 2019 11.52
-2
hej Staritrg, sj sva se midva za streame pogovarjala ane? Kako si ze reku da se una stran k ti gledaš imenuje, zadne case ful tezko najdt stream..... hvala za odgovor vnaprej....
Staritrg
07. 07. 2019 09.56
Profesormarck
05. 07. 2019 17.36
+10
Ej ga,mali fabio je še bolj živčen od vinkota ....Gremo Profesor Marc-po novo zmago ,keri vodi,keri že !
naslednjih14dnijeključnih
05. 07. 2019 19.45
-16
Danes pišeš gremo po novo zmago. Po dirki pa boš bluzu, da taktizira.
Profesormarck
05. 07. 2019 20.30
+12
FjallRaven
05. 07. 2019 17.11
+10
motoE trening.....8 sekund pocasneje prvega za MAR
9474
05. 07. 2019 20.14
+0
Se pozna da majo koncno sam okol mislim da 260
kartofl
05. 07. 2019 17.08
+10
dirka je cisto druga pesem ....
AS1983
05. 07. 2019 16.46
+23
Marquez po planu, ta steza mu je pisana na kozo, samo da nebo nepotrebnega padca na dirki v nedeljo, kot je to bilo v austinu
smajser1
05. 07. 2019 16.20
+15
GREMO MM VIRTUOZ! NAVIJAMO ZA TEBE!
Ninamedia
05. 07. 2019 15.52
-38
MM novinec pere. Phah
BenBostrom
05. 07. 2019 16.05
+33
Frzenk
05. 07. 2019 15.25
-10
BenBostrom
05. 07. 2019 15.34
+15
sicer ne kaže tako ampak presenečenje nebi bilo
poper00
05. 07. 2019 17.40
+11
Staritrg
05. 07. 2019 15.12
+24
Zanimivo velike razlike na tako kratkem krogu...
FjallRaven
05. 07. 2019 14.48
+15
PET podpisal z ducetom za 2020.....konc je z njim do konc sezone.....razn kksen preblisk tu pa tam......ocitno je dobr wingman.....ga je Dovi pohvalu
resnicaosvobaja
05. 07. 2019 12.54
+31
Najprej se dogovorite , kdo ima pri Yamahah najboljši motor in zakaj tako mislite ?
Staritrg
05. 07. 2019 15.00
+21
Pri Yamahi so vsi štirje motorji letnik 19, je pa res da ni nič boljši kot sta bila prejšnja dva modela...
MxMx
05. 07. 2019 15.02
+35
res je :) razlike se pojavijo samo pri dirakčih katerim uspe nastaviti motor tako, da lahko te nastavitve najbolje izkoristijo :)
Staritrg
05. 07. 2019 15.10
+12
Fabio je car na lap time, Rossi je boljši na long run, Vin je pa nekje vmes med obema... laično bi se lahko reklo naj staknejo glave skupaj, vendar pa ni tako enostavno že zaradi različnih konstitucij dirkačev.
Rujevit
05. 07. 2019 15.25
+14
Vse Yamahe so letnik 2019, je pa agregat od Quartararoja priprt za 500 vrtljajev, saj ima on, vsaj v tej sezoni, na voljo le 5 agregatov.
Staritrg
05. 07. 2019 15.28
-8
Rujevit, pa misliš da se to kaj pozna? Glede na krivuljo navora motorja nimajo obrati na koncu nobenega pomena.
Rujevit
05. 07. 2019 16.24
+15
Staritrg. Ne, ne pravim, da ima zadnjih 500 vrtljajev zelo velik vpliv. Prav gotovo pa ga imajo. Če bi priprtje za 500 vrtljajev samo podaljšalo življensko dobo agregata, ob tem pa ne bi imelo nobenega negativnega vpliva na performanse, potem bi bili vsi motorji rahlo priprti.
Lucky
05. 07. 2019 17.08
+21
Bravo fantje, končno razumna, umirjena debata.
Profesormarck
05. 07. 2019 17.41
+14
Poltovarniški motorji so VEDNO iz lanskega leta....ko boste to doumeli,se lahk menite dalje ! Fabio ima lansko mašino,to je ista mašina,za katero sta vinko in samooklican dohtar dejala,da ne gre in ne gre!
