MotoGP

Prvenec za Morbidellija, Dovizioso prevzel vodstvo v skupnem seštevku

Misano Adriatico, 13. 09. 2020 06.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Šesto dirko sezone v elitnem motociklističnem razredu je po izjemnem startu in vodstvu od začetka do konca povsem zasluženo dobil Franco Morbidelli iz poltovarniške Yamahe. To je hkrati prva zmaga za tega italijanskega dirkača v razredu motoGP, na zmagovalnem odru pa sta se mu pridružila Francesco Bagnaia z drugim in Joan Mir s tretjim mestom.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN San Marina
    07:59
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN San Marina
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN San Marina
    05:51
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN San Marina
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN San Marina
    02:28
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN San Marina
  • Vrhunci ogrevanja dirkačev razreda motoGP pred dirko za VN San Marina
    08:48
    Vrhunci ogrevanja dirkačev razreda motoGP pred dirko za VN San Marina
  • Vrhunci ogrevanja dirkačev razreda moto2 pred dirko za VN San Marina
    05:35
    Vrhunci ogrevanja dirkačev razreda moto2 pred dirko za VN San Marina
  • Razmere na dirkališču pred začetkom ogrevanja in dirko za VN San Marina
    01:19
    Razmere na dirkališču pred začetkom ogrevanja in dirko za VN San Marina
  • Vrhunci ogrevanja dirkačev razreda moto3 pred dirko za VN San Marina
    05:15
    Vrhunci ogrevanja dirkačev razreda moto3 pred dirko za VN San Marina
  • Dirkališče Misano World Circuit Marco Simoncelli gosti dirko za VN San Marina
    01:22
    Dirkališče Misano World Circuit Marco Simoncelli gosti dirko za VN San Marina

Vrhunec tridnevnega dogajanja na dirkališču Misano je nastopil s startom dirkačev elitnega razreda motoGP. Najhitreje sta na plin stopila Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) in Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP), malo manj oziroma presenetljivo slabo pa sta v šesto dirko sezone vstopila prvi in drugi na sobotnih kvalifikacijah, Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha MotoGP) in Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT). 

Predvsem slednji je že v prvi tretjini dirke poskrbel za prvi 'vrhunec', ko si je pri enem od zavojev osmega kroga privoščil zdrs. Kaj pomeni pravočasen start, sta iz kroga v krog potrjevala vodilna Morbidelli in Rossi, ki jima je na tretjem mestu sledil Avstralec Jack Miller (Pramac Racing). Na začetku 14. kroga sta nekoliko pospešila tudi Francesco Bagnaia (Pramac Racing) in Alex Rins (SUZUKI ECSTAR). Ta je s tretjega mesta izrinil Millerja, Bagnaia pa se je 'zasidral' na četrtem mestu. Joan Mir (SUZUKI ECSTAR) je nato v 16. krogu skušal napasti peto mesto Millerja, Rins pa je bil vse bližje drugouvrščenemu Rossiju, ki mu je domače dirkališče v Misanu še kako pisano na kožo. Toda Španec ni bil pozoren na Bagnaio, ki ga je v začetku 21. kroga prehitel na tretjem mestu, Rossiju pa so začele nagajati obrabljene gume, zaradi katerih je pet krogov pred koncem dirke izgubil boj za drugo mesto s hitrim Bagnaio.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odločala obraba gum
V končnici dirke so vse bolj do izraza prihajale obrabljene gume, ki so v neugoden položaj za nekaj trenutkov spravile tudi danes odličnega Francesca Bagnaio. Tudi Rossiju, ki so se mu dolgo časa nasmihale stopničke, je ob koncu pošla sapa, na tretjem mestu ga je prehitel Joan Mir, ki lepe priložnosti za uvrstitev na zmagovalni oder ni izpustil iz rok. Tako je s premočno prevlado skozi celotno dirko do svojega prvenca v elitnem razredu prišel Morbidelli, Bagnaia je zdržal vse napade Rossija, Mira in Rinsa na drugem mestu, Mir pa je v sami končnici, kot že rečeno, v boju za tretje mesto prehitel svojega moštvenega kolega Rinsa iz Suzukija. 

