MotoGP

Oliveira slavil na VN Katalonije, Quartararoju zaradi dvojne kazni le 6. mesto

Barcelona, 06. 06. 2021 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
T.Š., N.M., M.J.
Komentarji
237

Portugalec Miguel Oliveira je zmagovalec VN Katalonije v Barceloni. Drugo mesto v Montmelu je osvojil Francoz Johann Zarco, tretje pa Avstralec Jack Miller. Fabio Quartararo je ciljno črto prevozil kot tretji, a je na koncu zaradi kazni zasedel le šesto mesto. Zmagovalec najšibkejšega motociklističnega razreda moto3 je Španec Sergio Garcia, v moto2 pa pa je bil pred vsemi Avstralec Remy Gardner. Naslednja dirka bo preizkušnja za VN Nemčija na Sachsenringu čez 14 dni.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Junak dirke razreda motoGP je Miguel Oliveira
    02:13
    Iz 24UR: Junak dirke razreda motoGP je Miguel Oliveira
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katalonije
    02:22
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katalonije
  • Vrhunci razreda motoGP na VN Katalonije
    04:50
    Vrhunci razreda motoGP na VN Katalonije
  • Vrhunci moto3 na VN Katalonije
    06:29
    Vrhunci moto3 na VN Katalonije
  • Iz 24UR: Johann Zarco postavil rekord kroga
    02:03
    Iz 24UR: Johann Zarco postavil rekord kroga

 

Vodilni v skupnem seštevku motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP, Francoz Fabio Quartararo, je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko za VN Katalonije v Barceloni. Za Francoza je to že peti zaporedni "pole position" v sezoni in je bil pred dirko gotovo prvi favorit za zmago, čeprav je v komentarjih po kvalifikacijah opozarjal na določene težave dirkalnika. Vozniku Yamahe v prvi vrsti družbo delala še Avstralec Jack Miller (Ducati) in Francoz Johann Zarco (Ducati Pramac). 

Miller je najbolje startal in povedel v prvem ovinku, za njim Miguel Oliveira (KTM) in omenjeni Quartararo. Obe Hondi sta slabše startala in Marc Marquez ter Pol Espargaro sta začela okoli desetega mesta. Aktualni šampion Joan Mir je prvi krog zaključil tik za udarno trojico. Za razliko od prejšnjih dni, ko je kazal določen napredek, pa je sedmo letošnjo preizkušnjo vnovič klavrno začel legendarni Valentino Rossi, ki je drsel po lestvici navzdol in po dveh krogih zavzemal skromno 17. mesto. Portugalec Oliveira, zmagovalec zadnje lanske dirke, je po prevzemu vodstva nadaljeval z odličnim tempom in se za nekaj metrov oddaljil od konkurence, ob tem pa nanizal nekaj najhitrejših krogov. Dvajset krogov pred ciljem je drugo mesto držal Miller, tretje pa Aleix Espargaro (Aprilia). Iz kroga v krog je napredoval Marc Marquez in kmalu ujel vodilno skupino.

Miguel Oliveira
Miguel Oliveira FOTO: motogp.com

Na začetku drugega dela dirka, sedem v letošnji sezoni, je najboljši čas postavil Quartararo in napovedal, da bo v nadaljevanju preizkušnje napadal vodilne. Osemnajst kregov pred koncem se je že postavil na drugo mesto in manjšal razliko do zelo razpoloženega Oliveiro. 

Sprva je prek ciljne črte kot tretji pripeljal vodilni v seštevku sezone Francoz Fabio Quartararo, ki pa ga je vodstvo tekmovanja ob koncu zaradi kršenja pravil kaznovalo s trisekundnim pribitkom, zaradi česar je zdrsnil na četrto mesto, Jack Miller pa se je povzpel na tretjega.

Dobro razpoložen, glede na zadnje predstave, je bil tudi Marc Marquez in tudi na dobri poti do vrhunskega rezultata, a je dirkač iz Cervere 16 krogov pred koncem zletel s steze in vnovič predčasno končal dirko. Podobno je krog kasneje doživel tudi Aleix Espargaro, ki je bil na poti do vrhunskega rezultata, nekaj časa držal tretjo pozicijo, a nato končal v pesku. Vse bolj prepričljivi in razpoloženi Quartararo je vztrajno manjšal razliko do vodilnega in dvanajst krogov pred koncem se je zgodila menjava v vodstvu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francoz je prišel pred Portugalca, tretje mesto pa je zavzel aktualni prvak Mir. In spet, Oliveira in Quartararo drug drugemu nista dala dihati in sta se vztrajno izmenjevala v vodstvu, tako da je bilo deset krogov pred koncem vse odprto v boju za zmago in tudi za zmagovalne stopničke. V ozadju je Rossi napredoval predvsem po odstopih tekmecev, deset krogov pred koncem je držal 13. mesto, a je bil že dva kroga kasneje v pesku in spet brez rezultata. Ne samo on, v pesku se je znašlo nepričakovano veliko dirkačev, tako da je bilo sedem krogov pred ciljem na stezi le še 15 tekmovalcev. Na virtualni lestvici se je na tretjo stopničko štiri kroge pred koncem povzpel Johann Zarco. Prav slednji je bil v finišu največji tekmec Oliveiri, a mu ni uspelo priti do pravega napada, v boju za "bron" pa je po prejeti kazni Quartararoja tretjo stopničko zasedel Avstralec Miller.

