MotoGP

Drama v kvalifikacijah pripadla Quartararoju, iz prve vrste še Rins in Zarco

Portimao, 17. 04. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
A.V., J.K., J.B.
Komentarji
109

Dirkači kraljevega razreda MotoGP so končali s kvalifikacijami pred nedeljsko glavno dirko za VN Portugalske v Portimau. Iz prve vrste bodo tako startali odlični Fabio Quartararo ter Alex Rins in Johann Zarco. Končni vrstni red bi bil sicer drugačen, če ne bi tekmovalna komisija zbrisala rezultata najhitrejšega Francesca Bagnaie zaradi neupoštevanja rumene zastave ob stezi. Povratnik po poškodbi Marc Marquez pa bo startal s 6. mesta. V razredu Moto2 je kvalifikacije dobil Sam Lowes, v Moto 3 pa Andrea Migno.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zmagovalec kvalifikacij Quartararo
    04:08
    Iz 24UR: Zmagovalec kvalifikacij Quartararo
  • Iz 24UR: Motogp v Portimau
    01:52
    Iz 24UR: Motogp v Portimau
  • Zadnje tri minute kvalifikacij razreda moto2 na VN Portugalske
    06:36
    Zadnje tri minute kvalifikacij razreda moto2 na VN Portugalske
  • Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP za VN Portugalske
    05:43
    Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP za VN Portugalske
  • Zadnji hitri krogi na tretjem prostem treningu motoGP pred dirko za VN Portugalske
    04:32
    Zadnji hitri krogi na tretjem prostem treningu motoGP pred dirko za VN Portugalske
  • Vrhunci tretjega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Portugalske
    16:05
    Vrhunci tretjega prostega treninga motoGP pred dirko za VN Portugalske
  • Padec Jorgeja Martina na tretjem prostem treningu pred dirko za VN Portugalske
    00:19
    Padec Jorgeja Martina na tretjem prostem treningu pred dirko za VN Portugalske
  • Predstavitev dirkališča Autodromo Internacional do Algarve
    01:21
    Predstavitev dirkališča Autodromo Internacional do Algarve
  • Vrhunci petkovih prostih treningov vseh razredov pred dirkami za VN Portugalske
    02:59
    Vrhunci petkovih prostih treningov vseh razredov pred dirkami za VN Portugalske
  • Razmere na stezi v Portimau pred začetkom tretjih prostih treningov
    01:42
    Razmere na stezi v Portimau pred začetkom tretjih prostih treningov

Že zadnji prosti trening je napovedal izjemno zanimiv kvalifikacijski obračun dirkačev kraljevega razreda v Portimau. Ključno vprašanje je bilo, ali lahko Marc Marquez (Repsol Honda) ob svojem povratku na steze že takoj opozori nase z vrhunsko uvrstitvijo in tako pred nedeljsko dirko nažene strah v kosti tekmecem. Izjemni 28-letnik je najprej brez težav opravil s konkurenco v sicer počasnejši kvalifikacijski skupini, nato pa je z odličnim krogom v hitrejši nekaj časa kraljeval povsem na vrhu razpredelnice.

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) bi sicer moral dobiti kvalifikacije, a mu je tekmovalna komisija zaradi neupoštevanja rumene zastave ob stezi črtala čas. Veliko razočaranje za tega italijanskega dirkača, ki bo posledično startal iz četrte vrste (11. mesto), kar močno zmanjšuje možnosti za vrhunsko uvrstitev na sami dirki. Suzukijev Alex Rins je dolgo časa vozil ob boku Marca Marqueza in na koncu 'pobral smetano' z uvrstitvijo pod sam vrh na drugo mesto, prvo startno vrsto pa je s tretjim mestom dopolnil izkušeni Francoz Johann Zarco (Pramac Racing). "Dobro, zelo dobro je vse skupaj izgledalo. Upam, da bom nekaj podobnega ponovil tudi na jutrišnji dirki. Uspel mi je zelo hiter krog, kar je bilo dovolj za uvrstitev v prvo startno vrsto. Zelo sem vesel uspešno prestanih kvalifikacij," je dejal tretjeuvrščeni član moštva Pramac Racing, Johann Zarco.