"Nismo bili tako močni kot v Avstriji, a smo kljub vsemu uspeli priti do stopničk. Na začetku dirke sem imel manjše težave, dokler se gume niso ogrele do ustrezne temperature. Na vrhu so se znašli dirkači s podobnim ritmom, odločale pa so malenkosti, ki so na koncu šle v prid meni. Vesel sem stopničk v Misanu," je le nekaj trenutkov po koncu dirke na stezi Marca Simoncellija za VN San Marina dejal tretjeuvrščeni Mir. Drugouvrščeni Bagnaia se je zahvalil celotnemu osebju svojega moštva, ki je v zadnjem mesecu in pol opravilo izjemno delo.

Morbidelli: V zadnjih krogih sem veliko razmišljal
"Brez njih se danes ne bi pojavil na startu dirke. Kljub velikim zdravstvenim težavam v zadnjih tednih sem uspel najti pravi ritem in se nagraditi z odličnim drugim mestom. Okus osebne zmage je res dober. Kot testenine amatriciana," je v smehu povedal Francesco Bagnaia, očitno tudi ljubitelj omenjene omake. Veliki zmagovalec dirke v Misanu Franco Morbidelli pa je povedal: "Ne vem ... Občutek je ... Ne vem, kakšen je občutek, moram še predelati vse skupaj, definitivno pa je občutek izvrsten. Uživam v tem trenutku in lahko rečem le hvala moji ekipi, mojim ljudem, vsem, ki so delali z mano in mi pomagali. V zadnjih krogih sem veliko razmišljal, razmišljal sem o dogodkih izpred kakšnih sedmih let, ko sem tukaj dirkal v superstock italijanskem prvenstvu. Zmagal sem na tisti dirki, občutek je bil ravno takšen ... A tokrat je uspeh veliko večji! (smeh) V tem trenutku sem v sedmih nebesih, lahko rečem le hvala vsem." 

Kljub skromnemu sedmemu mestu je v skupnem seštevku zdaj vodilni položaj prevzel Andrea Dovizioso (Ducati). Italijan, ki je bil v minulih sezonah najresnejši konkurent serijskemu prvaku Marcu Marquezu, zvezdnik Repsol Honde pa je zaradi zapletov po operaciji nadlahtnice že odpadel iz boja za naslov, je na prvem mestu prehitel od začetka sezone vodilnega Quartararoja, ki je na zadnjih dirkah močno popustil. Kljub temu, da je Dovizioso (76 točk) na stopničkah v tej sezoni stal le dvakrat  ‒ zmaga na VN Avstrije in tretje mesto na uvodni VN Španije ‒, ima zdaj šest točk več od mladega Francoza, tretji je ostal Miller (64). Še vedno ne gre odpisati niti Mira (60), Vinalesa, Rossija (oba 58), pa tudi tokratnega zmagovalca Morbidellija, ki se je s 57 točkami dvignil vse do sedmega mesta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Prva dirka tega konca tedna je bila na sporedu v razredu motoE, kjer je zmago slavil branilec naslova Italijan Matteo Ferrari (TRENTINO Gresini). Za prvo mesto je ugnal Belgijca Xavierja Simeona in Švicarja Dominiqua Aegerterja ter se v skupnem seštevku približal do te dirke vodilnemu Švicarju.