Quartarao je takoj po dirki dobil trisekundo kazen zaradi krajšanja steze oziroma vožnje ob njej, kar je pomenilo, da je iz tretjega mesta padel na četrtega in ostal brez stopničk. Med dirko se je Francozu tudi odpel kombinezon in takrat je odvrgel plastični ščitnik prsnega koša, kar tudi ni bilo po pravilih (kršenje pravilnika o tekmovalnih opremi in vožnja brez zaščite za prsni koš). Pozno popoldan so iz vodstva tekmovanja sporočili, da so Quartarararoju izrekli še eno (trisekundno) kazen, tako da je na koncu zasedel šesto mesto, pred njim sta zdaj uvrščena še svetovni prvak Joan Mir in moštveni sotekmovalec Maverick Vinales.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po sedmih dirkah sezone je skupno vodstvo kljub temu obdržal Quartararo, drugi je Zarco, ki zaostaja 14 točk. Naslednja dirka bo preizkušnja za VN Nemčija na Sachsenringu čez 14 dni.

Začetek nedeljskega dogajanja na stezi v Kataloniji so otvorili dirkači najšibkejšega motociklističnega razreda moto3. Na jutranjem ogrevanju si je tako najhitrejši krog privozil John McPhee (Petronas Sprinta Racing) s časom 1:48,839. Sledita mu Argentinec Gabriel Rodrigo ter Španec Izan Guevara.

Na ogrevanju pred dirko je v elitnem motociklističnem razredu najhitrejši čas kroga postavil Japonec Takaaki Nakagami (1:39,783). Drugi čas je postavil Maverick Vinales, tretjega pa Franco Morbidelli. Fabio Quartararo je bil peti, Marc Marquez osmi, Valentino Rossi pa deseti.

Moto2 v znaku KTM-ja
V razredu moto2 je najhitrejši čas ogrevanja, 1:43,732, dosegel Augusto Fernandez. Drugi čas si je privozil Raul Fernandez, tretjega pa Marcel Schrotter. Vroči dirkači iz jutranjega programa so bili dobro razpoloženi tudi na začetku dirke, prvi je ciljno črto po uvodnem krogu prečkal Remy Gardner, za njim pa "klubski" kolega Raul Fernandez. Slednji se je lahko hitro pohvali z najboljšim krogom dneva in manjšal razliko do vodilnega Gardnerja. A se v naslednjih krogih v drugem najmočnejšem motociklističnem razredu ni zgodilo prav nič presunljivega. 

Prvo mesto je uspešno branil Gardner, ki ga je sicer napadal Fernandez, za njima pa je zazevala večja luknja in deset krogov pred koncem se je zdelo, da se bosta za zmago udarila omenjena KTM-ova dirkača, tekmecem pa prepustila zgolj in samo boj za najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Nato pa se je Raul Fernandez le ojunačil in deset krogov pred koncem prišel na čelo in sledil je nov boj vodilnih za zmago, ki pa sta ravnala tudi previsno in družno lomila tekmece z ostrim tempom. Vse do ciljne črte, ko sta pozdravila dvojno zmago tega avstrijskega motociklističnega moštva. Na tretje mesto se je povzpel Španec Xavi Vierge.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmagovalec v moto3 je Garcia
Začetek nedeljskega dogajanja na stezi v Kataloniji so otvorili dirkači najšibkejšega motociklističnega razreda moto3. Na jutranjem ogrevanju si je tako najhitrejši krog privozil John McPhee (Petronas Sprinta Racing) s časom 1:48,839. Sledita mu Argentinec Gabriel Rodrigo ter Španec Izan Guevara. V moto3 smo bili že v ogrevalnem krogu priča padcu dirkača Ricarda Rossija. Gabriel Rodrigo je dirko začel že s svojim šestim najboljšim štartnim položajem v karieri. Dirko je začel dobro, vendar je v nadaljevanju nekoliko popuščal. 

Med dirko smo bili, kot smo v razredu moto3 vajeni, priča številnim prehitevanjem in izmenjevanju vodilnih dirkačev. Eden izmed najhitrejših dirkačev na stezi je bil zagotovo Pedro Acosta, ki se je s 25. štartnega mesta prebil vse do najhitrejših deset. V prvi polovici dirke je bil za razred hitrejši. Dvanajst krogov pred koncem današnje dirke je zaradi zdrsa sprednjega kolesa izgubil vodilni položaj John McPhee. Pri tem je za seboj v pesek potegnil še dva dirkača, Andrea Migno in Tatsuki Suzuki sta zaključila dirko.

