MotoGP

Marc Marquez se je vrnil: osma zaporedna zmaga Katalonca med elito na Sachsenringu

Sachsenring, 20. 06. 2021 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Hondin dirkač Marc Marquez je veliki zmagovalec VN Nemčije na Sachsenringu. To je bila prva zmaga za Katalonca po povratku v karavano po težki poškodbi desne nadlahtnice. Obenem je na Sachsenringu zmagal še osmič zapored v elitnem razredu. Drugo mesto je osvojil vse boljši Miguel Oliveira, tretje pa vodilni dirkač prvenstva Fabio Quartararo. Četrti je bil Brad Binder, peti pa Francesco Bagnaia.

Veličasten povratek Marca Marqueza (Repsol Honda Team) na Sachsenringu. Velika zmaga za Katalonca po kar 581 dneh brez uvrstitve na najvišjo stopničko, kar bi lahko pomenilo velik povratek za 28-letnika, ki tako ostaja "vladar" dirke za VN Nemčije. Kajti to je osma zaporedna zmaga na omenjenem prizorišču za starejšega od bratov Marquez, ki ni dopustil svojemu najbližjemu zasledovalcu, vse boljšemu Portugalcu Miguelu Oliveiri, da se mu nevarno približa.

"To je eden od najsrečnejših trenutkov v moji karieri. Prehodil sem pot od brezna do vrha, se dolgo vračal po težki poškodbi roke, a najpomembneje je, da sem nazaj. Pred dirko nisem pričakoval boja za zmago, toda ko sem videl nekaj kapljic dežja, sem si dejal: 'Zdaj je tvoj trenutek in moraš ga izkoristiti'. Mnogi ne vedo, kaj vse sem prestajal v zadnjem letu in pol. Ta zmaga je poplačilo za vse ovire, ki so mi stale na poti," so bile uvodne besede vidno ganjenega Marca Marqueza po prepričljivi zmagi na Sachsenringu. Kot že zapisano, je drugo mesto osvojil odlični Oliveira, ki pa tokrat ni uspel resneje ogroziti sijajnega člana moštva Repsol Honda, ki upa, da bo s tem uspehom še dodatno pridobil na samozavesti pred nadaljevanjem sezone. 

"Marc je bil tokrat razred zase. Od začetka do konca je nadzoroval potek dirke, zato je njegova zmaga čista kot solza. Ko sem uvidel, da od napada na zmago ne bo nič, sem želel ohraniti drugo mesto, kar mi je na zadovoljstvo celotnega moštva tudi uspelo," je poudaril zmagovalec dirke za VN Katalonije Miguel Oliveira. Ta je v "tandemu" z Marquezom odstopal od ostale konkurence, saj je tretjeuvrščeni in obenem vodilni dirkač svetovnega prvenstva Fabio Quartararo za obema zaostal za več kot pet sekund (!). Južnoafričan Brad Binder je osvojil visoko četrto mesto, medtem ko je Jacku Millerju iz Ducatija dolgo časa kazalo, da bo peti, a je bil v zadnjem krogu njegov moštveni kolega Francesco Bagnaia precej hitrejši.

Aleix Espargaro ni ponovil dobre predstave iz sobotnih kvalifikacij, a je kljub temu dirko zaključil na sedmem mestu. Johann Zarco je bil osmi, Joan Mir z devetim in Pol Espargaro z desetim mestom pa sta zaokrožila najboljšo deseterico na osmi dirki sezone. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gardner suvereno do svoje tretje zmage v sezoni
Remy Gardner je zmagovalec dirke za VN Nemčije v srednjem razredu moto2. Avstralski dirkač je od samega začetka povsem nadzoroval potek dogajanja na Sachsenringu in ob padcu najbližjega zasledovalca v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Španca Raula Fernandeza, še nekoliko povečal svojo točkovno prednost.

"S to zmago sem "ubil dve muhi na en mah." Ob tem, da sem si še dodatno dvignil samozavest, sem veliko pridobil tudi v skupnem seštevku po padcu Fernandeza. Za tokratni uspeh je bil ključen dober start, tekmeci pa so v ozadju nekoliko "zaspali". Kljub zahtevnosti steze sem bil pravočasen v vseh ovinkih, kar je na Sachsenringu najpomembnejše. Vesel sem te zmage," je po tretjem slavju v sezoni dejal Gardner.