Tudi Rins ni skrival zadovoljstva po končanih kvalifikacijah, saj mu drugo mesto odpira izjemne možnosti za vrhunski izid na dirki. "Konkurenca je iz dirke v dirko vse širša. Videli ste, kako je po tako dolgi odsotnosti izgledal Marc Marquez. Neverjeten je, zato sem nam obeta izjemno razburljiva dirka v nedeljo," pa je v mikrofon povedal Španec. Fabio Quartararo seveda ni imel nič proti prevzemu vodilnega položaja po kazni Francescu Bagnaii, a mladi francoski zvezdnik se še kako dobro zaveda, kako zahtevna preizkušnja ga čaka v nedeljo. "Že od uvodnih prostih treningov je bilo jasno, da bo ta vikend 'šlo na nož'. Kaj se bo dogajalo na dirki, je nemogoče napovedati. Veliko bo odvisno od starta, vremenskih pogojev in tehničnih nastavitev na motociklih. Verjamem, da smo pri Yamahi pripravljeni na boj za zmago," optimistično pravi zmagovalec kvalifikacij v Portimau.

Avstralec Jack Miller (Ducati Lenovo Team) bo startal tik za najhitrejšo trojico, s četrtega mesta, s slabima dvema desetinkama sekunde zaostanka za Quartararojem. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) je po povsem ponesrečenem uvodu v sezono le pokazal, iz kakšnega testa je. S petim mestom v kvalifikacijah je vsekakor napovedal boj za najvišja mesta, kot zadnji iz druge startne vrste pa bo startal neverjetni Marc Marquez. Njegov zaostanek ni velik, dobri dve desetinki in pol, kar je ob najboljši inačici Katalonca realno nadomestljivo za uvrstitev na zmagovalni oder. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini), Luca Marini (SKY VR46 Avintia) in aktualni svetovni prvak Joan Mir (Team SUZUKI ECSTAR) so se razvrstili od sedmega do devetega mesta.     

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V srednjem razredu Moto2 smo vnovič spremljali dvoboj trenutno najboljšega dvojca Sama Lowesa (Elf Marc VDS Racing Team) in Remyja Gardnerja (Red Bull KTM Ajo), ki po dveh dirkah sezone tudi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva zasedata najvišja položaja. Kljub kasnejšemu padcu in zdrsu s steze je Britanec uspešno prestal še tretje kvalifikacije v letošnji sezoni.

To je še tretji 'pole' za Lowesa, ki bo tako v nedeljo naskakoval svojo tretjo zmago zapovrstjo, tesno za petama pa mu je avstralski dirkač Gardner, ki bo v dirko startal z minimalnim zaostankom dobrih dveh stotink sekunde. Prvo startno vrsto je s tretjim mestom dopolnil Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing). "Nore kvalifikacije, nora vožnja," so bile uvodne Lowesove besede po kvalifikacijski zmagi v Portimauu. "Dobro izvedbo je malce skazil padec proti koncu, a nič ne de. Najpomembneje je, da sem ostal nepoškodovan," je še dodal britanski dirkač.

Iz druge startne vrste bodo v dirko krenili vse boljši Ai Ogura iz moštva IDEMITSU Honda Team Asia, petouvrščeni Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) in Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team). Albert Arenas (Solunion Aspar Team), Joe Roberts (Italtrans Racing Team) in Aron Canet (Solunion Aspar Team) pa bodo pot do vidnejšega dosežka iskali iz tretje startne vrste.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V razredu moto3 sta kazen zaradi nešportnega obnašanja na drugi dirki v Katarju dobila John McPhee in Jeremy Alcoba, zato njun čas na kvalifikacijah ni štel, saj bosta nedeljsko preizkušnjo oba začela iz garaže. McPhee bo za nameček začel z desetsekundnim zaostankom, Alcoba pa bo moral na start počakati dodatnih pet sekund. 