Zadnjih pet krogov za VN Katalonije je zaznamovala izenačenost vodilnih dirkačev. Na prvih treh mestih so tri kroge pred koncem dirke kraljevali Rodrigo, Garcia in Acosta. V zadnji krog je vodilni vstopil Binder, zmago pa si je na koncu privozil Sergio Garcia. Zaradi padca Guevare in posledično rdeče zastavice ter nekaj nesporazumov, je naposled tretje mesto osvojil Deniz Oncu, zanj so bile to prve stopničke v razredu moto3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V razredu motoE je bila na sporedu tretja dirka sezone in v Barceloni je bil na najvišji stopnički tudi tretji zmagovalec. Slavil je, svojo prvo zmago v konkurenci, Španec Miquel Pons (LCR E-Team), na stopničke sta se uvrstila še Švicar Dominique Aegerter in Ponsov rojak, Španec Jordi Torres. V skupnem seštevku še vedno v vodstvu ostaja Italijan Alessandro Zaccone (54 točk), drugi je Aegerter, ki zaostaja le točko (53), tretji je Torres (43).

VN Katalonije
VN Katalonije FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (237)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
07. 06. 2021 12.26
-16
Mk97 na tem forumu podajam objektivno mnenje kot ga pač vidijo moje oči... Minusi in plusi mene ne motijo... Moderator pač sledi hordi, da je forum čim bolj bran... Resnica, ki se dogaja v moto gp ali širše na forumu 24ur, njega in večino ki pišejo na tem forumu ne zanima... Večini je važno, da MM ne zmaguje, vsi bi pa radi videli, da Rossi še enkrat zmaga pa makar se Talijančku, ki se malo vozi po progi vsi umaknejo.. Ko imam čas pač malo pokomentiram, koliko mi čas dopušča,zraven družine, šihta, hobija beri cbr900, pa se česa... No ker tako lepo pišem me že vabijo forumaši na srečanje na 4 oči opp na pivo. Če bojo povedali kdaj in kje se bom srečanja na pir z veseljem udeležil.. Samo, ker so premladi bi verjetno mogo plačat pir 00alko..pa en lep pozdrav
dej no
10. 06. 2021 12.36
zakaj pa pod objavami MM -ja. nikoli nič ne pišeš
cbrman
14. 06. 2021 18.48
Kje kaj napišem se odločam sam, nekako tako kot vi.....
GajserChamp
07. 06. 2021 11.46
-17
Ja, CBR man, problem tega komentiranja je oseba z nickom Jezdimir (tudi uporablja @Kaktusx ali @krutaresnica), ki ima v rokah pooblastila moderiranja in se na tak podel način izživlja tukaj. Z neštetimi plusi nagrajuje pro Rossi in pljuvajoče zmazke čez Marqueza, zraven pa klati totalne nesmisle o vesoljski Hondi in baje nesposobnih Hondinih dirkačih. Ko mu stopiš na žulj in ga ubiješ z dokazi, pa te kratkomalo hinavsko blokira. To je vsa znanost okrog komentiranja motogp na 24ur, seveda pa ni treba posebej poudarjati, da mu razni gogiji in krokodili veselo kimajo in še za 5 nivojev bolj primitivno in brezobrazno komentirajo.
Timy Tavcar
07. 06. 2021 12.03
+18
Minuse dobivaš ker si isti kot tvoj idol, ne pripisovat tvoje frustracije drugim.
.jezdimir
07. 06. 2021 12.26
+19
Korl, ampak vsakega normalnega državljana bi toliko blokad(cca 4646) kot si jih ti doživel že nekaj izučilo, ti pa še vedno fehtaš po Dupleku za nove Sim kartice in nadaljuješ s primitivnimi zmazki na nivoju neprištevnih ljudi, kamor konec koncev tudi sodiš s svojim obnašanjem, če smo realni...mar ne...hehehe
GajserChamp
07. 06. 2021 12.44
-18
Aja Timy, 11 minusov v eni minuti, a ne? Super inteligenten si. Ni kaj.
GajserChamp
07. 06. 2021 12.49
-17
Jezdimir, a ta Korl ti je trn v peti, predvidevam da zato čivkaš to ime nonstop
.jezdimir
07. 06. 2021 13.38
+18
To da se svojega imena sramuješ, je zate korak naprej, sam ne popuščat...hehehe
GajserChamp
07. 06. 2021 14.07
-18
Meni ni bilo Korl nikoli ime, to ti lahko dokazem takoj, samo mi napisi, kje in kdaj. To pa se je najmanjsi problem.
GajserChamp
07. 06. 2021 14.57
-8
Daj se en minus, da bo 10:0 proti 0:10 hahaha primitivec
cbrman
07. 06. 2021 10.35
-15