9474
05. 07. 2019 17.57
+3
Profesormarc drgac se strinjam s tabo, ampak tuki nimas prav... Mor in quar mata letosnjo masino... Najprej je bilo misljeno da bo imel letosnjo samo mor, vendar so se nekje februarja v yamahi odlocili, da dajo obema letosnjo masino... Pise na njihovi uradni spletni strani...
diebaumeister
05. 07. 2019 18.10
+1
prof- ti pojma nimaš vsi zgoraj so ti povedali zakaj se gre, ti pa še vedno v prazno slamo, PETRONAS ima projekt z Yamaho, baje za ogromen denar, ne vem kakšen ampak po moje je ogromen, da ima tudi PETRONAS Yamaha team oba tovarniška stroja 2019 identična kot YAMAHA fatory racing team.
Staritrg
05. 07. 2019 18.26
+2
Rujevit. Ja nekaj se sigurno na tem. Morda ni veliko, se pa tu pozna vsaka malenkost. Bi bilo zanimivo primerjat končne hitrosti...
Profesormarck
05. 07. 2019 19.06
+0
@9474..za cruclova pri hondi to vem,dobil je isto mašino,kot jo ima marc in sicer šele lansko leto.Gledam uradno stran yamahe,pa tega,kar praviš ti, ne zasledim.Prilepi link,ker nekako ne verjamem...
Profesormarck
05. 07. 2019 19.08
+2
@lopatar ali po domače cmirko..za tebe sem genij,motorje gledam in enga vozim,ko si ti še v ateku plaval...
9474
05. 07. 2019 20.18
+3
V go ogle napisi quartararo engine pa mal pobrskaj med tistimi linki
9474
05. 07. 2019 20.22
+3
Se pa opravicujem... Res ne pise to na uradni strani ampak na vec straneh o motosportu... Je pa ocitno bila ta odlocitev dana v javnost 6.2.2019 ker so vsi takrat objavili...
Profesormarck
05. 07. 2019 20.36
+2
na tej strani piše:Kljub temu,da bo imel nov motor,bo imel vseeno "b"komponento....vidiš,vseeno imam po svoje jaz prav,ni ista mašina kot pri rozeku in vinku.Pa lep večer še naprej prjatu,vzem si v zakup,da imava po svoje oba prav..jaz mal bolj,kot ti.
Staritrg
05. 07. 2019 21.31
+3
Mašina je ista venda omejena z obrati-beri od zgoraj navzdol...
Profesormarck
05. 07. 2019 21.37
-1
cmirko..saj sem ti nalepil originalno iz Angleščine,sam si zradiro..ti naj narišem ali kva ??? POLTOVARNIŠKE mašine ne bojo NIKOLI iste,kot tovarniške.AMEN.
Profesormarck
05. 07. 2019 21.38
-2
B komponenta je pač slabša od A..vprašaj svojo bako,če ti ne zastopiš.
Profesormarck
05. 07. 2019 21.39
-2
Profesormarck
05. 07. 2019 21.41
-1
drž se tomosa in napihljive..o motorjih pojma nimaš...he,he,he,he
Staritrg
05. 07. 2019 21.50
+4
Tebi pa res ni pomoči-profesormarck. Deset ljudi ti lahko dopoveduje pa še vedno eno in isto trdiš... škoda časa zate...
Profesormarck
05. 07. 2019 21.51
-4
sedaj bo čaku,da bo minuta pred deseto,da mu ne bom mogel replicirat...sam ti bom takoj zjutraj-po oseki !
Profesormarck
05. 07. 2019 21.53
-2
deset ljudi pač ve,manj kot jaz..kva tle ne razumeš?!
diebaumeister
06. 07. 2019 08.33
+0
hahahahahahahhaahahhahahahua, ja ja ta me je nasmejala "zate sem genij" ti na tej strani si eno veliko te slo brez znanja, "deset ljudi pač ve manj kot jaz" ojoj kakšni kompleksi in frustracije, zate bi Srbi rekli, "pametan si ko dve bu da le" v tem primeru pa ku deset bu da la. Da pa ti voziš težek motor, je verjetnost taka, kot da jaz postanem astronavt.