Ta zdaj znaša 36 točk (164:128), na tretjem mestu pa ostaja danes tretjeuvrščeni Italijan Marco Bezzecchi, ki je bil z vnovično uvrstitvijo na zmagovalni oder zelo zadovoljen. Do drugega mesta je nekoliko presenetljivo prišel v zadnjem obdobju nekoliko neprepoznavni Aron Canet, ki s 55 točkami zaseda trenutno 7. mesto v skupnem seštevku. Fabio Di Giannantonio je zasedel vselej nehvaležno četrto mesto, medtem ko Sam Lowes zaokrožuje prvo peterico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izjemni Acosta do četrte zmage v sezoni v razredu moto3
V najšibkejšem razredu moto3 smo spremljali zelo razburljivo dirko, ki jo je na koncu na navdušujoč način dobil komaj 17-letni Pedro Acosta. To je bila že četrta zmaga v sezoni za izjemnega španskega najstnika, ki je v dirko krenil s skromnega 13. startnega mesta. Dolgo časa je sicer odlično kazalo za Italijana Dennisa Foggio, ki je v zadnjih krogih nekoliko "izgubil sapo", kar je izkoristil vztrajni Japonec Kaito Toba za osvojitev drugega mesta.

"Odlična dirka za nas na Sachsenringu. Po nekoliko skromnejših kvalifikacijah sem se na dirki uspel dovolj dobro zbrati in prikazati tisto najboljše. Vesel sem te zmage, s katero sem še malce povečal prednost v skupnem seštevku," je po dirki povedal Pedro Acosta. Sergio Garcia, ki je dirko končal na sedmem mestu (+0.537), še vedno drži visoko drugo mesto v skupnem seštevku, prav tako pa skupnega 3. mesta kljub padcu na dirki ni izgubil drugi Španec Jaume Masia.

Jeremy Alcoba in Andrea Migno sta s četrtim oziroma petim mestom zaokrožila najhitrejšo peterico, drugo polovico razpredelnice pa s šestim mestom začenja Niccolo Di Giannantonio. Tatsuki Suzuki je bil osmi, Xavier Artigas deveti in Izan Guevara pa deseti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Aleix Espargaro z visokimi cilji
"Sem izjemno srečen. To je 'le' sobota, toda vsi v Aprilii delajo zelo trdo v zadnjih letih," je razlagal nasmejani Aleix Espargaro. "Zelo težko je tekmovati z najboljšimi motocikli na svetu brez pravih izkušenj v elitnem razredu," je še dodal dirkač Aprilie, ki kot tovarniški motocikel ne sodi med favorizirane ekipe prvenstva motoGP. "Današnji rezultat je le majhna trofeja za naše opravljeno delo v zadnjih mesecih. Zelo sem ponosen na to, kar nam uspeva in verjemite mi, to je le začetek," samozavesti ni manjkalo Aleixu Espargaroju. 

Aprilia je sicer že na zimskih testiranjih pred pričetkom sezone pokazala velik napredek v vožnji na en hiter krog, zadnje čase pa so vse skupaj še izboljšali, v ekipi pa se trudijo, da bi postali še boljši tudi na nedeljskih dirkah. In glede na videno, se ta konec tedna se utegne zgoditi, da bo prav na VN Nemčije z Aprilio prvič v karieri stal na odru za zmagovalce (pred tem je enkrat na zmagovalnem odru že stal, a daljnega leta 2014, ko je dirkal še za Forward Yamaho). "Že v petek sem dejal, da se tu zelo dobro počutim. Tudi sicer je to dirkališče, kjer je Aprilia običajno zelo konkurenčna. Ni preveč zahtevno dirkališče za pogonski agregat, težišče RS-GP21 pa je zares na visoki ravni," je optimističen dirkač Aprilie. "Še posebej na drugem delu steze čutim, da sem zelo konkurenčen. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, ker je v motoGP zdaj zelo velika izenačenost, tako da se v nedeljo lahko zgodi prav vse," je opozoril Apriliin dirkač. V nedeljo bomo videli kar 30 krogov, zato bo ključno čim bolje varčevati z gumami. Tega se zaveda tudi Aleix Espargaro. "Temperature so tu zares zelo visoke, tako da bodo gume zelo trpele. Zagotovo je dirko bolje začeti s tretjega mesta in nato skušati slediti dirkačem na virtualnem zmagovalnem odru, nato pa bomo videli, če imamo dovolj, da se lahko borim za stopničke," je zaključil Aleix Espargaro. 