McPheeju zmaga v razredu moto3
Škotski dirkač John McPhee je slavil na nedeljski dirki razreda moto3. Član ekipe Petronas Sprinta Racing je z izjemno predstavo ugnal vse tekmece in na koncu slavil zmago pred Japoncema Aijem Oguro (Honda Team Asia) in Tacukijem Suzukijem (SIC58 Squadra Corse), ki je razveselil navijače domače ekipe, ki nosi tudi ime oziroma kratice pokojnega Marca Simoncellija ter njegovo številko 58. McPhee je bil v napetem obračunu številnih dirkačev le za las hitrejši od Japonca Ogure in njegovega rojaka Suzukija. Devet dirkačev pa se je zvrstilo v vsega sekundo. V skupnem seštevku po sedmih dirkah s 106 točkami vodi Španec Albert Arenas (Valresa Aspar Team), ki je nedeljsko preizkušnjo zaključil s padcem. Drugi je Ogura (101), tretji pa McPhee (92).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marini z novo zmago utrdil vodstvo v skupnem seštevku razreda moto2
Italijan Luca Marini (SKY Racing Team VR46) je nato na dirki v močnejšem od obeh šibkejših razredov vodil večji del nedeljske preizkušnje, nato pa je bil v boju z rojakom in moštvenim kolegom Marcom Bezzecchijem vendarle hitrejši v zadnjih krogih in se podpisal pod peto zmago v karieri, ki je bila za ekipo Valentina Rossija torej celo dvojna. Tretji je bil tik za Bezzecchijem še en Italijan Enea Bastianini (Italtrans Racing). V skupnem seštevku je Marini povišal prednost pred Bastianinijem: ima namreč 112 točk, Bastianini pa je pri 95. Na tretjem mestu je zdaj Bezzecchi s 85. Na dirki zaradi okužbe z novim koronavirusom ni bilo španskega favorita Jorgeja Martina, ki je v skupnem seštevku ostal pri 79 točkah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ogrevanje: najhitrejša Fernandez in Canet
V sončnem vremenu, na tribunah v Misanu Adriaticu se je lahko spet zbralo omejeno število navijačev, so dirkači razreda moto3 prvi začeli z ogrevanjem. Najhitrejši čas je uspel Špancu Raulu Fernandezu (Red Bull KTM Ajo/1:41,899), daleč za njim pa sta kot njegova najbližja zasledovalca končala Denis Foggia (Leopard Racing/+0,451 sekunde) in v svojem zadnjem poskusu še 17. iz kvalifikacij McPhee (+0,473). Osvajalec "pola" Ogura je bil na ogrevanju šele enajsti (+0,709), mesto za drugouvrščenim Gabrielom Rodrigom (Kömmerling Gresini/+0,703), medtem ko je bil najbolj razpoložen dirkač iz nedeljske prve vrste še en Japonec, Suzuki, ki je vknjižil četrti čas, a tudi sam zaostal za več kot pol sekunde (+0,560).

Španec Aron Canet (Oceanica Aspar) je bil s časom 1:36,649 najhitrejši na ogrevanju dirkačev v razredu moto2. Remy Gardner (Onexox TKKR SAG) je zaostal za 0,113 sekunde, vodilni v skupnem seštevku Italijan Marini (+0,125) pa še malce več. 

Vinales, Rossi, Binder in Miller zunaj deseterice, Petrucci celo najpočasnejši
Po sanjskih kvalifikacijah za tovarno Yamaha je izenačeno ogrevanje razreda motoGP morda malce presenetljivo dobil Japonec Takaaki Nakagami (LCR Honda IDEMITSU), ki je s časom 1:32,781 ugnal Morbidellija (+0,071) in Mira (+0,076). Četrti je bil Katalončev rojak in moštveni kolega Rins (+0,143), peti pa Bagnaia (+0,149). Vodilni v skupnem seštevku Quartararo, v zaključku ogrevanja je tudi zapeljal s steze, a se izognil padcu, je bil šesti (+0,184), v prvi deseterici pa so se zvrstili še Johann Zarco (Esponsorama Racing/+0,228), Dovizioso (+0,280), Alex Marquez (Repsol Honda/+0,321) in Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3/+0,328), senzacionalni zmagovalec minule dirke za VN Štajerske.