Zadnjič je nekdo pisal ,da Honda še med kosilnicami ni bog ve kaj, danes pa piše, Honda je daleč najboljši motor.....Pa Rossi je miže zmagoval...Ja res je Rossi miže zmagoval, povdarek na JE.. Danes Rossi vozi enak motor kot vodilni v moto gp, pa smo lepo videli , da je na 13. mestu peskal....(Poznavalci) foruma pišejo , da je pregrel gume, a res, na 13 mestu ..Čudno, Quarti ni po dirki nič jamral o pregretih gumah....Čez cilj je prevozil kot tretji ... Če ne bi imel problemov s ščitnikom bi verjetno zmagal....Markec ni vozil kaj dosti boljše kot Rossi, je pa vseeno do peskanja vozil na prvem mestu od vseh Hond....Zasluženo pa zmaga Olivejre s KTMko, odlično tudi Zarko in Miller z Ducatijem.... Quarti z Yamaho pa ima prevečkrat probleme sam s sabo in to na dirkah, kjer zmaguje....Te napakice se konec leta lahko kaznujejo...Sicer pa ja, Honda je najboljši motor se mi dopade , da je še eden (poznavalcev) foruma to spoznal...Zdaj , ko končno vem, da je Honda najboljša bom pa mirneje spal...Bodo že pri Hondi te šalabajzerje napodili , pa zaposlili boljše dirkače, mala malica.....(Poznavalcem) foruma ,ki spreminjajo svoje mnenje hitreje kot se letos spreminja vreme pa- Oče odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo.....
.jezdimir
07. 06. 2021 12.18
+17
Zaradi mene lahko ti slepo verjameš v Hondo, realno pa je da brez Dorne nebi bilo nič od nje, odzad bi ostala tako kot je med cestnimi motorji in med kosilnicami, Kawasaki je z razvojem vsaj 10 let pred Hondo, zakaj ne vstopi v motoGP je pa vsakemu ki se mu vsaj malo sanja jasno, mar ne...hehehe
GajserChamp
07. 06. 2021 12.51
-18
Ni škoda prostora tukaj za to brezvezno klobasanje, ki mu kvečjemu pritrjujejo gogi, timy in aligator, poleg tebe trije najbolj podli osebki tule.
GajserChamp
07. 06. 2021 14.58
-9
cbrman
07. 06. 2021 15.12
-7
Hondo vozim že 23let.Pa se zmeraj stegne kot sneta sekira. Ker se ne kvari jo bom obdržal... Zraven bom kupil še enega potovalnega, verjetno goldwinga... Zato verjamem v Hondo... Kawasaki pa so njihovi ekonomisti lepo povedali kjer ne morejo razvijati iz cestnih motorjev ni računice... Spoštujem njihovo odločitev.... Da so pri cestnih motorjih 10let pred Hondo ne morem sodit, ker Kwake pač nisem imel... Vem pa da motorji zmorejo mnogo več kot ceste dopuščajo in več kot mi motoristi lahko iskoristimo na stezi...
cbrman
07. 06. 2021 19.28
Glede Dorne pa toliko, če ne bi prav Dorna uvedla motorno elektroniko enotno za vse, omejila še druge stroške bi danes v moto gp gledali monomarka prvenstvo Honde, pa mogoče bi se en motor prispevala Yamaha. Za vse druge fabrike bi bil moto gp predraga avantura, zaostanek za Hondo pa prevelik, zato pa bravo Dorna. Tako lahko v moto gp zmaguje tudi Ducati, pa Ktm, tudi Suzuki, Yamaha...
GajserChamp
07. 06. 2021 10.25
-16
Kakorkoli se napenjate rumeni pokvarjenci, Markec postopoma napreduje, včeraj bi z bilo katerim motorjem razen Honde, pometel s tekmeci. Ampak ima še celo sezono na voljo, da porihta šajtrgo, menda niste slepi in vidite, kje se nahajajo Hondini vozniki. Ah ne, vam itak nič ni pomembno, glavno da se pljuva po MM93 in njegovih navijačih, pol pa cvilite in jokate, ko vam kdo da par vzgojnih. In ja, poden ste, absolutni poden, ki nima v motogp športu kaj za iskat. Še Rossi bi se vas sramoval, če bi videl, kakšne pišete.
Aligator11
07. 06. 2021 11.51
+19
Aja, a smo že pokvarjenci? Zakaj že? Ker ti objektivno predočimo svinjarije, katere je MM naredil 2015? Bodi resen mulo, no
GajserChamp
07. 06. 2021 11.59
-17
Lahko jaz tebi hitro kaj predočim, ampak ostaniva pri motogp. Prvič : Rossi je prvi začel spor v Avstraliji, ko je pred kamerami tebi nič meni nič obtožil osuplega Marqueza pomoči Lorenzu, čeprav je Marquez Lorenza na tej dirki v zadnjem krogu celo prehitel in mu tako odvzel 5 točk. Drugič : Pred naslednjo dirko v Sepangu 2015 je Rossi samo še stopnjeval obtožbe in tako namenoma delal celi cirkus. No, cirkus mu je res uspelo narediti, s tem, da je Marquez popenil in ga na stezi namerno zadrževal. Če mene vprašate, je naredil čisto prav. Rossi ni noben bog, da bi se mu morali vsi klanjati, pa naj ima še enkrat več zaslepljenih pristašev, zame je navaden nastopaški klovn, podel do amena, kar poleg vseh svinjarij na začetku svoje kariere potrjuje še danes z hujskanjem rumene črede proti Marquezu. Pika. Amen.
