MotoGP

MotoGP v Silverstonu (s svežim asfaltom) vsaj do leta 2021

Silverstone, 08. 05. 2019 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirke motociklističnih razredov moto2, moto3 in motoGP bo Silverstone gostil vsaj še do leta 2021, potem ko je organizacija Dorna Sports potrdila dogovor z vodstvom angleškega dirkališča. Po hudih težavah z odtekanjem vode, ki je skupaj s slabim vremenom povzročila odpoved lanske dirke, naj bi junija začeli polagati tudi novo asfaltno podlago.

Lansko dogajanje v Silverstonu so zaznamovale težave z vremenom in asfaltno podlago.
Lansko dogajanje v Silverstonu so zaznamovale težave z vremenom in asfaltno podlago. FOTO: AP

Pred avgustovsko dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu je vodstvo dirkališča z Dorno Sports sklenilo dogovor o sodelovanju do leta 2021. "Dom britanskega motošporta" najboljši motociklisti prvenstev moto2, moto3 in motoGP obiskujejo od leta 2010, lani pa jo je organizatorjem močno zagodlo vreme, ki je povzročilo odpoved dirk v vseh razredih. Zaradi težav z odtekanjem vode so britanski organizatorji obljubili novo asfaltno podlago, ki naj bi jo začeli polagati junija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Da smo prišli do te točke, gre zasluga veliki količini dela zaposlenim v Silverstonu, a skozi ves ta čas smo bili povsem osredotočeni na to, da sprejmemo prave odločitve in zagotovimo prihodnost naših najpomembnejših dogodkov, Formule 1 in MotoGP," je v uradni izjavi zapisal generalni direktor dirkališča Stuart Pringle.

'Odlična novica'
"Imamo svetovno priznano podjetje, ki dela na polaganju nove asfaltne podlage, v Jarnu Zaffelliju pa imamo enega najbolj spoštovanih oblikovalcev dirkališč, ki s Silverstonom sodeluje kot strokovni svetovalec med prenovo," je še dodal.

"Podaljšanje pogodbe z MotoGP je odlična novica za vse nas pri Silverstonu in omogoča nam dolgoročno načrtovanje prihodnjega razvoja MotoGP in vseh dogodkov na dveh kolesih na našem dirkališču. Veselimo se, da bomo MotoGP vikend spremenili v najboljši motociklistični dogodek na britanskem motociklističnem koledarju."

Ezpeleta: Pomagali bomo pri vseh spremembah
Prvi mož Dorne Carmelo Ezpeleta je dodal, da je podaljšanje pogodbe "znak zaupanja v dirkališče", od katerega pričakujejo uspešno izvedbo naslednjih treh dirk do leta 2021.

"Silverstone je eno najbolj zgodovinskih prizorišč MotoGP in tesno smo sodelovali, da bi zagotovili, da ima dirka uspešno prihodnost. Pomagali bomo pri vseh spremembah, do katerih bo moralo glede dirkalne površine moralo priti po dogodkih v sezoni 2018. Veselimo se nadaljevanja dela s Silverstonom pri projektu, ki bo vrhunec motociklističnega koledarja v Veliki Britaniji," je dejal Ezpeleta.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NisteResni
08. 05. 2019 17.16
+1
donington park nj vrnejo 100x boljsa pista silverstone je prevec klasicen ze sam tisti prvi sektor pr doningtonu 2 v desno in pol po klancu v lev hiti ovink, ki se na koncu zapre in preskok v desno.... nora pista ne pa silverstone....
NisteResni
08. 05. 2019 17.19
-7
aja sj res oprostite k komentiram kot voznik mopeda al kako me je radnik oznacil..... vi niste vidl svalkov na gumi drgje k na tvju pa se to niste blinprepricani kaj je....
5TIG
09. 05. 2019 07.08
+9
Še dober da obstajajo razne igralne konzole kot je playstation.
NisteResni
09. 05. 2019 10.42
-6
NisteResni
09. 05. 2019 10.44
-7
se dobr da obstaja dvor, rakitna, grobnik, marof..... jezdi pa na raceland pa kacje hod haha
NisteResni
09. 05. 2019 10.44
-9
Deejjaann
09. 05. 2019 14.07
+4
NisteResni se strinjam z vami donington park bi bila zelo zanimiva dirka-tako kot je že bila nekoč,upam da jo bodo nekega dne vrnili na koledar dirk,namreč če pogledamo koliko dirk ima španija in koliko anglija bi bilo smiselno namesto kake španske dirke dat na koledar še drugo angleško - donington park,toda tu je v ozadju marsikaj drugega npr.DORNA,pa lep dan še naprej želim vsem
badcat
12. 05. 2019 09.33
-4
cmirko ...ne bit glasen v primeru lesnina....rovokopač še danes kida tist ka si pustil tam iz hlač.....
.jezdimir
12. 05. 2019 11.03
+3
Ti tudi če bi se upal takrat odpravit do Lesnine nikol do tja ne bi prišel, vsi vemo da bi se že bistveno prej nakidal, tako da psssst...hehehe