Razočarala sta tovarniška dirkača ekipe Monster Energy Yamaha, najhitrejši iz kvalifikacij Vinales, ki je bil 12. z zaostankom 0,331 sekunde, še bolj pa legendarni Rossi, ki je bil 14. (+0,466). Za njim je končal Brad Binder (Red Bull KTM) z 0,557 sekunde zaostanka. Močno v ozadju je bil tudi Miller na 19. mestu (+0,849) in domačin Danilo Petrucci (Ducati/+1,564), ki je zasedel celo zadnje mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Spored prenosov za VN San Marina

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

15.05

S tem se naše spremljanje današnje dirke motoGP za VN San Marina tudi končuje. Če ste lačni, si hitro prepišite spodnji recept v čast danes drugouvrščenega "Pecca" Bagnaie, sicer pa hvala za vašo pozornost in lep preostanek nedelje. Z vami sem bil Jan Krstovski.

14.59

Morbidelli: Razmišljal sem o državnem prvenstvu

"Ne vem ... Občutek je ... Ne vem, kakšen je občutek, moram še predelati vse skupaj, definitivno pa je občutek izvrsten. Uživam v tem trenutku in lahko rečem le hvala moji ekipi, mojim ljudem, vsem, ki so delali z mano in mi pomagali. V zadnjih krogih sem veliko razmišljal, razmišljal sem o dogodkih izpred kakšnih sedmih let, ko sem tukaj dirkal v superstock italijanskem prvenstvu. Zmagal sem na tisti dirki, občutek je bil ravno takšen ... A tokrat je uspeh veliko večji! (smeh) V tem trenutku sem v sedmih nebesih, lahko rečem le hvala vsem," je povedal Morbidelli.

14.57

In še recept: 400 g špagetov (bucatini), 2 žlici olivnega olja, 100 g pancete, 1 manjša čebula, 1 manjši pekoč feferonček, 200 g pelatov v pločevinki, 2 ščepca soli, 50 g naribanega ovčjega sira. Pozor: pekoče!

14.50

Bagnaia v čustven v prvih izjavah po prihodu v bokse. Zahvalil se je vsem, ki so mu pomagali pri okrevanju po operaciji. "Okus zmage je res dober. Kot testenine amatriciana," je v smehu povedal Bagnaia, očitno tudi ljubitelj omenjene omake.