.jezdimir
07. 06. 2021 12.10
+18
Korl žal ti nikoli ne boš prebolel da je z Markecom konec. Dejstvo je da tudi pri Dorni že obupujejo nad njim pri prilagajanju pravil, saj je jasno da je kljub temu prepočasen oziroma nesposoben...nima več niti pirhov, znanja tako ali tako nikoli ni imel...hehehe
Aligator11
07. 06. 2021 12.23
+21
Aha, ti si tisti ki je zopet zamenjal nick name. Kaj boš ti predočil meni revše? SEM ti lepo napisal, da je celo leto 2015 MM vozil tako, da se je zaletaval v ovinek in se zakajlal pod nasprotnika. to je počel vsem razen lorenzu, OK. Rosi ni bog, je pa načelen dedec za razliko od tebe in MM. Tvoj amen pa pojdi jodlat v cerkev, ne pa tukaj na javnem
9474
07. 06. 2021 12.56
-18
Nacelnost pa taka... Sicer mu ne privoscim padca, ampak je pa se vseeno pes... In zacel je ze leta 2005,2006,ko je v boju za naslov izrinil sotekmovalca, kasneje to se ponovil, ampak ne v zadnjem dvoboju za naslov, enako kot marquez je prehiteval na enak nacin, brca zenske v boksu, ne maredi nic, ko njegovi navijaci pokopljejo lutko nasprotnika in se vec je tega... Tak da ne o tem, kak je mm, ker je tvoj idol vsaj se ene trikrat slabsi...
9474
07. 06. 2021 13.03
-20
Aja aligatorcek... Malo nizje si pisal, da te ne moti zaletavanje ob prehitevanju v zaru borbe, tukaj pa pises, da je to pocel ze pred sepangom... Kaj zdaj? Te moti al te ne moti? Al te moti, sam ko je treba pljuvat po mm, ko pa nekdo rece, da to dela tut nekdo drug, pa te ne moti vec, ker je v zaru borbe? No, odloci se kaj te moti in kaj ne, pa sporoci, da se ne bomo prepucaval tu gor...
GajserChamp
07. 06. 2021 13.11
-19
Haha cuj krokodilcka, Rossi pa nacelen dedec? Pokvarjeni samonastopac, ki je spretno nabluzil plitve huligane, ki jih je privlekel na dirkalisca kot rumeno credo, ki se obnasajo kot najvecji barbari. Amen pa sem dodal, da bos koncno zastopil, da je boljse, da izgines s svojimi nicvrednimi zmazki vred, ali ti moram na drug nacin dopovedati?
Timy Tavcar
07. 06. 2021 09.35
+20
"Korošec" al kdo ste?? Zanimivo kako se nedolžnega delate, po vsem gnoju, ki ga mečete na druge voznike in na navijače ki niso za MM. Pljuvate,denigrirate,blatite in še in še vse kar ni MM. Tuki vas je kar neki ( ne samo 3 kot ste napisal,da so proti vasemu idolu),ne bom vas posebej imenovau,se ve kateri ste- kahko menjavate nicke kolikor hočete,a se vedno izdate za kar ste. In kaj spada sem,prvo pometite pred svojim pragom
GajserChamp
07. 06. 2021 10.27
-19
Timy, tebi ni treba menjavati nickov, kakor tudi ne gogiju, aligatorju ali jezdimirju, ker ste svetniki in pokate od korektnosti, kulturnega in športnega obnašanja. Ha ha ha
Timy Tavcar
07. 06. 2021 11.59
+18
.jezdimir
07. 06. 2021 12.01
+18
Korl lepo da priznaš, le zakaj je tebi kulturno obnašanje tako tuje se sprašujemo vsi korektni komentatorji...hehehe
GajserChamp
07. 06. 2021 13.51
-18
Poslusaj Korl, korektni komentatorji ne pisejo idiotizmov in ne dodajajo hehehe na koncu.
GajserChamp
07. 06. 2021 14.58
-9
.jezdimir
07. 06. 2021 08.31
+15
Zadnjič je nekdo napisal da Markeca brca od pravega dedca še danes boli, pirhe menda podrepniki še vedno iščejo po pesku, baje s pinceto, tako da ne bo nič, če tudi ima na razpolago daleč najboljši motor. Samo da spomnim, Rossiju se je že upiralo dirkanje s Hondo, še s pol tovarniško je miže zmagoval, Dohan tudi, Stoner je kar nehal, tudi bolan je zmagoval...keri luzerji so po vsem tem tile Hondini dirkači...hehehe
Trta mrta
07. 06. 2021 08.19
+18
Tik predno je MM so na servus TV misli dat rekla ampak so počakali ,da so pokazali zakaj je padel...tako se dela prenos tekem pro plus, ne pa ko je najbolj napeto reklame, da pol tekme ne vidimo
GajserChamp
06. 06. 2021 21.54
-20