V prvi kvalifikacijski skupini razreda moto3 je bil najboljši zloglasni Italijan Romano Fenati, napredovali pa so še Japonec Ajumu Sasaki, Čeh Filip Salač in Španec Adrian Fernandez. Od četverice se je v drugi skupini najbolje znašel Sasaki, ki bo začel z osmega mesta, postavil je sicer deseti čas, a sta ga ugnala tako šesti McPhee kot tretji Alcoba. Do prvega startnega položaja je sicer prišel Italijan Andrea Migno, njegov rojak Dennis Foggia pa je za njim zaostal za 15 stotink. V prvi startni vrsti bo startal še Sergio Garcia. Za njimi pa bodo začeli četrti Gabriel Rodrigo, peti Denis Uncu in šesti Darryn Binder.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretji prosti trening se je v razredu motoGP že zaključeval, ko je dobrih pet minut pred koncem v sedmem ovinku grdo padel Španec Jorge Martin, ki je v hudih bolečinah potreboval zdravniško pomoč. Iz peščene izletne cone so ga pri zavesti odnesli na nosilih. Po prvih uradnih informacijah zaradi udarcev v glavo, desno roko in gleženj ne bo nared (vsaj) za sobotne kvalifikacije, prepeljali pa so ga tudi na dodatne preglede v bližnjo bolnišnico.

Dirkači so se nato vrnili na stezo in dokončali FP3, najboljši čas pa je postavil zmagovalec VN Dohe Francoz Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha/1:39,044), ki mu je sledil italijanski dvojec v podobi Franca Morbidellija (Petronas Yamaha SRT/+ 0,051) in v petek najhitrejšega Francesca Bagnaie (Ducati Lenovo/+ 0,073). V najhitrejši deseterici so bili še vodilni v skupnem seštevku Francoz Johann Zarco (Pramac Racing/+ 0,184), Katalonec Alex Rins (Suzuki ECSTAR/+ 0,284), Avstralec Jack Miller (Ducati Lenovo/+ 0,301), Italijan Luca Marini (SKY VR46 Avintia/+ 0,556),  Katalonec Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini/+ 0,646), domačin Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing/+ 0,653) in Katalonec Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha/+ 0,698).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Padel je tudi 11. Alex Marquez (LCR Honda CASTROL/+0,752), a brez hujših posledic, je pa njegova nesreča vplivala na zadnji krog njegovega brata Marca Marqueza (Repsol Honda). Ta je imel po vzpodbudnem petkovem začetku tokrat nekaj več težav in je v skupnem seštevku časov zasedel šele 15. mesto. Serijski prvak razreda motoGP (+ 0,901) je zaostal za branilcem naslova Joanom Mirom (Suzuki ECSTAR/+ 0,774), ki je zasedel 12. mesto, pa tudi za rojakom in moštvenim kolegom Polom Espargarojem (Repsol Honda/+ 0,784) ter tudi legendarnim Valentinom Rossijem (Petronas Yamaha SRT), ki je bil 14. z 0,868 sekunde zaostanka. Nesrečni Martin je zasedel končno 19. mesto z 2,002 sekunde zaostanka, Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu), ki je tudi rahlo trčil in se nato glasno prerekal z Morbidellijem, pa je kot predzadnji hitro končal z nastopi, potem ko očitno ni dovolj dobro okreval po nedavni poškodbi (+ 2,522 sekunde).