14.45

Učitelj čestital učencu

Rossi je po dramatičnem razpletu pozdravil rojaka Morbidellija, ki je le dočakal svoj veliki trenutek v kraljevem razredu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (241)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komanndoss
14. 09. 2020 10.48
-10
Letošnje motoGP dirke spominjajo na džunglo brez leva, na kavbojsko mestece brez šerifa ali pa na osnovnošolski razred brez učitelja. Rossi se v tem zadnjem primeru lahko smatra za najstarejšega učenca, ki je dostikrat ponavljal razred.
.jezdimir
14. 09. 2020 11.17
+11
Korl, če Rossi ponavlja razred potem je Markec v pomožni šoli, namreč med elito ga ni in ga nikoli več ne bo...hehehe
SamŠeSTRUP
14. 09. 2020 11.42
-12
Tvoje primitivno razmišljanje, primitivec.. marc bo pojedu rossija za šalo.. glej in se uči.. heheheh..
.jezdimir
14. 09. 2020 12.08
+11
Povratka ni več, Markec je svoje odpeljal, globoko se zaveda da v tej konkurenci nima kaj več iskat, lahko samo še s Stonerjem tekmuje v ribolovu, medtem ko pravi dirkači dirkajo...hehehe
SamŠeSTRUP
15. 09. 2020 14.45
Hahaha.. pr 27ih ga pošiljaš v penzijo 🤣🤣🤣 primitivec en.. nevem, al si res verjameš? al si res tolk bit-za heheheheh..
avtokrosist1
14. 09. 2020 08.24
-18
nisem navijač Marguesa sam tole je podn,dirka penzionistov in nedelskih voznikov
najvsivedo
14. 09. 2020 08.41
+11
A za takšno bedarijo si tako zgodaj vstal penzič ????? Tvoj Markec bo pri štiridesetih letih ves polaman ležal v kakšnem domu za ostarele.
MxMx
14. 09. 2020 09.44
+10
nightifly
14. 09. 2020 09.50
+10
avto-crashist ..... . ne bi bilo bolje ,ce greste komentirat fusbal ?
SamŠeSTRUP
14. 09. 2020 11.43
-11
muhar, najbolje da pa ti komentiraš balet.. heheheh..
Roman M.
14. 09. 2020 08.05
+12
Morbidelliju vse čestitke, se ve kdo ga je učil !! (sam je pa tud talent) !
nightifly
14. 09. 2020 09.55
+8
roman ,,,,, imate prav , vseeno pa sam mislim,da je v prvi vrsti sam talent .Moznosti treningov in nasveti VR so pa jasno vec kot dobrodosli . Vsec mi je ,da si je VR to omislil . Fantasticna in hvalevredna gesta Valentina . Kar je dobil v zivljenju z dirrkanjem -mislim tudi financno -zdaj to razdaja za druge mlajse dirkace in nanje prenasa znanje ter izkusnje . Fantasticno . In upam si trditi,da je ta smisel za razdajanje prenesel oce Graziano na Valentina ,ja seveda sskupaj z mamo Stefanio . Posebna druzina je to .
Komanndoss
14. 09. 2020 10.46
-10
Morbidelli bi včeraj zmagal, pa če bi kdaj obiskal rossijev ranč al pa ne.
Lucky
13. 09. 2020 20.59
-5
Torej na forumu nič novega. Muha ima nova ljubljenčka, za katera navija, na izjemnega Fabia je pa čisto pozabil. Jezdić še naprej po cel dan vrti tiste 3 stavke pod 50-imi imeni. MM ima verjetno več prehitevanj v eni dirki, kot večina dosedaj na vseh dirkah skupaj. S samimi 3 mesti bi bil v vrhu, ampak OK, letos se ni izšlo. Eni pravijo, da je prvenstvo zanimivo. S stališča napovedovanja zmagovalca sigurno. Ve se edino kdo ne bo zmagal.
pinocio
13. 09. 2020 21.46
+9
.jezdimir
13. 09. 2020 21.55
+7
Med tem ko vidva neizmerno cvilita za največjim podležem motoGPja vseh časov gre karavana nezadržno dalje...in ti korl o pameti!?...hohohohuhuhuhehehe
nightifly
14. 09. 2020 10.10
+6