Gogi, mj nismo nobeni čokolešnik navijači, mogoče sem v življenju že dosti več dal skozi kot ti, posebej, ker se izražaš kot neki neuravnovešenec. Kolikor se spomnim, je bilo izrečenih nekaj šal na račun Rossijeve prihajajoče penzije, nihče od MM93 navijačev pa ni niti slučajno govoril v takšnem zverinskem tonu kot to zdaj prakticirate eni trije tukaj gor, z aligatorjem vred. To ne spada sem, in če ste koliko toliko normalni ljudje, boste nehali s to umazanijo, ki nikogar ne zanima. Poleg tega to, kaj sta mela Rossi in Marquez 2015, je njuna stvar in ne stvar navijačev, ki bi se zaradi tega izživljali nad posameznim dirkačem, kot da je ubil 20 ljudi.
Kaktusy
07. 06. 2021 08.25
+19
E moj Korl, so ti končno vaščani Dupleka zbrali za novo Sim kartico, kolk si pa bil nestrpen? ...ampak važno je da si končno zopet med nami, veš da rabimo kanon futr...
Aligator11
07. 06. 2021 08.40
+22
MatjazKorošec97, Če si navijač, si to zaradi načel in sposobnosti določenega dirkača. Slednjega MM-ju ne manjka, kar se pa tiče načel od MM-ja sem pa, kot oseba srednjih let, dobesedno razpaljen. Do 2015 bi po Rosiju celo lahko navijal zanj, po tistem ga pa videt ne morem. Kot že ničkolikokrat rečeno, 2015 je storil to kar ni še nihče pred njim. Zavestno, iz čiste zlobe in principa je pomagal dirkaču iz drugega moštva priti do naslova z namernim provocirajočim oviranjem Rosija. Tip je bil precej hitrejši od Rosija in ga je nalašč prehiteval ter spuščal (delal se je norca in ga zanalašč oviral) nazaj toliko časa da je staremu počil film. In KAJ bi ti sedaj hotel z MM-jem?????????????????????????????????????
Aligator11
07. 06. 2021 08.42
+20
Da se razumemo... Izrivanja, drzna vožnja na nož ter ostale zadeve v okviru normale me nikakor ne motijo, so celo zaželene. To sta prakticirala tako MM kot tudi VR46, Šumaher itd Skratka šampioni...
.jezdimir
07. 06. 2021 08.47
+18
Korl ti še kar ne dohajaš, dej enkrat že poslušaj pametnejše od sebe, kot je recimo gogi ali pa Aligator, ti bo takoj lažje v življenju...hehehe
GajserChamp
07. 06. 2021 09.02
-17
Jezdimir, tebe in korla ne bom komentiral, aligator, ti pa se vprašaj, če je bil Rossi pri vsej tej zadevi nedolžen???? Ni ti nič jasno, ne?
Aligator11
07. 06. 2021 10.57
+18
Zakaj meniš da mi ni nič jasno. Si dejansko gledal celo sezono 2015. MM že od začetka ni bil konkurenčen. Že tretjo dirko v argentini se je tako kot zna samo on v ovinku zakajlal v rosija, na srečo ni nihče padel, v naslednjem ovinku pa je markez z svojo prvo gumo oplazil rosija spredaj in zaružil. Celo sezono je MM vozil NEVARNO. Edino on je ves čas rinil v druge, se zaletaval itd. OK, ne rečem 1x, ampak kar naprej pa NE GRE. Rossi-ju zaradi teh MM-jevih manevrov dvignilo pokrov in mu je pač povedal, da kjub temu, da se ne bori za naslov zanalašč meša štrene in išče gužvo. Nato je prišla famozna dirka v Sepangu. Ne vem česa ne razumeš tukaj. MM kljub temu, da je bil izločen iz boja za naslov dela po stezi štalo. In to ZANALAŠČ. Ni bil problem samo predzadnja dirka, temveč tudi večina dirk pred to. NE MOREŠ TAKO VOZIT VES ČAS, OK!!
nekonfliktni
06. 06. 2021 21.53
-17
Med dirko se je Francozu tudi odpel kombinezon in takrat je odvrgel plastični ščitnik prsnega koša.... če sem pravilno opazoval si je sam odpel kombinizon. kombinizon se ne odpre kar sam od sebe.....
iga_biba
06. 06. 2021 21.32
-21
Bravo Oliveira, bravo KTM, od bivšega 9x, zimzelenega veterana, žive legende, in tako obetavnega starnega položaja, spet nič. nič. Nevidni. Vedno bolj.
Aligator11
07. 06. 2021 08.44
+19
iga_biba, saj med dirko nisi iskal MM-ja na stezi aneda?? Precej verjetneje je da ga najdeš v pesku...
gogi_
06. 06. 2021 20.50
+19
Cokolesnik navijaci ste zaceli ofenzivo pred prvo bitko in ze razglasili nespornega znagovslca. Napadli ste samozavestno in skrajno agresivno. Naaprotnika bi poteptali z najvecjim uzitkom brez vsake empatije,sedaj ko pa je prevrat spodketel bi radi spravo. Kar ste sejali to sedaj zanjete. Tomos prvak z eno roko,v mize,za dva kroga pred vsemi,z zadnhega mesta,mocnejdi kot prej.
9474
06. 06. 2021 21.04
-20