Migno najhitrejši v moto3, v moto2 pa Gardner
Sobotno dogajanje so v sončnem vremenu na jugu Portugalske odprli dirkači razreda moto3, ki so se pomerili na tretjem prostem treningu. Italijan Andrea Migno (Rivacold Snipers) se je izkazal z najhitrejšim krogom celotnega dirkaškega konca tedna, ko gre za najšibkejši razred (1:48,214 sekunde), ki je lahko tokrat užival v povsem suhi stezi. Argentinec Gabriel Rodrigo (Indonesian Racing Gresini) je postavil drugi čas FP3 z zaostankom vsega 0,052 sekunde, tretji je bil Španec Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo/+ 0,107).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Avstralec Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) je bil najhitrejši na zadnjem prostem treningu dirkačev razreda moto2. Njegov čas 1:42,643 je bil neulovljiv za vse tekmece, še najbolj sta se mu približala Američan Joe Roberts (Italtrans Racing/+ 0,229) in Britanec Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing/+ 0,296).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Morbidelli: Marquez? Pokazal je, iz kakšnega testa je
Za Morbidellijem je ponesrečen uvod v sezono, saj je na prvih dveh dirkah v Katarju zbral vsega eno uvrstitev med točke, ko je bil na drugi preizkušnji za VN Dohe 12. Tudi v Portimau se v petek ni izkazal, saj je imel šele 19. najboljši čas, kljub temu pa Italijan ni bil razočaran, ravno nasprotno. 

"Kar vesel sem zaradi današnjega dogajanja," je po koncu petkovega dogajanja presenetljivo razlagal Morbidelli. "Seveda nisem povsem zadovoljen, a nisem niti razočaran, saj hitrega kroga sploh še nisem poskušal odpeljati, zato je v takšnih okoliščinah še dobro, da nisem povsem zadnji. Skušal sem se osredotočiti na pnevmatike srednje trdote in občutek na stezi, v soboto dopoldan pa bom napadal hiter krog. Videli bomo, kako bo šlo." 

Franco Morbidelli je letos v skromni formi, od dirke za VN Portugalske pa si obeta veliko več kot od začetka sezone.
Franco Morbidelli je letos v skromni formi, od dirke za VN Portugalske pa si obeta veliko več kot od začetka sezone. FOTO: MotoGP

"V primerjavi z lansko sezono na motociklu čutim nekaj razlik, a ne vem, zakaj. Morda so zanje krive pnevmatike, lahko pa sem tudi jaz ali morda malenkostne spremembe, ki smo jih naredili na motorju. Trenutno res ne vem, kaj je narobe, a čutim, da sem v Portimau za zdaj storil pomemben korak naprej," je optimističen 26-letnik. 

Na prvih prostih treningih je bilo seveda vse v znamenju Marca Marqueza, ki se je vrnil na stezo po devetih mesecih odsotnosti in že takoj pokazal zobe. Na prvem treningu je bil tretji, na drugem šesti, španskega asa pa je pohvalil tudi Morbidelli: "Na stezi ga nisem videl, sem pa videl njegove čase. Njegova predstava je, sploh po tolikšnem času odsotnosti, neverjetna. Pokazal je, iz kakšnega testa je."

VN Portugalske

Ob 13.35 se bodo s prenosom na VOYO začele kvalifikacije v najšibkejšem razredu, dirkači motoGP pa se bodo na stezo vrnili ob 14.30, ko bo – tudi s prenosom na Kanalu A – boj za čim boljše izhodišče na nedeljski dirki začela počasnejša skupina. 