lucky ,,,,,,, ocitno imate luknje v glavi ,da vam vse skupaj izpuhteva iz glave na veliko . zal zadnje case nisem toliko prisoten ,da bi vam oseebno na pladnju , skupaj z ostalimi forumasi prinasal novice in zanimivosti kar na pladnju . Ce ste bil in ste pozoren , sem ze nekaj let nazaj napisal moje mnenje o vseh teh fantih ,predvsem o Quart´ o , Morbidu in Peccu , katerih lepa in cista voznja ,ter konstantnost so me prepricale . Zdaj ob absenci do sedaj prepotentnega dvojca Honda-MM , na plan v ospredje prihajajo novi skriti talenti , s tem novi zmagovalci ,in tudi zmogljivosti posameznih agregatov -sasij . Izgleda ,da je Yamaha koncno nekaj naredila na podrocju motoristike , toda uradna M1 se vedno izgubi zadek zadnjih 5-6 krogov . To je rak rana Yamahe , ki je npr. ze samo Rossija kostala en kup zmag ,pa tudi morebiti prvenstvo ,ce odstejem tiso leta 2015 ,kjer je botroval nekdo drug . Ampak na koncu koncev je to diorkanje , tako je in kot je vceraj na dirki pokazal VR v kamero -slo je za misjo dlako (per un pello di figa). Vsi ,ki resnicno cenimo ,imamo radi dirkanje , radi motorje in smo z njimi ogromno prevozili Vemo zelo dobro , da je na koncu koncev (tudi na pisti) najbolj vazno priti v cilj cel i in zdravi .To je ze ena mala zmaga . Veliko vozenj moramo v zivljenju opraviti ,pa ne samo z motorjem . Misljeno je simbolicno . Zato lucky je vase pisanje ,in vasih kolegov haterjev popolnoma deplasirano in nicvredno .
Komanndoss
14. 09. 2020 10.50
-7
Muha, da ne boš izdihnil od vzhičenosti. Res, da trenutno plavaš na oblakih, ker je Marquez poškodovan, vendar vedno na koncu bič poči. Tudi ob Markovi vrnitvi bo.
.jezdimir
14. 09. 2020 12.05
+9
Korl ne zatiskaj si oči, Markec v tej konkurenci nima več kaj delat...enostavno poba ni dorasel...hehehe
iga_biba
13. 09. 2020 20.21
-26
o, glej, glej. srečku, zimzelenem veteranu, se je po dolgem času posrečilo. ampak 27 krogov je preveč za 41letnika. še dva kroga pa bi bil peti. Bi moral vzeti dve tableti za moško moč, ki jo reklamira na čeladi. ena je za njega premalo. Bo treba še deset let čakat na stopničke.
rr3
13. 09. 2020 20.02
-28
Hmm na tej akademiji pa znajo spacat skupaj samo muhe enodnevnice... Noben ni sposoben zmagovati, samo enkrat v življenju zmagat, ko ima večina dirkačev slab dan.
kajcenebinikolipoizkusil
13. 09. 2020 20.17
+15
Ce bi tvoja dva prej vedla kaj bota spocala, bolsi da se nebi lotla...
Profesormarck
13. 09. 2020 19.58
-6
Dirka dokaj zanimiva in napeta,ni kaj.Še je vse mogoče letos,prvak je še vedno neznanka.Upam samo,da ne bo to dovi,ki je vedno nekje okrog 6-7 mesta,(kot mu je že stalnica par let),zarad drugih odstopov in dirkačev,ki vejo kaj tud na kocko postavt,za stopničke.Prvošču bi najbolj recimo Milerju,ki pokaže največ od ducatijev.Ko se vrne Profesor Marc,je veselja konc,že dokazano in videno.Viva Profesor,na čimprejšnjo vrnitev !
Aligator11
13. 09. 2020 20.34
+13
A mu samo ti rečeš profesor? Meni deluje boj kot profesor Baltazar. Sicer si pa ti še mlečen in tudi tega ne poznaš...
Drumbass
13. 09. 2020 20.43
-4
tud bagnaja ..ne znam napisat😆je danes z bergljo prišel na dirko in zelo presenetil..
gogi_
13. 09. 2020 19.48
+7