VN Nemčije
VN Nemčije FOTO: 24ur.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

14.55

Toliko za danes ...

... ostanite v naši družbi in preverite odzive po veliki zmagi Marca Marqueza.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
14.52

Marc Marquez po veliki zmagi

"Mislim ... to je en najtežjih in najpomembnejših trenutkov v moji karieri. Vedel sem, da bo to danes izjemna priložnost. Tri ničle zapored, toda danes je naš dan. Pred tem vikendom sem rekel, da se bomboril za stopničke. Za zmago je bila majhna verjetnost, toda rekel sem si, da če bodo dobri pogoji, mi lahko uspe. Ko sem videl nekaj kapljic, sem si rekel: danes bo moj dan. Miguel je zelo pritiskal na koncu, tako da je bilo težko. Tu so še vsi spomini v glavi, vsi ti težki trenutki z zadnjih let. A uspelo nam je: to bomo obdržali v srcu."

14.51

Miguel Oliveira po drugem mestu

"Zelo sem vesel, da nadaljujem s stopničkami. To so zdaj še ene stopničke. Vesel sem, da se ta pot nadaljuje. Še naprej bomo pritiskali. Z Marquezom sva se borila na daljavo v zaključku. Bil sem hitrejši v zadnjem sektorju, toda zdelo se je, da ostajava na enaki razdalji."

14.46

Fabio Quartararo po tretjem mestu

"Res sem se mučil, tako da je to tretje mesto za nas zelo dobro. Vseskozi smo imeli težave na tej stezi. Zdaj pa gremo na dirkališče v Assen, ki nam bistveno bolj ustreza. Tam bomo zelo uživali."