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (109)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlukiSuzuki
18. 04. 2021 08.43
-5
Dirka bo napeta vsekakor... Upam pa, da Rins konča med top 3 .. je dolznik .. Marquez bo po moje med top 5 sigurno...poznamo ga in ne bo popustil kljub bolecinam ;) . Po tihem pa so favoriti za zmago vsi do 10 mesta...
gogi_
17. 04. 2021 21.59
+6
Kasksder zdej preber kaj si napisu. Kdo ma najvec naslovov? To je to
gogi_
18. 04. 2021 08.13
+7
Kadkader po tvojen pusanju klivnesa sploh ni bila poskodovana in je vzel mal dopusta . Mel je tezave z zivcen ki so jih dokaj sanirali,bo pa zanimivo videt ce zdrzi celo dirko☺️. Aja zakaj ne bi saj je moja zabloda da je bil poskodovan in ploscico je dal v roko zaradi mode. Res si kaskabebo
Uporabnik2066124
17. 04. 2021 21.28
+19
V motogp je 90% motor in pravila. 10% pa dirkac........... A pri marqezu izgleda, kot da je 90% on in 10% motor in pravila...........
VRFORTYSIX
17. 04. 2021 21.21
-14
MM je pilot, da glava boli, od drugega mesta naprej pa gledamo dirko!Vale zate smo pa vedno tudi če si zadnji.
Profesormarck
17. 04. 2021 20.50
-15
Hudo bo jutri,hudo in napeto.Bravo Profesorju Marcu za vse pokazano.Ves čas sem govoril,da bo takoj napadal stopničke,konkurentom je odprl usta do kolen.Pa tud ne duha in sluha o vklenjenem ali zablokiranem,ali kakem že živcu...a ne da gogoplesalec.Nekam si se v mišjo lukjo skril gogi.Muca maca popapla jezičino ?!
Herba
17. 04. 2021 21.21
+10
gogi_
17. 04. 2021 21.52
+3
profesormarkica zdej sta si z klovneso enska,oba stresata in trzata z desno roko. Desanka ti je edina zvesta pa se ta trza😀😀😀
DianaMul
17. 04. 2021 20.48
-14
Če Rossi najde pravo gumo, kar se lohka zgodi, (( jo že tretjo dirko iščejo ? bo hud pritisk od zadaj.
Profesormarck
17. 04. 2021 20.56
-16
misli,da ga letos zadnjič gledamo,če ne bo sam odšel,mu bo pokazal vrata petronas.Končala se je njegova era,pravzaprav se je končala takrat,ko je prišel v GP Marc Marquez.Pika.Amen.
nightifly
17. 04. 2021 19.55
+8
Dve stvari sta me danes fascinirali . Prva je simulacija dirke , ko se je dirkac st. 93 , MM prvic prilepil na Mira in preizkusal nalet od zadaj ,torej simulacijo prehitevanja . Ostal sem brez besed , ker je Honda s tako lahkoto prismodila Miru zadaj na rep , tu je pa MM popustil , in te iste stinte ponavljal ,da je izgleda dobil cisto sliko za dirko , oz. nastavitev Honde na ta rezim . Poleg teg aje uprizoril se divjo voznjo na dolgem cornerju , ob cemer sta se novinarja dvignila glas . Za prve probe po 9 mesecih neverjetna voznja , neverjeten motor . Elektronika ,ki jo ima MM je astronomska . Vedno ponavljam , Santo in ostali si zasluzijo medaljo . Ce bo imel letos MM naprej tak motor na visku in siguren kot zadnja leta ,ga ne ustavi nic . Se posebno zato ,ker se bodo tocke najbrz razdeljevale med ostale dirkace kot lani , torej skoraj vsako dirko drug dirkac . Poten takem lahko ziheras MM zacne sredi prvenstva . Je pa res ,da je vse se pod ???
dej no
17. 04. 2021 20.49
+16
Herba
17. 04. 2021 21.23
+11
Vse so premagali in tudi tvojega Markeca bodo ravnokar povozili...
nightifly
17. 04. 2021 19.44
+17