Upali smo na zmage, ceprav smo po tihem vedeli, da se bo letos moral na novo navajati nazaj na dirkanje, ker ni niti priblizno se 100%...in kaj je narobe s tem, da mu zelimo, da vse prehiti? Mislim, da je to boljse, kot pa to, kar zelis ti in se kar nekaj bolanih osebkov tu gor... Da tekmec pade, namesto, da bi ga tvoj favorit prehitel... Tu se vidi vas primitivizem, vasa pokvarjenost in se bi lahko nasteval... In potem taki kot si ti, tukaj trobite o kulturnem obnasanju, spostovanju in podobnem... Bom si spet sposodil stavek tvojega tabora... Karma is a bit.....
9474
06. 06. 2021 21.06
-20
Pa se nekaj... Leta 2022 pride 🐜 in vzame 9️⃣-ko 😉😉
Uporabnik2066124
06. 06. 2021 21.31
+19
9474....breberi si malo komentarje ki ste jih pisali v preteklosti.......sedaj ko vam situacija ni po godu bi pa radi drugacno komuniciranje in da bi morali imeti ne vem kaksno spostovanje do marqeza in mu nebi smeli privosciti odstopov in slabih rezultatov..............
9474
07. 06. 2021 09.03
-18
Ne pravim, da ga mors spostovat kot dirkaca... Ampak ce ne mores navijat za svojga favorita, ampak raje njegovmu konkurentu zelis padec, pa poves vse najslabs o sebi... Samo toliko... Sicer pa spremljam tole ze kar nekaj let... In z vso gnojnico so zaceli navijaci rossija... Tak da ne o tem, da smo navijaci mm zaceli in da se je zdej nekaj obrnilo...
VRHO83
06. 06. 2021 20.50
+15
pri ducatiju morajo naštudirati kako še bolj rezat zrak...gume se vrtijo v prazno ko so uničene...
SlukiSuzuki
06. 06. 2021 21.05
+0
Ducatija vleče le top speed.. če bi bili kot Suzuki alo Yamaha po ravnem… dobro veš kje bi bil Ducati :) sploh kar se ovinkov tiče jih Suzuki prehiteva kot za šalo..
9474
06. 06. 2021 21.07
-18
Vsak motor ima orednosti in slabosti... Duce je po ravnini neulovljiv, yama pa v ovinkih... Suza pa takoj za yamo...
Uporabnik2066124
06. 06. 2021 21.35
+17
9474.............. Nista samo ravnica in ovinki......... Ce bi samo analizirali, kje v ovinku je kateri motor boljsi in kje v prednosti bi v ovinkih najsla vsaj 4 razlicne motorje....... Danes in vceraj ti je ta novi strokovni komentator lepo povedal zakaj je na tej stezi Zarco njegov faborit......in kaksni ovinki njemu ustrezajo in v katerem delu ovinka je najmocnejsi
9474
07. 06. 2021 09.05
-17
Jaz sem povedal kako jaz vidim... Jaz nimam dostopa do podatkov, ki bi jih analiziral, ampak imam na razpolago televizijo... In na tv se vidi tocno to kar sem napisal...
VRHO83
06. 06. 2021 20.48
+14
Zarco super agresivna tehnika vožnje na nož!
SlukiSuzuki
06. 06. 2021 20.45
+12
Bravo Mir ter Suzuki! Sam samcat brez Rinsa peto oz četrto mesto. Čudim se in se sprašujem kaj misli s tem, da so vse znamke napredovale, le Suzuki je obstal v lanskem stanju…. Kolikor sem prebral intervju na crash.net .. Če po premoru nekaj ne storijo in ne izboljšajo motorja potem letos ne bo več prvak :/ Čestitke Oliveiri pa tudi Rossiju in Marquezu čeprav ne zaključita kot bi si želela si vsak po svoje zasluži spoštovanje!
gogi_
06. 06. 2021 20.30
+16
Korosec lepo napisano,hvala da si mi odprl oci. Ves moto gp je bil pref mm in je po mm ,to ocitno nisi se ugotovil. No pa saj nisi sam kriv,mas pa internet in google pa poguglaj o letu 1969. Se namig :24.julij
GajserChamp
06. 06. 2021 20.15
-12
Tale shake down med podleži spodaj, ki pod vodstvom zlobne muhe eden drugega premagujejo v dajanju podlih in škodoželjnih izjav na račun MM, me spominja na pogovor skupine nepridipravov, ki se hvalijo en drugemu, koliko svinjarij je kdo naredil. En Muha se bo v situaciji Hondine in Marquezove slabe forme ravno razpočil od sreče, njegovo škodoželjnost bi lahko merili v giga-tonah, lajanja gogija in aligatorja pa so itak človeka nevredne anomalije. Jaz sem za Marqueza navijal od 2013 dalje in bom do konca njegove kariere, najbolj pa v tej sedanji krizi. Vsi tisti, ki trmasto ponavljate dogodke iz 2015 sezone, nikoli ne boste pošteni ljudje, saj bi v tem primeru uvideli Rossijevo vlogo pri tem incidentu. Letošnja sezona bo namenjena razvoju Honde in postopnemu dvigovanju Marquezove vožnje, tako je bilo mišljeno še pred njegovo prvo dirko letos in pri tem bo ostalo. Padci se dogajajo, ni ravno ok, ampak bo že. Držim pesti in za MM in za Rossija, za razliko od nekaterih največjih negativcev tule, ki sem jih že zgoraj omenil. To zame niso ljudje.