14.45

Končni vrstni red dirke

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (303)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NWO 2014
22. 06. 2021 12.23
+2
AAA išče se fantke za igro v peskovniku... Sejsej,,KatusX in ostala banda mularije :))
dej no
06. 07. 2021 18.51
fantje in peskovnik ter ta zadnje, spominjajo bolj na MM. zakaj se pa poljublja na usta z bratom, tale pobč ? kaj so to za ene navade ?
MM93Majster
21. 06. 2021 10.26
-3
Lucky je perfektno opisal situacijo, zato se z veseljem pridružujem njegovem mnenju. Bravo. 👍
dej no
06. 07. 2021 18.53
kaj pa svoje oz tvoje mnenje? ti sam si pa bolj bogi pri poznavanju moto športa.
Lucky
20. 06. 2021 21.47
-3
Današnja zmaga MM, je povzročila pravo pustošenje in resno travmatsko stanje po enem delu rumenega tabora. Ne veš kdo te bolj nasmeji. Jezdić niti z z svojimi 25 vzdevki ni dosedaj še nič prav napovedal. Fail after fail. Meni je najbolj smešen vzdevek sej sej, kjer se en čas predstavlja kot deklica, pa se potem zatipka in je fantek. Totalna zmeda pod kovtrom. Muha izigrava nekega pomembnega aristokrata, ki nas uči slovenščine in lepega obnašanja. Vse kar spravi skupaj, pa so neki zmazki polni sovraštva in netolerance. Zame je zmagovalec dneva svetice. Njegova razlaga trde, mehko trde in srednje trde gume bo šla v anale neumnosti tega portala. Kako trda je šele njegova glava, da nič ne dojame. Vsekakor, danes za navijače Honde izredno lep dan.
resnicaosvobaja
21. 06. 2021 09.15
-5
@sej sej je profil moškega, ki se prevečkrat počuti kot p.....
MM93Majster
21. 06. 2021 10.32
-6
Po kratkem premisleku se mi je posvetilo, kdo je @Sej sej. Pred leti se je pojavljal z nickom @Chandra, po stilu pisanja pa je bilo jasno, da je poženščeni moški. V oči je bodla njegova brezpogojna podvrženost jezdimirju, čeprav smo mu ostali bralci nemalokrat dokazali, da je na napačni strani. Ko je pred časom upal enkrat nekaj oporekati svoji boljši polovici jezdiću, je dan potem izginil za vedno. Ko si je polizal rane, pa se je očitno spet začel pojavljati kot Sej sej, s svojimi "he, he" dodatki na koncu svojih proti MM93 naravnanih zmazkov pa več kot očitno potrjuje, da je življenjski partner kaktusarja jezdimirja.
Kaktusy
21. 06. 2021 11.52
+6
Korl, če bi se tebi posvetilo bi se v zemljo vdrl od sramote, taka je realnost!
NWO 2014
22. 06. 2021 12.21
-1
Hehehe..bravo Lucky ..Sej sej je pa zafrustriranec (Baso ga kličejo) ..Nima doma besede pol pa pride sem piskat :))) Mah mislim da rossisti so bili asfaltirani u zadnjih 14 dnevih...Po mojem si ne upomorejo več :))...Zdej so sigurno v kaki senci z flaškonom u roki :D :D :D
NWO 2014
22. 06. 2021 12.22
+0
Kjesi bejbika :))...nisi v peskovniku a kaktus ?
dej no
06. 07. 2021 18.47
+1
Roglič šampion
20. 06. 2021 20.59
+5
Lepa zmaga, morda nekoliko presenetljiva glede na dogajanje cez cel vikend. Pa vendarle je Marquez pokazal cesa je zmozen na dirki. Rossi fani, tudi sam sem velik navijac Doktorja, sem absolutno mnenja da je najboljsi dirkac do zdaj, a dirkaskih kvalitet Marqueza pac nima smisla zanikati. Da je res izvrsten dirkac dokazuje ze celo kariero, in tisti ki pravijo da je slab dirkac, nimajo najmanjsega pojma. Za tiste ki pljuvajo po Rossiju: clovek ima cel kup rekordov v motogp, zdaj ko je star preko 40 let pa mu pac ne gre vec. Neumno je pljuvati podirkacu ker pri 42 letih pac ne more vec dosegati tistih vrhunskih rezultatov. Ne razumem ne enih ne drugih, zakaj je treba le pljuvati po MMju/Rossiju. Dejstvo je da sta oba vrhunska dirkaca, ki spadata med legende motociklizma, med najboljse dirkace vseh casov.
9474
20. 06. 2021 21.24
-2
Lep komentar od normalnega rossi navijaca! Res je, tudi rossi je imel svoj cas, ko je bil najboljsi, zdaj pa enostavno ne more vec... Leta so tu, konkurenca cedalje hujsa, mladi pripravljena na marsikaj, da pridejo v ospredje itd itd... Logicno je, da ne more vec konkretno konkurirati, tudi mm v rossijevih letih ne bo vec mogel, tako pac je...
Mr.Cat
20. 06. 2021 21.37
-11
Naj te to njegovo pisanje ne zavede....rumen picek ostane podn podna....
Roglič šampion