Vidim,da kar nekaj ´´ navijacev ´´ pogresa Dohtarja . Jaz ga ne , saj se vozi ,dirka , je na pisti , je viden . Eden od tolikih . In prav to je ze veckrat tudi povedal . Ce pa kdo hoce izvedeti kaj je vodilo Rossija da je podpisal pogodbo se za letos ,in ni nujno ,da je zadnja , naj ne filozofira in mu izbira besede , ker je vceraj angl. novinarju perfektno jasno in nedvoumno obrazlozil svoje razloge . Ce komu to ni vsec ,naj vsaj spostuje njegovo voljo in zeljo , predvsem pa spostuje odlocitev odgovornih pri Yamahi in Petronasu . Siguren sem ,da intelektualno zadostujejo vsem kanonom . Torej so odlocitve njihove ,in samo njihove ......torej Dohtar vozi . Ni komu vsec ? Preklop na fusbal in je vse reseno .
Mr. Cat
17. 04. 2021 19.33
-17
nikjer zasledil kter je bil legendarni rosi kot ga nasljavljajo tukaj
iga_biba
17. 04. 2021 19.40
-17
Uporabnik2066124
17. 04. 2021 19.22
+14
Ce bo Suzuki postajal nekonkurencen, bo to pomenila kuhinja, da se Marqezu pomaga
Uporabnik2066124
17. 04. 2021 19.43
+10
Kaskader........ Tebi je samo vazno, da marqez zmaga pa nema veze kako....... Jaz sem tudi nekoc na vijal za Amstronga in od takrat nimam vec rad sporta, kjer se goljufa in gredo kuhinjo.......
Igi74
17. 04. 2021 20.31
+2
Rodion Raskolnikov
17. 04. 2021 19.01
-10
Rossija pa nihče niti ne omeni, al kako?
Prototip
17. 04. 2021 19.04
+20
Pa saj je naredil svoje,a ni dost,da je bil 9x prvak,,ko ga bo kakšen mladinc nažgal,bo pa on boljši,,,,
Zalchi
17. 04. 2021 18.58
+10
Dej Andre, najbolj da popljuvaš vse, ki so od tretje štartne vrste dalje. Aja, ne poznaš dirkačev, razen MM in Rossija, ker se veliko govori o njima? Ko boš enkrat sedel na pravem motorju in 15 minut na polno odpeljal vse ovinke, se boš spomnil svojega bedastega komentarja. Bradl in Crutchlow sta se lani vozila v ozadju, pa se nihče ni norca delal z njiju. Se vidi, da nimaš lastne hrbtenice in ponavljaš neumnosti, kot papiga
iga_biba
17. 04. 2021 18.50
-15
Bivšega 9x, zimzelenega veterana še samo pri FP3 omenjajo. Za več ni!. Kateri je 17? 18? Res nima sreče z motorji in ne z gumami. Še najmanj pa z dirkači.
dej no
17. 04. 2021 20.53
+12
ima pa z ženskami in euri, kar enim tukaj ni všeč.
moto-gp
17. 04. 2021 18.48
-6
Prosim, prosim bodite strpni in ne sovrazni! Sedaj, ko se je vrnil Marc, ga ne primerjajte z Rossijem, ker primerjave ni. Veliko mladih dirkačev je v igri za zmago. Kaj bo jutri prinesla dirka, pa upam, da ne bomo izvedeli do konca le te. Srečno udeležencem dirke, nam pa pašo za oči... Pa nikar si pri tem vseh nohtov ne pojejte 😀... Napeto in stresno bo!
Prototip
17. 04. 2021 18.58
+20
Ma daj nam zaupi,za koga boš navijal,,,če boš za MM -a,te bo častila mladina,če za VR-ja,pa starina......kritizirali,te bodo pa eni ,al pa drugi...haha,mal heca mora bit,,,,uživaj...
moto-gp
17. 04. 2021 19.19
-14
Marcu privoščim dobro dirko in še boljši rezultat. Najbolj pa to, da prav vsi srečno končajo dirko. Pila pa bom z mladino 😀😀; "starci", kot jih imenuješ, bodo pa "sline cedili"...😀
CelindaAndre
17. 04. 2021 18.12
-20
Baje Rossi še kar voz kvalifikacije in jutri boste videli pritisk od zadaj.
MucaNeGrize
17. 04. 2021 17.21
+21
Klinc vas gleda...jaz navijam za rossija pa če prevozi cilj zadnji - pa ne bo .....Amen .
Principat
17. 04. 2021 17.30
+12
ti dirkači , ki sedaj vozijo in bodo stari 42 let , bo jih večino sedelo v loži , bravo Vale , popestril ssi mojo desetletno življensko pot
iga_biba
17. 04. 2021 18.51