Profesormarck
06. 07. 2019 10.31
+2
cmirko,ti si lahk sam moj dvorninorcek...he,he,he
diebaumeister
06. 07. 2019 13.51
+1
Profesormarck
07. 07. 2019 09.39
+0
saj tvoji bi,če bi pravo imel,tvoje napihljive,pa ne.Verjetno je že vsa mastna od tebe.he,he,he,he
nebel
05. 07. 2019 11.16
+35
Vse bolj se mi zdi, da ima Honda problem in bo še večjega imela. Vse stavijo na MM in motor delajo na njegov slog vožnje. Ki pa je unikaten. Če gledamo trende, so ga ostali proizvajalci kandidati za visoka mesta že ulovili ali pa so skoraj tam. A je on edina Honda spredaj, ostali so bolj proti koncu prve deseterice. Hm.
rr3
05. 07. 2019 11.40
+16
In v čem je unikaten? Kje so razlike na motorju? LOR ga je prilagajal sebi. CAL ga sebi, TAK tudi... A to vlečeš smernice s "trendi" npr. Yamahe pred 20 leti al kako?
burner85
05. 07. 2019 12.34
+11
vem da je Cal govoril, da to kar lorenzo zahteva, je on prosil že najmanj lansko sezono. tolk o prilagajanju motorja sebi, če te tovarna ne posluša...
5TIG
05. 07. 2019 13.46
+7
rr3 ne bluzi zopet,ko je bil Jorge še pri Yamahi,si je motor razvijal sam. Med njim in Rossijem so bili postavljeni paneli ali stene. Vprašaj malo Pedroso kolko so upoštevali njega pri razvoju. Mark ima glavno besedo pri tem.
FjallRaven
05. 07. 2019 14.50
+8
Razumel bi, ce bi LOR zahteval panele glede na to, da je osvajal naslove ...in ne obratno😂😂😂😂
podmeninc
05. 07. 2019 15.32
+10
Logično,da dobi najboljši futr, najmočnejši(najhitrejši) konj ......MM......al ne?
BenBostrom
05. 07. 2019 16.10
+13
Preden strokovno kdo ugotovi da honda dela po nareku marca si preberite res kakšno strokovno mnenje od tistih ki dobro poznajo ta šport....mislim predvsem na tuje strokovnjake.Vsi z marcom na čelu vedo da marc ni razvijalec oziroma to ni njegova domena in ravno zaradi tega je bolje da se še ne vsede na drug motor ker se dobesedno boji marsikdo(vključno honda) kaj bi bilo.Ni zaman priznan kot talent ki izkoristi karkoli mu dajo v roke....na vsakem motorju bi se dobro peljal....pravim dobro da ne bo zopet kdo vgriznil za vsako vejico.
Staritrg
05. 07. 2019 16.20
+10
awontuwej
05. 07. 2019 16.39
-5
...bi se dobro peljal...Ampak zaenkrat ostaja samo pri "bi". V praksi se to še ni dokazalo. Mogoče se kdaj bo, ali pa ne.
BenBostrom
05. 07. 2019 16.48
+5
nedvomno staritrg imaš prav.....VSI se dobro peljejo in razlike so majhne
Lucky
05. 07. 2019 17.10
+8
Ne vem kaj ostali mislijo, meni je fino prebirat takšno kulturno izmenjavo mnenj.
rr3
05. 07. 2019 18.51
+8
5TIG 05.07.2019, 13:46:20 "rr3 ne bluzi zopet,ko je bil Jorge še pri Yamahi,si je motor razvijal sam. Med njim in Rossijem so bili postavljeni paneli ali stene. Vprašaj malo Pedroso kolko so upoštevali njega pri razvoju. Mark ima glavno besedo pri tem. " Kar hočeš povedati je da VR ni prenesel boljšega od sebe in je postavil steno. LOR je ni rabil ne pri Ducatiju ne rabi je pri Hondi. In kot je Pedrosa rekel oba z MM sta imela ponujeno vse kar sta želela zato tudi stene nista rabila.
5TIG
06. 07. 2019 08.23
+2
rr3 že samo dejstvo pilot 1 in pilot 2 ti pove vse. Katerega boš kot strokovnjak razvoja bolj upošteval. Pedrosa in še marsi kdo,kot tudi pri ostalih ekipah (tudi o Rossiju),če bi lahko bi imeli marsikaj za povedat.Vse pa se vrti okoli denarja in pogodb.
rr3
06. 07. 2019 14.46
-1
Napredek... Ugotovil si koliko jih dirka...
FjallRaven
05. 07. 2019 10.08
+2
Ne prenesete kritike.....nic novega za vas
AS1983
05. 07. 2019 09.52
+4
Kaksno bo kaj vreme ta vikend za motogp?
Staritrg
05. 07. 2019 15.07
+20