20. 06. 2021 21.48
-4
9474 ++++. Je pa zalostno da so nekateri primitivci vecino super komentatorjev, npr. Callux, pregnali s portala, tako da je tu gor prakticno le se pljuvanje po MMju, Rossiju. Zalostno.
dej no
06. 07. 2021 18.55
med legende spada trenutno samo eden. he he
dej no
06. 07. 2021 18.57
+1
callux samo prevaja članke novinarjev. nič novega ne pove. ga pa imaš polne strani na motogpslo.
ThorStorm793
20. 06. 2021 20.26
+0
Drugega, ko čestitat marcu ne moreš. Iskat razne izgovore in pisat nebuluze nima smisla, ker je marc raztural danes
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 20.04
-7
Ja Nightfly...nesramno početje MM93 , ko se je šlepal, ko je s še 4 dirkači čakal na naslednjo gručo dirkačev in se vozili v zavetrju, kot si skrušeno omenil v enem od spodnjih zmazkov ...no, karma je poskrbela, da se na tekmi ni mogel več šlepati v zavetrju ...zdaj mora Uccio le še preveriti, če se je vozil prepočasi...
dej no
06. 07. 2021 19.00
uccio ga je kar nagnal tega vašega nesramnega kot ga sami kličete. sedaj si pa užaljen, ker mu moški niso všeč.
rr3
20. 06. 2021 20.02
-2
Fabio pravi da je moral dirkat 100% za 3 mesto... Se pravi ostale Yamahe so bili na max 60%... Sramota....
Lance
20. 06. 2021 19.57
+12
Zanimivo koliko pozornosti si zasluzi en spanski dirkac... 2 clanka na naslovnici, ko pa zmaga gajser pa tega clanka sploh ni na naslovnici. Je to zato ker nimate pravic za predvajanje mxgp ali zakaj? Sramota!
rr3
20. 06. 2021 20.01
-5
To je zato ker tukaj ta rumeni pluvajo po Gajserju ker je na Hondi in ta sama pelje, je najboljša...
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 20.07
-8
+++ ko bo Gajser zmagal na eni nekonkurenčni Yamahi ga bomo pa več omenjali, ali pa ko bo 21. pri 40 letih
NWO 2014
22. 06. 2021 12.25
+2
Lance ...Sej ta problem je samo na POPTVJU ..ostali slo mediji so takoj objavili rezultat Gajserja...AMpak ..no zakaj po vaše na popu ni bilo te novice ? :D :D
dej no
06. 07. 2021 19.03
zato ker je pravi slovenec. oni omenjajo samo ićiće. tako kot npr podjetje akrapovič. sramota
Mr.Cat
20. 06. 2021 19.57
+2
Kolk dni je od zadnje rosijeve zmage??
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 20.07
+0
Ne se bati...če ne veste, še to ni znak za demenco
Mr.Cat
20. 06. 2021 20.20
-2
Sprasujem rumene piceke.....ce spremljajo ta podatek
iga_biba
20. 06. 2021 20.38
-4
Že uvrstitve pod deset so zeloooo redke, še sam ne ve kdaj je nazadnje zmagal. leta pa tako.
Drumbass
20. 06. 2021 20.39
-4
2017 Assen..v dnevih ne znam zeačunat😂
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 20.59
-4
nekaj mu bodo pripravili piceki na naslednjem prvem prostem treningu ob 4. obletnici
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 19.55
-5
Pri Hondi resno razmišljajo o tem , kaj naj še njihovi dirkači ne uporabljajo med dirko
Mr.Cat
20. 06. 2021 19.48
-4
učo je javu, da v koruzi ne najde rosijebe puske🤷🏻‍♂️
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 19.54
-3
Saj je Rossi povedal, da bo tekmoval , dokler bo obstajala možnost za zmago...to sedaj pomeni pomeni, da morajo odstopiti vsi razen njega in Luce Marinija
Mr.Cat
20. 06. 2021 19.59
-3
V tem primeru bo kmalu zunaj nova igra motoGP 2021...mofoce mu tam uspe...so pa dodali opcijo metanje puske v koruzo
Drumbass
20. 06. 2021 20.41
-4
ja..to je pa bla izjava res. res je samozavestn..
Mottodedi
20. 06. 2021 19.41
+5
Nepozabno! Hvala Mravljica!!!!!!!!
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 19.28
+1
Danes ni motorja s katerim MM93 ne bi zmagal...in ni motorja s katerim bi bil Rossi med prvo peterico pri manj kot 50% odstopih
Uporabnik2066124
20. 06. 2021 19.38
-2
Samo sprejeti trde gume pa bo rossi med 5 marqez pa nebo mogel med 10
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 19.47
-2
aneks....in ni gume s katero bi bil Rossi med prvo peterico pri manj kot 50% odstopih
9474
20. 06. 2021 20.05
-3
Svetice, potem pa poklic rossija naj izbere trso gumo, namesto da je skos na mehkih 😉
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 20.13
-2