Markez bi danes padel z vsakim motorjem ,Rossi pa je bil 4 . A ne stejejo naslovi,zmage ,tocke? Rossi >>>>>>>>>>markez. Simpl je ta nar tabols.
gogi_
13. 09. 2020 20.00
+9
Kje oa je to ,nisem bil se nikol na tvojmu koncu,se drzim svoje domovine Slovenije,po tvojmu koncu pa nimam zelje hodit. Mark uci brats in je odlicen,Rossijeva varovanca na stopnickah. A rabis prevod v cirilici?
iga_biba
13. 09. 2020 20.23
-13
če bi markec vozil bi bil rossi peti, če Quartararo ne bi imel smole pa šesti. Njegov domet.
.jezdimir
13. 09. 2020 21.41
+11
Korl, to tvojo matematko ti razlagi svojim dol v Peći...hehehe
pinocio
13. 09. 2020 21.48
+7
alesnicar
13. 09. 2020 19.42
+8
na koncu bo mm prvak :) vinales pa kot sem napovedo.. nic z njega. ne zasluzi si tovarniskega mopeda
halfmaster
13. 09. 2020 21.55
+5
Pa kaj
13. 09. 2020 19.33
+5
komentatorja pa kot dva vedeževalca...mal sta že dolgočasna
txoxnxy
13. 09. 2020 18.45
-22
Ma ta današnja mladina nima več nobenega spoštovanja do starejših, sedaj se že vsak ki se vsede na motor zapela mimo dr.
kajcenebinikolipoizkusil
13. 09. 2020 20.22
+13
radar
13. 09. 2020 18.29
+7
Zanimivo je glede Dovija. Je brez ekipe, dirka toplo hladno, vrata se tudi pri aprilii zapirajo, glede na to, da se jim Crutchlow ponuja. Zgleda, da bo res pavza naslednje leto.. Ali pa kakšna yamaha, namesto vinija bi bila zanimiva zanj..
gomax
13. 09. 2020 18.13
+26
Škoda za rosija, mu privoščim stopničke oziroma zmago. Ta steza jim odgovarja, edino težava yamahe je raba gum. Škoda. Rosi če podpiše za petronas naslednjo sezono se zna borit za zmage. Petronas ne je boljši motor, manj rabi gume. Zna biti zanimivo, Quartararo je še premlad za prvak, oziroma prehitro so ga dvignili med zvezde, prevelik pritisk zanj. Vinales kot vedno. kaj ti pomaga pol, če te na dirki ni nikjer. Dovi kot vedno ima prebliske na dirkah ki ustrezajo ducatiju, naprimer austria. Drugje pa komaj med 10. Morbideli odlično. Moje mnenje je da mu je zdaj padlo breme s ram in bo na vsaki dirki v boju za zmago. Rins skoda zaradi gum isto kot rosi. Mir tudi odlično. Škoda za Ktm. Pa nehajte že enkrat pošiljat rosija v penzijo. Ded se je sposoben borit za najboljsa mesta. Kje pa so tukaj dovi, vinales, petruči itd. Vsi si dokler se borijo na vsaki dirki za najvisja mesta, da vstrajajo.
iga_biba
13. 09. 2020 20.24
-14
leta, leta. prvih deset krogov ga je še lahko sledil, potem pa je samo branil , pa ni.
rcarlos
13. 09. 2020 21.10
+9
gomax, eden redkih normalnih in realnih komentarjev, bravo +++
coalsack
13. 09. 2020 17.54
-2
Na konc bo še markez prvak
gogi_
13. 09. 2020 16.44
+9
Prevec se pise o markezu,on je out kot stoner,bil je najboljsi sedaj pa je kjer je. To je dirkanje in markez po pozabljen hitreje kot Pedrosa.
Kaktusy
13. 09. 2020 17.35
+13
Res je gogi, če smo pošteni Mark niti ne sodi med svetovno elito dirkačev, basta!
gogi_
13. 09. 2020 18.06
+10
Lovec dihej k si ze cist zaripel v faco. Pa ne pozab opominov placat :)
Kaktusy
13. 09. 2020 18.35
+12
Tolk kot je Korl že bil deležen pametnih nasvetov, vrnil se je pa vedno še večji primitivc, pa ga razumi če moreš.
NWO 2014
13. 09. 2020 19.27
-7
Nanuk
13. 09. 2020 16.29
+21