hef1
06. 06. 2021 20.27
-15
Profesormarck
06. 06. 2021 20.37
-16
++++ brez teh dveh bolnikov,bi to bila čist v redu stran,kjer se pokomentira.
9474
06. 06. 2021 21.00
-18
iga_biba
06. 06. 2021 21.34
-19
Uporabnik2066124
06. 06. 2021 21.38
+16
Matjaz......... Zakaj samo sedaj tako razmisljas ko je marqez v krizi in bo v krizi do konca kariere, ki se bo po letosnji sezoni koncala...........
9474
07. 06. 2021 12.59
-13
nightifly
06. 06. 2021 19.24
+15
O pomanjkljivi zmogljivosti agregatov oz. nizko koncno hitrostjo sta z glavami majala tudi Morbido in Rossi ,ki je zato skusal nadoknaditi z vecjim tveganjem v ovinkih ,in je obrabil zadnjo gumo ,kar ga je stalo na koncu padca . Franco je povedal ,da je zaradi nizje hitrosti izgubljal mesta ,ki jih jasno ni uspel vec osvojiti nazaj . O Marquezu pa ni kaj reci ,ker je v globoki psiholoski krizi -to se posledicno kaze tudi v pomankljivi povratni informaciji box-u ,ki ne dobiva tako natancnih in ekstremnih podatko v o obnasanju motorja . MM namrec ne vozi vec tako agresivno .
nightifly
06. 06. 2021 19.25
+18
Zato pa je lahko box KTM vesel Pedrose , ki izgleda dobro opravlja svoje poslanstvo .
nightifly
06. 06. 2021 18.54
+15
Verjamem ,da je razne samozvane ´´profesorje ´´ tu na forumu posteno sram , ker so se usteli v svojih napovedih ,katere so hkrati opremili z zaljivimi opazkami in besedili , da bi tako zabetonirali nasprotnike............... nic od tega . Cisto nic ne pomaga ignorirati nekoga ,ce ste bil -ali bili ze sami ignorirani zadnje case . Priznajte sami sebi ,da je tak vas macho nacin propadel ,ker niste upostevali najbolj elementarnih postavk zivljenja . Sami ugotovite katere so . Hkrati z vami ,teh svaril ni uposteval niti tisti ,kateremu ste peli nadcloveske lastnosti in slavo .......... in se spet usteli . Kakorkoli obrnemo ste se usr.......li . Clovesko , kulturno in profesionalno -amatersko . Resda vsak gresi ,tudi sam gresim , toda ----- .............
nightifly
06. 06. 2021 18.57
+14
Nic se ni izgubljenega za te takoim. black cats ,profe , in ostale suroveze . Nekatere je urednistvo blokiralo zaradi obnasanja , nekateri pa si se upajo napisati nekaj ,kar bi jim resilo ksiht ......pa se ne da . Enostavno niso pravi navijaci .....so bolj razbijaci ,ki si v svoji Anonimi dovoljujejo pisanje na limitu dovoljenega (k sreci) , ker si v realnem svetu tega nikoli ne bi . Mogoce prvic in zadnjic .Ampak se tega itak ne zavedajo .
Profesormarck
06. 06. 2021 19.00
-8
se mi je zdelo,da nekdo nekaj pravi,sam je sam pes,ki laja v daljavi....
Profesormarck
06. 06. 2021 19.03
-9
nočne coprnice so nadloga,sam z pipsom jih je potrebno pošpricat,pa vtihnejo.Sam za info.Kolk so to popljuvali,niso nobeno,pa še vseeno laja.
9474
06. 06. 2021 19.33
-13
Nightic, betoniral je pa nekdo iz vasega tabora 😉 kot sem ze rekel, najprej pometite pred svojim pragom, potem pa pometaj pri drugih...
gogi_
06. 06. 2021 18.50
+16
Profcmarek adijo pa zdrava ostani.
Profesormarck
06. 06. 2021 19.01
-15
se mi je zdelo,da nekdo nekaj pravi,sam je sam čivava,ki bevska v daljavi...
gogi_
06. 06. 2021 19.36
+17
Profcmarek zapri usta pa bo nehalo odmevati. Naj ti ne bo nerodno prositi za nasvet. Ce ne vprasas ostanes neveden.
Profesormarck
06. 06. 2021 19.51
-16
pustimo siromaka,vklenjen živec ima v votlini.
Profesormarck
06. 06. 2021 19.51
-17
gogi_
06. 06. 2021 20.02
+16
Cmarek 🎱🎱🎱,to doni ker se kar pada v globoko luknjo
Uporabnik2066124
06. 06. 2021 18.29
+18
Nekoc ko ste kar rumenega v zraku vidli na dirkaliscu so bili to rosijevi navijaci z rumenimi baklami....... V casu koronavirusa ko ni navijacev pa ko se kaj rumenega kadi pa je to kotanje marqeza po pesku
AyrtonS
06. 06. 2021 18.50
-19
... pa Rossija si pozabil v peskovniku 😂🤣