-10
Dirkač? Kolikor je videt se tako malo turistično vozi, za 17to , 18to mesto.
dej no
17. 04. 2021 20.54
+13
kaskader, se mi je zdelo, da si ti bol nogomet navijač.
Seat201
17. 04. 2021 17.12
+4
Al imate na popu novinarje za znort. 🤦‍♂️ Kašna drama?? Se je kdo ubil, pa nisem zasledil? 🤦‍♂️
kitekatus
17. 04. 2021 17.06
+0
Izgleda da Markič ni izgubil občutka za dirkanje,se mi zdi,kot da ga ni bilo samo zadnje dve dirki po časih,ki jih je dosegal na treningih in kvalifikacijah.Jutri zna bit kar trn v peti vsem ostalim,če se bo v njegovi glavi spremenila strategija dirke takoj po štartu in če mu ne bo sveže sanirane roke preveč mravljinčilo med dirko,saj danes izgleda,da je imel s tem težave,bo po moje kar na stopničkah stal,mogoče celo na najvišji,kdo bi vedel. Quartič tudi se je izgleda zelo dobro ujel s tovarniško Yamico,Zarkoičič je nepredvidljiv,ampak zaenkrat mu dobro kaže,Rins pa,je dober dirkač,samo zame še vedno neznanka,pa je,pa ga ni,skratka,upam da bomo spet imeli lepe dirke pred seboj,da se več njih bori za naslov do zadnjega.Ostali dirkači so tudi zelo blizu vodilnim,resnično pa mi je žal za veterana Valeta.Osebno menim,da je ipak napočil čas,ko bi bilo dobro,da zaključi bogato karijero dirkača.Seveda lahko še preseneti na kakšni dirki,ne rečem,ampak ko gledaš ostale kakšne čase nizajo in koliko so vsi blizu,bo moral v kvalifikacijah biti med prvih pet,če bo hotel tržit dobre rezultate,oz.stopničke.Konkurenca je iz leta v leto vse hujša in mlajša,tudi utrgana,tako da zanj hočemo ali nočemo,počasi zmanjkuje placa.psiha je hudič v takem športu,telo pa tudi z leti ne več tako prožno,kljub treningom in prehrani. Pa Jorgiču Martinu želim,da se čimprej pocajta,izredno obetaven dirkač,ta padec mu ni rabil,ali kaj čmo,je sestavni del tega športa.Samo,da je živ ostal. In ja,dej ne se toliko pljuvat navijači svojih privržencev,preteklost pusti za sabo,je ne moreš spremenit,glej na danes in jutri,imejte se radi,imejte malo športnega bontona.
Bigbadjohn
17. 04. 2021 18.15
+12
Spoštuješ le Rinsa, da ga nisi preimenoval v Rinčića.... ali ti je ušló?
kitekatus
17. 04. 2021 18.36
-2
Spoštujem vse dirkače in ja,pri Rinsu mi je ušljo:P
krojacekhlacek
17. 04. 2021 16.29
+3
Kjer naslov....DRAMA V KVALIFIKACIJAH 🤣🤣🤣🤣🤣. Moto gp je postal tok dolgočasen, da raje ugasnem TV in poslušam bolhe grizt.
NoExit
17. 04. 2021 17.00
+0
Hja res..moje prve ,ko sem zadremal vmes ..lol
NWO 2014
17. 04. 2021 17.07
-1
iga_biba
17. 04. 2021 18.53
-3
sploh zraven gabra brrr. še vedno ne zna dihat in govorit hkrati.
Zalchi
17. 04. 2021 16.21
+13
Pravi navijači skoz navijajo za svojega dirkača, ne glede na rezultate. Ne razumem tega sovraštva med “rumenimi” in “mm taborom”. Saj bo mm sam pokazal, kaj zna. Rosi se vozi zadaj, ker vozi z glavo in ne več na glavo. Pri teh letih mu glava ne dovoli več, da bi šel na vse ali nič. Saj tudi vi pri 40 ne počnete več takih neumnosti, kot ste jih pri 20h. Če malo karikirano napišem: to je podobno, kot če bi šel zidane igrat z neymarjem in mesijem
NWO 2014
17. 04. 2021 16.23
-10
Če ne razumeš tega sovraštva pač ne razumeš :) sej ne rabiš glih bit genjalc za to razumet
Zalchi
17. 04. 2021 16.33
+6
Aha. Manj kot bom razmišljal, bolj bom razumel. No to pa je pogruntavščina. Si bom zapomnil 😁
dej no
17. 04. 2021 20.58
+5