bomo videli kako bo drugo leto... bo Marquez še vedno tako hiter ? sedaj se zaveda, da lahko en čisto brezvezen padec spremeni vse... vsi hejterji Rossija, ki ste si želeli da svoj sedež prepusti Fabiu, upam da se vam želja uresniči in da bo Fabio pokazal odlične predstave medtem, ko bo Marquez imel zavoro v glavi.... ampak kaj, ko vas bo večina itak spremenila nick in boste naenkrat vsi navijači Fabia in boste sigurno imeli številko 20 v nicku
Kaktusy
13. 09. 2020 17.50
+21
No tukaj se do neke mere strinjam s Korlom, Fabia so prehitro dvignili v zvezde,prihodnje leto bo zelo težko za tovarniško Yamaho, če bosta tam Vinko in Fabio, ne en ne drug ne preneseta pritiska. Da pa Rossi in Petronas nimata podpisane pogodbe pa najbrž tudi ni brez razloga.
Kaktusy
13. 09. 2020 18.32
+11
Kaktusy
13. 09. 2020 18.40
+12
Ni dvakrat za rečt da je tudi nojz steriliziran tako kot Muci pa ti ne diši...
NWO 2014
13. 09. 2020 19.29
-7
edini ki ima zavoro oz blokado ali ročno v glavi si to to mr.mekanik
Zorx
13. 09. 2020 16.23
+24
Vale je res za v penzijo. Skoraj celotno dirko je drugi, konča na četrtem mestu in točkovno zaostaja 18 točk za vodilnim in je pred mnogimi drugimi mlajšimi dirkači.
iga_biba
13. 09. 2020 20.25
-8
leta, leta. ne pomaga tableta za moško moč. rabi vsaj tri.
gogi_
13. 09. 2020 16.19
+26
gaber b.krzisnik je vceraj zagovarjal vinalesa kot nespornega favorita,tulil s svojom knedlom v grlu :” kdaj bo zmagal ce ne jutri” ,in podobne nebuloze,se norceval iz Doktorja in njegove celade. vinales ne bo nikoli prvak,po sezoni drugo leto ga bo zamenjal Lorenzo,Yamaha bo dpoznala napako da so spustili naboljsega ever iz ekipe in obdrzali vecno :”jutr pa res napadem zmago” vinalesa. markez se bo vrnil in glede na njegovo dirkanje v preteklosti napadel na polno ,kar lahko prinese novo poskodbo ,ki mu je ne privoscim,s tem pa se bolj oddalji za nekatere samoumevno osvojitev vec naslovov od Rossija. Tako blizu a takooooo dalec.
nightifly
13. 09. 2020 16.10
+22
Odlicna dirka , odlicno prvenstvo . Morbido in Bagnaia fantasticna ,tudi Dohtar ,ce mu ne bi vzelo gume na koncu , pa vseeno zadoscenje in veselje. Skratka pohvale kar deseterici prvih bi rekel . Hmm, suzuki ..kar malce skoda, ker ni sel tja tudi Rossi , skupaj s svojim teh.direktorjem . Ampak dobro , tudi na Yamahi je pokazal ,da zna se vedno odpeljati vrhunsko za zmago , samo se malo oprijema na koncu potrebuje . Trije pred njim -rakete ,dobesedno . Fantasticno . Posebno pa sem vesel za Morbida in Bagnaio , katera sem ´´opazil´´ nekaj let nazaj in zacel ´´navijati´´ . Vsem skupaj cestitke ,tudi za fer ,posteno voznjo in prehitevanja . Da si prvi ,ni treba kegljati ven svojih nasprotnikov , se posebno ce imas recimo stratosfersko mocan motor . To kazejo tudi letosnje dirke. Uzitek.
gcek
13. 09. 2020 15.57
+47
Napišite ,da je Vale profesor in dr in car pri teh letih se daje z mulci za stopničke kaj vam tukaj ni jasno ( eni niste normalni ,da ne vidite tega in ga kritizerate ).
gcek
13. 09. 2020 16.07
+13
Kaj ima Valentino z njim???Če vas on moti se znašite nad njim.
nightifly
13. 09. 2020 16.11
+15
gcek ,,,,, tocno tako . Lepo ga je videti kako se vedno sampionsko in zanesljivo vozi.
iga_biba
13. 09. 2020 20.26
-9
se je videlo. dva kroga pred koncem, mu veteranu, zimzelenem, zmanjka moči.