če porabi še ta izgovor...mu ne ostane noben več, razen barve motorja
Uporabnik2066124
20. 06. 2021 20.49
+4
9474........... Ni tezava v trdi ali mehki.... Tezava je v tem, kaksne pripeljejo na dirko....... To kar je dandanes trsa bi morala biti se bolj trsab da bi ji rekli mehka, trsa pa se bolj trsa...... Vglavnem tako trda, da bi brez tezav zvozili dirko ne pa sedaj ko se izogibajo prehitevanju in prevec agresivni voznji
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 21.06
-4
danes ne obstaja guma, ki bi ustrezala Valentinu...ja, ... Rossi se "izogiba" agresivni vožnji in prehitevanju in še čemu, kar loči dirkače od voznikov , zato pa lahko uporabite mojo formulo za uvrstitev Valentina iz petka 18.06.2021, 16:49:00
9474
20. 06. 2021 21.28
-4
Svetice ti si res ena cvetka... Mogoce bi se moral zaposliti pri miselinkotu al pa yamahi, ker tolk ves... Ocitno vec kot oni sami... Ja, gume delajo mehke, to oa zato, da je cim boljsi oprijem... In da glih komi zdrzijo dirko... Ce bi delali taksne kot ti pravis, se bi cez ovinke vozli pol pocasneje, ker nebi imeli oprijema... Uglavnem mal prevec isces izgovore zakaj si mm ne zasluzi zmage in isces izgovore povsod kjer le lahko, da mm ne priznas da je vrhunski dirkac... To je vse
Uporabnik2066124
20. 06. 2021 21.48
+4
9474......ti ne priznas, da gume delajo za marqeza in zato ni njegova voznja toliko boljsa ampak je vse prilagojeno njegovemu slogu in karakteristikam........... ZANIMIVOB DA NAJBOLJ AGRESIVEN DIRKAC NIMA TEZAV Z OBRABO IN TO NA NAJSLABSEM MOTORJU..........
NWO 2014
22. 06. 2021 12.28
Svetice :( ..ma joj ..kako je to možno da tko nimaš pojma :((((...Te gume so hoteli nekateri piloti alla rossi...Namreč tiste gume "Bridgestone" katere so trajale celo dirko s katerimi so delali rekorde v zadnjem krogu so bile "vzrok" za "grde"dirke ... Zdej si držite te michelinke in pejte vsi skupaj v peskovnik :))... Ej tolko neumnih komentarjev kot jih tle bereš jih ne bereš nikjer...NIMATE POJMA :)
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 19.25
+4
Nightfly pijani 50 letnik rojen na Dolenjskem , ki niti s pomočjo Cvička more doumeti, kako lahko MM zmaga s takšnim motorjem s tem ,da si niti ne upa uporabljati vseh asistenc, ki jih nudi Honda. Kolebaš lahko le med dvemi stvarmi ali je Honda v 2 dneh naredila konkurenčen motor, ki se je Yamahi približal na 80% ali pa je tokrat MM93 bolela le še rama ?
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 19.13
+2
Nightfly ...ko kralj motošporta menja čelado je to napoved nečesa...če je čelada retro, so ponavadi tudi rezultati iz tistega obdobja...
iga_biba
20. 06. 2021 19.13
+3
Štirinajsti. lepo je napredoval nevidni, večni, legendarni, zimzeleni, bivši devetkratni, 42 letna živa legenda, idol, doktor, nekdanji zmagovalec showov, prekaljeni lisjak, srečko, nekdanji zvezdnik motociklizma, voznik v družbi najboljših dirkačev in še kaj, ampak le, ker so trije odstopili. Drugače bi bil na svojem standardnem sedemnajstem mestu. Lepo za veterana iz 21 na 14 .
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 19.10
+2
V smislu Fair-playa Marquezu Dorna nikakor ne sme dovoliti podpisati za Ducati ali bog ne daj celo za Yamaho
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 19.07
+1
Upam, da Rossi še ostane v motoGP-ju in da za pošteno klofuto z Marquezove strani ni nikoli prepozno...ne za Rossija ne za Marqueza
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 19.05
+4
Supertalent in tokrat le v bolečina v rami je zmožna skriti vse napake Honde. Očitno gre Marquezu bolje brez "asistenc motorju ", ki jih nudi Honda. Danes zmaga ni bila realno pričakovana, ampak je očitno spet vozil dovolj počasi, kot je vozil v Avstraliji 2015. Tandemu Uccio-Rossi je to spet sumljivo, a še ne vesta, komu je tokrat pomagal z zmago
gogi_
20. 06. 2021 19.00
-4
Mr.Crap lep pozdrav iz Arnoldsteina.
Mr.Cat
20. 06. 2021 19.04
+3
gogi_
20. 06. 2021 19.06
-5
resnicaosvobaja
20. 06. 2021 19.15
+1
picek rumeni je to tekmo težko sprejel, čeprav je bila zmaga samo vprašanje časa, tako kot je Rossijeva upokojitev od leta 2010